Dog.bg Форуми : Реджина и Сие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Реджина и Сие 101 далматинци в питоподобен вариант ИЛИ стана тя каквато стана!

#101 Потребителят е офлайн   Carichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2012 - 03:42 PM

Мили приятели,
Ето ги темите:
- нахапан човек
- изхвърлено на улицата куче
- некастрирано, вече бременно куче
- 10 бебета, родени на онова грозно и мрачно място, бебета с неясна съдба, болести, смърт, оцеляване...
- приятели на животните, които трябва с лични усилия и средства да посрещнат безотговорната постъпка (изхвърлено, некастрирано куче, котило от 10 бебета!)
- интерес към бебетата ( за домашен приятел или за разплод) - нови безстопанствени кучета и нови бебета с неясна съдба...???

Кой от нас иска кучета на улицата?
Вие ли, които с мизерните си материални възможности и голямо сърце спасявате живот?!
Вие ли, които прибирате, спасявате и задомявате изхвърлените животни???!!!

ЗЗЖ трябва да включва задължителна кастрация на всички животни!
Солени глоби, съобразени с "ценоразписа за разходи" на Екоравновесие за тези, които развъждат нелегално кучета по дворовете и жилищата си!
Никой да няма право да заплодява своя домашен любимец! Може да се приемат и контролирани условия (само в развъдник например), ако някой толкова иска да създава поколения животни!)

Критичната ситуация в България иска крути мерки!
И спокойно, скоро няма да останем без кучета.

И тъй като госпожа Фандъкова иска да променя правилата и законите, защо да не можем да участваме и ние?
След като хора като valnata от съседната тема за нахапания професор искат просто да няма кучета по улиците, то трябва да оставят на нас, които сме ангажирани с проблема да няма кучета, да поставим правилата, които да се постановят от ЗЗЖ.

Вие сте активни хора, кажете какво да направим!

(Целувки на Реджина по гъбата и Ели по бузката!)

#102 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2012 - 04:11 PM

Carichka, благодарим ви, че се интересувате от Реджи и бебоците, както и че помагате на бездомните кучовци по принцип.
Не можах точно да разбера за какви теми говорите в поста си, но ще ви помоля въпросите от общ характер (действително много сериозни и ужасно наболели през последната седмица!) да дискутирате в темите във форума, специално предназначени за това. Благодаря ви! :ae_085:
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#103 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 06:36 PM

Първо - никой от тук не ме познава и не ме е виждал лично,за да казва ,че имам навика да не отговарям на въпросите,които ми се задават.

Не съм на разположение да чета постоянно тук какво се случва. Моите телефони също могат да се намерят лесно,или да се поискат,ако искате да ме питате за нещо.

Кандидата не е избрал кученцето на база коя е майката,не си говорете наизуст!!!

Не мога да задължавам никой да плаща каквото и да е,за да ми казвате,че не вдявам. Ако някой може да задължи който и да е за каквото и да е да го направи.

Опитвах се да помогна,като нямате доверие и пак всичко е насочено срещу мен - ок,аз бях до тук.
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#104 Потребителят е офлайн   Carichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 08:54 PM

Ина,
не искам да смесвам и измествам нашата тема.
Отделните точки са все отделни теми , които се разискват и са неразделно свързани в Гордиев възел.
Поколенията на изхвърляните години наред кучета от стопаните им от една страна и хората от друга страна.
Благодаря за забележката. Но не искам да участвам в "онази" тема за нахапания човек. Само я чета и ми става много тъжно.
Готова съм да участвам в инициирани мероприятия от защитници на кучешката кауза. В защита и на живота на Реджина и децата й.

#105 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоCarichka, в 03 April 2012 - 08:54 PM, написа:

Готова съм да участвам в инициирани мероприятия от защитници на кучешката кауза. В защита и на живота на Реджина и децата й.

Carichka, това означава ли, че бихме могли да разчитаме на вас да предоставите временен приемен дом на някой/някои от бебешорите, докато търсим осиновители?
Сега това ни е най-голямата мъка. Не искам да ви описвам какво чудо на чудесата са 10+1 кучета в един апартамент - щъкащи, подквичкващи, подакващи, подпикващи, весели, забавни - олелия. Ели най-добре може да опише, всъщност. Тя е всекидневно с тях. Наред с Реджи и тя е майка героиня! :ab_041:
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Carichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 09:06 PM

Стил, не се обиждай.
Аз също се притеснявам какво ще стане с Реджина и кученцата й.
Трябва да се забрани безконтролното заплождане на животните, развъждането им с меркантилни цели.
Изхвърлянето им.
Да не говорим за боеве и други антихуманни действия.
Защо просто не отговориш откровено на въпросите. Хайде, кураж!

#107 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 09:14 PM

Нарочно нов пост!
Моля да не се караме в тази тема, мили съфорумници. Като видите следващата порция снимки, които Ели ще пусне, сами ще разберете защо. Те предизвикват само усмивки и доброта.

Всеки има свое мнение и е свободен да го изразява, но не ми се иска да се заформят кавги.
Всички, които изказаха мнението си и опасенията си за бъдещите осиновители и начините за оказване на финансова подкрепа, са прави, защото имат опит. Разбира се, че всички кандидати ще се проверяват щателно.
От друга страна, Стиляна може да е писала прибързано и ентусиазирано, да звучи несериозно, но бъдещия разговор с кандидата ще покаже дали той е подходящ.

Ако някой случайно не е разбрал коя ми е най-най-лЪОбима от всичките 10, показвам пак! Това е прелестно същество, което днес си намачках и нацелувах и смятам, че вече аз не съм й любима, след толкова изтезания. ФАТА:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   Carichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 09:24 PM

Мила Ина, ако можех да го направя, Реджина щеше отдавна да е у дома.
Казвам го с много мъка, защото кученцето ми почина и домашните не ми разрешават повече.
Не преставам да мисля за приемането на малките и Реджина и ако успея, ще съм щастлива, че съм направила нещо.
Много искам да се видя и с Ели по този повод!

#109 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 April 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоCarichka, в 03 April 2012 - 09:24 PM, написа:

Не преставам да мисля за приемането на малките и Реджина и ако успея, ще съм щастлива, че съм направила нещо.
Много искам да се видя и с Ели по този повод!

В смисъл? Може ли нещо по-конкретно? Извинявайте, че така направо, ама ситуацията, която Ина описва - 10 щъкащи, акащи, пикащи и гризкащи и пискащи ужасно сладурести същества е...неописуема.
Спешна, ама супер спешна е нуждата от приемни домове.
В четвъртък правим първа ваксина.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#110 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 07:55 AM

Стил отново не отговори на въпросите... Никой не говори да се задължава някой да плаща нещо, ама ти дали изобщо спомена на човека ситуацията? Намекна ли му, че има нужда от финансова помощ? Каза ли му да се обади на попечителите? Или като не ти е удобно и се фръцваш?! Това ли беше целта и всъщност не си ли измиваш ръцете, след като толкова държахте тези кученца да ги има и как сте щели да ги поемете, но не помагате с абсолютно нищо сега (освен с приказки)?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 03:14 PM

Показване на мнениетоstyll, в 03 April 2012 - 06:36 PM, написа:

Първо - никой от тук не ме познава и не ме е виждал лично,за да казва ,че имам навика да не отговарям на въпросите,които ми се задават.
Не съм на разположение да чета постоянно тук какво се случва. Моите телефони също могат да се намерят лесно,или да се поискат,ако искате да ме питате за нещо.

Идеята да има тема във форум е за да се обсъждат нещата ясно и пред всички. Помолих Ви два пъти за повече информация за кандидат осиновителя. Елементарни неща - къде и как ще гледа кученцето, има ли опит с животни и т.н.

Кандидата не е избрал кученцето на база коя е майката,не си говорете наизуст!!!

А как всъшност го е избрал, при положение, че не ги беше виждал дори и на снимки? Не се заяждам, разберете ме правилно. Просто ми се струва странно.

Не мога да задължавам никой да плаща каквото и да е,за да ми казвате,че не вдявам.

О, не! Никой никого не задължава за нищо! Всичко тук правим абсолютно доброволно! Въпрос на лична отговорност и отношение.
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 03:26 PM

Нарочно нов пост.

Благодарение на таланта и съпричасността на Buddy, имаме събрани 362.8 лева плюс още 105, получени по-рано (общо 467.8), основно от продажбата на прекрасните закачалки за ключове, торби и декоративни великденски яйца.

195 лв - яйца и торби
karat - 15 -лв - закачалка за ключове
Илит - 15 лв - закачалка
Колежката на InaG - 30 лв - две закачалки
beep - 105 лв - яйца, торба и две закачалки
Останалите притежатели на красотите, направени от Buddy не знаем поименно, но сърдечно благодарим на всички! :flagbg:

Благодарности и на Д-р Иво Климентов, дарил цял огромен чувал храна (18 кг.) за мама Реджи, която трябва да прекръстим на ламята Спаска.

Въпреки добрия апетит обаче Реджи е отслабнала, бебоците тотално я изтощават, разраняват цицките и и им е време вече да оставят майка си да се възстанови.
Утре, живот и здраве, слагаме първа двувалентна ваксина.

А пък Моцарела е просто прекрасна :wub:
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 03:35 PM

С риска да прозвуча нахално, ама кога ще има снимкииииии и на другите бебчовцииии ?:ra_180::ra_180:Чакам с огромно нетърпение. Знам ,че човешката мама е ужасно заета , ама нали нещо се спомена за снимки и аз да си питам :bm_008: Също така с голямо закъснение, за което се извинявам, искам да попитам дали има още хубави нещица направени от Buddy с които да подпомогна на Family Dog ?:ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:08 PM

Показване на мнениетоBastet, в 04 April 2012 - 03:35 PM, написа:

Също така с голямо закъснение, за което се извинявам, искам да попитам дали има още хубави нещица направени от Buddy с които да подпомогна на Family Dog ?:ab_041:

Има, да. Изобщо не е късно. Ако свършат, ще направя нови :md_064:
Пиши ми на лични от кои неща се интересуваш.

#115 Потребителят е офлайн   Bastet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:02 PM

Аз малко пак спамвам, ама случайно има ли тема във ФБ за Реджи или още не?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 09:46 PM

Все още не, чакаме Ели, приемната мама да ни зарадва със снимки и на останалите пет бебета.
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Daydreamin` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 02:20 PM

:re_037:
Здравейте,
моля да ме извините за забавянето отново.... :ca_003:
То снимките и поостаряха, от същата серия като на предишните 5 са, но поне да спазим хронологията горе-долу, и после по-новите :smile: Също така се оказаха по-малко.... пренебрегнала съм ги тези без да искам, а всъщност толкова много харесвам черните кученца :) Ноо ще се поправя с по-хубави :)

Иначе - вчера им сложихме първата ваксина :)

Първо едно момиченце - една от най-любопитните и първата, която започна да се разхожда повече насам натам, още докато другите пълзяха неориентирани :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

А това е този, когото най малко бях забелязала в началото - не правеше впечатление с размер - нито е от най-малките, нито от най-големите, а по окраска много приличаше на най-мъничкото братче, което пуснах в първата поредица от снимки. Та затова явно се беше изгубил между другите.... обаче сега може да се каже, че ми стана любимец, тук има само 1-2 снимки, не искаше да се снима :)) Но ще има повече, сега се е и разхубавил :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка

А това е най-черното от всички. Не е стигнала бялата боя за него, за разлика от всички останали, той дори няма бяло на връхчето на опашката, само на гърдите и на брадичката малко :smile: Също така е най-писклив, а по време на болестта той беше най-зле... (всъщност на последната снимка се вижда, че беше омърлушен преди) Та след това и той ми е от по-любимите (не обичам да има избрани ама какво да се прави :) ) И вече не писка толкова.. е, като го боднаха за ваксината пак протестираше повече от другите :)
Всъщност него Ина го кръсти Найден :smile:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Това пък е Моцарела - на DDG :P Само дано не ме бие, че са толкова малко снимките на кръщелницата й, ама и тя хич не искаше да стои на едно място за снимки :smile:
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И накрая едно мъжко много игриво типче, което също си няма име засега.

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Та така.... :smile:

И...

Показване на мнениетоDDG, в 04 April 2012 - 03:26 PM, написа:

Нарочно нов пост.

...

накрая да благодаря и аз, просто нямам думи :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#118 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2012 - 04:04 PM

Може ли, може ли, може ли да кръстя мъжкото игриво типче, което още си няма име???
Предлагам името Брик :)

Ей-сега ще преведа и още малко трохички за бандата идиотчета.

Поздравления на всички помагащи и успех в трудното начинание!
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2012 - 08:13 PM

Искам само да вметна, че въпросния черньо (най-черничкия, за който бялата боя не е стигнала накрая :ab_041: ) в момента само е с временно кодово название Найден, но иначе и той очаква да бъде кръстен.
Много е мил и гушлив, не е шило като някои от другите, леко смотаничък и черничък, въобще, досущ като моя Найден, та за това така започнах да му казвам.

Имаме си вече и Брик в бандата. :ae_085: Хайде, чакаме да предложите имена и на останалите.

Няма да се разсърдим и на приемни домове, гаранция! Всъщност, дойде моментът, в който вече това е крайно наложително, т.к. Реджи отново е отслабнала много, въпреки колосалните количества храна, които изяжда (в началото на тази седмица започна нов 18 килограмов чувал). Цицките й са вече доста разранени. Малките просто я изпиват, изсмукват я :dh_188: Ще ги отделим в кошарката и смятам, че вече по един до максимум два пъти цокане на ден, ще им е достатъчно.
Имам една туба антифлегмин, мисля, че добре ще й се отрази, ако мажем цицките. Предполагам обаче, че ще можем да я мажем едва след като напълно сме отбили и отделили кученцата от нея ...
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Svetulkata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 09:05 AM

Здравейте!

С извинение за огромното забавяне - да докладвам за останалите калпазани в района, от който беше прибрана Реджи:

Нейния кавалер никъде не го видях, но видях 7-8 калпазанина, мъжки и женски, все кастрирани. Не са агресивни, но са си групичка и единия като нададе глас и всички хукват след него.

Трябваше да проверя дали има некастрирани - за съжаление ДА, има!!! Две мъжки и една женска не са снипнати...
Мъжките са контактни, женската е страхлива, явно доста бой е яла и няма доверие на хората :( Което в момента може да и спаси живота..
Тя въпреки това може да бъде хваната с малко търпение и парченце кренвирш..
Смятам след празниците в първия удобен уикенд да се опитам да я хвана и да я закарам до Богров, дотогава ще и е проличало и ако е бременна..
За другите двама - те са мъжки и един по един могат да бъдат закарани.

Възможно е да не съм успяла да видя всички кучовци в района, та следва втори оглед.

Поздрави на Реджи и малчуганите!

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема