Марта, грамаданка с голямо сърце
Публикувано: 09 May 2012 - 08:15 PM
Иначе Марта е много добре - няма гърчове, вече не е замаяна от лекарството. Много е игрива и весела, пълна с енергия, даже тормози другите кучета постоянно да играят.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 17 May 2012 - 02:13 PM

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 17 May 2012 - 02:55 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 17 May 2012 - 03:02 PM

ВИПАССАНА
Публикувано: 24 May 2012 - 03:54 PM
На отиване към клиниката беше голямо магарене и дърпане, но днес като я вземах ходи прекрасно (вероятно, защото имах геврек

Благодарности на д-р Ива Николова за чудесната работа!

Благодаря и на д-р Станкова за лекарствата за Марта!

ВИПАССАНА
Публикувано: 24 May 2012 - 09:43 PM
Публикувано: 24 May 2012 - 10:02 PM

ПП И изобщо нее грамаданка, но явно е с наистина голямо сърце.
Публикувано: 25 June 2012 - 08:40 AM
Това е историята на едно куче. Бездомно куче. Намерих я точно на първи Март. Затова я кръстих Марта. Нямаше как да я прибера, а беше разгонена. Трябваше спешно да се кастрира. Успях с помощта на приятели да я заведа за кастрация и после известно време да я крия вкъщи, докато се възстанови. След това нямах избор. Трябваше да я върна на улицата. А така ми се искаше да си има дом, а и тя по всякакъв начин показваше, че иска да си има дом и свои хора. Известно време Марта живя пред нашата ограда. За съжаление от външната страна. Идваше на разходка с нас и много се радваше на вниманието ни. А още повече на храната, която й давахме. Но се намериха съседи, на които тя пречеше (разбира се, не само тя). Един ден Марта изчезна. Търсих я къде ли не. Във всички възможни приюти, в гората, в близката и далечна околност. С приятелката ми писахме и лепихме обяви. След седмица се обади един циганин, че Марта е при него. Веднага отидох. Наистина, след няколкото, фалшиви обаждания и попарени надежди, този път не очаквах нещо по-различно. Но не. Тя беше, това беше Марта. Мартичка мръсна и вързана на метър и половина синджир. Човекът каза, че тя си е негово куче, но не може да я изхранва и затова през зимата я пуска да си намира сама храна по кофите. Не можех да я оставя да изгние на онзи синджир. Откупих я. Ами какво да я правя сега. Вързах я до една колибка на работата ми, където щеше да е на сигурно място. А когато бях на работа тя беше 24 часа навсякъде с мен. Пак беше вързана през повечето време, но поне имаше редовна храна и надежда. Започнах да й търся дом, в България и в чужбина. Мина около месец и благодарение на една организация с представител в България Соня Митрева

ВИПАССАНА
Публикувано: 25 June 2012 - 08:47 AM
Тази история нямаше да стане възможна без помощта на:
- Соня Митрева и германските й приятели

- всички вас, които помогнахте да платя снимката й на скенер

- докторите от Добро Хрумване, които се грижиха за нея и я оперираха

- моите добри колеги, които се грижиха за нея, когато мен ме нямаше

БЛАГОДАРЯ ВИ!

ВИПАССАНА
Публикувано: 25 June 2012 - 11:24 AM

Публикувано: 25 June 2012 - 06:09 PM
Милото кученце, дано се стабилизира и да няма вече гърчове, да е много щастлива с новите си стопани!