Аз имам хъски и не знам дали по-лесно се възпитава от маламут, но няма такова нещо като "ще продължа да го уча докато не се научи наистина колкото и време да отнеме ", моят съм го почнала откакто е влязъл в нас ! Къде да пишка, какво да НЕ пипа и тн, като стана на два месеца станаха по-сериозни командите и сега - вече почти три години по-късно не съм спирала с възпитанието! И по тази причина където и да отидем съм спокойна да го пусна!
И въпреки послушанието му между смяната на сезоните когато вятърът започна да му носи разни миризми до нослето и концентрацията и послушанието му станаха под въпрос, отново почнах като на малко куче на терасата ела, спри, до мен и тн ! Това, което се опитвам да кажа е, че няма време, няма краен срок, а цял живот ще повтаряте едни и същи комадни докато не се научат до съвършенство и докато не почнат да ги зъпълняват още по-съвършено и най-важното докато и на вас и на кучето не му писне от тия команди и не си каже, абе я да я послушам, за да ме остави намира!

Относно спането, мога да го погаля във всеки един момент и дори и да се стресне никога не е ръмжал или посягал, ами поглежда с очакване или се обръща по гръб да му чеша корема! Хората по улицата и малките деца идват изненадващо, от всяка посока и го пипат, идват му в гръб и го хващат за опашката и никога не е изръмжавал или дори не се е стряскал! Само поглежда какво става, може да даде някоя целувка и така . . .