Dog.bg Форуми : Марта, грамаданка с голямо сърце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Марта, грамаданка с голямо сърце

#21 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2012 - 03:46 PM

Все още ничие сърце не е трогнато от Марта. Освен моето, разбира се!
Това куче е просто прекрасно, разходките с нея са цяло удоволствие. Нито се дърпа, нито има проблеми с хора или други животни, ходи си покрай мен и гледа да не ме изпуска от поглед.
Ако нямах още няколко кучета определено Марта щеше да е моя другар!

Снимки с Флика:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#22 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 03:52 PM

Показване на мнениетоMa-ti, в 06 April 2012 - 03:46 PM, написа:

Все още ничие сърце не е трогнато от Марта.

Това не е вярно! И аз съм влюбена в нея, макар и задочно. :wub: Обичам точно такива големи и спокойни кучета.
За съжаление, така ще си остана само с несподелената любов. Дано по-бързо я хареса някой, който наистина може да я вземе, а не такъв спамър като мен. По Коледа ставали чудеса, дано чудото за Марта се случи по Великден.

#23 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 08:49 PM

Игра с Флика
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#24 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 08:58 AM

След като поиграхме сега да поспим на топличко и сухо.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Социализацията на Марта върви чудесно - вече спокойно се качва по стълби и се разхожда вътре (, а не както първоначално да ходи като балерина по плочки и балатум). Момичето е прекрасно!
User's Signature

ВИПАССАНА

#25 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 05:12 AM

Моля за транспорт на Марта от Люлин 1 до някоя ветеринарна клиника!

Днес в 4 през нощта Марта получи няколко гърча. В момента е стабилна, но трябва да я заведа да я прегледат.

Моля, ако можете да помогнете обадете се на 0896841940.
User's Signature

ВИПАССАНА

#26 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 11:12 AM

Успях да я заведа с градския транспорт. Благодаря на Ирката :rc_036: за предложената помощ, но вече бяхме в клиниката.
Марта за съжаление не е добре :dh_188:
Направи гърч (или каквото беше там) и в клиниката. За сега остава в Добро Хрумване, за да е под наблюдение. Направиха й няколко теста, все отрицателни. Докторите все още не могат да разберат какво й е.
User's Signature

ВИПАССАНА

#27 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:43 PM

Всички показатели на Марта са в норма. Но след обяд е направила още един гърч. Има съмнения за епилепсия. За сега ще е на фенобарбитал и диазепам. Ще трябва да й се направи скенер в Амивет.
User's Signature

ВИПАССАНА

#28 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 02:28 PM

За съжаление състоянието на Марта не е добро. Всичките възможни тестове за някаква болест са отрицателни и има две алтернативи - или има мозъчно увреждане или епилепсия. В сряда ще я водя за скенер на главата, който ще покаже кое от двете е. Ако има епилепсия трябва да пие фенобарбитал, лекарство, което в България не е регистрирано.

Днес я разходих. Беше много послушна и както винаги гладна, но от лекарството ходеше като дрогирана.

За съжаление трябва да помоля и за финансова помощ:
Единственото място, където има нужният скенер е Амивет, а цената е 180 лв.
Сметката й до сега в Добро Хрумване също е 120 лв.
Допълнително проблемното й око (всъщност клепачите на едното око) също трябва да се оперират, защото според докторите това ще й създава проблеми занапред. Тази операция е 105 лв. Но тя не е толкова належаща.
User's Signature

ВИПАССАНА

#29 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 12:47 PM

Днес Марта е нямала гърчове. Лекарството й е намалено.
User's Signature

ВИПАССАНА

#30 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 05:38 PM

Изненадите продължават - от Амивет днес ми казаха, че за да е стойностно изображението трябва да й влеят венозно контраст. И ме посъветваха да си го купя сам, защото при тях ще е по-скъп. Въпросният контраст струва на аптеките 120 лв. . И това е отделно от 180 лв. за самата снимка.

На косъм съм от това утре просто да си прибера Марта и да си поживее, доколкото издържи! :rf_011:
User's Signature

ВИПАССАНА

#31 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 08:45 PM

Показване на мнениетоMa-ti, в 30 April 2012 - 02:28 PM, написа:

или има мозъчно увреждане или епилепсия. В сряда ще я водя за скенер на главата, който ще покаже кое от двете е. Ако има епилепсия трябва да пие фенобарбитал, лекарство, което в България не е регистрирано.

И какво, ако скенерът покаже мозъчно увреждане? Така или иначе, лечението ще е същото - фенобарбитал, за да се овладеят гърчовете.
Има смисъл от скенер, за да се види дали няма тумор, който провокира епилептичната симптоматика, но първо - Марта е много млада, за да има тумор в мозъка, и второ - ако има, какво - операция? Излишни мъки за кучето.
Най-вероятно си е епилепсия, вследствие силен удар в главата - не се учудвам, като прочетох къде е живяла преди това, може да е и наследствена история. Но няма какво друго да бъде. Фенобарбиталът е евтино лекарство, има го навсякъде /без България/. Ще се направи схема, ще се следи и ако има късмет, ще живее дълго и пълноценно. Познавам много такива кучета.

#32 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 09:27 PM

Точно това ме притеснява - трябва да дам 300 лв. (, които прося наляво и надясно, защото нямам) за скенер, от който особена полза няма.
Утре пак ще говоря с докторите да ми обяснят в крайна сметка този скенер с какво ще помогне.
След като от фенобарбитала се повлиява явно добре, след като няма гърчове, не е ли това достатъчно?
User's Signature

ВИПАССАНА

#33 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 08:08 PM

Все пак днес Марта беше на скенер. Нямаше да имам чиста съвест, ако не бях направил всичко за нея. Все пак скенерът може да покаже и проблем, който да е отстраним. Освен това не е честно да я предлагам за осиновяване без да се знае със сигурност диагнозата й.

Все още от Амивет не са ми пратили заключението на специалиста си. Но тяхното първоначално мнение е че има несиметрична част в мозъка на Марта и евентуално гърчовете се дължат на това. Тази несиметричност най-вероятно е вродена.

Според доктор Иванов от Добро Хрумване тази несиметричност е несъществена и едва ли гърчовете се дължат на нея. Според него Марта има епилепсия. И докторите от ДХ ще се посъветват със специалист преди да кажат нещо окончателно.

Марта продължава да е на фенобарбитал и днес пак беше замаяна. Докторите постепенно намаляват количеството му, за да намерят дозата подходяща за нея.

Огромно благодаря
- на една от добрите феи на този форум, която ми даде 300 лв. на заем
- на Ирка, която за пореден път ми помага с транспорт и подари на Марта целият си следобяд
- на Mecho Puh и Elizd, които въпреки своите многобройни подопечни за пореден път ми памагат
- на fannfan, който също помогна с парички

И така най-доброто бъдеще за Марта е да бъде осиновена в чужбина, в страна, в която фенобарбитала се произвежда. От както го пие не е получавала гърчове. Когато се намери нейната доза, би трябвало да се чувства като нормално куче. С нищо не би била по-различна освен това, че ще се нуждае ежедневно от лекарството.

От цялото си сърце желая на това същество най-после да има нормален живот! Тя е толкова добра, а и красива, че непременно ще радва стопаните си!
User's Signature

ВИПАССАНА

#34 Потребителят е офлайн   annacrumova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 09:16 AM

:ba_025:

#35 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2012 - 09:27 AM

Ma-ti , :rc_036:
Най-големия късмет на Марта е че те е намерила.Да им се връща добрината стократно на всички помогнали :rc_036:
Аз не мога да бъда полезна с нищо за съжаление,но ви мисля с добро и пращам цялата си положителна енергия.От цялото си сърце се надявам, че ще има хубав край тая история въпреки всичко :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2012 - 12:01 PM

Ma-ti,
нормално е да се чувства замаяна.
За около 2 седмици оганизмът ще се приспособи дори да не се променя дозата и тя няма вече да се чувства така, ще си е нормална. Друг ефект е увеличен апетит, гледай да не се освинва :md_064:
Дозата варира 3-8 мг/кг. Най-добре е месец след началото да се направи изследване за концентрация на фенобарбитал в кръвта, като нормата е 15-40 мл/л. Такова изследване правих чрез лаборатория Бодимед (хуманна, намира се на ул. Бузлуджа близо до 5те кьошета), които го пращат в Германия, но не беше скъпо, 26 лв. платих. По-късно някой ми беше пратил линк към една лаборатория, която прави изследването и тук, в България, но не мога да намеря линка сега.
Късмет на Марта!

#37 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 04:54 PM

Днес се разходихме с Марта. Тя е добре, няма гърчове. Все още е замаяна, но както казва mil_ това е нормално.
Становището на специалистите още го нямам.

Благодаря на mil_ за съветите и информацията, която има от опит.
Благодаря и на теб, Чери и на всички, които мислят Марта!
Благодаря и на Oddster за помощта!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#38 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2012 - 07:55 PM

Нямам думи да изкажа благодарността си за дарените за Марта 200 лв. от Спешни на форума!!!
БЛАГОДАРЯ на всички вас, които помогнахте на Марта! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
Благодаря и на Мърфи, че за пореден път също помогна с парички! :rc_036:

Днес беше щастлив ден за мен и Марта. От сутринта сме заедно, а тя изглежда много по-весела от предните дни. Почти като преди си е. Игра с други кучета, препича се на слънце и сега заспа.

Марта 1:

Марта 2:
http://www.youtube.c...h?v=KRJEADK6Odc

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#39 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 05 May 2012 - 09:54 PM

Красавица!Качена снимка
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 07:16 PM

Това е становището на докторите от Амивет направено на базата на снимката от скенера.

Прикачени файлове

User's Signature

ВИПАССАНА

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни