Проблем с хапането Питбулче на 3 месеца
Публикувано: 17 March 2012 - 06:53 PM
Публикувано: 19 March 2012 - 09:31 AM
LoVeRoN, в 17 March 2012 - 06:53 PM, написа:
Изписано е толкова много за това хапане...кучетата хапят, те така си играят, то карти не може да играе...играйте с играчка, ако пак хапе ръцете, щом ухапе спирате играта ;)
Публикувано: 21 March 2012 - 08:00 PM
Публикувано: 05 April 2012 - 12:07 AM
krastonoseca, в 21 March 2012 - 08:00 PM, написа:
Прав си опитвам се, като му кажа седни, сяда... дава лапичка, мен не ме хапе, много рядко се случва като си играе примерно и да ме ухапе неволно, докато държа играчката, но веднага го коригирам и спирам играта, да знае, че трябва да е по внимателен. Проблема ми обаче се пренася отвън, много е любопитен и на вън не ме слуша, като му кажа да седне не сяда, заставам пред него, клякам и му казвам седни а той се опитва да гледа някъде си настрани. Но мисля, че мога да го оправя това, като взема малко храна с мен и поработя с него, лошото сега е че в моя квартал има много кучета по дворовете на хората и доста от тях започват да лаят и той иска да отиде при тях ( страх няма :D ) ии си викам то сега добре, ама утре като стане 40 кила какво ще правя :D Но се надявам тея дни да оправя и този проблем. Знам че всичко е до търпение, така, че .. стискаш зъби и се радваш на животинчето :)
Публикувано: 05 April 2012 - 11:37 AM
Публикувано: 05 April 2012 - 06:38 PM
За начало се надявам да знаеш ,че питбула не е за хора без опит и трябва много да се внимава при обучението им и корекциите. За хапането и аз мисля че е заради играта и че ако му покажеш, че не трябва да хапе като поодрасне ще престане . А за непослушанието ,ако не идва когато го викаш може да пробваш с дълга каишка и награда. КАто се отделечи малко от теб да го викнеш ако доиде му даваш лакомство ако не доиде го придърпваш и пак му даваш ( поне така съм чела че се прави, аз лично не съм пробвала ) а за любопитството ако го научиш на командата " редом " няма да имаш проблем ;))
Публикувано: 06 April 2012 - 11:38 AM
Публикувано: 06 April 2012 - 06:43 PM
krastonoseca, в 06 April 2012 - 11:38 AM, написа:
Да но дресировката трябва да е свързана с приятно преживяване ( почерпка , погалване и т.н ) а не с лошо ( бой ) защото има голяма вероятнос кучето да се озлоби . Важно също е още от малко кучето да се запознава и играе с кучета от сякаква порода ( голями и малки) за да няма проблеми като порасне ;))
Публикувано: 06 April 2012 - 06:59 PM
krastonoseca, в 06 April 2012 - 06:54 PM, написа:
Да когато кучето е голямо ( и наистина се инати ) и си сигурен че няма да ти отвърне ( но да не става навик ). Но когато е още малко е опасно защото може да му счупиш нещо.
Публикувано: 06 April 2012 - 08:37 PM
krastonoseca, в 06 April 2012 - 08:11 PM, написа:
пп. от вестник също много ги е страх и като му духаш в лицето бяга
само гледай като го оставяш само да не останеш без обувки, защото повярвай ми не е много приятно ;)) иначе едното ми куче ако му духнеш в лицето почва да подскача и се опитва да ти захапе носа :D
Публикувано: 07 April 2012 - 12:29 AM
Моето момче е на година и половина в момента, много е послушен няма грешка просто :) Обръщай му внимание на палето и няма да съжаляваш :)
иначе докато порасне... моят ми изяде няколко чифта обувки и разкъса цял диван.... но това е най-малкото, само един му е косура и това е агресията, на мен специално и на семейството никога ама никога не е посягал, не смее и си обича всеки от семейството, ама ако види някой човек да си разхожда кучето иска да го яде... мисля че това е благодарение на предшествениците му, тъй като и таткото и дядото са използвани за много боеве...
моят никога не е пускан да се бие, няма и да го пусна, но просто си я има агресията и дори сега ще се учим с наморник защото миналата седмица едвам оттървахме едно куче от него и просто чашата преля... :)
а до ритника, да наистина от време на време помага, но внимавай докато е малко че са чупливи :) моят в момента е 30кг мъжкар и да яде някой друг ритник когато прекали но като цяло е много послушен :)
Публикувано: 07 April 2012 - 07:28 AM
Options, в 07 April 2012 - 12:29 AM, написа:
като малък извеждан ли е сред други хора и кучета , защото знам че питбулите се привързват много към стопаните си и ако не се социализират от малки стават много предпазливи , недоверчиви и пазят собственика си от всеки.
Публикувано: 07 April 2012 - 09:09 AM

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 07 April 2012 - 09:58 AM
Публикувано: 07 April 2012 - 11:24 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 07 April 2012 - 12:45 PM
starrkopf, в 07 April 2012 - 09:09 AM, написа:
питбул нямам но съм чела много за тях защото са ми слабост . Гледала съм 5 кучета и нито 1 е нямало проблеми с поведението !!! а вие като толкова знаете защо не ни поправите грешките ??? а и мисля че не всички в този форум са ходили на училище и от там са научили всичко което знаят до сега. Знаят го от личен опит и наблудения :)

Вход

Горе
Цитиране +