Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2012 - 10:34 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 29 March 2012 - 09:28 PM, написа:

Показване на мнениетоArizona, в 29 March 2012 - 10:15 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 29 March 2012 - 08:47 PM, написа:

Внимателно изгледах всичкото ТВ за тази трагедия с човека.За мен не е изненада, че:
- току-що назначеният и.д. директор на ОП Екоравновесие ,некойси военен ветеринар от Ген щаба обяви ,че се бил той замислил за законодателни промени .Кога стана калайджия ,па кога му почерне г*зо да променя Закони ?
- градоначалникът ( в ж.р.) призовава за промяна в Наредбата за приютите, че да имало повече място и пари за кастриране и евтаназия .Ключови думи - "пари", "евтаназия".

Утре щело да събира БТВ-то народонаселение да се оплаква ин сито .Па да дадат тамо отговор общинските що така аджеба за година и нещо сменяват трети и.д. директор на Екото ?И защо оправдават с наредби и закони пълната си професионална импотентност ?

Абсолютно правилно!!!
Аз пък предлагам във връзка с убиството на двете възрастни жени от таксиметров шофъор.Дасе направи една хайка и да вземат да съберат висчки таксиметрови шофиори за проверка и половината в затвора а тия с катастрофи на.....!!!Някой ще каже няма връзка!!!!Не има медийната "пропаганда"!!!!Тежко е разбирам за възрастния човек !!Но не така хора- основната вина е в тези които са спомогнали да има бездомни кучета по улиците и тези които са усвоили средства предоставени за решаване на проблема с бездомните!!!!Канибализъм при животните няма или се проявява само в случаи при крайна нужда.Агресията се поражда от страх, насилие или трябва да бъде предизвикана по някякъв начин!!!Слушах репортажа казват че постарадали я често е правил разходки а глутницата отдавна обитава този район.Значи в този момент нещо ги е провокирало.Не мисля че са суровите кокали!!Въпреки че те са опасни за здравето на кучетата.Трябва реално да се търси причината.Жал мие за възрастния много уважаван човек но просто ненавиждам журналистите те са точно като глутница освирепяли кучета дайте някаква жертва и да я разпънем на кръст независимо животно или човек.Но тук има някъкъв пиар, защото тълпата журналисти в случая с възрастните жени почти я нямаше !!!

Бравомного точно и ясно!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025:
Кажете кога е хайката за таксиметрови шофъори ,цигани ,психично отклонени нещастници който от годи на ред убиват изнасилват отвличат и вършат още един куп съдистични деяния с децата ни с нас или с нашите майки бащи!Но за тях няма затвори и полиция ходят си свободно не се знае ще изнасилят ли пак до края на живота си или няма ама нали все пак са психично болни!А що се отнася до кучетата те щанс нямат защото в бългаия има твърде много комплексари който си изразявт комплексите върху безащитни животни на никомо навредили но за тях справедливост няма за изгорените с киселина котки за размазаните глави на кучетата по-улиците за одрязаните крайници на Мими и за одраното живо куче на 2 месеца което си стоеше в кучкарника!!!
Ето това сме ние!

Ако зависи от мен веднага!!!! Но да не го обсъждаме тук защото ще кажат че е спам!!!Точно за такива типове кавито вие пишете държавате е снисхоздителна но забравят една мъдра мисъл че който не обича животните той не обича и хората
User's Signature

Golden Nicol kennel

#22 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 08:54 AM

А ти какво направи,като я чу тая с кривите зъби? Реши да ни споделиш на нас,за да отидем ние да я търсим ли бе? Аман от мишки ... вместо да и доизкривиш зъбите,сега хората с домашни кучета из квартала ви трябва да са на тръни,щото неква малоумница решила да си бърка носа,където не и е работа.А иначе едва ли има някой във форума,който не обича кучета,но споделям мнението на човека,че безпризорните агресивни животни,ако не ефтанизирани трябва да бъдат затваряни доживот.И вместо да правиш кампания да ги криеш,слез и помогни на тези от екоравновесие да хванат правилните кучета.В крайна сметка един детски или човешки живот е много по скъп от на колкото искаш безброй бездомни кучета. Не броим собствените... в крайна сметка мойте си ги обичам като деца... но такива глутници неможе да се разхождат свободно по улиците.

#23 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 March 2012 - 09:56 AM

fnqkhhhzzz, предполагам, че това е отговор към моя пост за момичето, което смята да трови кучетата?

НЕ коментирай преди да знаеш за какво става въпрос! Нямаше как да пътувам с нея по автобусите и да я преследвам за видя къде живее?!? Или трябваше да я хвана за косата и да я водя в райнонното, щото съм чула нещо си и те ще ми повярват, а???

Предупреждавам живеешите там за да пазят и домашните! И деца може да пострадат. Глутницата тъй или иначе ще бъде хваната от Екоравновесие, няма да я оставят.

Не е тук мястото да си чешеш пръстите...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:00 AM

Ето какво "изтече" през ФБ току-що:
"Катерина Петева
До живеещите в Малинова долина, гр.София :
Снощи пътувайки в 111 станах свидетел на разговор по телефона, момиче се уговаряше каква точно отрова и колко литра антифриз трябва да купи и как и къде да ги сложи на кучетата в квартала! Момичето е слабо високо с коса на черта, чуплива, с усмивка с криви зъби. Явно живее в блока на пострадалия човек и го познава.

ПАЗЕТЕ КУЧЕТАТА, УЛИЧНИ И ДОМАШНИ!...

Говореше съвсем сериозно, че от днес ще търси глутницата за да ги тровят.

Пазете се!"
Изобщо не съм изненадана-на всяко действие винаги има равно по сила....и т.н.Да, ама тук ще се развихри варварски лов на вещици- в случая на кучета.И покрай сухото ще замине и мокрото.Още нещо-пак от ФБ.Понеже медалът си има винаги две страни, сега се прокрадва и теорията, че въпросният потърпевш е бил винаги агресивно и негативно настроен към тези кучета.Верно или не-аз не мога да твърдя, понеже не съм очевидец,Но за всяко нещо си има причина.Несоциализирани кучета, неправилно хранени, толерирани да охраняват....и най-вече досегашно отсъствие на адекватни реакции при всичките сигнали, които тези обитатели на въпросните блокове са подавали до Екото и Общината.
Наскоро в нашия парк се появи 7 месечно куче, по сигнал бе кастрирано и върнато пак в парка по наша молба-за да го наглеждаме.В парка се намира и едно от огражденията за свободно пуснати кучета.Всеки носеше каквото трябва, за да е добре това животно-нашийник, за да го хващаме, ако се налага, препарати за вътрешно и външно обезпаразитяване, вода и гранули сутрин и вечер.Но аз все пак бях и (още съм) притеснена за него-въпреки че е дружелюбно и лъчезарно животинче, бях свидетел как млада жена му се закани само защото кученцето плахо бе доближило крака и и подушило- "Махай се т тук, за да не ти шибна един!!!"Добре, че говореше в този момент с една друга кучкарка (извън ограждението са и двете), та другата и каза тихо и спокойно, че кучето не е заплаха.Има хора, които могат да смажат едно животно дори заради леко подушване.И ще го направят от страх-поне аз видях колко я беше страх тази жена и с каква истерия изкрещя на едно невинно същество.Стискам палци днес то наистина да бъде заведено при осиновители, които му се намериха, благодарение на нашите общи усилия -кучкарите от този парк.Защото някой друг скоро може да изпълни и по-люти закани към подрастващото и никому с нищо съгрешило същество!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#25 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 March 2012 - 10:07 AM

Това съм аз, пуснах инфо и във фб.

Като знам моята каква прахосмукачка е и как за секунди изчезват неща от земята в устата й...

Просто бъдете нащрек, може и да не сложат отрова в крайна сметка, но момичето обсъждаше подробности и имаше такова намерение!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:22 AM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 29 March 2012 - 07:54 PM, написа:

Аз съм от Варна също и до сега не съм видяла нито един нахапан от улични те кучета но пък съм виждала много старци който без причини са подритвали или удряли бездомните кучета на Севастопол!!!

zangievkaa, след като живеете в Германия, как се наемате да коментирате положението във Варна?

Преди 2 седмици излезнах с колелото и с кучето, да я свиквам да караме заедно, защото планирам да се преместим в цивилизована държава скоро. От кв. Левски през Чайка до Морската и обратно - не преувеличавам - върху нас се спуснаха поне 10 пъти агресивни кучета, поединично или на малки глутници. Кучето ми се страхува, дърпа се настрани или ми излиза пред гумата, паднах 3 пъти и си изкълчих крака, прибрах се с пяна на устата от бяс. А това дори не са крайни квартали ....

Честно, до тогава не си давах сметка колко кучета има във Варна. Като съм само с кучето се спускат понякога, но тогава съм стабилна, реагирам адекватно и ни оставят на мира. Но без съмнение съм си виновна - че съм си въобразила, че мога да се насладя на хубаво време и разходка с колело и куче. Кажете ми, това възможно ли е да се случи в Германия?

Писна ми от демагогия, сутринта ми се гадеше като ги слушах тия от сутрешния блок на БТВ. Отворили тема за коментари на сайта и ги четат в ефир да се надъхват. Чешат си езиците, а накрая пак ще забравят какво са искали да кажат и какво трябва да се направи. А случаят е толкова грозен, че просто нямам думи ... Как можете изобщо да коментирате, че човека ги бил провокирал? Какво може да е направил 88 годишен дядо - подвикнал, хвърлил нещо по тях, посегнал - и какво, заслужил си е по такъв начин да му свърши живота?!?

Аз съм против евтаназията, но трябват адекватни и строги мерки. Защото докато в САЩ и Англия контролират вече овладяно положение, при нас тепърва предстои да се справят с вече създаден и сериозен проблем. Трябва ли да се повтаряме - пълна забрана трябва да се продават животни безконтролно, абсолютно задължителна регистрация, чипиране. И най-вече промяна в манталитета - хората трябва да престанат да търсят псевдо-породистото от кучилото на познат, ами да допуснат в главата си, че непородистото кученце от приют ще е също толкова добър любимец, макар и не толкова "престижен".
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 11:35 AM

Не ми се искаше да коментирам, защото каквото и да каже човек , все някой ще го разбере неправилно.

Не съм гледала предаването, не съм чула очевидците. Затова се съмнявам в някои неща.
Например:
И драните кучета, и атаката са в един и същи квартал.
Интересно, че някой е хавнал и драл кучета, а другите не са го изяли. Толкова за агресивността.
Все ме гложди мисълта дали наистина ли са били бездомните?
Лично съм виждала обяви, че в Малинова долина се развъждат и продават кучета.
Предвид на това , че последните няколко инциденти с нахапани хора все бяха с домашни кучета, нещо много ме съмнява.

Другото , което намирам за адски неграмотно решение, е забраната да се хранят уличните.
Не знам колко пъти човек може да повтори, че кучетата нямат естествена среда и естествена храна.
Ние сме тяхната естествена среда. Кучетата ядат това , което ние им даваме. Мога да ви кажа за всяко животно в какви естествени условия живее, каква естествена храна яде и кои са естествените му врагове.
За кучетата ние сме естествената среда. Ако ние не ги храним, те няма да започнат да пасат трева.

Ако програмата е кастрирай и върни, върнатите трябва да ядат нещо. Искам чуя какво е това нещо.
Мисля да напиша писмо на Фандъкова.
(Ще сложа тема в раздела Без Дом, там където са идеите. Ако някои иска да се включи да се опитаме да предложим някакво разумно решение)

Гладът е лош съветник. Ако някой не е чувал са т.нар. "Донер парти" ( Donner party ), прочетете. Гладни хора са яли хора. В средата на 19в. И не става въпрос за хора -канибали. Cтава въпрос за хора, умиращи от глад, които са яли от телата на други хора.

Ho преди всичко : Mоите съболезнования на подстрадаля и на семейството му.
Такива ужасни неща не трябва да се случват!

#28 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 11:39 AM

Показване на мнениетоironic_, в 30 March 2012 - 10:22 AM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 29 March 2012 - 07:54 PM, написа:

Аз съм от Варна също и до сега не съм видяла нито един нахапан от улични те кучета но пък съм виждала много старци който без причини са подритвали или удряли бездомните кучета на Севастопол!!!

zangievkaa, след като живеете в Германия, как се наемате да коментирате положението във Варна?

Преди 2 седмици излезнах с колелото и с кучето, да я свиквам да караме заедно, защото планирам да се преместим в цивилизована държава скоро. От кв. Левски през Чайка до Морската и обратно - не преувеличавам - върху нас се спуснаха поне 10 пъти агресивни кучета, поединично или на малки глутници. Кучето ми се страхува, дърпа се настрани или ми излиза пред гумата, паднах 3 пъти и си изкълчих крака, прибрах се с пяна на устата от бяс. А това дори не са крайни квартали ....

