Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1041 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 April 2012 - 12:28 PM

искаш ли ела в квартала има поне 4-5.И моята е от там и си оцеляват безпроблем.Така оцеляват,че още и още като види бездомно куче и иска да го бие.Инстинкт за оцеляване.
Никой не вини в частност развъдчиците както неколкократно беше отбелязано,но и породните кучета допринасят за това да има после кучила за по 100-200лв от елитни родители.Пак казвам примери 3 имам за в момента.Да не забравим и нашумялата преди и вече позабравена Алма(Зара),която се озова в Сеславци с тату и 2 бебета мелезчета.Която пак беше заплодена след като беше осиовена.Да ровя ли за теми...
ето ти една познавам майката с родословие-продават бебета за 300лв-от елитни родители
http://forum.dog.bg/...1&#entry1000257
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1042 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 01:14 PM, написа:

Тогава то е поредно махленско размножаване, но с чистопородна развъдна дейност няма нищо общо. И тези кучила от подобни скачки не наводняват улиците, вие глутници хъскита, питбули или чау да сте виждали? Няма и да видите, защото ако изгубено породисто или породоподобно не се изтегли от улицата, то ще загине рано или късно.

А преди това какво пречи да си остави "семката"/поколението?

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 01:14 PM, написа:

Че има какво да се желае за развъждането - има, но това не значи че точно развъдчиците са ви виновни или допринесли за бездомните потомствени парии, родени на улицата и израснали там.

Дам,ясно, от Марс са дошли половината,другата половина - от Венера :md_064:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1043 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 April 2012 - 12:37 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 12:14 PM, написа:

Тогава то е поредно махленско размножаване, но с чистопородна развъдна дейност няма нищо общо. И тези кучила от подобни скачки не наводняват улиците, вие глутници хъскита, питбули или чау да сте виждали? Няма и да видите, защото ако изгубено породисто или породоподобно не се изтегли от улицата, то ще загине рано или късно.

Да, тези кучила не наводняват улицата, но техните потомци - да, те допринасят.

Цитат

Че има какво да се желае за развъждането - има, но това не значи че точно развъдчиците са ви виновни или допринесли за бездомните потомствени парии, родени на улицата и израснали там.

Да, за основната част от проблема не са виновни развъдчиците. С това съм съгласна. Виновни са, обаче, всички киноложки организации, които така и не поставиха проблема със съществуването на зооборсите и магазинната продажба на домашни любимци пред съответните институции и не го определиха като един от постоянно захранващите проблематиката компоненти. Нито една от организациите не може да се справи с некоректното развъждане с родословни екземпляри, защото нито една от тях не проведе никаква инициатива по ограмотяване на населението в тази посока. Както виждаш, те продължават да се държат така, сякаш този проблем не ги засяга. Сякаш законите и наредбите в тази държава се отнасят само за безпородните кучета и техните собственици.

Цитат

Апропо, къде е бездомна глутница чистопородните НОК, искам сива окраска стар добрия тип от едновреме ГДР да си хвана?

Ми погледни в подфорума на НОК. Ще ти покажат туй-онуй, сигурна съм. :md_064: Чак глутница едва ли ще има, ама ... намират се рязни "разнообразни". :smile:

gorbyron, а какво е необходимо тогава?! Точно на алчен консуматор ми изглеждаш, защото всичко се върти около твоите разбирания и "необходимостите" на твоето куче. Да не ти пречат на теб, ама ти да пречиш на всички с емоционалните си решения може! :ab_041: Хехехее, много ги обичам такива ! Аз ще си направя едно поколение, щото искам моето да роди, ама не ме вълнува дали кученцата, които няма да са вече мои ще раждат до безкрай! Те са отговорност да едни други, дето аз не ги познавам, пък и по закон не отговарям за тях. Много удобно !
В твоя случай се получи точно онова, което съм написала в мястото за подписа ми - "Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните." Ти, просто, сам намери аргументацията за нашата теза, при това го направи без да се усетиш и го зададе така приятно риторично, че чак предизвика отговор! :ab_041: Остава да си го признаеш. Не се притеснявай - не боли! :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1044 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 April 2012 - 12:38 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 April 2012 - 10:28 AM, написа:

искаш ли ела в квартала има поне 4-5.И моята е от там и си оцеляват безпроблем.Така оцеляват,че още и още като види бездомно куче и иска да го бие.Инстинкт за оцеляване.
Никой не вини в частност развъдчиците както неколкократно беше отбелязано,но и породните кучета допринасят за това да има после кучила за по 100-200лв от елитни родители.Пак казвам примери 3 имам за в момента.Да не забравим и нашумялата преди и вече позабравена Алма(Зара),която се озова в Сеславци с тату и 2 бебета мелезчета.Която пак беше заплодена след като беше осиовена.Да ровя ли за теми...

Не ми излизай с номера за единични чистопородни в Сеславци за които си чела-чула. И не ме лъжи как край вас са точно глутници на ЧИСТОПОРОДНИ НОК сива окраска старотипните търчат нагоре надолу с години.

Не търси породата там, където я няма изначално. Не ми говори че всеки един сив уличник е изхвърлен чистопороден. Не ми разправяй как точно Чистопородното развъждане допринася за бездомните. Бръкни в подфорума на хъскита и виж колко търсещи дом мелези има. Те всички ли идват от развъдници?
Единици са тези кучета, които са клубни и чистопородни, изхвърлени и изоставени. Всичко останало е плод на махленската скачка.

DessyD
Добре де, ами като застана РКФ зад кастрацията и??? Голям праз, както се затвареха цели райони поради бяс, така и се затварят за карантина. Позицията на РКФ не спасява от бяс.
Официална позиция на киноложка организация е празен звук без изпълнителната власт. Ами ако подкрепят евтаназията? Нали точно доброволците щ ги убият с камъни.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1045 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 April 2012 - 12:44 PM

единици да,а тяхното поколение тъй като не са кастрирани.Няма какво да се заблуждаваме.Дадох ти пример и по-горе ама не искаш да го проумееш.Хората с чистокръвни кучета,пак казвам не развъдчиците,а този който си е купил куче от тях по никакъв начин не може да бъде спрян да си запложда кучето с когото пожелае.После си продава кученца за 100лв и къде отиват после не го вълнува.А от там и техните поколения и така.
Може да е малък фактор,но го има.
Съгласна съм с ИА,че трябва да бъдат затворени зооборси,зоомагазини и др търгаши дето продават кученца.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1046 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 12:48 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 01:38 PM, написа:

Бръкни в подфорума на хъскита и виж колко търсещи дом мелези има. Те всички ли идват от развъдници?

Furia_S, нали се разбрахме - от космоса падат :ba_025:
Шегата настрана,но ако разбираш поне малко от генетика както претендираш,ще ми обясниш ли от къде тези мелези са взели гените на хъски?Защото в тях има такива,нали?Може да са 20%,30%,40% - от къде са ги унаследили - от помиярите на улицата?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1047 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 12:49 PM

Furia_S и двете знаем, че позицията на РКФ си остана само на хартия. На хартия и нашата БРФК прави нещо си. Уж ни била освободила от т.нар. "фермерски данък". Хубаво, ама не ти говоря за позиция относно кастрация, а за позиция относно основен противник - борса, търговия в магазин. Кой точно застана против това?! РКФ?! БРФК?! БРКС?! БКС?! Кой ?!!!!

п.п. Сега като вече си имате и клуб ще разбереш, че едно е да бъдеш много принципен по форуми и съвсем различно е когато започнеш да работиш с хора. Когато започнеш да се сблъскваш постоянно с такива като gorbyron, но които имат родословно куче, което удължава някакви части от тялото им и считат, че това е единственото и достатъчно условие то да има поколение. Ще разберете всички колко трудно се надскачат личните емоции и как в определени моменти се чувстваш буквално безпомощен пред повърхностното отношение към развъждането и приемането му като "забавление"(за жената/детето/мъжа) или форма на лична изява от страна на разни посредствени и ограничени екземпляри. Точно това, обаче, допринася косвено за настоящата ситуация. Точно това изражда отношението ни към кучето и е пречката, която най-трудно се преодолява в промяната на манталитета ни. Ако ти си попаднала на некоректен развъдчик и благодарение на него си опознала "капаните" в кинологията, то повечето хора притежават едни стандартни породисти кучета и считат, че няма нищо лошо в това да родят един път от друг екземпляр с родословие. Без да търсят сходство или пък някакви други идеи. Просто щото са родословни и имат отличен на изложба. Няма значение, че поколението им няма да допринесе за нищо. Ще има кучета от породата и понеже на федеративно ниво ще се търси бройка породни кучета за година това няма да пречи на никого. А това, че такива поколения се явяват абсолютно безсмислени - го знаем аз, ти и още няколко човека.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1048 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 April 2012 - 01:10 PM

Ох Деси, въобще не исках да членувам, повече от наясно съм какво ни чака, но ми кажи по кой друг път трябва да се поеме? Да си продължаваме да дърдорим по градинките ли? От 2004та го правя, да съм постигнала нещо? Поляна за спорт и трениране да съм избила от общината? Деца да съм насочила и упътила към някоя младежка секция? Да съм убедила някой махленски размноженец във вредата на скачките на кучетата му?

Хората не те слушат когато си сам. За това дай да опитаме чрез клубове, като убедим хората че не ни е само парата в главата.
И на мен не ми харесва всичко това което виждам, ама...
User's Signature

#1049 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 01:45 PM

Furia_S аз не съм против клубовете. Напротив, добре е да ги има щом има повече хора, които споделят интересите си към конкретна порода. Права си, че така се постига повече или поне има по-голяма чуваемост. Опитвам се да кажа, с оглед на ситуацията, че разбирам кинологията като фактор, подпомагащ блокирането на проблеми със свръхпопулация от бездомни само тогава, когато има ясно декларирано и проявено реално отношение към проблема. Мисля, че единствено аз засегнах този проблем на отминалото ОС на БРФК, но видно от действията на федеративно ниво, този проблем се счита за маловажен. За мен реално проявление на отношението към проблема ще се получи когато не се организират 100 изложби, а се организират поне 10 семинара, поне 10 събития от обществен характер, които да обясняват различни аспекти от киноложките занимания, да се ограничат ловните сдружения откъм развъждане и ако се организират поне 5 спортни състезания и се наблегне на връзката човек-куче, а не непременно на отличното представяне на изложбите и не непременно на броя произведени кучила. Знаеш ли, че клуба на българското гонче отчете колосална бройка от порядъка на 180 приплода за миналата година? Колко от тези кучета са по гората, по улиците и покрай селата защото не могат да "работят" според собствениците си?! На мен ми омръзна да се откриват "ловен тип" кучета по улиците или "БОК-подобни". От "модерните" породи ще намериш по-рядко на улицата, но производни на ловните и на овчарките - на всяка крачка. Та, нали си говорехме за какво допринася и не допринася развъждането.......
User's Signature

#1050 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 02:08 PM

Ето за семинарите, състезания и събития от Обществен характер подкрепям, защото за мен това е кинология. Хората погрешно бъркат кинология само и единствено с изложби, което е тотално сбъркано като представа. Ами работните кучета, ами кучета спасители,ами водачи и асистенти на инвалиди, ами спортисти? Има ги и тях, ето тов а е кинология, но кой да те чуе...
За това популяризирането на подобен вид дейност е в наш интерес, на всички нас,стига с тези изложби, извън тях с толкова интересни неща може да се захване човек.
Друг е въпрос че нито една кинологическа организация не може да застане зад КВ, това е факт. А ако си отворят устата за евтаназия - ще ги убият с камъни. Те за това не взимат отношение, чиста проба политиканство, нали разбираш.
User's Signature

#1051 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 02:17 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 April 2012 - 10:49 AM, написа:

На хартия и нашата БРФК прави нещо си. Уж ни била освободила от т.нар. "фермерски данък".
Не БРФК ви освободи от този данък, а гадните еко ,дето правихме ЗЗЖ. Много добре помня точно кой сложи този член там и после панаирите, които правиха от БРФК защо сме писали киноложки федерациИ . Даже имаше пазарлъци и изнудване - или без мн.число или аут бездомните....
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1052 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 14 April 2012 - 02:48 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 14 April 2012 - 12:48 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 01:38 PM, написа:

Бръкни в подфорума на хъскита и виж колко търсещи дом мелези има. Те всички ли идват от развъдници?

Furia_S, нали се разбрахме - от космоса падат :ba_025:
Шегата настрана,но ако разбираш поне малко от генетика както претендираш,ще ми обясниш ли от къде тези мелези са взели гените на хъски?Защото в тях има такива,нали?Може да са 20%,30%,40% - от къде са ги унаследили - от помиярите на улицата?

Аз ще ти кажа от къде. Няма нищо по лошо от мъж с мъжко куче. Пускат си мъжкарите на бездомни женски и им гледат сеира. 90% от собствениците мъже на кучета и дума не дават да се издума за кастрация.Сакаш някой ще реже неговите топки. Ето ти пример и gorbyron, айде убеди го да си кастрира кучето.

Така,че за бездомниците също голяма вина имат собствениците на мъжки кучета.

Споменах ви ,че имам 5 бебета нови зад блока. Оказа се ,че млекаря ги е донесъл от село. На неговата кучка са.Най годното нещо е ,че през нощта по най зверски начин са разкъсани от месната глутница. Децата бяха скрили две, но по обяд ги е последвала същата съдба. Гледката е ужасна. Даже мислех да ги снимам. Просто не издържах.

DessyD

На всякъде има подводни камъни. Много добре знаеш. Това което за начало направихме е доста строг правилник за развъждане и задължителен договор при продажбата на клубно кученце.

#1053 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 April 2012 - 04:44 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 April 2012 - 12:49 PM, написа:

Когато започнеш да се сблъскваш постоянно с такива като gorbyron, но които имат родословно куче, което удължава някакви части от тялото им и считат, че това е единственото и достатъчно условие то да има поколение. Ще разберете всички колко трудно се надскачат личните емоции и как в определени моменти се чувстваш буквално безпомощен пред повърхностното отношение към развъждането и приемането му като "забавление"(за жената/детето/мъжа) или форма на лична изява от страна на разни посредствени и ограничени екземпляри.

Десссси, да приемем, че е така. А за да са такива нещата, случайно не си ли се запитала защо се случват? Защо сме такива извратеняци мъжете? В обкръжението на такива "мъжкарани" като теб, какво може да се очаква от един мъж - не само, че няма да му се увеличават, ами дори ще му хлътват навътре някакви части от тялото му... Не бъди толкоз жестока, отнемайки ни и моментите да наблюдаваме кучетата си, че току виж съвсем сме си загубили някои специфични способности... :md_064:
А сега, мъничко по-сериозно...Мога да твърдя уверено, че ако всички стопани на кучета бяха като мен, нямаше да има нито едно изоставено куче или кучило, и че изразът "живее като куче" щеше да е синоним на достоен живот и престиж... А също и киноложките изложения нямаше да съществуват... поне според мен, са стресиращи за кучетата...и се организират главно за задоволяване на нечии амбиции...
Колкото до някои от мерките, за които говориш, не съм против, но ако хората са ги осъзнали и приели доброволно, без какъвто и да било натиск...Отново го казвам...Припомнете си приказката за Човекът с кожуха, Вятъра и Слънцето...

#1054 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 05:12 PM

gorbyron
Човек, недей така, моля те,не се уподобявай на тези дето са ми скачали тук в тази тема на мен. Разбирам те много добре, но не се уподобявай на глутницезащитничките.
Не си кастрирай животното но и не го размножавай, моля те. Защото реално погледнато кучетата са вповече от стопаните.
Бре недей така, преобърнала съм света да видя как работи тази схема, никой не те кара насила да си кастрираш животното, но това е разпространена превантивна мерка срещу породоподобното размножаване.
Да, пожелателно е да се изземе възможността на гражданина да плоди.
Ако не искаш да кастрираш, то тогава не заплождай освен с цел като за развъждане.
User's Signature

#1055 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 April 2012 - 05:58 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 05:12 PM, написа:

gorbyron
Човек, недей така, моля те,не се уподобявай на тези дето са ми скачали тук в тази тема на мен. Разбирам те много добре, но не се уподобявай на глутницезащитничките.
Не си кастрирай животното но и не го размножавай, моля те. Защото реално погледнато кучетата са вповече от стопаните.
Бре недей така, преобърнала съм света да видя как работи тази схема, никой не те кара насила да си кастрираш животното, но това е разпространена превантивна мерка срещу породоподобното размножаване.
Да, пожелателно е да се изземе възможността на гражданина да плоди.
Ако не искаш да кастрираш, то тогава не заплождай освен с цел като за развъждане.

Споко, поне аз съм спрял да ги множа от 3-4 години...макар, че често ме питат няма ли да има нови малки, за да си вземат... Малко по-нагоре съм го казал - не ми харесва отношението на хората в бг към кучетата...мераците им да се занимават съвестно с кучето обикновено се изпаряват след половин-една година... Иначе лично, не съм противник на киноложките събития...но и не желая да участвам в тях...

#1056 Потребителят е офлайн   backoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 08:58 PM

следя с интерес темата и във всяко мнение има поне малко истина. но с тези 20+ страници кого ще успеете да превъзпитате? повечето от вас няма да отстъпят от позицията си, а тези които четем по-скоро имаме формирано мнение и надали сме и минимална част от проблема. няма нищо лошо да се води дискусия, но цялата работа няма нито да кастрира повече кучета, няма да затвори борси, а няма и да вразуми нито един средностатистически стопанин (гледам да контактувам с доста и сигурно максимум 1% от хората с кучета имат някаква представа с какво са се захванали..).
колкото до проблема - народа е прост. не искам да съм отчаян, но хората си нямат елементарна представа те самите как да живеят 'правилно' в едно модерно общество. всеки си има на главата достатъчно проблеми и малко успяват да се научат как да си гледат кучетата (и това само по себе си е разтегливо понятие). и колкото и да е генерално, преди да се научим да си изхвърляме боклуците, да поздравяваме в магазина, да не мразим всичко живо около нас и да възпитаваме децата на малко морал и етика, надали ще успее да се промени популярното мнение за кучетата. защото най-малкото, прекалено много хора трябва да си преглътнат егото, да признаят че са сгрешили с начина, по който са си гледали животното и да пожелаят това да се промени.

#1057 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 09:19 PM

Четейки спора дотук си зададох въпроса - защо точно кучетата? Защо не възниква проблем с изоставени на улицата прасета или кокошки или телета? Кози и овце? Зайчета? Е, ясно е защо. Защото ако изброените животински видове бъдат изоставени на улицата, веднага ще се намери кой да ги "осинови". В какво се крие разликата? Дали не е просто във вкуса на месото (изнивявам се на по-нежните).
Приюти, евтаназия... В момента най-важното, което трябва да се осъзнае от ВСЕКИ е, че независимо дали ще се избере едното или другото, ако няма СТРАШНИ мерки за пускане на животно на улицата, бройката която бива евтаназирана или вкарвана в приют, съвсем скоро ще се възпроизведе отново. Т.е., ако не се овладее безотговорността, или ще имаме напр. 10 000 убити и още толкова чакащи да бъдат убити, или ще имаме 10 000 в приюти и още толкова чакащи да бъдат приютени. Има един трети вариант, който казва - аджеба, осъзнаваме че хубавият живот (животът с чиста съвест) върви ръка за ръка със спазването на правилата, с обществената отговорност и заставаме един до друг по отношение на това, разумът да надделее над безхаберието, справедливостта да надделее над беззаконието, любовта и търпимостта над омразата, подкрепата над егоизма. Слава Богу, никой в момента не се кани да въвежда задължителна кастрация над "желаните", т.е. тези, които имат стопани, така че, дори Горби може да удари едно рамо за това, вече приетите правила, да се спазват......
Не е проблем ако има принципен спор, той да бъде продължен. Но за всички би било много по добре спорът да продължава в условията на спазване на вече приетите правила, а не в условията на потъпкването на всякакви такива.
Т.е. в обобщение призовавам по отношение на съществуващите правила да положим усилие да ги спазваме, както и да положим усилие институциите да ги спазват, а по отношение на бъдещите такива - да си дискутираме, но когато стъпим върху вече постигнатото. :md_064:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1058 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 April 2012 - 03:12 PM, написа:

gorbyron
:ae_085:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#1059 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 10:37 PM

Чета и се чудя , после пак чета и пак се чудя :tb_195:
Повечето пишещи тук са толкова обладани от утопията да превърнем България в райска градина където всички да се реем като ангели и да пием нектар от амброзия , че дори не забелязаха саркастичния ми пост в който написах че трябва да спасим агнетат по гергьовден :re_037:
Всички пишат къде е разковничето на проблема ,как трябва да се превъзпита нацията и тн. , ама що си мисля че почвате нещата обратно?
Защото проблема вече съществува!! И ако за момент си представим че , всички бездомни са кастрирани и изхвърлянето на домашни кучета секне от веднъж (което знаем че няма как да стане) . Тогава какво?? :wa_048: Тези 10 000 ще продължават да се събират на глутници ,да нападат хора и да носят зарази поне още десетина години така ли? Щото преди 20 години ако някъде се появеще изхвърлено домашно куче си личеше и дет се вика можеше да се разбере кой носи отговорност, а сега не се появява а просто се смесва с другите 100.

На тези които ще ме обявят за изверг жаден за кръв ще задам един въпрос на който държа да ми отговрят този път сериозно преди да ме нападнат:
С какво агнетата които ще бъдат изклани сега по празниците :ec_117: са по-лоши от бездомните кучета? По - агресивни ли са , или са навредили повече на хората?

#1060 Потребителят е офлайн   backoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2012 - 12:22 AM

Пинпонг, ако можеш да ми гарантираш, че с евтаназия проблемът ще бъде решен - ок, въпреки че съм крайно против убиването по каква да е причина на кучета, ще съм по-склонен да приема този подход.
и това за тръгването в грешната посока.. ами един плевел се изкоренява, защото ако само го окастриш, той ще продължи да си вирее. така че за да има резултат, трябва да се тръгне точно от изначалната причина. друг е въпроса, че в нашия случай причините са няколко, а и няма единомислие кои точно са те - било то изхвърляне на домашни кучета, некастрирани улични, развъдници, баби, хранещи улични песове, позицията на звездите и т.н.
да, звучи глупаво и обобщаващо, но трябва сериозно превъзпитаване. защото само тогава че се приема за ненормално като кучето то излае, а ти не искаш то да лае, да изяжда един зверски шут от теб (това го виждам всеки ден..). почти всяко друго решение на проблема ще е временно и ще служи за успокоение на недоволните и потулване на целия шум.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни