Dog.bg Форуми : Реджина и Сие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Реджина и Сие 101 далматинци в питоподобен вариант ИЛИ стана тя каквато стана!

#21 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2012 - 04:52 PM

Показване на мнениетоivia, в 12 March 2012 - 03:49 PM, написа:

Може ли някой да дойде да я види, защото се притесняват и съответно да се донесе храна, мляко и каквото друго е необходимо?

Ива, изпратила съм ви лично съобщение. Моля, прочетете го. Мерси :smile:
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#22 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2012 - 07:19 PM

Всички сте страхотни :smile: Проследих темата от няколко места и много се радвам, че всичко върви към положителна насока. Позволявам си да споделя от къде разбрах аз за случая и да прочетете ( за тези които не са чели там) още колко страхотни хора има :smile:

http://arsofia.com/f...y-end..#Item_50

Да са живи и драви мъниците, а добри хора ще се намерят за всички, сигурна съм :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 March 2012 - 08:25 PM

Показване на мнениетоBastet, в 12 March 2012 - 07:19 PM, написа:

Позволявам си да споделя от къде разбрах аз за случая и да прочетете ( за тези които не са чели там) още колко страхотни хора има :smile:
http://arsofia.com/f...y-end..#Item_50

Bastet, всъщност, Elly, която е писала в АРС форума, е един от най-важните хора в тази история, защото тя подсигури така нужния приемен дом, без който нищо нямаше да може да се случи!
Надявам се ,че съвсем скоро и тя ще се включи с инфо за Реджуна и бебоците тук в темата, защото сега тя е основният човек, който се грижи за тях, което е една определено не лека задача! Захранва ги, следи дали Реджи се чувства добре, извежда я и т.н. Въобще, чудна мила фея е тя за Реджа! :wub:
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#24 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 March 2012 - 12:00 AM

Вярвам, че Добрите сили бдят над Реджи и бебоците:-) Както вече писах, тези дни съм супер служебно ангажирана и се притеснявах как ще успея да предам спот-он препарата за външно обезпаразитяване, което взех на Реджуната. И търчейки по задачи из София, срещнах съвсем случайно...Ели:-)
Та Мадам вече няма да се притеснява и от външни наглеци:-)
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#25 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:10 AM

Да разръчкам малко темата, току виж пък някой погледне и реши да предложи дом на някое от бебетата :dh_188:
Дали ще може скоро някой да ни зарадва със снимки на бебоците?

Две от предложените закачалки за ключове вече са запазени, затова предлагам на вашето внимание още една.
Леко закачлива, с пролетно настроение.

Прикачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2012 - 11:53 AM

Две от предложените закачалки за ключове вече са запазени, затова предлагам на вашето внимание още една.
Леко закачлива, с пролетно настроение.

Прикачена снимка
[/quote]

Пу за мен :ab_041:

#27 Потребителят е офлайн   ValG Икона

Икона за мнението  Публикувано: 14 March 2012 - 10:56 PM

Здравейте,аз съм Val. Моята част от историята на Рейдж или Реджина, сте чели на http://arsofia.com/f...y-end..#Item_51 . Историята за мен започна изневиделица на 20.03 ивнезапно приключи на 1.03. Но за това кратко време разбрах, колко е хубаво даимаш съмишленици. Хора, които също като теб искат да направят всичко възможно,за определена идея, пък ако ще това да е съдбата на едно куче.

Искам да благодаря на всички, които са помогнали, а и сега полагат усилия ,Рейдж и децата ѝ да са добре. Спецялно на Elly ,която смело им предостави приемен дом, на Светльо и хората от ARS, които търсеха решение, и на които винаги може да се разчита за помощ и в най-безнадежните каузи. Благодаря на хората, които ми писаха и съветваха във форума на ARS.
Благодарение на всички вас, вече зная, че този разказ за нещастен кучешки живот,ще има щастлив край. Нещата в живота са много преплетени, няма голямо и малко добро. Всяка история с хубав край прави света ни по-добър. Благодаря ви!

П.П.

Малките са родени на 22.02.2012

Рейдж на снимка от есента, когато е била изхвърлена и е трябвало да се бори за живота си на улицата

https://fbcdn-sphoto...054867422_n.jpg

Била е хубаво куче, и пак ще стане такова, защото ,сигурна съм , ще намери хората които да я обичат.

