Ехааа, Илит, каква радост!
Благодарско голямо!
Естествено, че няма да я дадат тази прелест Макси хахах
Като гледам снимките, които пусна преди и тези от сега, май имаме новини от 5 броя късметлии - Макси, Джетро, Дарлинг, Фата и мисля, че на едната снимка, разкекерченото кучле на полянката е Моцарела. За съжаление, снимката е много малка и не мога да кажа със сигурност. Ели и Ди ще ме поправят, ако греша. (Много ми се иска и една снимчица от новия дом на Пати да видя ...)
Аз пък имах прекрасна събота и неделя, защото Фифундерчо ми беше пак на гости! Толкова прелестно и благо е това същество, че беше премазан от гушкане и целуване. Разбойникът седи, подлага се, обича да го гнявят до припадък.
Е, Шуша не беше особено благоразположена към него. Постоянно се опитваше да го изяде. Дебнеше го и при всяка възможност му се нахвърляше стръвно, та ... имаше и малко екшън, разделяне по стаи и т.н. Фифи пък се разхълцваше от възмущение, но при първа възможност, пак в нея се буташе и си търсеше белята! Найден пък го беше страх. Скри се зад един фотьойл и не смееше да се покаже..., да не би случайно 11 килограмовото черно нещо да го изяде.
Не минахме и без малко драми ... Нали, все пак, става дума за Финдли!
От четвъртък крачето му се е подуло повече и дори за ден-два почти не е смеел да се подпира на него, каза новата му приемна мама, която много се беше притеснила. За това в събота сутринта, като го взех от нея, директно се занесохме на контролен преглед при проф. Аминков. Т.к. в Амивет няма рентген, пуснаха проекция на ставата на скенер. Според д-р Аминков ново разместване на ставата няма. Заради подутото краче му изписаха некортикостероидно противовъзпалително - Римадил (Rimadyl), който да пие 10 поредни дни. Много дразнело стомаха, така че му изписаха и Фамотидин (Famotidine). Притеснявам се малко, защото той до скоро беше със сериозно разтройство и коремчето му и без това е раздразнено, но няма как - кракът сега е по-важен.
Оперираното краченце е слабичко, недоразвито и продължава да бъде с нарушена инервация. Фифи понякога подгъва навътре долната част на лапичката и я използва по-скоро като патерица за подпиране, но много не стъпва на нея. На мен ми изглежда и малко по-къса. Явно възстановяването изисква много продължителен период. Е, предупредиха ни, че крачето никога няма да е като здраво. Проф. Аминков, също както и докторите от Сити Джънгъл, които оперираха Фифи първия път, изказа мнение, че луксацията може да е вследствие вроден дефект на ставата, която при операцията се виждало, че не е добре развита.
Днес сутринта заведох момчето за всеки случай и за второ мнение. Вечерта бяхме за рентгенова снимка в ЦВК по съвет на докторите. Утре (в понеделник) ще им занеса снимката и ще говорим.
Междувременно, от няколко дни момчето пие Нивалин (по схема) и Бенеурин, които се надяваме да помогнат за по-бързото възстановяване на крачето!
Прилагам screen shot-а от скенера от вчера при проф. Аминков и рентгена от днес от ЦВК.
През деня обаче, като изключим ходенето по доктори рано сутринта и късно вечерта,
имаше много хубава част! Бяхме на гости на баба ми на вилата. За там няма какво да разказвам. Беше рай за всички! Фифуци се размаза от кеф. От снимките ще видите!
Пак отпрахме една сметка .....
30 лв. при проф. Аминков - 10 лв. за Римадила и 20 лв. за screen shot-a от скенера;
20 лв. за рентген днес в ЦВК;
около 20 лв. за памперси и 2 кг. суха храна;
още 10 лв. за памперси в началото на миналата седмица;
Ужасно дълга пак стана темата, но не сме писали отдавна ... Няма да пиша тук сега, че и с Реджа се мачкахме по-миналата седмица и колко прелестна е станала. Това ще е в друг пост, дори, надявам се - от приемния й човек, на който много, много благодарим!
Ще продължа с благодарностите обаче, защото покрай тази история се включиха много готини хора, които заслужават ей толкова големи прегръдки и признание за помощта!
Благодарим за преведените 100 лв. от
Златка Кузманова!

Тези пари уж бяха предвидени за покриване на част от заема за пътя на кучлетата, но ... явно няма да стане така, защото вече бяха изхарчени за сметките, описани по-горе ...
Благодарим от сърце на
T-Bar, която се грижи за Фифи няколко седмици, изтърпя изблиците му на лудост, когато трябваше да седи затворен в клетката, за да е максимално обездвижено крачето, докато заздравее и която постоянно се тормози заради малката гад. От нея му е Бенеурина!
Благодарим на
GMS, която в момента е приемна мама на Фифуци и която също прекрасно се грижи за него. Глези го, включително с разни вкусотии и въобще ... не знам как ще ги разделяме, като стане време. Само да видите как влюбено се гледат
Крачето
Размазване на вилата
Така можете ли да спите, А?!