Честно, до тогава не си давах сметка колко кучета има във Варна. Като съм само с кучето се спускат понякога, но тогава съм стабилна, реагирам адекватно и ни оставят на мира. Но без съмнение съм си виновна - че съм си въобразила, че мога да се насладя на хубаво време и разходка с колело и куче. Кажете ми, това възможно ли е да се случи в Германия?

Писна ми от демагогия, сутринта ми се гадеше като ги слушах тия от сутрешния блок на БТВ. Отворили тема за коментари на сайта и ги четат в ефир да се надъхват. Чешат си езиците, а накрая пак ще забравят какво са искали да кажат и какво трябва да се направи. А случаят е толкова грозен, че просто нямам думи ... Как можете изобщо да коментирате, че човека ги бил провокирал? Какво може да е направил 88 годишен дядо - подвикнал, хвърлил нещо по тях, посегнал - и какво, заслужил си е по такъв начин да му свърши живота?!?

Аз съм против евтаназията, но трябват адекватни и строги мерки. Защото докато в САЩ и Англия контролират вече овладяно положение, при нас тепърва предстои да се справят с вече създаден и сериозен проблем. Трябва ли да се повтаряме - пълна забрана трябва да се продават животни безконтролно, абсолютно задължителна регистрация, чипиране. И най-вече промяна в манталитета - хората трябва да престанат да търсят псевдо-породистото от кучилото на познат, ами да допуснат в главата си, че непородистото кученце от приют ще е също толкова добър любимец, макар и не толкова "престижен".

Наех се да коментирам защото въпреки че,живея в Германия се прибирам и до България а и всичките ми роднини са в България .Преди 2 месеца си бях за малко във България и бях потресена от гледката и от новоните който слушах и от нищожествата в който са се превълнали повечето българи!
Е то сега една история на която бях свидетел моята баба и нейна съседка се грижат за 10 котки който цял живот си живеят в двора на блока.Е да ама не дошло един ден една 19 педе.... и застрелял всички те котки!
И моята баба ми се обажда ревейки че са и уби котетата и това нищожество също си си бе позволило да заплаши моята баба че,ако женицата пак изкара хрна на котките щял да и пръсне мозъка!
Е КАЖЕТЕ МИ СЕГА КОГО ДА ОБВИНЯВАМ !!!
Аз също съм на мнение че, проблема с кучетата трябва да се разреши но не по този начин !
Питахте ме дали вашата ситуация би се случила в Германия ами не няма но знаете ли какво още няма да се случи стопанин да си изхвърли кучето на улицата ,да се тръби из медийте как ще избиват животни и как някакви пик.... убиват по-съдистичен начин животните!Това няма да се случи никога!
Още една история този път преди 5 месеца от Германия -по новините се казва питбул е нахапал мъж на мястото са дошли полицай и кучето е било застреляно от единия полицай .Стопаните на кучето пускат жалба че,обстоятелствата за присъдата за смъртта на кучето им не са реални!Започва проверка и се оказва какво съседите свидетелстват срещу мъжа който беше нахапан че,той е тормозел кучето многократно и че стопаните на кучето са подали жалба малко преди да стане инцидента.Историята приключи по следния начин нахапания мъж беще записан за 3 месеца в регистъра за криминално проявени и му е наложена глоба от 2000 евро за причиняване на психически и физически щети на кучето.
Стопаните получиха 20000 евро глоба за това ,че кучето им е било агресивно и са позволили то да бъде на вън без кайшка ,наморник и най вече без стопаните си наоколо.Стопаните също така получиха и забрана за всемане на ново животно.
Относно хората който осиновяват уличните животни неможе само примерно един или два прожента от обществото да помагта и осиновяват те не са Бог вкрая на крайщата следи в този форум няколко теми в който хора прибират животни и се грижат за тях но това са 5-6 човека и някой са се озовали в ситуация с 20 кучета и 20 котки примерно.Доколкото разбирам вие имате Доберман (прекрасна порода)сега защо не вземете още едно улично да си гледате при вас?Аз например освен кучетата имам и четри котки 3 от тях са улични едната е сляпа другата беще болна от котешки грип а третата някой ми я беще метнал пред вратата и туй като на вън беще минус много котето беше почти измръзнало взех го и повече не го върнах на улицата.Докато живех в Бългрия съм прибирала страшно много кучета и котки по улиците след като сте от Варна предполагам знаете Обединени ветринарни клиники толкова им беще писнало от мен и прегазени котки и кучето който носех че, се бъзикаха че, трябва вече те пари да ми дават само да се отървът от мен.

И немога да разбера още нещо всички тук обичате животни нали?! Защо тогава подкрепяте тези медйни глупости защото Еко равновесия няма да свърши нищо но тези ненормалници който дерът котки и кучета на поразия сега още повече ще станат!
А и да не забравя бездомните кучета се държат така защото колко случая има на стопани който си пускат кучетата да убиват бездомни за кеф?И колко много хора им който ги подритват и бият само за това ,че са се родили кучета и са бездомни
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#29 Потребителят е офлайн   Zombai0 Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 11:56 AM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 11:39 AM, написа:

Аз също съм на мнение че, проблема с кучетата трябва да се разреши но не по този начин !

А по кой начин, според теб??? Виждаш, че другият начин не действа от 20 години.

#30 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 12:06 PM

Показване на мнениетоZombai0, в 30 March 2012 - 11:56 AM, написа:

Какви 20 години? Ако наистина ви интересува, се информирайте от колко време точно се работи по програмата "Кастрирай и върни".
Визирате периода от на демокрацията предполагам, но тогава явно не си спомняте как дори и в детските градини влизаха и застрелваха пред очите на децата всички кучета, намерили там убежище.... Явно не сте чували и за методите на най-брутално убийство на кучетата прибрани в тогавашния център в Лозенец...
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 12:30 PM

Много избирателно сте ми взели изреченията!
Ха ами интресно как може останалите държави да се справят цивилизовано а ние като първобитните!
Колкото вие имате право да живеете толкова и всяко улично куче и коте!
Защо никой не иска да разбере че, това са живи същества и не може да се отнасяте с тях като с плюшени играчки или да си играе някой с тях на касапин!!!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#32 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 01:21 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 29 March 2012 - 07:08 PM, написа:

Показване на мнениетоSaika, в 29 March 2012 - 08:54 PM, написа:

Тук в Лондон и UK, щяха вече да са ги евтаназирали, ако изобщо имаше кучета по улиците. Никога няма да се справи държавата с този проблем, защото ако е както тук, то те трябва да направят приюти за вс тези кучета, агресивните и cклонните към агресия да се евтаназират,а останалите да се приберат по приютите и да си доживеят живота там или да чакат осиновители! Знам, че звучи гадно, ужасно, дори очаквам да ме почнат с коментарите, обаче такива са законите по другите държави и така като гледам работят! Аз в Лондон досега 1 куче на улицата не съм видяла, приюти има колкото щеш, а хората се надпреварват да осиновяват! Коeто куче не може да се даде в дом...знаете какво следва....

Ама ще е хубаво човек да не сравнява UK с България, без да знае ситуацията и фактите! В Англия някога много много отдавна (1900+-) е имало свръхпопулация по улиците, но от тогава го нямат този проблем. Тук не е решение да се приберат кучетата в приюти, защото не е приложимо за сутиацията и поради това че хората продължават да си изхвърлят кученцата и кучетата! Ако си изхвърлиш кучето в Англия какво ще ти се случи - соленичка глоба и ще се замислиш дали следващия път ще го изоставиш? Щом сте с Англия проучете законите наистина, техните за защита на животните са от 1911 година. Колко години имаме да наваксваме спрямо Англия, а? Наистина преди да предлагате евтаназията, попрочетете малко.

Ама ще е хубаво човек да не сравнява UK с България, без да знае ситуацията и фактите!-Фактите са кучета в България бол, в Англия няма ни едно за зор заман! В Англия някога много много отдавна (1900+-) е имало свръхпопулация по улиците, но от тогава го нямат този проблем.-Няма и да го имат, защото от държавата се отпускат средства за всички тези приюти, кучкарници, защита на животните, клиники и бля-бля бля, а в България никoй не го ... за кучетата от как се помня! Тук не е решение да се приберат кучетата в приюти, защото не е приложимо за сутиацията и поради това че хората продължават да си изхвърлят кученцата и кучетата! Каква е тази ситуация? Тук, ако искаш да си махнеш кучето отиваш и го даваш в приют точка! Ако си изхвърлиш кучето в Англия какво ще ти се случи - соленичка глоба и ще се замислиш дали следващия път ще го изоставиш? Не съм чувала за изхвърлени кучета! Ако става за продан, ще го продадат, ако не ще го дадат в кучкарник!Щом сте с Англия проучете законите наистина, техните за защита на животните са от [size="4"]1911[/сизе] година. Колко години имаме да наваксваме спрямо Англия, а? Наистина преди да предлагате евтаназията, попрочетете малко.Аз не предлагам евтаназия, ОК?Ако съм, моля, покажете ми!! Евтанацията за мен не е решение, а още повече никога не бих убила или дала съгласието си , да се убие животно!Вината е не на животните,а на безотговорните хора! Прочетете пак...Писала съм - ако е както тук, то те трябва да направят приюти за вс тези кучета, агресивните и цклонните към агресия да се евтаназират,а останалите да се приберат по приютите и да си доживеят живота там или да чакат осиновители! Не съм писала убивайте ги наред! Да, тук нещата така стават...за добро или за лошо...
Обаче няма болни, премазани, изпотрошени, бъхлясали, краставясали и прочие кучета по улиците или пък стреляни котки, обезглавени или с избодени очи...Може би да, има някъде, направено от някой болен мозък, престъпление, ама в Бг това се случва на всеки ъгъл!
Значи какво, о, ти, неуката предлагаш евтаназия (което не е така) за бедните животни, защо, след като е по-добре да ги оставим живи, а пък те колите и хората сами ще им видят сметката! Е, какво в крайна сметка...ми те пак ще си умрат!
И при двата случая печеливши няма!И
Обаче цялата работа е, че никoй не забеляза тази част от коментара ми, че много хора осиновяват кученца, кучета, котки, птици! Половината кучета, които живеят около нас и идват в парка , са осиновени! Не говоря за породоподобни, а за всякакви!Всичко що е по приютите! Ние и по това няма да ги стигнем, защото манталитета ни е такъв! Що не отворите малко английски кучкарници и да видите какво е? Аз лично съм била в този до нас и знам какво е- чисто, кучетата са в идеално състояние, чипирани, кастрирани, ваксинирани, нахранени! Истината е, че докато в България няма и един лев отделен за тези проблеми , а Екото спи сладък сън, то кучетата даже ще стават повече и повече.....Нека и друг, който живее тук да се включи и да изкаже мнение, иначе стана типичната картинка за България - един пише или говори, а десет му казват колко е тъп...... :dry:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#33 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 01:33 PM

''Аз съм против евтаназията, но трябват адекватни и строги мерки. Защото докато в САЩ и Англия контролират вече овладяно положение, при нас тепърва предстои да се справят с вече създаден и сериозен проблем. Трябва ли да се повтаряме - пълна забрана трябва да се продават животни безконтролно, абсолютно задължителна регистрация, чипиране. И най-вече промяна в манталитета - хората трябва да престанат да търсят псевдо-породистото от кучилото на познат, ами да допуснат в главата си, че непородистото кученце от приют ще е също толкова добър любимец, макар и не толкова "престижен". ''

Единствено мнението ironic_ на ми се струва адекватно! Аз си ходих преди 2,3 месеца и толкова стоях 2 месеца и нещо. Абе не може да седна в парка и да си ям баничката с божичката и около мен да се събират хиляда кучета и да ме е страх да мръдна! Или пък да скачат по малките деца с вафлите...Ами майка ми, тя ма фобия от кучета и какво ...хвърля закуски , божи и почва да бяга, що, щото парковете са вече царства на глътници кучета! Еми съжалявам ,ама нещата в България са станали на война - или кучетата и хората!
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#34 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 March 2012 - 01:40 PM

@Saika Ако бяхте сложили правилно препинателните знаци, щях да разбера че не предлагате евтаназията като начин за решение на проблема :md_064: Имаме някакво единодушие тогава по този въпрос. :ba_025:

Но решение на БГ проблема, отново подчертавам, не е решение да се построят н-на-брой приюти и да се наблъскат там всички кучета, били те агресивни или осиновяеми. Знаем, че в чужбина е така, ходили сме там :ae_085:, но ви казвам, че нещата тук са по-различни. Не може да приложим техния модел на нашите условия на свръхпопулация. Повтарям, свръхпопулация по улиците и хора, които продължават да си изхвърлят кученцата и кучетата :wb_052: Решението за България е "Кастрирай и върни", прочетете за метода във форума.

За манталитета на осиновяване, отново се върнете на въпроса ми, с колко години сме изостанали от Англия по въпроса за защита на животните? И сега се запитайте от кога в България нещо се прави, за да се промени този манталитет? Ще трябва време, обучения, разпространяване на информация, но тези неща не стават с магическа пръчица :ae_085: И в Англия не са станали за няколко години, а са отнели десетилетия.

#35 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2012 - 01:43 PM

Saika, доста приказки. Има някои истини, но като че ли повече говорите така, по принцип.
Сравнението с Великобритания не ни помага.
1. Ако приберем всички кучета в приюти, само след половин година ще осъмнем с пълни с кучета приюти и пълни с кучета улици, защото изхвърлянето ще си продължава и продължава.
2. Не е вярно, че никой не осиновява бездомни кучета. Но те са толкова много, че хората, които имат сърце за тях (те пък са малко), са осиновили вече по няколко. Затова се налага да ги пращаме по чужбините, а също и да се прилага TNR (кастрирай и върни) за здравите и неагресивни.
3. В Англия изоставянето на куче е инкриминарано. Тук искат да инкриминираме храненето на бездомно куче. "Хората или кучетата", казват мнозина. Аз пък казвам - и едните, и другите са жертви. Възпитанието в безкритичност към насилието, сякаш насилието е нещо нормално, че и повече - сякаш е най-човеколюбивото нещо, дали ще унищожи кучетата не знам, но нас - със сигурност.
4. В Англия годишно властите прибират 126 хиляди кучета, оказали се на улицата. От тях се евтаназират под 6%, като само 1% за агресия. В София 30-40% от прибраните от Екоравновесие кучета се евтаназират. Бием ги здраво по евтаназаторство, но на 90% от хората и това не им стига, искат още.
5. Когато стане беля ние се хващаме за гушите и се съсредоточаваме върху противопоставянето помежду си. Никога не се съсредоточаваме върху общата цел на леещите едни върху други злословия - да няма нови бездомни кучета. Не ни е нужно така агресивно да ни се обяснява, че било лошо да има бездомни кучета, та ние се побъркваме от това, че ги има!
6. Манталитет не се променя за година-две, нито за десетилетие-две.
Всички цитирани данни са от тук: http://www.dogstrust...yreport2011.pdf

#36 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 01:44 PM

[quote name='Saika' date='30 March 2012 - 01:33 PM' timestamp='1333107207' post='1033697''

Единствено мнението ironic_ на ми се струва адекватно! Аз си ходих преди 2,3 месеца и толкова стоях 2 месеца и нещо. Абе не може да седна в парка и да си ям баничката с божичката и около мен да се събират хиляда кучета и да ме е страх да мръдна! Или пък да скачат по малките деца с вафлите...Ами майка ми, тя ма фобия от кучета и какво ...хвърля закуски , божи и почва да бяга, що, щото парковете са вече царства на глътници кучета! Еми съжалявам ,ама нещата в България са станали на война - или кучетата и хората!
[/quote]
Аз пък смятам че,бездомните хора са по-голям проблем!Както си ходих по центъра преди 2 месеца и от всякъде сакати ,мръсни ,клощави идват и те дърпът за някоя стотинка!Това по-вашата логика.

И в края на краищата какво искате да кажете че,сте против етаназията но не искате никаки кучета и то веднага!Малко си противоречите .
И сега какво е вашето мнение за 22-те убите по особено жесток начин кучета хвърлени в Искър?
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   Zombai0 Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 01:56 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 12:30 PM, написа:

Ха ами интресно как може останалите държави да се справят цивилизовано а ние като първобитните!

Как е в цивилизованите държави ли искаш да ти обясня??
Да, има приюти там. Но с тази разлика, че там прибрано куче от улицата и непотърсено две седмици се евтаназира.
А не да го хранят цял живот и да го чакат. Няма кой да плаща. А ние щото сме баровци можем да даваме по 50 милона всяка година.
Иначе за пенсионери няма пари. Те тъй и тъй си ровят по кофите, нали. Свикнали са.
Малоумна държава.
Ама не. Щото играят големи пари и далаверата е огромна затова няма да се реши проблема още дълго време.
Тез от които зависи решението нямат никакъв интерес да го правят. Ще им секне хранилката. А,не че са толкова големи хуманисти и помиярите им са толкова симпатични.

#38 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 30 March 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоSaika, в 29 March 2012 - 08:54 PM, написа:

Тук в Лондон и UK, щяха вече да са ги евтаназирали, ако изобщо имаше кучета по улиците. Никога няма да се справи държавата с този проблем, защото ако е както тук, то те трябва да направят приюти за вс тези кучета, агресивните и cклонните към агресия да се евтаназират,а останалите да се приберат по приютите и да си доживеят живота там или да чакат осиновители! Знам, че звучи гадно, ужасно, дори очаквам да ме почнат с коментарите, обаче такива са законите по другите държави и така като гледам работят! Аз в Лондон досега 1 куче на улицата не съм видяла, приюти има колкото щеш, а хората се надпреварват да осиновяват! Коeто куче не може да се даде в дом...знаете какво следва....
Този кучкарник е на 30min. от нас и е мисля най-популярният в Лондон. http://www.battersea.org.uk/

Не съм адвокат на Saika,а човек чийто усилия да бъде чут отидоха на вятъра от 1994 до 1999г. от Община Плевен /ама то е в сила за цялата страна/.
Вие не разбирате ли,че ни управляват хора,които нямат интерес да решат този въпрос??? Знаех,че след вчерашната случка, днес във форума ще е "цирк",затова за онези които са трезвомислещи посочвам: www.iwns.org . Погледнете годината на публикация-само това и пак ще говорим.Хора,всички обичаме кучетата /дано да не обидя някого /,но и всичко трябва да свърши....все някога,макар че /казвал съм го и преди / вече е твърде късно,но не и непоправимо- т.е. гответе се за още 20г. ..Защо ли,защото няма воля за прилагане на ЗЗЖ и невежество на държавно ниво.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#39 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 02:04 PM

Показване на мнениетоZombai0, в 30 March 2012 - 01:56 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 12:30 PM, написа:

Как е в цивилизованите държави ли искаш да ти обясня??
Да, има приюти там. Но с тази разлика, че там прибрано куче от улицата и непотърсено две седмици се евтаназира.
А не да го хранят цял живот и да го чакат. Няма кой да плаща. А ние щото сме баровци можем да даваме по 50 милона всяка година.
Иначе за пенсионери няма пари. Те тъй и тъй си ровят по кофите, нали. Свикнали са.
Малоумна държава.
Ама не. Щото играят големи пари и далаверата е огромна затова няма да се реши проблема още дълго време.
Тез от които зависи решението нямат никакъв интерес да го правят. Ще им секне хранилката. А,не че са толкова големи хуманисти и помиярите им са толкова симпатични.

Малко си в грешка ако намерят куче и то паказва наченки на агресия чакат собственика да се появи иако не с е появи до 2 седмици го евтаназират.Ако намерят куче което не поква агресия към и до две седмици никой не го потърси бива кастрирано,чипосано и ваксинирано и поставяне в кучкарник където чака своя осиновител!Ако не ми вярваш мога да ти постнна няколко кучкарника в Германия за да видиш
Сега докато бях в България една ветеринарка ми каза че,във Варна общината се занимава с развъждането на бездомни за да вземат повече пари!
Но тук животните вина нямат!И страдът незаслужено
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 02:06 PM

Абе как ще искам никакви кучета и то веднага хахахха това е абсурд!Естествено, че процесът ще е бавен! Пиша от телефон и съм в автобус, така че нямам много време за проверки на правопис и пунктуация!Моля да ме извините! Добре де, защо да не може да се оставят тези кучета в приютите, а не да се изхвърлят на улицата - примерно??Бъдещите бездомници имам предвид! Тези приюти да приберат кучетата по улицата, а бъдещите собственици решили да извърлят дом. си любимец, просто да го дават в този приют?? Ако има повече приюти в градовере, ще има и къде хората да ги водят или изоставят :((( , за да не стават на лепенка под някоя кола или да живеят в кофите за боклук!Не говоря, ей така, защото аз самата съм имала куче и съм живяла в България и знам какъв кошмар е, а и в Англия съм от 3, не от 300 години! Ходя си постоянно имам надлюдения какво става! Все трябва да се започне от някъде...То е ясно, че не може цял UK да се мери с България, по брой бездомни кучета, обаче трябва да се започне от някъде!Дали ще се приюти, дали ще са масови кастрации, дали ще са закони, глоби...само дето вече загубих вяра в управлението на нашата държава! Не знам какво и как, а и повече мнения няма да давам, само знам че да живеят така по улицата бездомни кучета и котки, не е решение, били те и кастрирани! Обожавам родината България, но само когато човек излезе в чужбина, може да види абсурда на цялата тази държава! Чудя се кога ли ще се откажа да влизам в този, не форум, а СПОРум, при положение че аз изказвам мнение и разказвам как е тук, база за сравнение, идея, каквото щете го наречете, но винаги има кой да ми опонира, въпреки че аз не оспорвах вашите мнения!
User's Signature

Качена снимка

• (83 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни