Dog.bg Форуми : Как се прави едно куче агресивно?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Как се прави едно куче агресивно? Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 March 2012 - 08:17 AM

Показване на мнениетоironic_, в 09 March 2012 - 05:31 AM, написа:

Разбира се, много си права, не споря, още повече като стопанин на набедена порода.

Но като му давате поле за изява нищо не се променя, той няма да се замисли върху това, което му говорите, нито сега, нито след още 10 страници писане. Само темата расте и хората се дразнят.

Той не е важен! Въобще не е важен, колкото и да се дуе. Ей като ми се правише на интересен на лични и му казах днес да е на гарата та да го видя се покри като мишка, нещо му изчезна хъса.

Такива като него не са важни. Важна е позицията на нас, останалите кучкари, все някой ще прочете тази тема от уплашените майки или ухапани пенсионери и ще разбере че ние, отговорните стопани, нямаме нищо общо с подобна комплексарщина.

Ако говорим за дого аржентино то за пример бих взела това:

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#82 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 08:40 AM

Ти ако си мислиш ,че заради теб ще идвам до София от Варна си в голяма грешка няма причина да идвам просто нито пари ще спечеля нито имам конкретна цел да дойда и да те разрева барабар с цялата ти фамилия няма смисъл! :be_107: :*

СЕРВИТЪОРКАТА Я ДАЙ ЕДНА ВОДА И ПО-БЪРЗО ДА НЕ СТАВАМ! :ma_006:

#83 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 March 2012 - 08:55 AM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 09 March 2012 - 06:40 AM, написа:

Ти ако си мислиш ,че заради теб ще идвам до София от Варна си в голяма грешка няма причина да идвам просто нито пари ще спечеля нито имам конкретна цел да дойда и да те разрева барабар с цялата ти фамилия няма смисъл! :be_107: :*

СЕРВИТЪОРКАТА Я ДАЙ ЕДНА ВОДА И ПО-БЪРЗО ДА НЕ СТАВАМ! :ma_006:

ООООО, вижте кой е тук - момиченцето с 75 кг за 1 година?
Отиди на площадка и постигни поне половината от послушанието на догото от клипа горе.

Не можеш да ме обидиш, защото от 20-годишни убийци на набедените породи няма как да се обидя.
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   renink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 08:55 AM

Чудя се как още обръщате внимание на тази откачалка. :eg_033: Той не е нормален този.

#85 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 08:59 AM

Показване на мнениетоrenink, в 09 March 2012 - 06:55 AM, написа:

Чудя се как още обръщате внимание на тази откачалка. :eg_033: Той не е нормален този.

Нормален. Това е типичен представител за повечето така наречени "агресивни" породи. Абсолютно нормален тъп и кух мутра. Ако ние, кучкарите, си подвиваме опашките и трием подобни теми - значи потулваме един много сериозен социален проблем. Важно е да покажем на обществото ни че нямаме нищо общо с този въпросен младеж и подобни на него. ВАЖНО Е!
Вчера се видях с Анна с апсо, относно площадка за аджилити. ВАЖНО е да се покаже на обществото че не сме тъпо инертно тяло, а сме нормални хора със странно хоби.

Ev0luti0n
Дребен, спри да се обясняваш колко тежък живот си имал. Типичен варненски гларус няма да ме вчепатли, вашата песен я слушам всяка година, звучиш като развалена плоча относно тежкото ти детство. Тук не е форум за запознаства, казах ти. Тук е форум за кучета и стопаните им, а не за гларусни изпълнения.
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:04 AM

Ev0luti0n,странен човек си ти - и в тази тема,както и в предишната,задаваш въпроси и хем нищо не разбираш,хем подскачаш като ощипана госпо'ица когато отговорът не е този,който си очаквал.Не мога да те разбера - защо изобщо питаш?Така или иначе си решил да си гледаш кучето по определен начин,ами направи го.Казваш,че на кучето му е заложено да прилича на стопанина си - от какво тогава се притесняваш,рано или късно догото ти ще стане като теб и ще започне да ръмжи на всичко живо,което не му харесва.Разбирам,че си във възраст,в която този модел на поведение ти харесва,може и да отмине с времето,да се промениш и да не ръмжиш на всички хора,но за кучето ти тогава ще бъде късно.Помисли над това.Ако наистина го обичаш,както твърдиш.И не е вярно,че никой не ти отговаря на въпросите,напротив - всички ти казаха,че за да се получи това,което искаш(ако изобщо правилно съм те разбрала) трябва здраво да поработиш с кучето и със специалист,който си разбира от работата.Защото не е нужно да откриваш топлата вода,има хора,които са го направили.Грешките,които ще допуснеш,ако тръгнеш сам в последствие са много по-трудно поправими,а в някои случаи дори е невъзможно да се поправят.Повярвай,говоря от собствен опит.И не се сърди за отговорите,които получи на въпроса със суровото месо,на нас това ни звучи като твърдението,че от прясното мляко кучетата хващат глисти - нелепо.За това ти говоря - ако слушаш/четеш всички митове и легенди по градинки и из нет пространството нищо няма да постигнеш.Още не можеш да се ориентираш на какво да вярваш,за това ти трябва човек с опит.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#87 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 09 March 2012 - 10:04 AM, написа:

Ev0luti0n,странен човек си ти - и в тази тема,както и в предишната,задаваш въпроси и хем нищо не разбираш,хем подскачаш като ощипана госпо'ица когато отговорът не е този,който си очаквал.Не мога да те разбера - защо изобщо питаш?Така или иначе си решил да си гледаш кучето по определен начин,ами направи го.Казваш,че на кучето му е заложено да прилича на стопанина си - от какво тогава се притесняваш,рано или късно догото ти ще стане като теб и ще започне да ръмжи на всичко живо,което не му харесва.Разбирам,че си във възраст,в която този модел на поведение ти харесва,може и да отмине с времето,да се промениш и да не ръмжиш на всички хора,но за кучето ти тогава ще бъде късно.Помисли над това.Ако наистина го обичаш,както твърдиш.И не е вярно,че никой не ти отговаря на въпросите,напротив - всички ти казаха,че за да се получи това,което искаш(ако изобщо правилно съм те разбрала) трябва здраво да поработиш с кучето и със специалист,който си разбира от работата.Защото не е нужно да откриваш топлата вода,има хора,които са го направили.Грешките,които ще допуснеш,ако тръгнеш сам в последствие са много по-трудно поправими,а в някои случаи дори е невъзможно да се поправят.Повярвай,говоря от собствен опит.И не се сърди за отговорите,които получи на въпроса със суровото месо,на нас това ни звучи като твърдението,че от прясното мляко кучетата хващат глисти - нелепо.За това ти говоря - ако слушаш/четеш всички митове и легенди по градинки и из нет пространството нищо няма да постигнеш.Още не можеш да се ориентираш на какво да вярваш,за това ти трябва човек с опит.

Имало и хора с разбиране, БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ!
Явно не си ме разбрала ,обаче аз не искам кучето да ми е пазач искам просто да е злобно и да не допуска никой до себе си това е целта ми и питам чрез какво мога да получа желания ефект ,но в този момент се намесиха няколко госпожички който да ми развиват теории за кръговрата на живота и закона на джунглата което изобщо не е по темата! :)

#88 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:17 AM

Не ти трябва злобно куче,повярвай.Трябва ти уравновесено,недоверчиво към непознати и хапещо само по команда куче.Ако искаш злобно куче,без канализирана енергия,трябваше да си вземеш пинчер - повечето от така наречените пинчери в Бг представляват точно това - истерични,хапещи наред кучета.Нали не си представяш пинчер в тялото на голямото, прекрасно и вдъхващо респект дого?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#89 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:18 AM

Ev0luti0n
Отивай на площадката бе, ***!
Още когато кучето ти се напикаваше от страх на 4-5 месеца трябваше да го направиш, къде се почесваше че не го стори?
Абе *** , ти това куче го изтормози тотално, и очакваш тук някой да те дондурка и да те гали по главица квадратна?
Искаш форума да ти се мазни и да ти говори на ВИЕ при условие че си на път да създадеш пореден СМИ-скандал тип Карбовски? Сбъркал си форума. И ми е жал за кучето ти.

Мод: Редакция. Моля, без обиди към други потребители!
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2012 - 10:22 AM

Хора, хайде спрете да отговаряте на детето, главата му е напълно празна, не е достатъчно умен за да разбере какво му говорите!

Няма ли мод, който да му заключи темата вече, хайде малко рестрикции!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 10:23 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 09 March 2012 - 10:17 AM, написа:

Не ти трябва злобно куче,повярвай.Трябва ти уравновесено,недоверчиво към непознати и хапещо само по команда куче.Ако искаш злобно куче,без канализирана енергия,трябваше да си вземеш пинчер - повечето от така наречените пинчери в Бг представляват точно това - истерични,хапещи наред кучета.Нали не си представяш пинчер в тялото на голямото, прекрасно и вдъхващо респект дого?

С изключение на дразнещия и постоянен лай на пинчера в общи линии да!
Furia и аз те обичам :wub:

#92 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:24 AM

Показване на мнениетоowl, в 09 March 2012 - 08:22 AM, написа:

Хора, хайде спрете да отговаряте на детето, главата му е напълно празна, не е достатъчно умен за да разбере какво му говорите!

Ама яд ме е че по тези гларуси с дого, ротвайлери, АСТ и питбули цялото ни общество съди всичките ни.

Ей за това ме е яд, че този гларус е типичен представител на анти-стопанин. И после го обират отоговрните стопани с дого, ротвайлери, питбули, бултериери и другите набедени породи.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 09 March 2012 - 10:24 AM, написа:

Показване на мнениетоowl, в 09 March 2012 - 08:22 AM, написа:

Ама яд ме е че по тези гларуси с дого, ротвайлери, АСТ и питбули цялото ни общество съди всичките ни.

Ей за това ме е яд, че този гларус е типичен представител на анти-стопанин. И после го обират отоговрните стопани с дого, ротвайлери, питбули, бултериери и другите набедени породи.

Furia и мен ме е яд, обичам всички тези сладки грамаданчовци, обаче момчето не е достатъчно кадърно за да го превърне в звяр, спокойно! :smile: Много лесно можеш да озлобиш куче и това го знае всеки средноинтелигентен човек, нали? :smile: Поредният неадекватен пубер...

Я по-добре някой от Варна да подаде сигнал и да му приберат кучето, така по-лесно ще се разреши ситуацията с гларуса

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 10:57 AM

owl
Момчето не е кадърно да го направи адекватен пазач, но като се наслуша от съветите тип "суровото месо" - отиваме директно в голямата беля.
И пак повтарям това конкретно хлапе не е важно. Но като се съберат 99% мутри на едно място - горко им е на кучета.
Той не е взел елементарни мерки още от момента покрай напикаването, идиота, а това е било октомври миналата година. Още тогава би трябвало да отиде на площадката. е, отиде ли?

И после се чудим защото обществото ни иска всички навред кучета да ги окове с намордници и да ги натика в клетките 2х3. Ей "благодарение" на тези въпросните стопани обществото ни се нахъсва срещу нас. И има право.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2012 - 11:06 AM

Дам, обаче като му пишеш тук нищо няма да постигнеш, за съжаление ...

Трябва да им се отнемат кучетата, а това ще стане само като се подават много сигнали за нехуманно отношение и че този собственик е потенциална заплаха!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 11:26 AM

Показване на мнениетоowl, в 09 March 2012 - 09:06 AM, написа:

Дам, обаче като му пишеш тук нищо няма да постигнеш, за съжаление ...

Трябва да им се отнемат кучетата, а това ще стане само като се подават много сигнали за нехуманно отношение и че този собственик е потенциална заплаха!

не пиша на него, тази мишка ми е ясна. Пиша на ВАС, пиша на такива като мен, пиша на хората без кучета - ако няма противопоставяне на подобна идиощтина, все ще ни бъркат с въпросния младеж и убийците на породите. Не желая да ме бъркат с такъв индивид. Разграничавам се - не всичките кучкари сме ей от този дол дренки. Далеч не всички.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 09 March 2012 - 11:56 AM

Добро утро! моля да ме извинете не съм още чела темата, но ще я прочетя.
Фурия, ние ИМАМЕ НОРМАЛНО ХОББИ! може би не от всяко дете което игре сега с кучето си порастне граничар, НО! Кучета спасяват живот на хора, и някой трябва да ги обучава на това! Може би един ден едно хлапе порастне и реши че с помощта на куче може да спасява хора! ТОВА Е ВАЖНО!
Може би ще работи в полиция с кучето търсач на наркотици, и така спаси някаго от лошото,
или
ще стане планински спасител
или
дори да има тренирано куче за атака , и така спаси сотни живота когато кучето му спре террориста.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#98 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 12:10 PM

Показване на мнениетоApso, в 09 March 2012 - 09:56 AM, написа:

Добро утро! моля да ме извинете не съм още чела темата, но ще я прочетя.
Фурия, ние ИМАМЕ НОРМАЛНО ХОББИ! може би не от всяко дете което игре сега с кучето си порастне граничар, НО! Кучета спасяват живот на хора, и някой трябва да ги обучава на това! Може би един ден едно хлапе порастне и реши че с помощта на куче може да спасява хора! ТОВА Е ВАЖНО!
Може би ще работи в полиция с кучето търсач на наркотици, и така спаси някаго от лошото,
или
ще стане планински спасител
или
дори да има тренирано куче за атака , и така спаси сотни живота когато кучето му спре террориста.

Здравей, приятелко:-)))) Изключително приятно мина срещата ни вчера, надявам се да повторим:-)

Забравяш обаче че според случайните минувачи и дори повечето кучкари нашето хоби е НЕнормално, за съжаление. кое е нормалното? Ей като на този младеж да вземеш едно куче, да го спукваш от бой и да го учиш да се беси на нашийника ако те доближи някой. То им било нормалното. А после ние, адексватните стопани, да се оправдаваме като ученички че не сме всички такива.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 12:12 PM

Как ме забавлявате тука направо ви се радвам, :af_089: фурия напрегната ми се струваш нещо :ab_041: ! Кучето ще го възпитавам по мой идеали независимо дали ви харесва или КАПИШ?
Един иска куче ловец друг куче пазач , а аз куче хапач какъв е проблема?

#100 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 12:25 PM

Показване на мнениетоEv0luti0n, в 09 March 2012 - 12:12 PM, написа:

Как ме забавлявате тука направо ви се радвам, :af_089: фурия напрегната ми се струваш нещо :ab_041: ! Кучето ще го възпитавам по мой идеали независимо дали ви харесва или КАПИШ?
Един иска куче ловец друг куче пазач , а аз куче хапач какъв е проблема?

Еволюшън, *** ! Като те гледам какъв си хилав ми е много интересно как ще ни изнесеш от тука! *** ! Ти ще направиш неконтролируемо, злобно куче и се надявам това да ти се върне по-най неприятния възможен начин . . . Лошото е, че кучето ще си го отнесе, за теб не ми пука!
Та, на въпросът ти , какъв е проблема . . . бих отговорила, че ти си проблема!

Мод: Редакция. Моля, без обиди към потребител!
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни