Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1021 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 13 April 2012 - 08:12 PM

Много добре знам колко породо подобни се изхвърлят постоянно. Само за година и два месеца има 6 чаута, а на други бързо намерихме дом. Като влюбена в определена порода човек,сърцето ми се къса като видя изхвърлено чау на улицата.
Това че има и изхвърлени родословни кучета,не прави развъдчиците виновни.

Виновни са борсите, кварталните разплождачи, селяните дето си хвърлят кучилата в градовете. А в нашият квартал в центъра на София са виновни най вече мангалите . Постоянно носят кучета от някъде. Стигала съм до там да им крада бремена женска и да я кастрирам. Така и не разбраха.С кастрацията в квартала се занимавам аз. Това хората които ме познават лично могат да го потвърдят.за това си имах като подарък и котета изоставени в офиса .Но ми писна да се боря с мангалите, имам си домъкнати нови пет бебета и вече пораснали 6.А хората в квартала ги мързи да се разправят с Екоравновесие и ме питат кога ще им звъна.

Защо не може да разберете,че развъдчиците и хората с родословни , също обичат много кучетата. И не са врагове и причина за съществуването на бездомници.
В кой век живеете та да смятате кастрацията за най жестокото нещо което може да причиниш на кучето си. Ми гледайте го с фалшиви бремености,пиометри, рак на млечните желези и тем подобни. Сигурно тогава е по щастливо. Или е по хумано да се изхвърлят и давят,бесят и задушават бебетата, от колкото да се кастрират родителите.
Егати народа........

П.П.
gorbyron ти колко кучила си изгледал. И какво става с женската след раждане.....

#1022 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 April 2012 - 08:20 PM

Чистопородното развъждане не допринася за популацията на улични потомствени бездомници, кога ще го проумеете това? Уличните животни се множат в геометрична прогресия при наличие на хранителната база, която им я осигурява всеки един голям град.
Някой тук е споменал че кучетата не хапят тези, които ги хранят, което не е вярно. Има случаи, когато са били изпохапани до смърт именно лелки с легени с огризки. В страните с устойчиво КВ жертвите, саморазправите и данните за бяс се премълчават съзнателно.
Не ви ли е направило вчепатление че в КВ се заиграват държавите с изключително низко или изкуствено занижена киноложка култура?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1023 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 April 2012 - 08:43 PM

IA---, не казвам, че развъдчиците са виновни. Просто казвам, че косвено допринасят за проблема.
Имам удоволствието да познавам хора с регистрирани развъдници от този форум, които не само са се отказали да развъждат заради ситуацията в държавата ни, но и работят здравата доброволно за решаване на проблема с бездомните.
Познавам и председател на породен клуб, който е взел обратно куче от човек, който поради някакви причини не може да го гледа повече.
Но пък съм виждала и резултати от клубно въдене "на килограм".
С което искам да кажа, че всичко пак опира до конкретния човек.

P.S. Май е време някой мод да отдели приказките от предишната тема. :wb_052:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1024 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 April 2012 - 09:58 PM

Показване на мнениетоIA---, в 13 April 2012 - 08:12 PM, написа:

П.П.
gorbyron ти колко кучила си изгледал. И какво става с женската след раждане.....

За броя няма да ти казвам, че току виж изникнала отнякъде и Конярска, заразмахала някоя коса, с която да реже нещо :eg_033: А какво се случва с женската ми...ако се храни съобразно броя на малките и нуждите им, не би следвало да има проблеми с нещата, които си посочила и ти, но истината е че любител може и да изтърве нещата от контрол...Но при повече от 4-5-6 малки майката се изтощава доста, при мен не се е случвало, но съм виждал някъде и обилно пооплешивяли майки след периода на кърмене...Ако е трябвало да ти отговоря нещо друго, насочи ме накъде биеш...
Иначе, отпреди няколко години не давам мои кучета на други хора - на кой му го отровили; на кой му го застреляли крадци или бракониери; на кой му го прегазила кола; на кой му го откраднали; някои пък ги държат като затворници, неизвеждайки ги на разходки - не желая да ги преживявам повече такива моменти...

#1025 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 April 2012 - 10:54 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 13 April 2012 - 08:43 PM, написа:

С което искам да кажа, че всичко пак опира до конкретния човек.

Точно това искам да кажа и аз. Не са виновни кучетата, а ние хората. Трябва да има много строги правила за притежаването на куче. Както вече написах, високи данъци и сериозни последици за провинили.
Да се забрани търговията с животни, да се задължи кастрирането на домашните любимци. За притежаването на определени породи, да се минава през тестове. Защото е глупаво да твърдим,че проблема са ни само бездомните, а, домашните, дето ги пускат да се шляят сами на разходка. Само да вметна ,че не разбирам такива хора. Та не е ли най голямото удоволствие да се разхождаш с кучето си. Да играеш с него. С две думи да имаш някакъв контакт, освен да ти спи на черджето в коридора.
Да се информират хората. Защото киноложката ни култура е под нулата. Все още има хора които си хранят кучето с кокали, заплождат го за здраве, страх ги е от кастрация. Да не говорим за обучението. В България има много кадърни дресьори, ама на, никой почти не си води кучето. Когато кучето ти е обучено и знае елементарни команди, то е по приятна компания , и вероятността да се озове на улицата намалява. Защото някой не знаят дори командата, Не.

Преди три дни бях нахапана от бездомници, но срещу мен тръгна домашен лабрадор. Без повод, съпровождан от майка с количка и съпругът и .Не за първи път се случва този куч да напада хора, а стопаните му даже са големи философи. Но ме ухапа същност един от бездомниците, дали му се сърдя.? Ми не,лабрадора е тортор на тази улица.Но какво е виновен той ,че си има малоумни стопани. И то млади хора, ама прости. Кучето е отговорност,която поемаш и към хората....

Хората, трябва да знаят,че кучето не е играчка, докато ти омръзне. Или ти се наложи да пътуваш, да го лекуваш и тем подобни извинения.И го хвърлиш на улицата.
Според мен проблема с бездомните ще се реши когато се реши проблема Човек.
Защото пак да кажа , че всичко идва от нас. От нашето невежество ,от ниската ни култура на общуване.Дори между нас, любителите на животните.Страхуваме се от масова евтаназия и се опитваме да убедим кучемразците в нашата теза, а правим точно обратното. Създаваме страшно лошо впечатление.
Ето ви скорошен пример Фурия, за която изписахте доста страници. Защото е на друго мнение от повечето тук.И вместо да се води конструктивен спор,.... боже опази, някой хора приличаха не на лаещи кучета, а на побеснели. Имаше постове арогантни, нагли, и написани от хора с много ниска култура.
Говорим за връзката с това ,че човек когато малтретира животно ,рано или късно посяга върху друг човек.И в обратният случай. Същото е и с поведението.Говорим за състрадание ,хуманност, разбиране и любов към кучетата и хората. Защото нали не обичаме да ни казват,че слагаме децата и старците пред кучетата. А сме способни да изядем, инакомислещ. Това значи ли ,че ако до вчера въртящото с опашка куче, днес ни се озъби,ще го наритаме.
Е как да ни вярват хората,че наистина ни е грижа и правим нещо, като по между си се изяждаме.
Трябва да променим тактиката, да ни се радват, не да ни мразят.

За не притежаващите кучета сме по долна категория хора.
А бе, кучкарите са виновни, гърмят с бомбички по нас,като си разхождаме кучетата, псуват ни и ни мразят. А дали няма защо........

Не спазваме никакви правила.Дори тортичките в парка не събираме. Пускаме си без повод агресивните кучета. Не ги чипираме, не ги регистрираме. Плодим както ни падне.И като ни омръзне изхвърляме, да се множат и плодят. Да хапят деца и старци.
Ние сме виновни за този възрастен мъж и всички ухапани. Ние любителите на кучетата.
Ние, Кучкарите...
Проумейте го

gorbyron

Е, точно де. И сега ако ми кажеш ,че не би кастрирал кучето си, само защото трябва да е щастливо 5 дена в годината. За сметка на всичко останало, болести и възтановяване.
Направо ще ме убиеш.......

А и тази Конярска я обичам, да знаешКачена снимка

#1026 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 12:09 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 April 2012 - 08:20 PM, написа:

Чистопородното развъждане не допринася за популацията на улични потомствени бездомници, кога ще го проумеете това?...

Не е съвсем така. Това казах и на мил_ преди не знам колко страници в тая тема. Ако чистопородните развъдчици предлагат (в техен ущърб, разбирам, че отглеждането на едно кучило изисква познания, ресурси и време) ако не по-ниски, то еквивалентни с междусъседските_за_здраве_кучила, тогава ще се подбие пазара на търгашите и, съответно, ще намалеят и изхвърлените на улицата и потомствените уличници. Както сама си писала - тях ги има и домашните на улицата издържат не заради друго, ами заради тези грижовници, които ги хранят. Бил съм част от такъв разговор (приеми го с точност до нюанси, понеже беше преди няколко лазарника) точно за твойта (и не само :ba_025: ) любима порода:
-Търся по обяви някъде кучила Чау-чау да си взема едно пале.
Веднага контрирах:
-Вземи от развъдник за Чау-та, виж в нет-а.
-А, да бе, там ми искат адски много пари.
-Е не всички кучета от развъдник са на непоносими цени и зависи от много неща.
-Не, ще ме юркат да го водя по изложби да му бъркат по зъбите и ушите.
и така нататъка.
Както правилно вече беше отбелязано в темоподобната тема - кинологията не е само по ринговете "да ми бъркат по ушите и зъбите" на кучето. Но това не всеки го знае - трябва да му се обясни. И наред с другите неща, малко или много ще му се обяснят и ще се окултури и киноложки кандидат-кучкаря. Ще разбере смисъла от това "да бъдеш стопанин" от извора - този, който уж правилно се е грижил за майката на палето му, за бащата, знае някои особености, ще бъде (по принцип) готов да помага, ще получи по-голяма сигурност за здравето на кучето си. И всичко това за еквивалентата цена на палетата от Женския пазар. Това е един от основните начини да се подбият и борят успешно търгашите, да се образоват бъдещите стопани и, съответно, да се намалят уличните.
Това е лично мнение, не го приемай(те) като заяждане. :-)
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#1027 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2012 - 01:04 AM

В България до преди година и половина нямаше клубни кучила чау чау.
Моите и четирите са от чужбина. Виж нета колко е билета до Хабаровск и Новосибирск, отиване и веднага връщане. Стига до 2000 евро.И визата.

За 7 месеца женската ми от Хабаровск е била за миналата година на 28 изложби в БГ и чужбина. Сметни таксите, пътуването, хотелите и разходите.Няма да обяснявам и как ги храня и каква козметика използвам. Нали става ясно,че ако реша да я заплождам само от билета няма как да смъкна цената така,че да се вързва с тези от пазара. А никъде не написах дори колко струва самото куче.
Кучета ми от Италия и Унгария не им смятам пътуването. Едната е кастрирана, а другата никак не е евтина. Нищо,че отиването в Италия за един ден ми стъпи около 500лв.
Да не говорим, че в бившият зоо магазин на Стамболийски, чаутата се продаваха за 1600 лв.Пак не се вързва с пазара.

Мое мнение, че кучетата не трябва да са евтини. За да не може всеки да си ги позволи. А и друго нещо, колкото са по скъпи, толкава по няма да отидат на улицата. Ще ги ценят. И решението да имат куче, ще е много сериозно обмислено. И то от хора които предварително са си направили труда да се образоват.
А който иска куче без пари, нека си осинови от приют, някое бездомниче. Защото точно тези дето са от пазара и са разочаровали стопаните си с това,че не приличат на определената порода. Те попадат на улицата.

Друг е въпроса, че дали кучето е родословно или породо подобно, човека идиот ли е. Плоди ли на всяко разгонване. Изхвърля ли кученцата, пак ще е пълно с бездомни.

#1028 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 09:38 AM

Показване на мнениетоIA---, в 14 April 2012 - 02:04 AM, написа:

За 7 месеца женската ми от Хабаровск е била за миналата година на 28 изложби в БГ и чужбина. Сметни таксите, пътуването, хотелите и разходите.Няма да обяснявам и как ги храня и каква козметика използвам.

А за да бъде допусната до разплод според правилата трябва да посети колко - 2-3 изложби и да получи съответните оценки.Или греша?Защо тогава 28 изложби за 7 месеца?За да спечели много титли и да се вдигне цената на кученцата?Не?Тогава заради кефа и гъдела на стопанина?О.к.,но защо това трябва да се калкулира в цената на бъдещите кученца?И само да вметна,че много хора си храним и грижим за кучетата нищо,че не са родословни и чистопородни,нищо,че са откровени помияри,нищо,че са кастрирани.

Показване на мнениетоIA---, в 14 April 2012 - 02:04 AM, написа:

Ми гледайте го с фалшиви бремености,пиометри, рак на млечните желези и тем подобни.

А нима чистопородните са защитени от всичко това?Или самият факт,че могат да дадат потомство, което да обогати породата си заслужава риска?
Съжалявам,но не разбирам.Не разбирам това разделяне на родословни и помияри.Не разбирам как е възможно да върнеш едно куче,защото си го взел за разплод и начало на бъдещ развъдник и да го върнеш понеже не става?Като дефектна стока?Взел си го с определена цели като не става го връщаш.Преценил си си възможностите.Ама то било при теб само няколко дни.Е, и?А ако разбереш,че е с дисплазия когато навърши година?И тогава ли ще го върнеш?А ако направи пиометра на 2 г и се наложи кастрация?
Не ме разбирайте погрешно, не ви съдя,но не ви разбирам.За мен кучето е на първо място домашен любимец.Според мен това не изключва възможността да бъде и нещо повече ,но задължително любимец.Не мога да си представя другото.Едното ми куче също се разболя 20-тина дни след като го взех.Разболя се така,че никой ветеринар не знаеше какво му е и всички препоръчаха евтаназия.И да, можех да го върна и да си взема друго,здраво.И за миг не си го помислих,въпреки грижите, разходите и тревогите в продължение на почти 4 месеца - времето, през което тя беше абсолютно парализирана,преживя две ортопедични операции и какво ли още не.Сега това куче ще навърши 8 години,да ми е жива и здрава и да ме радва поне още толкова.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1029 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 April 2012 - 09:56 AM

Показване на мнениетоIA---, в 13 April 2012 - 10:54 PM, написа:

gorbyron

Е, точно де. И сега ако ми кажеш ,че не би кастрирал кучето си, само защото трябва да е щастливо 5 дена в годината. За сметка на всичко останало, болести и възтановяване.
Направо ще ме убиеш.......

А и тази Конярска я обичам, да знаешКачена снимка

За да си защитаваш убедително една кауза, трябва да дадеш най-напред личен пример със себе си и със съществата около тебе, включително и да сториш със себе си това, което желаеш да наложиш на всички да направят с кучетата си... Ама кучетата не били хора...Не трябва да се множат...Те са най-голямата напаст на Земята...Ако не им окастрим органите, ще ни изпоядат..., ще ни унищожат като раса...Трябва да бъдат заличени от лицето на Земята...
Ами хайде да помислим малко по-изтрезняло...и с чувство на отговорност за Планетата ни...Кой причинява най-големите щети на Земята? Кучетата ли? Или такива консуматори като теб?... Летейки до не знам си къде и не знам си колко хиляди километра, само заради някакво мечеподобно куче, нали не смяташ, че самолетите летят чрез соларни устройства? Но докато ги има такива като теб, много ясно, че няма да спрат да летят и да тровят атмосферата ни...Ами за козметиките, които описваш, мислиш ли, че са произведени по безвредни технологии, щадящи околната среда? Използвайки го, замисляла ли се, докато се озове в ръцете ти даден продукт, колко щети е нанесъл преди това на Земята ни...А тия мечеподобия, докато ги изкъпеш със скъпата си козметика, колко вода разхищаваш..., само за да си угодиш на някакви си прищявки...А с опаковките какво се случва...нали не мислиш, че се изпаряват просто ей така във въздуха...Може би трябва да поживееш до някое огромно сметище, за да видиш такива консуматори като тебе какво причиняват... Пък за мощните ви автомобили из града, да не я подхващам изобщо... Или като си платиш такса смет и данък за автомобила, си въобразяваш, че всичко е приключило, и си оставаш чиста като момина сълза...
Така, че не ми опявай кой е за кастриране, и кой - не :db_046: Де да бяха най-големия проблем некастрираните кучета...

#1030 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2012 - 10:20 AM

Rinusha

ООО, не ми слагай думи в устата, които не съм писала.
Ако правилно си прочела съм написала, "ако реша да я развъждам".На изложби ходя не защото искам да вдигна цената, а защото ми харесва.
И пак да напиша,това е скъпо хоби,няма възвращаемост, дори на половина.-
Къде видя да съм казала,че чистопородните не се кастрират?
Прочетели,че едната ми кучица е кастрирана, заради фалшива бременност.Нали знаеш всъщност какво се прави. Запложда се, за да отчете организма истинската бременност. Е аз пък съм я кастрирала. Мислиш ли ,че я обичам по малко от другите? Да съм я върнала?
За мен най важното нещо е кучетата да са ми здрави.
Така ,че не ми търси под вала, теле. Не ми се хващай за родословни и не родословни, тая песен сме я пяли много пъти.
Ти правиш деление,не аз.
Тук проблема е друг. Не се опитвай да изкараш хората с родословни кучета виновни,че не са осиновили бездомник.
Проблема не е в нас, а в идиотите дето не си пазят кучетата, не ги кастрират и после им изхвърлят малките.
Вземи напиши някакво предложение по всеобщият проблем.
Ама на свършиха се доводите, започнахме да си изсмукваме от пръстите глупости

gorbyron

ПризнахтеКачена снимка

#1031 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 10:31 AM

IA
аз моето предложение го написах още преди много страници.
А иначе, не се опитвам да слагам думи в устата ти,точно за това цитирам за да не става объркване и цитатът е точно по повод ценообразуването на кученцата и на това защо са именно такива цените на родословните кучета.Както и да е.Спирам.
Хубави празници
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1032 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 April 2012 - 10:42 AM

И тогава с кое не си съгласна?
Не трябва ли стопаните ,не зависимо на какво куче да са по отговорни и да има по сериозни санкции.
Не трябва ли кучетата които не са за разплод да са кастрирани, за да се ограничи изхвърлянето на бебета?
Защо изобщо си говорим в тази тема за родословни и не родословни, като проблема не такъв.
Проблема е в в всички нас, любители на кучетата и псевдо такива.Дето бързо се наиграват и изхвърлят.
Тези които не кастрират,че не хуманно, и пак изхвърлят бебета.
Тези от селата, които мъкнат в града.
И още куп примери написани по горе.
Както вече написах... погрешна ни е тактиката.
Хубави празници и от мен.

#1033 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоgorbyron, в 14 April 2012 - 09:56 AM, написа:

Така, че не ми опявай кой е за кастриране, и кой - не :db_046: Де да бяха най-големия проблем некастрираните кучета...

Сега остава да ни просветлиш откъде се пръкнаха толкоз много кучета след като проблема не бил в некастрираните?! Все си мисля, че тук говорехме точно за "глутници, бродещи из София" (скоро и в други градове). Започвам да си мисля, дали извънземните не ги възпроизвеждат в такива количества, че да си правят експеримент на регионално ниво.

п.п. Не е истина какви глупости ръсиш .... :tb_195: А, и по отношение на личния пример - споко, кастрирала съм си кучетата, които вече дадоха приноса в развъдната ни програма с "крупната цифра" от по едно кучило. За да е още по-ясно прабаба, баба и майка отдавна са кастрирани и сега си имаме само едно, което ако реша някой ден, че искам да гледам кученца ще бъде заплодено, но което притежава повече изследвания за генетично унаследени заболявания отколкото аз имам. И да ти кажа .... това за майчинските чувства на кучетата и "подбора" (какъвто и да е той) ...... абе, объркването ти е на базисно ниво. Като се върнеш в началото ще разбереш къде точно. Биологията е много хубава наука и дава много отговори, но все пак трябва и да се чете, пък и да се мисли върху прочетеното. Практиката, пък, е дала едни от най-ценните емпирични резултати, но и за това се изисква мислене. Хайде, весели празници!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1034 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 April 2012 - 11:41 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 April 2012 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 14 April 2012 - 09:56 AM, написа:

Сега остава да ни просветлиш откъде се пръкнаха толкоз много кучета след като проблема не бил в некастрираните?! Все си мисля, че тук говорехме точно за "глутници, бродещи из София" (скоро и в други градове). Започвам да си мисля, дали извънземните не ги възпроизвеждат в такива количества, че да си правят експеримент на регионално ниво.

п.п. Не е истина какви глупости ръсиш .... :tb_195: А, и по отношение на личния пример - споко, кастрирала съм си кучетата, които вече дадоха приноса в развъдната ни програма с "крупната цифра" от по едно кучило. За да е още по-ясно прабаба, баба и майка отдавна са кастрирани и сега си имаме само едно, което ако реша някой ден, че искам да гледам кученца ще бъде заплодено, но което притежава повече изследвания за генетично унаследени заболявания отколкото аз имам. И да ти кажа .... това за майчинските чувства на кучетата и "подбора" (какъвто и да е той) ...... абе, объркването ти е на базисно ниво. Като се върнеш в началото ще разбереш къде точно. Биологията е много хубава наука и дава много отговори, но все пак трябва и да се чете, пък и да се мисли върху прочетеното. Практиката, пък, е дала едни от най-ценните емпирични резултати, но и за това се изисква мислене. Хайде, весели празници!

Аа :ud_009: , че ти жена ли си била! Четейки, изказванията ти, винаги съм оставал с впечатлението, че са писани от мъж... Какво става, аз ли съм се побъркал вече... та да не мога да различа, дали едно нещо е написано от жена или от мъж...Сега остава да съм си въобразил и за Уинд, че е с типични женски характеристики :ud_009:

#1035 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 11:43 AM

gorbyron по повод това...
[/quote]
Ами хайде да помислим малко по-изтрезняло...
[/quote]

Aми хайде хапни една шкембе-чорба, изчакай някой и друг час...Прочети си пак умопомрачителните просветления и пробвай да помислиш малко по трезво :wb_052: и над това, което половин форум се опитва да ти обясни от няколко дни( и аз не знам защо).

п.п.Наистина, дали няма възможност някой модератор да отдели последните не знам си колко страници в друга тема и даже в друг раздел?!
Весели празници на всички.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1036 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 April 2012 - 11:51 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 April 2012 - 04:17 PM, написа:

И упрека към развъдчиците е повече от абсурден.

ЧЕТЕТЕ внимателно.Никой никъде не е казал думата РАЗВЪДЧИК.А куччета с родословие не покрили изисквания,изследвания и изложби биват заплождани.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 12:09 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 14 April 2012 - 11:41 AM, написа:

Аа :ud_009: , че ти жена ли си била! Четейки, изказванията ти, винаги съм оставал с впечатлението, че са писани от мъж...

Кое те притеснява повече? :ab_041: :ab_041: Това, че не си наясно с пола ми или това, че не можеш да ме "заковеш" с адекватни аргументи от "личен характер"? :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1038 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 April 2012 - 12:14 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 April 2012 - 11:51 AM, написа:

ЧЕТЕТЕ внимателно.Никой никъде не е казал думата РАЗВЪДЧИК.А куччета с родословие не покрили изисквания,изследвания и изложби биват заплождани.

А я обясни, от колко време кучето е спътник на човека, и от колко време са измислените ви стандарти, родословия и изложения...та да определяш кои кучета да се развъждат и кои не... Нали, знаеш. за всеки влак си има пътници...Същото е и при кучетата...Монополи ли, картели ли, какво искате да създадете? Нали сме свободна и пазарна икономика... Не, че подкрепям търгашеството...Но не считам, че трябва да има и привилегировани... Просто пазарът трябва сам да отсее ненужните... , което би могло да се получи чрез "проглеждането" на хората...

#1039 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 April 2012 - 12:14 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 April 2012 - 09:51 AM, написа:

Тогава то е поредно махленско размножаване, но с чистопородна развъдна дейност няма нищо общо. И тези кучила от подобни скачки не наводняват улиците, вие глутници хъскита, питбули или чау да сте виждали? Няма и да видите, защото ако изгубено породисто или породоподобно не се изтегли от улицата, то ще загине рано или късно.
Че има какво да се желае за развъждането - има, но това не значи че точно развъдчиците са ви виновни или допринесли за бездомните потомствени парии, родени на улицата и израснали там.
Апропо, къде е бездомна глутница чистопородните НОК, искам сива окраска стар добрия тип от едновреме ГДР да си хвана?
Айде стига глупости, хем предупреждавах че чистопородното развъждане ще бъде посочено за един от компоненти на проблема, хем няма кой да те чете.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1040 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 14 April 2012 - 12:26 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 April 2012 - 12:09 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 14 April 2012 - 11:41 AM, написа:

Аа :ud_009: , че ти жена ли си била! Четейки, изказванията ти, винаги съм оставал с впечатлението, че са писани от мъж...

Кое те притеснява повече? :ab_041: :ab_041: Това, че не си наясно с пола ми или това, че не можеш да ме "заковеш" с адекватни аргументи от "личен характер"? :md_064:

Десссссссси, може би ти стана ясно, че се опитвам да не съм алчен консуматор...А в случая смятам да не правя излишни разхищения на "пирони"...Просто не е необходимо... :md_064:

Към ГРИГУ: Ще се възползвам от незаменимите ти съвети...та дано ми дойде акъля и да спра да ви занимавам тук с умопомраченията си...Ама ти не се отказвай...забавно е да те чете човек... :md_064:

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни