Dog.bg Форуми : Сянката на един приятел на човека

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сянката на един приятел на човека да не излезеш от вкъщи ....

#1 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2012 - 06:06 PM

Пуснах темата за него в Намерени, но да ви кажа честно, не очаквам някой да го търси.

И тъй като нямаме опции, къде да го държим, направо му пускам темичка и тук.

Та така, днес се прибирахме от Пловдив и го видяхме да стои посред пътя. Колите профучават, този правя само крачка насам или натам. Спряхме уж да му дадем храна и да се маха от пътното платно. Върнах се към мястото, където стоеше и започнах да го викам. Първо бягаше, после се спря и седна, а после легна пак на пътя.

С триста зора го накарах поне да дойде по-близо към края на платното, щяха да го сгазят без да искат, а и да стане някоя беля. Когато спирахме не се виждаше, че хайвана едвам стои на краката си. Нямаше нашийник и не е кастиран.

Постепенно се приближи и започна да взима парчета хляб, звъннах на мъжа ми да вади повода, че не можем да го оставим там. На същият път има блъснат един курцхар, който си стои там вече месеци. С този щеше да е същото.

Хвана се без проблем, трягна с нас към колата, сам се качи вътре. Познато му е. През целия път гледаше през прозореца. Обадих се на едни приятели да питам дали може поне до утре да го вържем в техния двор. Там беше Ларго, Рижко и сума ти други кучета. Но от известно време съседите им правят проблеми. За една нощ хората се съгласиха.

Там има полусрутена, но все още суха къщичка. След Ларго бях оставила вътре няколко възглавници в найлонов чувал, сега ги нагласих за този. Кучето веднага влезе вътре и се настани и въобще не пожела да излезе. Оставих му гранули, вода ...

Имам нужда от помощ. Ако успея да навия една приятелка да го прибере в техня двор - ще е със заплащане и нямат там къщичка. А тази не може да се мести - ще се разпадне.

За приемен дом и не мечтая, но ако все пак някой се навие - ще му бъда много благодарна. Кучето ще бде чипирано, ваксинирано, кастрирано .... В момента е много слаб за последното, утре ще го прегледа лекар, и за чип ще провери. За всеки случай.

Общо взето - търсим приемен дом или финансова помощ за момчето.

Ето няколко снимки, малко са размазани, но се вижда това, което трябва.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2012 - 07:19 PM

Гонче?Ловно е, ама не съм много на ТИ с тези породи.Напомня ми на сетера Бруно- умиращ от глад и бълхи насред полето.Този опаразитен ли беше-много ли е наяден?Виждам, че е дезориентиран доста, наверно е в шок, че е насред нищото.Дано е само изпосталял от глад и да не се е разболял от нещо си.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#3 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 05 February 2012 - 07:25 PM

И аз си мисля, че е някакво ловно, има белези по тиквата от нещо. Като точки са.

Краят на опашката му е наяден някак си, утре ще го види лекар. И аз се надявам да няма други проблеми освен глада. Много жалка гледка е. Добре, че поне сега не е толкова студено, как ли е преживял онези нощи с по -20, идея си нямам.

#4 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 07:31 PM

Какво става с тези ловни кучета не знам... :dh_188: Имам чувството, че ги изхвърлят едно след друго!
Горкия, толкова е слаб, че чак прешлените му се четат... :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 08:33 PM

Разкривен е-може да е рахит.Белезите може да са и от ловуване.Гончетата са за глигани и диви прасета, ако не се лъжа.Или са от храсталаци.Съвсем друго куче ще стане само за месец здравословна диета.Тъжни очи, но всичко е обратимо според обстоятелствата и бита му.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   non_descript Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 12:51 PM

Цитат

Какво става с тези ловни кучета не знам... Имам чувството, че ги изхвърлят едно след друго!

Ловният сезон приключи.
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си."
Джордж Бърнард Шоу

#7 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 07:34 PM

Малко новини от днес. Кучо нямаше чип, сложихме му един, да си има. На около 2-3 години е.
Според доктора е боледувал от рахит, затова предните лапи са му разкривени, но не силно. Не му пречи на нормален живот.
Утре ще го закараме на стационар в Пловдив. Има разстройство, струпеи по ушите, оглозган край на опашката.
А също така и е много мил, днес се галехме 20-на минути, стоя до мен на задни лапи със затворени очи :))
Какво мислите да го наречем Гордън?
Днес се обади един човек, че е негово, но после каза, че е друго. Но кучето и няма белезите, които посочил човека и не реагира на името. Днес вече се чувства по-уверено - тегли на разходка, не залита и не ляга. Стабилно седи в колибата на възглавниците. И тъй като забравих апарата, снимки ще има утре :)

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 07:41 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 06 February 2012 - 05:34 PM, написа:

Какво мислите да го наречем Гордън?

Късметлийско име е и ще му отива.

#9 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 09:33 PM

...изядена от...бълхи?Една стерилизацийка и май определено си е годен за осиновяване, а?Да овладее първо разстройството.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 11:30 PM

Оооох, колкото и да искам не мога да ги разбера и заобичам ловците и това си е. Те изобщо не си търсят животните като се загубят. Затова си гледат по много. Ходят надалеч с колите, пускат ги и кой се върне, върне. Миличкото момче, Боже, добре, че сте го спасили в този студ. Разстройството може и да е само защото от койз знае от кога не е ял и сега е видял храна. Тъжна, много тъжна картинка. Пожелавам му истински топъл и уютен дом, много обич и глезотийки.

#11 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 February 2012 - 11:48 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 05 February 2012 - 07:31 PM, написа:

Какво става с тези ловни кучета не знам... :dh_188: Имам чувството, че ги изхвърлят едно след друго!
Горкия, толкова е слаб, че чак прешлените му се четат... :dh_188:

Ооо, веднага ще ти кажа какво става. Кучето си е типично гонче. Типично и за региона. Това, което става е следното. Повече от тридесет години "любимите" ми ловци, членове на БЛРС, "работят" за създаването на породата "българско гонче". Как работят ? Ами създават едно след друго кучила. Безпринципно. Пардон, на принципа "това работи и понеже и другото работи, дай да ги заплодим".
На последното общо събрание на федерацията се разигра интересна театрална драма. Оказа се, че от двадесет години имало клуб в с. Баня, Хисарско. Председателят не си давал мястото, пък имало опозиция. Разрешили на опозицията да си направят клуб и след едногодишна работа да покажат кой какво свършил. Направо се втрещих като основния акцент в "отчитането" на работата беше "брой приплоди". Сега ще ви зашеметя. Всеки един от двата клуба декларира, че е произвел средно 200 кучета за годината. Вие представяте ли си какво нещо е това?! Направо ми настръхна косата. Това са кучета без чипове, без татуировки, без регистрации ... изобщо хората "работят" и "създават порода". Точно като другите ми "любимци" - овчарите, онези с БОК. Те също "работят" така. След това тук обявяваме за осиновяване поредния нещастник, изхвърлен щото "не работи", "не пази", "не лае".
Обещала съм си, че на предстоящото Общо събрание ще поставя на обсъждане въпроса с чипирането на тези кучета и с тяхната документация. Не може да "произвеждат" до безкрай и после друг да им се грижи за кучетата. Не може все да се извиняват, че нямат пари, че членовете били бедни. Аз да не съм милионер?!? Като не може да осигури чипирането - няма да прави кучила! :eg_033: :eg_033: :eg_033: :zz_020:
Горкото куче !!! :dh_188:

п.п. - Ариел, сега ще те "просветля" по екстериора на тез кучета. Лактите са му така издадени, точно щото е от тези "линии". На последната им специалка в Асеновград направо можех да кажа кой е баща и кой майка на някои кучета. Толкова са ги омотали, че .... дефектите им се явяват породен белег чак. ! :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#12 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:15 AM

Малеееее...ужас !!!!!!! :ud_009:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#13 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 09:07 AM

Е никога не съм харесвала ловците, но сега вече и ги намразих. Овчарите ги знех, че работят така. Горките животни
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#14 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 11:10 AM

От ФБ под една неговата снимка попаднах на следния коментар- ще го напиша приблизително, като семантиката ще ви се набие в очите-" за Бога, не го кастрирайте, аз съм ловец и ще го взема!100 пъти питах къде е кучето." Мене да пита- ще чака от умрял писмо и ако зависи от мен, ще дам възбрана този човек и мишки да не въди в килера си! :eg_033:
Те за тези ловци и компания е култовата песен, с цитирана част от текста-моля мод да ме извини за нецензурните думички, които са част от поп-фолка ни наш роден!
"И ловец съм и рибар съм, на закона мамата ебал съм....."
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 07 February 2012 - 10:26 PM

От днес Гордън е на стационар. Разстройството вече го няма, редовната храна си каза думата :) Днес му се дадоха хапчета за вътрешни гадинки, изяде ги без да гъкне. Въобще се държи много добре. Беше в една стая с котка, само полюбопитства какво е това, после с куче - пак се държа добре. Може с времето и да покаже някоя друга магария, но за момента има прекрасно поведение.

Относно темата за ловците .... Да ви кажа, бях разочарована за пореден път. Звъни сума ти народ, повечето твърдят, че кучето е тяхно и е откраднато. Нито един не си е чипирал кучето, нито татуировка има, нито някакъв документ за куче. За паспорти и чипове въобще дума не става. За ваксини също, дори за бяс. От разговорите покрай Гордън научих, че - не им трябват ваксини, най-много хапче за глисти два пъти годишно, ловджийските кучета имат вродени заложби и нямат нужда от обучение, задължително трябва да бъдат агресивни и т.н. Също както и интереса към БЕЗплатното куче, защото хората са бедни и не могат да си купят (как ще купуват патрони, други неща за лова и за кучето също не се знае).

Най-болната част е кастрацията. Имаше двама човека, с които успяхме да поговорим нормално и да обясня защо държим на това. Благодаря, че разбраха (поне така казаха) и изслушаха. От един по-възрастен бях посъветвана да си взема кастриран мъж и да видя какво е.

Въобще не ми се иска да иронизирам, просто ми стана изключително тъжно от нивото на информираност на хората, които претендират, че разбират много от кучета. Както и да е, дано с времето нещо да се промени.

Ето няколко снимки на Гордън от днес :)

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 February 2012 - 10:31 PM

Много е красив,има много изразителен поглед и страхотни клепнали ушаци :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 10:37 PM

Гордън е страхотен и му пожелавам скорошно оздравяване и топъл дом, където да е много, много обичан!

А сравнението с кастрирания мъж е просто.......Ми да вземе този господин да си легне в къщичка навънка и да си захапе сам дивеча с уста! Що за сравнение, що за манталитет... :zz_020:

Имам един познат, който изяви желание да гледа Гордън, но и той ходи на лов. Обича много кучетата, има си 3, които живеят на вилата му, където ги гледат баба му и майка му. Каза, че ги гледат като писани яйца. Аз обаче още не мога да се примиря с идеята, че колкото и обичано и гледано да е едно куче, щом собственика му е ловджия, то ще бъде пускано из гори и чукари и все ще има някакъв шанс да се изгуби. Не знам...нещо тия ловджии не ги разбирам...
Каза, че един лекар от Син кръст му е приятел, така че ако не се появи никой подходящ може да го преслушате и него, а и да се допитаме до този лекар.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 10 February 2012 - 12:46 PM

Днес говорих с лекарите от клиниката, където е Гордън. Момчето е добре, хапва с голям апетит, не вдига шум, държи се много прилично. Единственото нещо е, че в момента когато му слагат повод за разходка се напикава.

Не е изстинал, защото иначе държи, просто в този момент се изпуска.

Мисля, че най-накрая успях да обясня, че кучето няма да се даде некастрирано и телефона ми си почива в момента. Имаше един господин, който звучеше много добре като потенциален стопанин, дори каза, че не е проблем да е кастриран за работа, но го иска за разплод. което пак няма да стане :)

В близките дне ще се старая да наснимам и него, да видим дали има разлика във външния му вид :).

#19 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 February 2012 - 05:02 PM

Днес посетих Гордън и го разходих малко :) Не че не се е разхождал преди това, но да не минавам само със свиждането.

Гордън вчера е бил кастриран. Отново са го хвалили много - държи се добре по време на всякакви манипулации (взимане на кръв и подобни) и като цяло поведението му е на 6. Напикаването му, когато му закачат повода все пак е от страх.

Иначе си хапва с апетит, мисли си, че момчето, което го извежда и храни е негов човек и се гуши в него и го търси с поглед. Мен също ме облиза, когато влязох при него.

Огромни благодарности за направени дарения на Svetla Savitri (45 евро) и Иван Д.А. (200 лв) за Гордън! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

И, снимки от днес. Почти на всяка снимка иска да се гуши и да се гали и много му харесва да му мачкат ушите :))

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 05:09 PM

Дали ,хм, не го свързва с неприятна и болезнена за него асоциация?Айде да не се правя на Говорещата, но един съвет-оставете го след разходка да поседи малко с този повод, дайте му и играчка или лакомство, като си легне на неговото си място.Просто да почне да свързва, че дори и повода да е на него, все пак само хубави неща го заобикалят.А изобщо може ли да върви на повод?
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни