Нейната история
Публикувано: 11 March 2012 - 10:06 PM
Публикувано: 11 March 2012 - 10:20 PM
Zx9r, в 11 March 2012 - 10:06 PM, написа:
Срещу които пари поискайте бележка за платеното изследване. Нещо ми мирише тая работа.
Няма ли къде да я подслоните и да водите по лекари вие?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 March 2012 - 10:25 PM
За жалост лично аз нямам възможност да я подслоня, аз ако имах още в големите виелици щях да съм я прибрал, съседите го овъртатат относно подслоняването на кучето, искам да кажа че им личи че и да имаха възможност не биха го взели в домът си пък макар и за малко. Те му се радвт като дворно куче, и така и не съм чувал някой да обели дума за домашни условия. Кой ли не съм подпитвал да видя заинтересованост от познатите ми, като го питам от далеч от далеч, тествайки го, дали е човек който е отговорен и обича животните и знае какво да прави, но уви никой не се е обадил до сега. За сега е там кучето и е кастрирано казаха, че когато искаме можем да идем и да я видим, всеки ден в работно време. Утре или най късно във вторник сумата ще бъде занесена там.
Публикувано: 12 March 2012 - 07:33 AM
Може ли да си спомните със сигурност това лице като лекар ли Ви се придстави? Имам съмнения, че говорите за ветеринарен техник , който раздава диагнози- без дори да са направени изследвания. И Ви искат и пари... ЗА БОГА НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С КУЧЕТО!!!
Публикувано: 13 March 2012 - 04:17 PM
Цитат
Оттук
Надявам се, че възможно най-скоро ще си приберете кучето оттам, защото съм сигурна, че нищо хубаво не го чака.
Публикувано: 14 March 2012 - 03:15 PM

Публикувано: 14 March 2012 - 03:31 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 14 March 2012 - 03:35 PM
Публикувано: 14 March 2012 - 04:58 PM
Да бяхте записали номера на марката, та да можете да го кажете, ако решат да я взимат след време пак.
Разбира се, че не помнят. Как да помниш всички кастрирани, а и описание не върши работа.
Супер тъпо просто. Не знам защо изобщо се ползват марки.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 14 March 2012 - 07:16 PM
Zx9r, в 14 March 2012 - 05:16 PM, написа:

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 14 March 2012 - 09:09 PM

Публикувано: 14 March 2012 - 10:12 PM
Това, което там преживяват (ние само можем да предполагаме какво е точно...) не е нищо хубаво...
Първо са я ловили от съотвентата общинска фирма, а това обикновено е свързано с жестоко дърпане на неистово мъчещото да се отскубне животно. Обикновено ги дърпат безобразно и хич без да се съобразяват дори и за миг с животното, което е уплашено буквално до смърт.
После са я затворили в клетка... кой знае каква, с колко още други кучета... Нея я е страх така или иначе, а отвсякъде кучета лаят, вият, пищят, драпат да се освободят по някакъв начин...
После са й били упойка да я кастрират... после кастрацията, болката след това, ужасът отново да се събуди на това място, да не може да избяга...
Дайте й малко време да изгради отново доверие във вас. А това ще е лесно след като сега има добронамерени хора около нея, които се грижат за нея. Добре, че се върна жива и здрава! Стискаме й силно палци да си намери съвсем скоро истински дом с меко диванче и добри, мили Хора!
Публикувано: 15 March 2012 - 05:20 PM

Публикувано: 16 March 2012 - 05:34 PM
Ето и примерния въпросник който съм си подготвил за този случай. Извинявам се ако някой види публикувани свой неща, послужил съм с опита на много от вас :) Ще се радвам ако дадете още идеи за въпросника и неговото подобряване за конкретния случай.
Мислите ли, че ще бъдете добри стопани за нея?
Защо искате това куче ?
Разкажете ми историята на предишното Ви куче ? (На колко години почина предишното Ви куче ? Къде живееше то ? Как го хранехте ? Какво направихте за неговата социализация с хора и кучета ? Колко често посещавахте ветеринар ? Беше ли кастрирано ? Ще има ли нещо различно в отглеждането на това куче от предишното Ви, като условия например ?
Трябва да ви предупредя за възможни проблеми с него – кучето не е породисто, външния му вид напомня на немска овчарка, но не е !!!, кучето е кастрирано, имало е накуцване в предната дясна лапа, което отшумява вече.
Знаете ли с каква храна да го храни и с каква не ?
Нали знаете, че кучето гълта доста пари - не само за храна, но и за ваксини и ветеринарни нужди?
Какво е работното ви време? – колко време кучето ще остава само ?
Какви хора ще имат евентуален контакт с животното и как ще се погрижите за това ? (деца, чужди хора и близки, какво смятате да направите за социализацията му ?)
Къде ще живее сега кучето, след като го вземете ? (къща, апартамент, ако е апартамент съседите … , в собствен дом или квартира изобщо какви условия го очакват ? )
Къде живеете и възможно ли е да се посещава кучето за да се види след време как е ? (ако е куче на верига- кандидата мисля да отпадне, Ако не дава да се вижда кучето направо отпада без много приказки)
Публикувано: 31 March 2012 - 10:59 PM
Публикувано: 01 April 2012 - 12:23 AM
Важното е човека с магазина да не я храни пред магазина, да не й дава "хапчици" от вътре. Измислете място, което е отдалечено - някъде встрани. Да се храни само там. Помагай му с храненето на другото място, за да го стимулираш.

Публикувано: 01 April 2012 - 02:17 PM