Нейната история
Публикувано: 03 April 2012 - 12:52 PM
Такааа, вече кученцето има паспорт, има и първото обезпаразитяване външно, утре ще са таблетките за вътрешно. До края на седмицата ще направим и ваксините. И така все още й търсим стопани. Тук на снимките беше се излегнала да събира вит. D на слънце, надигна се да дойде да ме види и пак отиде и се просна ан слънцето, като я е напекло едно яко, така се е омързелевила, даже неще да ме погледне за снимката, само надига глава ако чуе нещо странно за нея настрани :) За сега от една страна добре, че намерихме начин и да направим обезпаразитяванията. от друга обаче, кучето си поналайва пияните, цигани, злобни хора разни, чуват се разни коментари отстрани от хора които не им харесва кучехкия лай, заплахи разни че ще я тровят и какво ли не. А то реално даже си е сртрахливичко кучето, не е толкова смело че даже да хапе, лае ама предупредително, а на хората за сега не им харесва.
Публикувано: 04 April 2012 - 03:22 PM
Така излъгахме я сладураната да си вземе и таблетките против вътрешни паразити. Ей голяма хитрана излезе, отначало не можем да я излъжем, даваме й парче наденица с цялата таблетка вътре с надеждата, че като повечето кучета няма да дъвче и кажи речи веднага ще глътне, нашата обаче не, дъвка, дъвка и накрая изплю хапчетата... :D Поиграхме си да ги надробим хапчетата и в парченца наденица и заминаха :) Е вече сме обезпаразитени и за това, сега остава да сложим ваксината против бяс и сме готови за добър стопанин :)
Между другото се установи кой е злобаря побойник. Стар квартален познайник, дето все някой му е крив и света му е крив. Постоянно ходел наквасен яко и от как го помня този същия не съм го виждал усмихнат, винаги е набурсучен. Даже собственика на мгазинчето разправя , че го е виждал да стреля с пистолет (би трябвало да е въздушен) по друго крартално куче, а то два пъти по малко от това, но квартален любимец, да ама дребосъка не го харесвал и го лаел. Защо ли ? Ами то кучетата главно по пияни, цигани и злобни хора лаят. Ще видим как ще се справим със ситуацията.
Между другото се установи кой е злобаря побойник. Стар квартален познайник, дето все някой му е крив и света му е крив. Постоянно ходел наквасен яко и от как го помня този същия не съм го виждал усмихнат, винаги е набурсучен. Даже собственика на мгазинчето разправя , че го е виждал да стреля с пистолет (би трябвало да е въздушен) по друго крартално куче, а то два пъти по малко от това, но квартален любимец, да ама дребосъка не го харесвал и го лаел. Защо ли ? Ами то кучетата главно по пияни, цигани и злобни хора лаят. Ще видим как ще се справим със ситуацията.
Публикувано: 06 April 2012 - 10:52 AM
Да не казвам голяма дума, чакам отговор от нов потенциален собственик :) Моя позната която също помага на кучета и котки го познава човека и ще го разпита сериозно по въпросника който бях написал благодарение на по напредналите във форума в тази тема. Обеща ми да както се казва да го въерти на шиш, за да разберем той ли ще бъде човека. Иначе с няколко думи, човек на село, имал дворно куче, което има починало от старост, не било на верига, но ме притеснява че имало някаква суъседка злобарка дето постоянно нещо недоволствала от присъствието на кучето. Та сега на интервюто ще има въпрос, как той смята да се справи и с тази ситуация ?
Между другото, обявявам конкурс за име на кучицата :) Магазинера я нарича "Пастичка", един съсед от моя вход "Джилда", според мен това не са най добрите варианти за нея. Предлгайте на воля ;)
Между другото, обявявам конкурс за име на кучицата :) Магазинера я нарича "Пастичка", един съсед от моя вход "Джилда", според мен това не са най добрите варианти за нея. Предлгайте на воля ;)
Публикувано: 18 April 2012 - 04:58 PM
Е не вярвах, ама ей на и на мен ми се случи. Днес сутринта бях събуден 7.40 от един нетърпелив пишман развъдчик... Звъни ми и нетърпеливо пита за порода на кучето, аз съм сънен и естествено не мога да загрея кой е този и какво иска, щото съвсем други неща са ми в главата от последните дни... и в момента който разбра че кучето, не е породисто и му секна ентусиазма в гласът, а когато разбра и че кучето е кастрирано, само пожела лек ден и затвори на мига... След това що има черен списък и защо в България има кучета дето нямат нищо общо с породите, що има бездомни ... че и хора дето искат породисти кучета, а не са прочели и 2 реда за тях поне и видели поне 2 снимки ...
Публикувано: 21 April 2012 - 04:22 PM
Днес е поредния ден за глупости. Кучето отнесло още един бой от един който ходи постоянно наквасен. Въпросния индивид твърди, че кучето е хапало жена му. Когато се разправяхме с него. Човека поиска да знае има ли марка, паспорт и му казах че кучето има. Питах го може ли да докаже на живо, че жена му е хапана, да покаже жената къде е хапана, да докаже чрез лекар и медицинско, или поне чрез думите на лекар, че жена му е била при съответния лекар лекувана, човека само сумти и не може да докаже нищо, казах му ако може да го докаже, че ще извикам хората от приюта да го приберат. Поредния пример как кучето не търпи пияници. Този съответния всеки когото питаш, от квартала знае че постоянно е пиян... Обажда ми се преди случката съседа от магазина: Ще убиват кучето...пияния го бил натиснал за врата и само крещял че ще му счупел врата. Не знам вече, дано се появи най после стопанин за кучето, че вече станаха много заканите, някакъв пожарникар и той се канил да гърми кучето... Лудница. То вече си е за приемен дом, ще се свържа с българо-немското дружество и дано го вземат при тях поне временно, да не е в квартала, че то тука много злобни хора на едно място...
Публикувано: 24 April 2012 - 09:17 AM
Една от надеждите ми за приемно място беше попарена снощи. Оказа се че според думите на една позната българо-немското дружество в Русе вече не функционира. Остава да чакам информация за пенсионера който искал кучето... Просто всеки ден е късмет когато това игриво същество не е нахокано от някой. Тя просто иска да играе и да се радва, само че повечето хора не исакт да скача по тях и да ги "цапа" или прословутото лаене... Ако някой има нужда от дворно куче което да расте без верига или да бъде домашно и да му се радва от сърце, нека пише :) Тя все още очаква своят дом :)
Публикувано: 02 May 2012 - 04:29 PM
Дайде съвет моля. Как да се справим със ситуацията? Нямаше ме за почивните дни в градът и точно тогава едни познати решиха да помогнат да закарат кучето на бъдещия стопанин. Само че кучето се уплашило много, почнало да се дърпа и да т.н. и не стоало на повод. Не успели да го вкарат в колата с две думи и се отказали за енго ден. Как да го излъжем за повода, за да можем да го качим в колата ?
Публикувано: 02 May 2012 - 05:17 PM
Може да се е дърпала, защото не е познавала вашите приятели. Опитайте Вие!
По мое мнение трябва да пробвате първо да и слагате нашийник, да свиква да стои с него, но не и го оставяйте за постоянно, защото така всеки може да я хване. После да връзвате и повода, и да пробвате да я разхождате малко, по малко, докато посвикне.
Ако бъдещият стопанин е пенсионерът, за който сте писали по-горе - как очаквате човекът да се справи с нея? Първо ще е напълно непознат за нея, второ трябва да се учи да ходи и вързана.
По мое мнение трябва да пробвате първо да и слагате нашийник, да свиква да стои с него, но не и го оставяйте за постоянно, защото така всеки може да я хване. После да връзвате и повода, и да пробвате да я разхождате малко, по малко, докато посвикне.
Ако бъдещият стопанин е пенсионерът, за който сте писали по-горе - как очаквате човекът да се справи с нея? Първо ще е напълно непознат за нея, второ трябва да се учи да ходи и вързана.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 04 May 2012 - 04:27 PM
Вече имаме ваксина против бяс, обезпаразитена и външно и вътрешно за втори път, сега остава да купим нашийника и да почнем тренировките. Кварталните добродетели събираме пари. Като се успокой и не се плаши толкова от него и стане малко по отпусната ще можем вече да я качим в колата и да я занесем на селото :)