Тази вечер Мацко бе прегледан от друг екип лекари.Положението му не е много розово,но пък и не е съвсем черно.Раната е "топла",оточна ,пълна с гной и доста зловеща.Лапата е по-скоро е премазана,от едната страна няма чувствителност,което значи че има опасност в най-добрия случай от загуба на едно-две пръстчета,за по-лошия вариант не ми се иска да мисля

.Едното нокътче почти е изтръгнато

Засега нищо не са рязали,само промиха и обработиха раната,дадоха ни антибиотичен мехлем да мажем лапичката.Още от сутринта Мацко бе набоцкан с антибиотик-депо,сега му сложиха втори антибиотик,пак инжективно.Има рани и по тялото,най вече около задницата.Там козината е като скалпирана ,сякаш някой му е избръснал козината за да обработи раните.
Според лекарите най-вероятно е пострадал от кола,но е възможно и куче да го е дъвкало.
Много е кротичък и послушен,въпреки големия стрес.Не съм му чула гласа,мяукането му е почти безшумно,отваря уста,а звук няма.
Като го галиш мърка и се успокоява.Днес през деня не е искал да яде,но вечерта хапна.
Свършил си е и двете нужди,голямата работа е ОК,но пишкането му е леко странно- не прикляква а директно се изпишква както си седи.Може да е натъртен и да му е трудно приклякането

Поради тази причина е доста миризлив,но не знам дали е безопасно да бъде изкъпан в това състояние
Не знам дали тук може да получи най-добрата помощ,но правя всичко което е по силите ми
Сметката му до момента е 18 лв,покрих я ,имах заделени за чип на Нези.
Благодаря за всяка помощ

,благодаря че ви е грижа
Снимки не се сетих да направя,Мацко изглеждаше толкова смачкан и жалък на операционната маса,че още ми е стегнато гърлото
Ами това е.
Ако някой може да го поеме и да го заведе на лекар в София ще търся вариант да го пращам.Пари ще събирам чрез форума,нямам откъде другаде ,резервите са изчерпани