User's Signature

Val

#28 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 11:34 PM

...Не знам,откъде да започна! Изцяло съм съпричастна,амам...трябваше ли да се стигне и до- 10..т.е, да са живи и здрави,помагаме със съвети,ама????????Знаете ли какво е да осигуриш дом на Питоподобно в БГ? Какво е съзнаието и подсъзнанието на повечето хора? ЗА ЕВРОПА-НЯМАТ ШАНС! Какво да ги правим? Тук,са единици хора,които ги е грижа!На гърба са им около 6 Пита,за които аз знам! Ей,така,висят си по домове и хотели...Просто нямам думи! Наистина! Лично мнение. Чета по форума-прекрасно е,че се помага!
Амаа,май се помага само на...
Помага се на толкова други кучета,нищо против-искрено се радвам!Ама за Питоподобните и Сие????????????
Отново
лично впечатление
Г.Атанасова

#29 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 11:07 AM

Ами аз от известно време пиша на едни организации, които помагат на питове, стафове и ротвайлери и се мъча да ги накарам да започнат да ни помагат и на нас. Дали ще стане не знам, но съм длъжна да опитам. Писах им и за Реджина и за други питове от сайта...дано се отзоват! :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#30 Потребителят е офлайн   ValG Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 12:33 PM

Цитат:<br>"...Не знам,откъде да започна! Изцяло&nbsp;&nbsp;съм съпричастна,амам...трябваше ли да се стигне и до- 10...."<div><br></div><div><br><br></div><div><br></div><div>hmm..Нека на това ви отговорят всички онези хора и "кучкари", които се разхождат в раьона на НДК, знаели са за кучето, че е било разгонено, видяли са и кучешката сватба, знаят бащата на кутретата, хранели са я, гледали са как бременее ..Знае се всичко..Но не знаят, на кого да се обадят или пък не им се занимава....Да не говорим, че е имало агитка, които са искали да я "скрият" и&nbsp;&nbsp;предпазят от кастрация ! Аз от дълго време не живея в България , но&nbsp;&nbsp;зная за ARS, за политиката за кастрация и т.н. Обадих се веднага като я видях, но на другия ден вече беше родила...Затова историята продалжава по този начин..<br>А за кометарите за "питоподобни" и т.н. Кучетата не знаят ,каква порода са..Те просто съществуват..Отговорността за тях носим ние.Много се радвам, че толкова много хора накрая станаха съпричастни към тази история и искренно вярвам, че грешите, и че кучето и малките ще си намерят своя дом. <br><br><br>

</div>
User's Signature

Val

#31 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 12:43 PM

Аз в такъв случай да питам какъв е бащата? Това ако се знае би било мъничко улеснение при търсенето на дом.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#32 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 12:51 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 15 March 2012 - 12:43 PM, написа:

Аз в такъв случай да питам какъв е бащата? Това ако се знае би било мъничко улеснение при търсенето на дом.

Куч на заден план е бащата по разкази на "очевидци"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#33 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 01:04 PM

Благодаря! :rc_036:
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2012 - 02:45 PM

Абе то никога не може да се каже със сигурност, при положение, че не е било контролирано заплождане. Както знаете, кучетата могат да родят от няколко бащи едновременно. Та може и някой друг да се е вместил. А за ония против кастрацията - без коментар. Не че е готино, но защо да се раждат нови и нови нещастници по улиците - нямат отговор на този въпрос :zz_020:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 02:48 PM

Е, те имаха...било убийство да се кастрира бременна кучка...
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 04:47 PM

Бърза сводка от семейство Реджови. Мадам е добре, радва се на хора (женски предимно), върти дупе, лигави се, нищо общо с предишното некомуникативно жУвотно.
Бебундерите също са добре. Най-дребните са дръпнали напред (е то все остава някой да е най-дребен де). Изтеглихме ги - от 800 грама до кило и 400. Съответно получиха и панакурче (за вътрешно обезпаразитяване) по този повод. Нещо като първо причастие:-)))
Ели обеща да ни зарадва с индивидуални портрети на бандата на кратунковците и започва наддаването за избор на имена и ПРИЕМНИ ДОМОВЕ. Май ще се окажат 5 на 5 - пет момчета и 5 момичета. Като цвят също така са разпределени - 5 черньовци и 5 светли.
Аз тъй като рядко съм "невъоръжена", ето малко кадри, без да отнемам честта и удоволствието на Ели да ви представи героите индивидуално в целия им бебешки блясък.

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

P.S. Съвсем съзнателно не коментирам миналото на Реджи, нито пък "адекватността" на тези, които искаха да я "спасяват" от "зеровете", издирвали кучето за да го кастрират в напреднала бременност.

User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 05:38 PM

Нарочно нов пост.
Отчетът на разходите до момента:
83.90 лв. за храна, нашийник и повод - имам бележка, прилагам я.
12.00 лв. за калций - нямам бележка.
10.00 лв. за Панакур - 10 спринцовки с по 1 мл. - нямам бележка.
10.00 оставих на Ели за извара.
InaG ще допълни ако има още нещо, за което не се сещам.

Приход до момента:
80 лв. от продадени календари.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   ValG Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 06:23 PM

DDG, благодаря за чудесните снимки и видео !Качена снимкаБебоците са страхотни..И за успокоение на всички, толкова стреснати от "Питоподобни "кучета , според мен никое не прилича на майка си. А светлите са копие на Бащата . Той ,горкия, тези дни изглежда самотен..Сигурно Рейдж му липсва. Казаха ми, че са били неразделни..Ако не бях толкова "убита" от личните си проблеми, сигурно щях да уредя да го кастрират, защото бил доминантният мъжкар в градинката на НДК, който "ощастливявал" всяка минала наоколо разгонена женка. АRS биха помогнали..стига да има някой инициативата..
User's Signature

Val

#39 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 March 2012 - 06:44 PM

DDG ,а калций за какво е ?

п.п. Ма ,хора, моля ви се, спрете се с този Баща.Некво извратено ми блъска .Баща баща , ми кастрийте го ! Защо ръси бебета по улиците ? Той поне не е бременен ,че да го опазват от развилнели се кастраторки.
Няма кой знае каква инициатива - един тел на Екоравновесие примерно.

п.п.п. Никой не се стряска тук от питоподобни.
А Реджи просто имаше страшният "късмет" да се навира на странни хора.Още декември ,когато живееше в Люлин и я хранеха едни женици, аз и Конярска направихме пътека до там, за да я вземем кучката.Не пожелаха да ни я дадат.Дадоха я на "чудесен стопанин".Който я изхвърлил на НДК. После едни други женици опищяха света, за да не се кастрира кучката. Добре, че Ина и сие се оказаха на пътя и я измъкнаха от лавли-тата..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#40 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2012 - 06:52 PM

Показване на мнениетоValG, в 15 March 2012 - 06:23 PM, написа:

...И за успокоение на всички, толкова стреснати от "Питоподобни "кучета , според мен никое не прилича на майка си. А светлите са копие на Бащата.

Не мисля, че е уместно точно в този форум да се вменява стреснатост от питоподобни кучета. Гери има много повече опит с такива кучета и знае много точно за какво говори и най-вече за проблемите покрай осиновяването на такива кучета. А дали приличат на майката или на бащата/бащите не може да кажете просто ей така.
Аз примерно субективно, без да съм ги виждала на живо, а само от снимките сега, бих казала, че светличките и черничките изглеждат като съвсем различен тип, и то не само заради разликата в цвета. Но всичко това са спекулации и ще може да се каже като попораснат бебанците.

Да са живи и здрави и те, и мама!
Успех на всички, които се грижат и са се захванали с тази нелека задача.

П.П. И не мога да не добавя още нещо, макар и може би да разбуня още малко духовете. Четох, че имало толкова много загрижени сред хората, които са я хранели докато е била до НДК... Ами ако има верно загрижени сред тези хора там, да вземат да закарат "таткото" да го кастрират. Не мога да разбера, как сума ти време разхождат кучетата си в района, познават мъжкаря, сигурно му подхвърлят дори храна от време на време, гледат го как произвежда още х-броя бъдещи нещастни бездомници, и никой не му е хрумнало да викнат най-малкото Екото да го кастрират...
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни