Dog.bg Форуми : Нейната история

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нейната история

#1 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2012 - 11:00 PM

Това малко кученце, се появи преди седмица приблизително(Аз съм от Русе). Женско е и е предполагам на 5-6 месечна възраст. Обикаля квартала , но се задържа пред блока ни. От седмица му давам храна, съседите също се смиляват над нея и й носят по нещо за хапване. Сложиха и един кашон където да спи, но лично аз не съм я виждал да влиза в него, повечето време стои на снега от вън. Времето е ужасно на вън и цялта е в сняг понякога, козина й има ледени късчета. Преместих кашона под навеса, който е отстрани до входа ни, с надеждата поне снега да не я вали. От вчера се опитвам да и слагам храната вътре в кашона, за да стои вътре, но явно не иска ... Един от съседите спомена, че са я виждали да влиза в него, но често през прозореца я виждах да спи на снега,а не в него... Кучето е страшно добродушно. Радва се на всеки човек, играе с всеки. По вид се доближава много до немската овчарка, и стойката й е хубава ушите са на път да се изправят и има бяло петно на гърдите. Ще се радвам ако може кучето да стопли нечия душа и къща, а не да е на вън в това време. Положението ми е такова , че не мога да го прибера у нас, ако можех, до сега да съм. Не можах да направя по добри снимки, защотото постояно й се играе и стои в краката ми :) Не знам как да я кръстим, за това и не съм назовал име.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 12:11 PM

Здравейте на всички. разгласено е за кученцето във форуми, сред познатите ми в скайп и фейсбук, но за сега няма никакъв отговор от желаещи. Притесняваме до като търсим стопанин да не забременее, защотото не е кастрирана. Какво бихте посъветвали в случая, да се обадя ли на българо-немското дружество да я кастрират и да я върнат и така да продължи търсенето на стопанин или за сега да изчакам?

#3 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 February 2012 - 12:16 PM

Съветът е веднага да се обадите и да я кастрирате. Дом се намира много трудно, може да отнеме месеци. А и ако кучето отиде в двор или на вила, ще ражда без да спира. Като е кастрирана и маркирана няма да събира глугници и хората да недоволстват. Ще й сторите голямо добро. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 12:17 PM

Аз бих ви посъветвала задължително да я кастрирате преди да е станало късно.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#5 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 February 2012 - 01:24 PM

Кучинка ще бъде кастрирана след около 2 - 3 седмици, поради технически проблеми. Поемаме ангажимента. Ако междувременно се намерят стопани, уговорката си остава същата. Споделям снимките и обявата и с нашите контакти. Дано животинчето си намери дом по-скоро :ba_025:

#6 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 04:31 PM

Прикачам и малко сними които току що направих на светло. Малката многo и се играе и не се спира и ми е трудно да я снимам от разтояние, като клекна да я снимам и веднага скача по мен да играем :) Прикачам едно клипче и на мъника ;) http://www.youtube.c...h?v=R7ELAV72ac0

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 04:04 PM

Публикувам малко нови снимки на кученцето. Преживяхме големите виелици, така и не ръчи под заслона да стои за да не е на снега или в кашона за да е малко по-добре. Качила със сигурност някой друг килограм, на гръб и бедра и рамена изглежда по наедряла. Едиственото с което няма как да се преборя за сега е съседите да не и дават кокали, но не смея да напиша бележка за това из района за да не подсетя злонамерените хора. Кучето с всеки иска да играе и е страшно дружелюбно. :af_089: Дано да й прегледат крачето, като се стигне до Българо-Немското држество, защото с предната дясна лапа накуцва леко или е набодена или е травма... :dh_188: На снимките от днес я хванах до като спи на нейното място и събира вит. Д :ab_041: и тъкмо се понадигна за малко. Вечер и давам гранули, някой от съседите и дават хляб... Все още се надявам и на нея да й се усмихне късмета за добър стопанин. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 04:10 PM

Извинявам се спама, но всеки път като видя такова слънчево кученце, което иска само да отдава любовта си се сещам и колко самотни хора живеят един празен живот, без да са познали това. :dh_188:
Моля, направете и много снимки и обяви. Не може да не я хареса някой добър човек!
Късмет момиченце! :ba_025:

#9 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 10:48 PM

Надявам се, че и нашето кученце ще има късмет като на многото щастливци тук от форума да му намерим добър и отговорен човек. За сега тя се радва на вниманието на многото хора от нашия и съседния блок и поне със сигурност не е гладна и жадна. Може би трябва само да се преборим с това да не й дават кокали. Днес един от съседите е говорил с вет. от квартала който се навил да я прегледа и да се говри за лечение за предното й дясно краче с което накуцва, не можем да разберем дали е убодено или с травма. Човекът даже се е навил след това да му се плати, понеже сме съседи. Ще говорим със съседите ако може да се съберат парички иза ваксини и външно и вътрешно обезпаразитяване. Стискайте ни палци и разгласяйте за нея :)

#10 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 11:36 PM

Такаа, имаме развитие по темата с нашето кученце. Вчера с една позната тъкмо се уговорихме да занесем събота малката на вет в българо-немското дружество с буса на мъжа й и днес научавам от съседа, че са я прибрали от приюта за живоътни. Някакво момиченце, минало и казало на съседа че ги познава от приюта и се обадило да минат. Днес като я вземали не знам дали са били груби и т.н. но кучето е било доста стресирано. Все пак до сега не е виждала нищо лошо до колкото знам и това май я е страсирало доста. Надявам се хората там да имат възможност да я прегледат за крачето, да я обезпаразитят, и нахранят добре освен кастрацията. Мислехме ние да го направим с цел поне да не бъде стресирана от превоза и настаняването в лечебницата, но са ни изпреварили явно. Надявам се да я върнат жива и здрава и да имаме късмет с обявите за стопанин чужденец. Чакаме си я с нетърпение нашата любимка.

#11 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 11:49 PM

дано всичко да е наред!

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 March 2012 - 11:58 PM

А разбрахте ли поне в кой приют е? В Русе има 2.

#13 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 March 2012 - 09:30 AM

:(
Съжалявам, че така са се развили нещата. Стискам палци на момичето. Не е в нашия приют, значи е в общинския.

#14 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 09:58 AM

В общинския е прибрана, то аз можех още в началото да им се обадя, но нали исках да изчакам малко за да видим какво може да стане с намирането на стопанин,смятах в дружеството че е по- добре, поне съдейки по снимките спрямо държавния(там вече съм ходил) ... Но такъв ни бил късмета, сега се надявам новините за крачето й да са добри, да минат гладко нещата покрай кастраията и обезпаразитяването и след, като я върнат да й намерим добър и отговорен човек за стопанин :)

#15 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 12:38 PM

С надежди трудно стават нещата. От къде сте сигурни, че е все още живо?! Обадете се, разберете се какво те ще направят, ще я върнат ли, няма ли. Общинския получава пари от общината, което означава, че не се следи точно за добруването на животните. Направо ви се чудя на позитивизма, без да знаете къде е точно и какво е станало с горкото животно!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:27 PM

Да уточним няколко неща. Няма ясно организирана група или човек който да е поел отговорност за животното приемайки го в дома си и по този начин да го осигурил. От три блока хората й дават по нещо за ядене(който може и когато може) , това с течение на времето разбрахме и усетихме всички, когато се виждахме всеки ден по отделно кой как й носи по нещо за ядене, било хляб, попара или каквото и да било. Не съм имал вземане давана с приюта за куче, когато се занесе или трябва да се вземе, срокове и условия за престой и подробностите по темата, не знам как се регулира от държавата и как функционира и дали и как се случват нещата, това са неща с който тепърва започвам да се занимавам за да помагам на животно!!! Относно кучето и приюта други хора без знанието ми(казвам го защото с единия човек имахме уговорка по принцип да го водим до вета в квартала, той обаче излезе нерешителен и за това тази събота трябваше с една позната да я водим на вет.) са се обадили в общинския и на мен ми го казват след като вече кучето е там, единия човек от тези който са били там ми каза, че след това са щели да я върнат и го приемам че е така. От къде да знам аз, какво става и какво не става по принцип в общинския когато пристигне там животно ?Изобщо имат ли причина да я евтанизират, че ме питате дали е все още жива и що за въпрос е това дали е все още жива ? Знам това което ми е казано от човека който е гледал вземането й, но от думите ви си правя равносметката, че сте на ти с тези неща и смятам да си послужа с опита ви,въпреки че не знам кой точно се е обадил, кой от тях я е взел и как да обясня коя е, ще опитам да намеря информация, защото поставени така нещата от вас, излиза че в таз държава доста души потъват. Все пак гледах как расте пред мен макар и за малко, това животинче.

#17 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 11:47 AM

Опитът ми е, че в общинските приюти рядко се работи "с любов към животните". Щом общината плаща, тя определя правилата и може да има норма за "оцелели" и "агресивни" кучета, която трябва да се спазва. Не е от значение кое куче точно в коя норма ще попадне.

Обадете се да разберете дали кучето е там - казвате кога от къде е взето, кой ги е извикал (ако знаете), как изглежда кучето и да кажете че чакате кучето, не само вие, но и други хора. Питайте кога ще бъде върнато. Да знаят, че това куче не може да изчезне.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 02:16 PM

Току що говорих със съседа с който мислехме да я водим на вет. ходил да види кучето в приюта вчера, било вече кастрирано, но много наплашено и плахо, чак не смеело да го погледне, а относно крачето казали, че било натъртено. Казали му че другата седмица, щели да го върнат. Той от своя страна говорил с човека пред чиито гараж кучето постоянно седи, той се бил притеснил за животното какво станало с него от няколко дни къде било, тъкмо щял да му прави къщика и от няколко дни имало насъбрали се кокали за него... Та сега и с него мисля да ходя да говоря да не му дават кокали, че само лоша услуга му правят. Съседа хем му казах да предупреждава и да не му дават кокали, все пак има магазин долу вижда и общува с повечето хора който се "грижат" за нея и сега пак убеден че нямало проблем да му се дават кокали, чул бил той от някъде че нямало проблем... Вет-а от квартала му казал да не дава кокали, а съседа веднага ми извади вода от 9 кладенеца, че му казал това, най вероятно за да му купува от клиниката гранули и да му прави оборот... Как да се справя с такива дървени философи дето главите им не го побират че кокалите не могат да нахранят кучето ,а само да му навредят. Говорих и с някаква жена от приюта преди да се видя със съседа и тя ми каза да й се обадя по късно, защото към момента не може да ми даде информация, след 17 часа ще имам и от нея някаква информация. За сега това ни е развитието по случая. Още малко информация ще имаме след 17 часа :)

#19 Потребителят е офлайн   Zx9r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 03:13 PM

Така, говорих с жената от приюта по телефона, какво говори, какво овърта, даде ми телефона на някакъв лекар с който да си говоря по случая, звънях му вчера, звънях му днес, не си вдига телефона, а тя твърди че не се сещали за такова куче. Съседа каза, че пък някакъв от служителите им веднага се сетил и му показал животното, като ходил на място да го види ... Къде е истината ще се разбере тези дни, ще продължавам да звъня на телефона на доктора.

#20 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 03:30 PM

Иди на място. Такова увъртане обикновено не е надобре.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни