С кучовци се видяхме, когато ни се обадиха за кастрации. Преди да ги пуснели обратно на улицата, поне да бъдели кастрирани.
Полуобещах да ги приберем, само ако могат да изкарат зимата при тях. И ето, зимата си отиде, а Пики и Аки дойдоха в нашето кучешко семейство.
Кученцата са на около 10 месеца. НИКОГА не са били извеждани навън. Хората са се грижили много добре за тях, Аки е била лекувана от тежко заболяване, не биха се разделили с малките, въпреки всички изядени дограми и други подобни бели. Обаче не се живее под непрекъснат страх и стрес съседите да не разберат, че освен тяхното регистрирано куче има още две, които търсят дом, но така и не успяват да намерят такъв почти година. А и за кучетата не е добре - да не знаят какво представлява светът извън четирите стени, леглото и семейството.
Кученцата си нямаха имена, идеята е била да им се намерят стопани и така си остават некръстени. При нас обаче всеки получава име. Пики - защото винаги, когато ме видеше (да я водя за кастрация, после за ваксина), се напишкваше на пода, а после върху мен. Аки - защото ме наака последния път.
Когато ги преместихме в новият им временен дом, госпожичките бяха много стресирани. И все още са - днес е вторият им ден при нас, Аки все още категорично отказва да яде. Успокояват се само когато влязат в бараката, която явно им напомня на апартамента им и се отпускат на леглото.
Не ми се мисли какво би им се случило, ако вместо при нас се озовяха на улицата.
Не съм оптимистка, че някой в България ще ги хареса и ще им осигури добър живот, но ... ще чакаме. Те ще са поредните на опашката на чакащите.
По принцип не вярвам на разни предсказания, но напоследък някак все се надявам календарът на Маите наистина да предрича край декември 2012 г., защото иначе опашката от чакащи при нас има изгледи само да нараства ...
Така протече запознанството с глутницата и светът извън апартамента.

Тук е малко по-спокойно, защото прилича на стая, дори има нещо, което някога е било легло.

Пики

Аки