Dog.bg Форуми : Реджина и Сие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Реджина и Сие 101 далматинци в питоподобен вариант ИЛИ стана тя каквато стана!

#221 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 June 2012 - 10:39 AM

Е явно аз ще трябва да обявя новината. Нямам търпение просто. Заминаха. ЗАМИНАХАААААА! :be_107: Точно месец, след първия неуспешен опит да ги изпратим, деветимата порастнали бандюги отпътуваха към семействата си в Холандия. Всички вече си имат осиновители, без Фата, за която има опашка от кандидати и едва след като пристигне ще бъде избран най-достойният за нея.
Финдли ще може отпътува едва след като му махнат фиксажите, но и него го очакват с нетърпение.

Кратунчетата се държаха геройски, без твърде много мрънкане, послушни, спокойни, любопитни...

Огромни благодарности на АРС, които ни подадоха ръка и направиха тази щастлива развръзка възможна. Без вас положението изглеждаше меко казано безнадеждно :rc_036:.

Огромни благодарности на всички дарители, които не ни изоставиха през цялата тази сага.

На Ели, приемната мама ще трябва паметник да и издигнем. Само тя си знае какво е да отгледаш десет едва прогледнали мъника така, че да се превърнат в прекрасни кучлета. Повече от три месеца тя беше до тях неотлъчно. Ели, БРАВО!
Jayofalltrades, на теб също дължим възможно най-специалните благодарности, затова че прие в дома си бандата на кратунковците, барабар с майка им и въпреки трудностите не се отказа и до сега полагаш чудесни грижи за Реджи.

Пускам малко репортажни снимки от изпращането, Ели ще се включи с по-художествените.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#222 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 June 2012 - 11:27 AM

Честито, честито, честито! Какво друго човек може да каже!
Ама колко са порастнали, разкошни кученца!
Браво на вас! :ba_025:

#223 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 10:24 AM

Лелеее, ще си умра от кеф! Какви бяха, какви станаха... Браво, хора, това се казва работа! Ще си пазя великденските яйца и къщичките за ключове да ми напомнят за малчуганите :af_089:
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#224 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 June 2012 - 10:55 AM

Още не ни е преминала радостта от изпращането зад граница на 9-те герои, но Фифуци веднага побърза да се прояви и не ни остави да се порадваме на спокойствие! Мамин сладък ужасен калпазанин!

От онзи ден е с разстройство. Естествено, всички по принцип сме на тръни заради него, а сега особено T-Bar (която е побъркал ..., ама милата - търпи го и удържа фронта стоически!). Вчера се изстреляхме към ДХ - за проверка. Е, направихме за всеки случай тест за корона и гиардия - отрицателен! Може да е нещо от жегата. Сега сме на лекарства, които да успокоят раздразнената чревна лигавица (от рода на ентерола) и на варен ориз (горкият Фифи!)

T-Bar, ако успее да си открадне малко време, може да пише как се развиват нещата. Ако не, утре аз пак ще пиша в темата.
Сметката ни е 35 лв (преглед, лекарства, тест) - благодаря Ви ДХ за отстъпката! :ae_085:

Започнал е да сменя зъбките. Долните са паднали. :md_064:
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#225 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 June 2012 - 02:22 PM

Ейййй момичета ама много сте готини бе. Супер- удържахте до край. Браво на всички замесени и честито на младежите. Ама пък и вие като майки- най- лошото все си мислите. Само леко се е поодрискал :ea_103: . Дано бързо се оправя и за него да четем добри новини.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#226 Потребителят е офлайн   Daydreamin` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 03:30 PM

Оп, ей ме и мен пак. :smile: Тя ДДГ ги похвали снимките ми предварително, ама не са кой знае какво - там, повечето набързо и в клетките, ама какво да се прави :smile:
Почвам с две, които са правени малко преди да дойдат да ни вземат - Moцарела и Орео - спяха си нищо неподозиращи :smile: Орео вече не е с толкова грамадно шкембе, макар че като се налочи с вода пак отхвръква :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И така, после пред приюта, докато чакат да ги натоварят в буса

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Моцарела :wub: Все с любопитния и умен поглед, едновременно дивачка, но също така и леко страхлива.... наистина най-много прилича на майка си.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Ина май тук скоро не е писала колко е добра Макси - тя стана новата ни любимка :smile: Започна да излиза от заграждението преди доста време, но е кротка, ходи след теб и гледа умно, понякога идва и си слага лапата на рамото ти както седиш, ама не да скача и да драска или пък да те дърпа за крачола, както правеше Моцарела :ab_041: А тя пък беше втората, която излизаше от заграждението, направо изскачаше.... та двете като започнаха да стоят отвън правеха малко поразии вече, но няма как..
Прикачена снимка - Брик и той е кротичък по принцип :smile:
Прикачена снимка
Прикачена снимка Още чакаме.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка И вече в буса.
Прикачена снимка
Да ти скъса сърцето с тоя поглед Моцарела :smile:
Прикачена снимка Пак са си спокойни, особено Макси.
Прикачена снимка
Не се размина и без това - бусът не запали веднага :ab_041:
Прикачена снимка

Но все пак тръгна :smile: Вече знам защо е винаги тази локва там - за да им върви по вода :ab_041:

Прикачена снимка И така, на път......

Та така, аз сега ще си оправям щетите доколкото мога :ab_041: И най-накрая да обърна внимание повече на котките - принципно в апартамента, където бяха кученцата (не живеем там по принцип), взимаме само котки за приемни... това сега беше огромно изключение, което особено към края вече беше доста абсурдно, имайки предвид на каква възраст станаха и колко са големи, но няма как :smile:

И задълженията, които още не са оправени, пък ако си намеря работа може и aз да успея да се включа и за тях.. Сега и на Реджи да обърнем повечко внимание ще трябва и разбира се Финдли още е тук и се нуждае от още малко помощ, за да успее да стигне при осиновителите си, които вече доста време го чакат и питат за него :smile:

Иначе.. каквото и да кажа, все ще е малко за всички хора, които ни помагат по най-различни начини и които не бих могла да изброя.... :rc_036: :beer:

#227 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 June 2012 - 04:53 PM

Еххх, момичета, страхотно свършена работа!!! А за кученцата какво да кажа- думи нямам, разкошни са всичките, те са една палитра!!! Айде и онзи бандит да заминава и да местим темата окончателно в хубавия раздел!!!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#228 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 05:13 PM

Честито на всички муцунки и щастлив и безгрижен живот с новите им стопани!
Винаги, когато погледна тази тема, се изумявам от куража и волята на приемните стопани. Невероятни сте! Дано има и други хора като вас!
Огромно браво от мен на всички, помогнали в операция "Реджина и сие"! :rc_036:
(обикновено много се скъпя на похвали)

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#229 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 19 June 2012 - 10:03 PM

Снимков материал от две холандски хлапета:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2012 - 10:19 PM

Разкошната банда най-накрая се уреди със сладък заслужен живот :wub: Поздравления на всички косвени и преки участници, които осигуриха на децата бъдеще :rc_036: Радвам се с вас, а кучовците най-много..., ако можеха само да говорят :)

#231 Потребителят е офлайн   Daydreamin` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 12:58 AM

:af_089:
Колко хубаво, прибирам се и се оказва, че има снимки от осиновителите :smile: Ех :smile: Дано имаме и от другите :smile:
tey4e, GAG, благодарим :smile: Не знам за куража, аз на моето си му викам лудост, такова си беше :ab_041: Иначе да, палитра е добре казано :) толкова са различни по характер всички :smile:

#232 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 10:21 AM

:be_107: :be_107: :be_107: Ихааааааа! Илит, благодарим за снимките на щастливите ни бебоци! Най-нагло ще очакваме и още :ab_041:

Леле, като се сетя само за купчинката слепочета под паметника на НДК и кооооолко отдавна беше това...

Днес с Фифун сме на доктор, предстои нова снимка, упояване, евентуално сваляне на фиксажа и дано най-после и той поеме към дома си.

Tey4e, като изпратим живот и здраве и последния бебчо ще ни остане една мама Реджа, за която също да се постараем да намерим дом и добри стопани, така че имаме още доста път до Щастливия раздел.
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 10:58 AM

В цялата суматоха и вълнения около изпращането на кучаците, забравих да приложа квитанцията за парите за път (дадох и за Фифи, от суеверие, а и все пак, чакат го!). Така че - прилагам я. Останалите 110лв. от общите пари за път са преведени директно по сметката на АРС от Zonker, Събина и Биляна, както вече бях писала, за което получават по една еййй такава прегръдка!

От 200-те евро, които взех на заем за пътя, аз ще покрия 200 лв. Останалите пари, за съжаление, още не мога да събера ...

Забравих и още едно по-важно нещо - да благодаря от името на прислужниците на Реджа и бебаците :ab_041: за безплатните чипове, които 9-те героя получиха от АРС! :rc_036: Заминаха модерни :md_064:

Е, мислех да не пиша и аз благодарности за пореден път, че много се изтърках, прекален патос, страшна работа, но ... ХОРА, не знам дали съзнавате колко ужасно МНОГО ни помогнахте до тук! :rc_036: Надявам се, че със съвместни усилия ще избутаме цялата тема към един по-щастлив раздел. :ae_085:

ПП: Моля, стискайте палци на Фифунчик днес...!

Прикачени файлове

User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 10:37 AM

Каръка си е карък и това си е! Не знам за добро или лошо, но втората операция не се състоя. Рентгеновата снимка показа, че фиксиращата игла е мигрирала в каналчето на костта и е невъзможно да бъде извадена (освен с много тежка и скъпа операция, при която костта да бъде срязана по дължина и т.н.). Според Проф. Аминков това не е нещо необичайно, особено при млади животни, чиито кости са все още меки и растат бързо. Според него иглата не би трябвало да създава проблем в бъдеще, но 100% гаранция за това няма. Ставата е все още подута, но оттока трябвало да спадне с времето. Лапата има леко нарушена инервация, за което Финдълчето минава на нивалин по схема. Стъпва на нея, но не я използва пълноценно, за което се иска време.
От вчера е в нов приемен дом, тъй като на T-bar и предстои местене и с цялото нейно домочадие барабар с бебо е много трудно. Твърде много местене, но пък той не дава признаци да се притеснява от това. Дано това вече да му е последното, преди финалната права към неговия си дом в Холандия.
Разстройството от последните дни е минало напълно, но момчето е доста поотслабнало и се нахвърля на гранулките твърде лакомо. Ще му е нужно сериозно охранване.
Започнал е да сменя зъбки, предните горни и долни вече са от новата партида:-)
Това е сухата информация.
Иначе бебо е просто злато! Като бяха десетте заедно, някак си шекера е в повече и не знаеш на кого по-напред да се радваш. Вчера обаче си беше само мой и имах удоволствието да го смачкам от гушкане и целувки, а пък и той никак, ама никак не се противи! Козинката му е като черен сатен (извинете ме за клишето) и галенето води до пристрастяване!
В колата се държа образцово! Ни къг, ни мък, просто си лежи спокойно, гледа любопитно или си подремва. Малко снимчици набързо, докато чакахме по светофарите:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 22 June 2012 - 03:47 PM

Снимката и епикризата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Findley.pdf (365.29K)
    Брой сваляния: 372

User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 30 June 2012 - 01:28 PM

Ъъъ...тъй като кученцата са с нови имена, искрено се извинявам, че не зная чии стопани са ми изпратили снимки :wacko:
Вие си ги познавате, де. Иначе, имаше малък проблем с приемните стопани на Макси, които категорично отказаха да я дадат на осиновителите (или, както каза жената - "През дома ни са минали десетки кученца, но нито едно не беше като Макси) и сега шефката на организацията-посредник им е сърдита. Но пък Макси е щастлива при тях и те са много свестни:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2012 - 12:00 AM

Ехааа, Илит, каква радост! :vb_024: Благодарско голямо!
Естествено, че няма да я дадат тази прелест Макси хахах :ab_041:
Като гледам снимките, които пусна преди и тези от сега, май имаме новини от 5 броя късметлии - Макси, Джетро, Дарлинг, Фата и мисля, че на едната снимка, разкекерченото кучле на полянката е Моцарела. За съжаление, снимката е много малка и не мога да кажа със сигурност. Ели и Ди ще ме поправят, ако греша. (Много ми се иска и една снимчица от новия дом на Пати да видя ...)

Аз пък имах прекрасна събота и неделя, защото Фифундерчо ми беше пак на гости! Толкова прелестно и благо е това същество, че беше премазан от гушкане и целуване. Разбойникът седи, подлага се, обича да го гнявят до припадък.
Е, Шуша не беше особено благоразположена към него. Постоянно се опитваше да го изяде. Дебнеше го и при всяка възможност му се нахвърляше стръвно, та ... имаше и малко екшън, разделяне по стаи и т.н. Фифи пък се разхълцваше от възмущение, но при първа възможност, пак в нея се буташе и си търсеше белята! Найден пък го беше страх. Скри се зад един фотьойл и не смееше да се покаже..., да не би случайно 11 килограмовото черно нещо да го изяде. :huh:

Не минахме и без малко драми ... Нали, все пак, става дума за Финдли! :ea_103:
От четвъртък крачето му се е подуло повече и дори за ден-два почти не е смеел да се подпира на него, каза новата му приемна мама, която много се беше притеснила. За това в събота сутринта, като го взех от нея, директно се занесохме на контролен преглед при проф. Аминков. Т.к. в Амивет няма рентген, пуснаха проекция на ставата на скенер. Според д-р Аминков ново разместване на ставата няма. Заради подутото краче му изписаха некортикостероидно противовъзпалително - Римадил (Rimadyl), който да пие 10 поредни дни. Много дразнело стомаха, така че му изписаха и Фамотидин (Famotidine). Притеснявам се малко, защото той до скоро беше със сериозно разтройство и коремчето му и без това е раздразнено, но няма как - кракът сега е по-важен.
Оперираното краченце е слабичко, недоразвито и продължава да бъде с нарушена инервация. Фифи понякога подгъва навътре долната част на лапичката и я използва по-скоро като патерица за подпиране, но много не стъпва на нея. На мен ми изглежда и малко по-къса. Явно възстановяването изисква много продължителен период. Е, предупредиха ни, че крачето никога няма да е като здраво. Проф. Аминков, също както и докторите от Сити Джънгъл, които оперираха Фифи първия път, изказа мнение, че луксацията може да е вследствие вроден дефект на ставата, която при операцията се виждало, че не е добре развита.
Днес сутринта заведох момчето за всеки случай и за второ мнение. Вечерта бяхме за рентгенова снимка в ЦВК по съвет на докторите. Утре (в понеделник) ще им занеса снимката и ще говорим.
Междувременно, от няколко дни момчето пие Нивалин (по схема) и Бенеурин, които се надяваме да помогнат за по-бързото възстановяване на крачето!
Прилагам screen shot-а от скенера от вчера при проф. Аминков и рентгена от днес от ЦВК.

През деня обаче, като изключим ходенето по доктори рано сутринта и късно вечерта, имаше много хубава част! Бяхме на гости на баба ми на вилата. За там няма какво да разказвам. Беше рай за всички! Фифуци се размаза от кеф. От снимките ще видите!

Пак отпрахме една сметка .....
30 лв. при проф. Аминков - 10 лв. за Римадила и 20 лв. за screen shot-a от скенера;
20 лв. за рентген днес в ЦВК;
около 20 лв. за памперси и 2 кг. суха храна;
още 10 лв. за памперси в началото на миналата седмица;

Ужасно дълга пак стана темата, но не сме писали отдавна ... Няма да пиша тук сега, че и с Реджа се мачкахме по-миналата седмица и колко прелестна е станала. Това ще е в друг пост, дори, надявам се - от приемния й човек, на който много, много благодарим!
Ще продължа с благодарностите обаче, защото покрай тази история се включиха много готини хора, които заслужават ей толкова големи прегръдки и признание за помощта!
Благодарим за преведените 100 лв. от Златка Кузманова! :rc_036: Тези пари уж бяха предвидени за покриване на част от заема за пътя на кучлетата, но ... явно няма да стане така, защото вече бяха изхарчени за сметките, описани по-горе ...
Благодарим от сърце на T-Bar, която се грижи за Фифи няколко седмици, изтърпя изблиците му на лудост, когато трябваше да седи затворен в клетката, за да е максимално обездвижено крачето, докато заздравее и която постоянно се тормози заради малката гад. От нея му е Бенеурина! :wub:
Благодарим на GMS, която в момента е приемна мама на Фифуци и която също прекрасно се грижи за него. Глези го, включително с разни вкусотии и въобще ... не знам как ще ги разделяме, като стане време. Само да видите как влюбено се гледат :md_064:

Крачето
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Размазване на вилата
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Така можете ли да спите, А?!
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2012 - 09:53 AM

Показване на мнениетоInaG, в 02 July 2012 - 12:00 AM, написа:

Т.к. в Амивет няма рентген, пуснаха проекция на ставата на скенер.

Пардон, объркала съм се - имали! :ea_103:
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 July 2012 - 10:29 PM

Фифуци е голям маймун и само ни държи на нокти!
Лекарствата едно оправят,но друго развалят ... И в Амивет ни предупедиха, предписвайки Рамидила заради подутото краче. Можело да се появят стомашни проблеми - повръщане, разстройство. Е, появиха се, де. От два дни е с леко разстройство, а тази сутрин е започнал да ака слуз с кръв :eg_033:
Закарах го веднага за преглед. Сега трябва да пие още два вида лекарства за около 5 дни и да го наблюдаваме. Ще е два дни на варен ориз, а после ще е най-добре, ако го снабдим поне за 3-4 дни с висококачествена храна за раздразнен стомах.
Докторите се надяват, също така, това да не се дължи на пробив във ваксината, макар и да е малко вероятно, т.к. като цяло, Фифун-маймун си е много жизнен и все така пакостлив и енергичен.

GMS не пише тук, защото почти не й остава никакво време, но аз знам, че от време на време хвърля бърз поглед във форума и за това и тук искам да й благодаря за грижите и за това, че вече стана професионална хапчедавачка и хапчетрошачка (това е, когато раздробяваш едно хапче колкото лещено зърно на 6 части :ab_041: )

Сметката ни от днес е 21 лв. (ще приложа утре касова бележка, като я сканирам). Храната не знам колко ще е ... Който има желание и възможност да ни помогне, ще сме безкрайно благодарни, че с тези непрекъснати обрати в тази сагата става сложно финансово ...

Милото момче, беснотия е голяма, но пък и слуша, изпълнява. Днес за малко беше на разходка. Първи стъпки в истинското ходене на повод. Бързо свиква. Бързо ще се научи да ходи послушно, защото ни е умен и схватлив и най-красив! :ab_041:
Ето го със синята каишка:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Тук ви праща много мила и подмазваческа усмивчица:
Прикачена снимка
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   GMS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 03:01 PM

Ооооо...Ина,не бива да благодариш.Благодарности директно от него получавам ежедневно в пъти.Мнооого е сладък.Разбираме се чудесно,въпреки,малките недоразумения относно моето легло, към което съм с ограничен достъп, местата,които не са тоалетна и нещата,които не трябва да се дъвчат ,за да се пробват новите зъби,но... това е то - младост...Потенциал има.Освен,че е силно чувствителен,но е и бързо възприемчив.Умничък ще стане.
Има вече и номер носи си играчката,за да подскаже,че иска да играе....
За загрижените-добре е,не се притеснявайте -във вихъра си е и крачето не го спира да тича и да бесне,с особена активност в късните и по-ранните часове от денонощието :ab_041: -но в тая жега го разбирам...Това накратко от мен за нас.

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни