Бандит, в 01 May 2012 - 05:00 PM, написа:
Бандит, в 01 May 2012 - 05:00 PM, написа:
Zin, вашето куче е около 40кг ;)  имаш ли си представа как изглежда куче 70 кила?
 Нямам ни най-малка представа,  бретонката ми е 16 кг, курцхаара е 30 кг, кане-корсото е 45 кг  

и не е така масивен като Чапи, само казвам фактите, че кучето го мерихме на товарния кантар в кланницата и толкова показа между 65 и 68 кг, преди месец, на същия показа 72 кг - аз не го меря - мерят го работниците в кланницата, а с този кантар да ме убие някой не зная как се работи. По - принцип хората казаха, че е много точен и работят с него от години и затова им имам пълно доверие. 
Ветеринарният лекар, който сега му е сложил годишната ваксина и бяса, ми каза, че гръдната обиколка, като уточни, че я е премерил от подмишниците до холката е 101 см - 103 см - и за него това е по-точното мерене на килограмите на кучето, това не го разбирам хептем, а не се напрягам да го зная  

.  И ако има някой съмнение е наразположение - кучето е във Врачанско.
Пак казвам, не мога да премеря кучето лично аз, но не мога да се съмнявам в думите нито на ветеринарния лекар, нито на гледачите.
Питането ми беше, че се притеснявам, че е много млад и непознавам тази порода, не искам да афиширам нещо, не се състезавам с някой за нещо, не избивам комплекси и т.н. Просто молбата ми е, да споделите какво ще е най-добре за мъника  - сменихме му гранулите преди му давахме протеини 30 %на мазнини 20 %- неспоменавам марката, да не ме обвинят в рекламиране. Сега му даваме гранули от месец 23% протеини и 12 % мазнини като количеството го запазихме 3 кофички по 200 гр, които се добавят към вареното месо, ориза, зеленчуците. Като добавяме Multivitamin Mineral и Arthro-Fit. Спазваме все още схемата за калция, въпреки че получава всякакви млечни добавки /извара, мляко, сирене/.
П.П гранулите са винаги Супер премиум, само ако свършат и нямаме подръка тогава се взема и чувал от приятел, който винаги ми е уверявал, че гранулите са супер. Държа на кучетата си - имам принципи като взема куче или го гледам като член на семейството или не вземам. Затова който ме познава, знае как се гледат при нас кучетата, Чапи е взет да изпълнява задълженията си именно като овчарско куче и не мога да си позволя да имам сакато куче. Постоянно ходя и контактувам с него, държа да е възпитано и никога не позволявам да се вдигне ръка над кучетата ми. За мен добре възпитаното куче знае по-добре от нас какво и как се иска от него и не създава проблеми.
ОБЕЩАВАМ ТЕЗИ ДНИ ДА ГО ПРЕМЕРЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ КАНТАР ПРИ МОИ ПОЗНАТИ, КОИТО ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОДЕРНА ФЕРМА И ЩЕ МОГА ДА КАЖА, ДАЛИ ИМА ГРЕШКА В КИЛОГРАМИТЕ ИЛИ НЕ.