Изгубени хигиенни навици
Публикувано: 10 February 2012 - 08:15 PM
Направете така, че да не се страхува да излиза в коридора. Разполагате с цял арсенал - лакомства, прегръдка, игра, приятелски глас.
Сложете пелена в коридора и го завеждайте там. Но имайте предвид, че нощем също трябва да има достъп до мястото за ходене или да ставате да го водите.
Публикувано: 10 February 2012 - 09:30 PM
Прибрахме се поседяхме 20на минути пихме пак вода и пак навънка за около 10 минути, пак без успех. Сега чакаме малко да си почине и пак ще ходиме. През цялото време сме с нея, за да я наблюдаваме.
Публикувано: 10 February 2012 - 09:38 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 10 February 2012 - 10:14 PM

Публикувано: 11 February 2012 - 01:09 AM
valnata, в 10 February 2012 - 10:14 PM, написа:

Сега ако успееш и да ми обясниш защо на малко куче му е по-студено от на голямо - ще решиш една моя много голяма чуденка.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 February 2012 - 07:47 AM
bushkata, в 11 February 2012 - 01:09 AM, написа:
Сега ако успееш и да ми обясниш защо на малко куче му е по-студено от на голямо - ще решиш една моя много голяма чуденка.
Имал съм и голямо куче(боксер) а сега гледам пинчера от аватара ми. Откакто температурите са под-5 -10 градуса разходката ни е невъзможна. След 5-макс. 10 минути на леда започва да си вдига краката, защото замръзват, скимти и се налага да го вдигам на ръце за около минута-две и пак се мъчим да тръгнем. да не говорим за ледения вятър, който като го подхване и се свива на кълбо. Не може да се изходи като хората.. Козина ли има че да го предпази, какво освен кожа и кокали притежава куче 2-3 килограма.

Публикувано: 11 February 2012 - 09:04 AM
Просто не разбирам каква е логиката и се чудя дали наистина не издържат или стопаните от малки ги пазят и ги правят неиздържливи.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 February 2012 - 09:13 AM

Публикувано: 11 February 2012 - 10:16 AM
Имам съседка кучкарка - рускиня, ясно няма как да е впечатлена от студовете на нашенската зима. Та тя си взе йорки, сега е на годинка и едва ли има повече от две кила с мокра козина. Разхожда си го редовно само с едно елече облечено, "въшката" цепи преспите и се радва на снега. Та се сетих как в Москва видях майките да купуват на децата си сладолед посред зима, а те си го хапваха с кеф по улиците - абсурдно за нашенските бг-мами.

А иначе при нас масово народът в квартала си е "зазимил" кученцата от дребни породи и ще ги изкара навън чак напролет.
Та сигурно истината е по средата - има си и зиморничави кучета, и стопани, дето ги е страх кученцето им да не настине, държат си го в къщи и му дават чай от лайка с мед и лимон.

По темата - поздравления от нас с Линда за mrda и малката й пикла!

Минахме по този път, упоритост и търпение му е "майката"!
Успех!

Публикувано: 11 February 2012 - 11:15 AM
bushkata, в 11 February 2012 - 09:04 AM, написа:
Просто не разбирам каква е логиката и се чудя дали наистина не издържат или стопаните от малки ги пазят и ги правят неиздържливи.
Не съм го учил аз. Няма търпение да излезе и си ходи по снега, радва се както големите кучета, но в един момент просто замръзва и почва да се свива.

Публикувано: 11 February 2012 - 06:51 PM
Публикувано: 11 February 2012 - 07:18 PM

Публикувано: 13 February 2012 - 10:30 AM
За пиши няма проблем, смисъл всеки път като излезнеме си пиши, за голямата нужда нещо не мога да и хвана цаката :D щото примерно вчера сутринта, на 2рото излизане си свърши всичко, днес обаче само по малка нужда и 2та пъти.