Преди месец и половина в района ни се появи една САО-подобна кучица, голяма, млада и много плаха. Бяхме започнали да се сприятеляваме, един път дори взе хляб от ръката ми. Надявах се, че един ден ще ми се довери и ще я хвана. Тя все обикаляше извън града, в гората, полето, не влизаше в квартала. Големината ли се оказа толкова страшна или нещо друго, но преди няколко дни тя беше намерена застреляна. Да, жалби ще се пускат и т.н. ... но за нея вече е късно. Прекалено късно.
Затова новото попълнение от подобен калибър ме уплаши. Още повече, че се настани на детската площадка, не се страхува от хора и все гледа да се навре където не и е мястото. Вчера изхвърлях боклука, когато нечия тиква ме бутна. Обърнах се, погледнах я ... и издвадих повода.
Настаних я за няколко дни в двор при добри познати. После ще търсим друго място. Предстои и да бъде кастрирана, после ваксини. Днес я обезпаразитих вътрешно.
Маруся е на около 2 години, много слаба, но това не се вижда под козината. Много мило и добродушно момиче.
Търсим дом.
И помощ за кастрация и ваксини няма да откажем.
А ето и нея:

и клипче