Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2012 - 02:10 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 12:04 PM, написа:

Показване на мнениетоZombai0, в 30 March 2012 - 01:56 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 12:30 PM, написа:

Показване на мнениетоZombai0, в 30 March 2012 - 11:56 AM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 30 March 2012 - 11:39 AM, написа:

Е КАЖЕТЕ МИ СЕГА КОГО ДА ОБВИНЯВАМ !!!
Аз също съм на мнение че, проблема с кучетата трябва да се разреши но не по този начин !

А по кой начин, според теб??? Виждаш, че другият начин не действа от 20 години.

Ха ами интресно как може останалите държави да се справят цивилизовано а ние като първобитните!

Как е в цивилизованите държави ли искаш да ти обясня??
Да, има приюти там. Но с тази разлика, че там прибрано куче от улицата и непотърсено две седмици се евтаназира.
А не да го хранят цял живот и да го чакат. Няма кой да плаща. А ние щото сме баровци можем да даваме по 50 милона всяка година.
Иначе за пенсионери няма пари. Те тъй и тъй си ровят по кофите, нали. Свикнали са.
Малоумна държава.
Ама не. Щото играят големи пари и далаверата е огромна затова няма да се реши проблема още дълго време.
Тез от които зависи решението нямат никакъв интерес да го правят. Ще им секне хранилката. А,не че са толкова големи хуманисти и помиярите им са толкова симпатични.

Малко си в грешка ако намерят куче и то паказва наченки на агресия чакат собственика да се появи иако не с е появи до 2 седмици го евтаназират.Ако намерят куче което не поква агресия към и до две седмици никой не го потърси бива кастрирано,чипосано и ваксинирано и поставяне в кучкарник където чака своя осиновител!Ако не ми вярваш мога да ти постнна няколко кучкарника в Германия за да видиш
Сега докато бях в България една ветеринарка ми каза че,във Варна общината се занимава с развъждането на бездомни за да вземат повече пари!
Но тук животните вина нямат!И страдът незаслужено

Абсолютно за същото говоря и тук ситуацията е точно такава, обаче за какво ли да се хабя... Обсъждайте си вие, които знаете най-добре :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#42 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 02:17 PM

Показване на мнениетоZombai0, в 30 March 2012 - 11:56 AM, написа:

Как е в цивилизованите държави ли искаш да ти обясня??
... там прибрано куче от улицата и непотърсено две седмици се евтаназира.

Глупости!
Евтанизира се в някои държави, в някои приюти.
Ти в кои държави си живял с куче, или си ходил по приютите?

#43 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2012 - 02:33 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 01:43 PM, написа:

Saika, доста приказки. Има някои истини, но като че ли повече говорите така, по принцип.
Сравнението с Великобритания не ни помага.
1. Ако приберем всички кучета в приюти, само след половин година ще осъмнем с пълни с кучета приюти и пълни с кучета улици, защото изхвърлянето ще си продължава и продължава.
2. Не е вярно, че никой не осиновява бездомни кучета. Но те са толкова много, че хората, които имат сърце за тях (те пък са малко), са осиновили вече по няколко. Затова се налага да ги пращаме по чужбините, а също и да се прилага TNR (кастрирай и върни) за здравите и неагресивни.
3. В Англия изоставянето на куче е инкриминарано. Тук искат да инкриминираме храненето на бездомно куче. "Хората или кучетата", казват мнозина. Аз пък казвам - и едните, и другите са жертви. Възпитанието в безкритичност към насилието, сякаш насилието е нещо нормално, че и повече - сякаш е най-човеколюбивото нещо, дали ще унищожи кучетата не знам, но нас - със сигурност.
4. В Англия годишно властите прибират 126 хиляди кучета, оказали се на улицата. От тях се евтаназират под 6%, като само 1% за агресия. В София 30-40% от прибраните от Екоравновесие кучета се евтаназират. Бием ги здраво по евтаназаторство, но на 90% от хората и това не им стига, искат още.
5. Когато стане беля ние се хващаме за гушите и се съсредоточаваме върху противопоставянето помежду си. Никога не се съсредоточаваме върху общата цел на леещите едни върху други злословия - да няма нови бездомни кучета. Не ни е нужно така агресивно да ни се обяснява, че било лошо да има бездомни кучета, та ние се побъркваме от това, че ги има!
6. Манталитет не се променя за година-две, нито за десетилетие-две.
Всички цитирани данни са от тук: http://www.dogstrust...yreport2011.pdf

:ba_025:

Само ще си задам риторично едни въпроси в подкрепа на написаното от mil_ .
След като Софиянски евтаназираше безпроблемно, след като Чомаков (в Пловдив) и преди него евтаназираха безпроблемно, защо има толкова много кучета все още?! Ми трябваше отдавна да са свършили и даже да са кът!
Как се източва водата от един басейн, при положение, че няколко тръби продължават да го наливат?!
Кой, по дяволите, казва, че хората ,които сме против безпринципното и популистко решение "ала Б.Б." безкрайно се кефим, че има бездомни и особено много държим да ги има?!
:tb_195:

п.п. - Що не вземат да евтаназират всички шофьори, седнали зад волана след като са употребили алкохол или пък тези, заради които са измрели невинни хора на пешеходна пътека?! О, да, сетих се ! Те ходят на два крака! Правилно ! :dry:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#44 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 March 2012 - 02:51 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 March 2012 - 02:33 PM, написа:

Само ще си задам риторично едни въпроси в подкрепа на написаното от mil_ .
След като Софиянски евтаназираше безпроблемно, след като Чомаков (в Пловдив) и преди него евтаназираха безпроблемно, защо има толкова много кучета все още?! Ми трябваше отдавна да са свършили и даже да са кът!
Как се източва водата от един басейн, при положение, че няколко тръби продължават да го наливат?!
Кой, по дяволите, казва, че хората ,които сме против безпринципното и популистко решение "ала Б.Б." безкрайно се кефим, че има бездомни и особено много държим да ги има?!
:tb_195:

п.п. - Що не вземат да евтаназират всички шофьори, седнали зад волана след като са употребили алкохол или пък тези, заради които са измрели невинни хора на пешеходна пътека?! О, да, сетих се ! Те ходят на два крака! Правилно ! :dry:

User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#45 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 02:54 PM

Ако евтаназират пиян шофьор, който е убил дете на пешеходна пътека никой няма да си вземе поука и нещастията ще продължат - защото така е устроен човек.... на него такова нещо не може да се случи!
Ако евтаназират куче, обаче, останалите кучета ще си вземат необходимата поука и повече няма да хапят нито професори, нито доценти...

#46 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 03:04 PM

Ама и да е показно, нали-на стълба на срама-в центъра на мегдана, където си правят сбирки глутниците!
Деси повдигна въпроса за кастрациите-аз да ви кажа-ТЕ НЕ СА ЧИТАВИ!Явно не само в С-я.Тук, в Пловдив, постоянно се натъкваме на маркирани женски, които си кървят здраво разгонени, само с премахната матка, и забременяват извънматочно...,някои само с един премахнат яйчник, да продължавам ли?Или така грозно накълцани и шити, че после ги лекуваме след рекастриране, оперираме страствания, овладяваме гнойни инфекции...Дето се вика-чуем ли, че са заловили някое куче от Изолатора за кастрация. стискаме палци да оцелее след тази интервенция.Ние си пишем жалби и съставяме протоколи, те си карат както си знаят или са решили.Керванът и кучето.... :eg_033:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 March 2012 - 03:06 PM

Във връзка с безогледното събиране на ВСИЧКИ кучета в квартала след случката:

Цитат

От Фейсбук:
Пишете на ел.адреси на БАБХ: ceo@bfsa.bg, damyan.iliev@nvms.governmnt.bgt.bg. Ето ви примерно писмо: УВАЖАЕМИ Д-Р ВОЙНОВ, УВАЖАЕМИ ДОКТОР ИЛИЕВ, Моля за незабавна реакция от страна на контролния орган във връзка с грубото нарушаване на Закона за защита на животните от Столична община, чиито ловни екипи залавят всички кучета в р-н Студентски град (Малинова долина).
Призовавам Ви, като управляващи дейността на поверените Ви институции да предприемете необходимите мерки за да не се стига до безпринципно прибиране на животни, които не принадлежат към въпросната необработена глутница, а пребивават в рамките на района и биват наблюдавани и обгрижвани от гражданите.
Няма как да се изрази съчувствието към близките на пострадалия или да се намери начин да се компенсират болките му, но и безпринципното прибиране на кучета няма да реши проблема, защото глутницата ще продължава да действа и да предизвиква инциденти.
Многократно е дискутиран въпроса за неефективността на такива акции. Моля Ви, да не се поддавате на обществения натиск и да приложите контролните си функции с цел истинско решение на проблема, а не популистка реакция.

Надявам се, че ще обърнете внимание на апела ми!

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#48 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 03:13 PM

damyan.iliev@nvms.governmnt.bgt.bg - дава ми грешка и не доставя и-мейла до този адрес.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#49 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 March 2012 - 03:16 PM

Значи не са им валидни мейлите :eg_033:

Цитат

Д-р Йордан Войнов
Изпълнителен директор
Секретариат:
Тел: 02 915 98 20
Факс: 02 954 95 93
E-mail: ceo@bfsa.bg

Д-р Венцеслава Тасева
Зам.-изпълнителен директор
Технически сътрудник: Боряна Нестова
Тел: 02 915 98 84
E-mail: boryana.nestova@nvms.government.bg

Д-р Тенчо Тенев
Технически сътрудник: Гергина Караджова
Тел: 02 915 98 83
E-mail: gergina.karadzhova@nvms.government.bg

Антон Величков
Технически сътрудник: Николета Ракарова
Тел: 02 917 37 02
Факс: 02 952 09 87
E-mail: gen.direktor@nsrz.government.bg

Д-р Дамян Илиев
Главен секретар и Главен санитарен ветеринарен инспектор
Тел: 02 915 98 30
Факс: 02 915 98 29
E-mail: damyan.iliev@nvms.government.bg

http://babh.governme...g/contacts.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#50 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 March 2012 - 03:17 PM

Цитат

Добре де, защо да не може да се оставят тези кучета в приютите, а не да се изхвърлят на улицата - примерно??

Защо ли? Ами - направи сметка: само в София, според официалната статистика, има над 10 000 бездомни кучета (а може би и повече). Колко приюта са необходими само за тях и колко би струвала издръжката им?
Отделно: бройката на кучетата, които ежегодно се изхвърлят от стопаните, нежеланите поколения на "родилите за здраве" кучки, ненамерилите стопани междусъседски развъдени, купените от зоомагазини, които са се оказали "не точно това, което търсех", и т.н. - също никак не е малка.
Построяването на нови приюти е много малка част от решението на проблема. Основното е, че трябва да има строг контрол върху домашните, забрана на продажбата на кучета по пазари, магазини, борси и прочие, яки глоби за нарушителите - и най-вече: ефикасен начин да се принудят общините да си свършат работата. С финансови санкции за всички отговорни за несвършеното.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#51 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 03:34 PM

Доколкото разбрах, въпросният нахапан старец всяка вечер е излизал да дразни кучетата - хвърлял е по тях камъни и ги е гонел. Аз лично знам за такива хора - тук на една полянка има 5-6 кучета, които повечето хора обичат и хранят. И неколцина злобари, които нарочно ги дразнят и хвърлят камъни ипръчки по тях. Вместо това, достатъчно е да им подхвърлят нещо за хапване и тези иначе неагресивни и мили кучовци биха ги заобичали. Ама злобата си е злоба.

Също мисля, че за онова нахапано дете в М.Долина миналата година, родителите имат вина - да пуснеш 6 годишно само навън си е абсолютно безотговорно.

Сега ще изловят всички местни кучета от Малинова долина и ще ги избият, без дори де се опитат да докажат кое точно е агресивно и кое - не, само за да успокоят разгневените хора. Измиване на ръце, с две думи. И така ще става и на други места.

Докато не се въведе задължителна кастрация на домашни кучета, винаги ще има бездомни. Не знам защо уж всички управляващи искат по улиците да няма скитащи животни, а на всекиго е позволено да развъжда. Само лицензираните развъдници трябва да имат право на това.
Както някой преди мен е писал - само изграждане на приюти няма да помогне.

#52 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 30 March 2012 - 12:33 PM, написа:

Възрастният човек , нахапан от кучета е в кома. Излизат един милион статии и закани кой какво ще направи
Нейков: Евтанизираме кучетата от кв. „Малинова долина"
http://www.24chasa.b...ticleId=1303373
5 столични квартала – в плен на глутници кучета
http://news.ibox.bg/news/id_1022723180
И т.н. , и т.н.
В кома е и детенцето блъснато от кола на пешеходна пътека същия ден, когато е станал инцидентът с кучетата.
http://news.ibox.bg/news/id_2035499083

Защо ли детето не предизвиква интерес? Защо ли няма статии и коментари, и акции за залавяне на шофьори, превишили скоростта, или неспрели на пешеходни пътеки? Защо не излезе никoй да каже , че ще направи всичко да спре убийците по пътищата?

Бездомните кучета са беззащитни. Лесна мишена. Никаква закрила.
И удобно средство да симулираш активност и гражданска позиция

#53 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 March 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоdi_di, в 30 March 2012 - 01:34 PM, написа:

Доколкото разбрах, въпросният нахапан старец всяка вечер е излизал да дразни кучетата - хвърлял е по тях камъни и ги е гонел. Аз лично знам за такива хора - тук на една полянка има 5-6 кучета, които повечето хора обичат и хранят. И неколцина злобари, които нарочно ги дразнят и хвърлят камъни ипръчки по тях. Вместо това, достатъчно е да им подхвърлят нещо за хапване и тези иначе неагресивни и мили кучовци биха ги заобичали. Ама злобата си е злоба.

Също мисля, че за онова нахапано дете в М.Долина миналата година, родителите имат вина - да пуснеш 6 годишно само навън си е абсолютно безотговорно.

Сега ще изловят всички местни кучета от Малинова долина и ще ги избият, без дори де се опитат да докажат кое точно е агресивно и кое - не, само за да успокоят разгневените хора. Измиване на ръце, с две думи. И така ще става и на други места.

Докато не се въведе задължителна кастрация на домашни кучета, винаги ще има бездомни. Не знам защо уж всички управляващи искат по улиците да няма скитащи животни, а на всекиго е позволено да развъжда. Само лицензираните развъдници трябва да имат право на това.
Както някой преди мен е писал - само изграждане на приюти няма да помогне.

Култово. Чаках на коя страница ще изплува тази до скръб омръзналата песен как нахапаните сами са си виновни. Благодаря за мнението, изключително показателно е.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#54 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 March 2012 - 04:28 PM

Цитат

Докато не се въведе задължителна кастрация на домашни кучета,...

Не можеш да задължиш хората да си кастрират домашните любимци! Не е нормално в междублоковите пространства да се разхождат свободно кучета, независимо бездомни или домашни. Този възрастен човек можеше да бъде вашият баща или вашият дядо! Трябва държавата да строи приюти и да прибира кучетата и да ги храни доживотно! За мен няма понятие "агресивно куче". Кучета събрани в глутница проявяват териториална агресия. Съвсем логично като ги извадиш от тази територия, проявяваната по-рано агресия изчезва безследно, има безброй доказани такива случаи.

#55 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 04:36 PM

Абе тая грамофонна плоча няма край.
Ти му викаш - няма приюти бе, няма! То вика - пратете ги в приюти.

Весела, чисто и просто глутници не трябва да се допускат, като навреме се вземат предвидените в закона мерки и толкоз. В моя квартал бездомни кучета има. Глутници няма. Нахапани няма.

#56 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 March 2012 - 04:42 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 30 March 2012 - 03:42 PM, написа:

В кома е и детенцето блъснато от кола на пешеходна пътека същия ден, когато е станал инцидентът с кучетата.
http://news.ibox.bg/news/id_2035499083

Защо ли детето не предизвиква интерес? Защо ли няма статии и коментари, и акции за залавяне на шофьори, превишили скоростта, или неспрели на пешеходни пътеки? Защо не излезе никoй да каже , че ще направи всичко да спре убийците по пътищата?

Бездомните кучета са беззащитни. Лесна мишена. Никаква закрила.
И удобно средство да симулираш активност и гражданска позиция

#57 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 04:49 PM

Честно казано, аз се дразня от това.
Защо трябва да намесваме трагедията на едно детенце и семейството му в друга трагедия на възрастния човек, ама точно в стила на опонентите си - вие се грижите за кучетата, пък за децата няма кой.

Има активност по въпроса с прегазените хора и напоследък почти всеки ден има нещо в сутрешните блокове. Имаше и искания бутането на човек на пътя след употреба на алкохол да се счита за умишлено деяние, за бутнат човек да не може да се получава условна присъда или пробация, а само ефективна, имаше изказващи се юристи и представители на организации и т.н. Изобщо има активност и дискусия.

Но по въпроса с кучетата няма дискусия. Има истерия и причината е точно тази, от заключителните думи на greeneyed. Лесна мишена да развихриш вселенската си омраза.

#58 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 05:11 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 30 March 2012 - 03:13 PM, написа:

damyan.iliev@nvms.governmnt.bgt.bg - дава ми грешка и не доставя и-мейла до този адрес.

Липсва едно "е" в мейл-адреса.
Предполагам правилния би бил: damyan.iliev@government.bgt.bg
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 05:21 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 02:49 PM, написа:

Честно казано, аз се дразня от това.
Защо трябва да намесваме трагедията на едно детенце и семейството му в друга трагедия на възрастния човек, ама точно в стила на опонентите си - вие се грижите за кучетата, пък за децата няма кой.

Аз се дразня от преекспонирането на един нещастен случай и използването му за набиране на някакъв политически актив.
от линкa към статия в 24 часа: http://www.24chasa.b...ticleId=1303373
"Преди две години ВМРО в София дори излезе с призив „Кучетата или децата ни!". "

В случая има един нещастен случай, но колко много приказки по темата. И колко много "защитиници на деца", под всяка статия за кучета, се заканват да се саморазправят с тази опасност за децата им - кучетата.
Абсолютно нереалистични страхове и призиви за саморазправа.
Oт всички неща , които заплашват децата , кучетата са може би най-нежначителната опасност.
Точно затова цитирам случая с детето. Избиването на кучета не спасява децата ( нито възрастните ) от реалните опасности на улицата.

Bпрочем, хубава статия тук
http://www.dnevnik.b...cheshka_istina/

Щях да си помисля , че аз съм я писала :wink: , ако авторът не беше по- запознат от мен с процесите.

#60 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 05:40 PM

Добре де, как така хем ЕК обяви ЗЗЖ за модерен и прекрасен закон, хем не той проработва , мислили ли сте? Коя от мерките за справяне със свръхпопулация бачка? И по-важното - да не бачка сама по себe се ,а в пакет, защото само комплексен подход може да върши работа:
- Масова кастрация ,обезпаразитяване ,ваксиниране регулярно на бездомни кучета, които са здрави и не агресивни Връщането им по места под контрола на НПО или попечители отговорни за статуса им и поведението им ?
- Регистриране на всички домашни кучета и завеждането им в единен регистър Санкциониране на стопани изоставили животни и/или ги разплождали на воля?
- Затягане режима на зооборси, магазини ,животновъдни обекти. Контрол никакъв ,а права има достатъчни дадени от законодателя на БАБХ ?
Хем не контролират и не работят по спазването на закона, хем не те са виновни ,а той. Не е ли откачено ?
И понеже тази трагедия с човека стана в София ,та за столичното ОП Екоравновесие- е как пък за последните години не проработиха ,въпреки че директори сменяха вече трети ?това от Закона ли е или?
Сега чисто новият и.д. директор обяви, че и него Закона му пречел и щел бил да го мислел.Ако го е чел.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (83 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема