Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#521 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоwind, в 05 April 2012 - 01:36 PM, написа:

Тези, които не искат да кастрират, вариантът е да платят данъка. Ако го платят, значи имат все пак някаква отговорност. В повечето случаи не искат да кастрират хора, които си гледат домашния любимец у дома, считат го за приятел, олицетворяват се с него и ... тяхната кастрация донякъде възприемат като равнозначна на това да кастрираш себе си...

Да,така е.Но вероятността е голяма същите тези хора да не се погрижат адекватно,ако се случи да изпуснат кучката си и тя да забременее.Няма да прекратят нежеланата бременност,може би няма да изхвърлят бебетата,да кажем ще ги подарят,но дали ще проверят на кого ги подаряват?

Показване на мнениетоWaikikii, в 05 April 2012 - 01:16 PM, написа:

Интересно ми, подобни драконови мерки дали са били приложени някъде в добрата стара Европа?

Без да претендирам за истинност:

Цитат

Миналото лято бях в Испания за да снимам предаването си и имах шанс да посетя и Германия. Бях впечатлен колко много правилни неща правят там за животните. Например, кастрацията е задължителна. Ако искаш да развъждаш своето куче, можеш да кандидатстваш за лиценз, всички останали животни са кастрирани. И знаете ли какво? Те нямат нашия проблем с бездомните. Те не харчат данъците си за евтаназия на беззащитни животни. Нещата в Германия са толкова под контрол, че могат да си позволят да осиновяват животни от други страни, представяте ли си?

От тук
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#522 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:11 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 05 April 2012 - 08:25 AM, написа:

Та въпросът ми е как регистрацията и чипирането ще спрат размножаването? Размножаването се спира ефективно само чрез кастрация.

Никак, вярно е това, чипирането е превантивна мярка само срещу изхвърляне.

Но няма ли начин ветеринарите да се задължат да участват в контрола? Все пак бременно женско и малки кученца ще имат нужда от някакво медицинско обслужване. Като се появят, вета сигнализира контролен орган, който отива на проверка на собственика дали е платена такса за развъждане. Дали има как да се направи на практика това?

Защото макар ситуацията наистина да е много тежка, не ми се струва и честно да накарат собственик, който няма намерение да запложда, но принципно е против кастрацията (тук има такива) да си кастрира насила кучето.
User's Signature

Качена снимка

#523 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 05 April 2012 - 10:50 AM, написа:

А тия кастрации и тотални контроли, произхождащи от комерсиалните мозъци, който иска, да си ги...н...И на живущите хора из блоковете или там където са, ако им се вмени малко отговорност за случващото се около тях, сами ще успеят да регулират изоставянето на кучила и възрастни песове из районите си... Всички друго, предлагащо се, си е чист лобизъм...

???

Говориш като дете.
Един закон, наредба, правило и pr, има смисъл само ако може да се прилага и да се контролира.

(Едно известно изключение е законът , че е забранено да се прави злато от какъвто и да е друг елемент. Tози закон никога не бил нарушаван :ab_041: )

А ако не разбираш за какво става въпрос , направи едно търсене на "ПРОДАВАМ КУЧЕТА" и виж колко страници ще ти излязат. Ако можеш - преброй кучетата :ab_041: И се опитай да направиш реалистична оценка дали има толкова домакинства , готови да поемат нови кучета , колкото кучета се предлагат.

#524 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2012 - 01:14 PM

gorbyron, ти май четеш набързо като Фурията.

Момичетата по-горе са написали много ВАЖНИ неща, има разумни предложения и ТРЯБВА да се направят такива промени, не да се връзват уличните на синджири . Ако горните предложения влязат в действие и се упражнява РЕАЛЕН контрол, то много бързо няма да има улични,които да ти космят дрешките и да те стряскат.

Проблем има защото типично по нашенски гледаме да претупаме набързо нещата, вместо да се намери коренът на проблема и да се реши кардинално.

Понеже няколко пъти се попита кой ще упражнява контрола, мисля ,че именно тук се явява нуждата от ЗООПОЛИЦИЯ. Всички гледаме телевизия и каналите за животинки - виждаме какво вършат тези хора и как се справят с проблемите.

#525 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 April 2012 - 01:14 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 05 April 2012 - 10:38 AM, написа:

....., но няма как да не знаеш, че "методи на унищожение, жестокост или масово изтребление" са основните, използвани в цялата човешка история.Кат почнеш от тия с кожите, дет са драскали по пещерите, та до нас, дето драскаме по клавиатурките.В тези методи сме инвестирали най-много.

Анджък де и да виждаш някакъв напредък ?! Къде сме точно в пространството (ако мога така да попитам)?! (и аз да поспамя, че то се е видяло как ще свърши темата) :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#526 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2012 - 01:19 PM

ironic_ , все си мисля ,че кучетата, развъдени по междусъседски рядко виждат ветеринар. Обикновено се търси само печалба и няма никакви инвестиции като ваксини, обезопаразитяване..следене на бременост от специалист..

#527 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:19 PM

Показване на мнениетоDDG, в 05 April 2012 - 11:34 AM, написа:

Ситуацията е абсурдна и всеки съвестен стопанин трябва да даде своя дан. Или кастрираш или плащаш. И тъй като общината няма ресурса да проверява, да упълномощи доброволци.

Ч-ш-ш-ш! А по-полечка с "умните" съвети. Светът не е толкова малък и просто устроен, колкото на нас ни се иска.

Само аз имам четири ротвайлера, всички в разцвета на силите си. Не съм имал бебета от близо година, едва ли и ще имам скоро като гледам каква мизерия цари в хорските души и джобове. Храня освен другото две домашни безпородни и две-три кастрирани улични. Котките не влизат сметката - също кастрирани и също на разкладка с маркова храна. (бел.авт. новопостъпващи улични незнайно защо няма от години)

Всеки месец плащам по 400 кинта за храна. Плащам редовно за ваксини и обезпаразитяване. Всяка година плащам такса смет в размер на 800 лв. Плащам си и винетки да си возя кучетата в колата. Плащам хиляди пари за членство и по изложбите на БРФК уж да ме представляват незнайно къде, а и да пълня джобовете на Камен Литов, че да купува цици на любовницата си с моите "дарения". Плащам от години чл. внос за членството ми в породни клубове ... та по тоя повод - що не вземеш ти да се ***? Или предпочиташ да си платиш? Качена снимка

Мод: Редакция. Моля, без обиди!

Кого обидих бе, МОД.? Само попитах потребителя дали не иска да се кастрира и той, щом така лесно предлага подобна алтернатива...къде видя обида,а ?

Ако просто търсиш внимание, нещо не ти се получи. Не се вземай много насериозно, щото не само ти пишеш с червени букви из форума ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#528 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоwind, в 05 April 2012 - 11:46 AM, написа:

Липсва частта с безплатните или символични като стойност кастрации. Ако няма такава опция, нищо няма да сработи...имам предвид хора, за които кучето е просто аларма. За такива хора ако искаш резултат, трябва да му вземеш кучето, да го кастрираш и да му го върнеш. И той да не плаща и да не си губи времето за такива работи.

Качена снимка Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#529 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:36 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 05 April 2012 - 02:19 PM, написа:

... та по тоя повод - що не вземеш ти да се кастрираш? Или предпочиташ да си платиш? Качена снимка

Ми щото не съм куче,не се размножавам безцелно,пък и българският народ е на изчезване,а не в условия на свръх популация.
Шегата настрана,ама то и към децата ни отношението е същото - колко се създават и след това се изоставят,колко малка част от тях живеят в нормални условия в тези домове,колко от тях са социализирани,колко от тях биват осиновявани?
И да,безплатните кастрации на бездомни,дворни,домашни и каквито още има други кучета и котки в София са факт и въпреки това не щат да кастрират и това е.Говоря от позицията на човек,който ежедневно общува с 40-50 средностатистически стопани на кучета и котки в София
User's Signature

#530 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:43 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 05 April 2012 - 01:36 PM, написа:

И да,безплатните кастрации на бездомни,дворни,домашни и каквито още има други кучета и котки в София са факт и въпреки това не щат да кастрират и това е.Говоря от позицията на човек,който ежедневно общува с 40-50 средностатистически стопани на кучета и котки в София

Бе ти прави каквото трябва, пък да става каквото ще ... никой не е казвал, че ще е леко. Както не може да е вярно и твърдението, че промяната е невъзможна...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#531 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 April 2012 - 01:44 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 05 April 2012 - 01:19 PM, написа:

Мод: Редакция. Моля, без обиди!

Кого обидих бе, МОД.? Само попитах потребителя дали не иска да се кастрира и той, щом така лесно предлага подобна алтернатива...къде видя обида,а ?

Ако просто търсиш внимание, нещо не ти се получи. Не се вземай много насериозно, щото не само ти пишеш с червени букви из форума ...

Напълно подкрепях с мнението ти глобите, без последното предложение към DDG, заради което направи и модерацията. Никак не си търся внимание, имам доста по-смислени работи за вършене от модерирането. Ако има нещо допълнително за изясняване, може и на ЛС.

#532 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 01:50 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 05 April 2012 - 01:36 PM, написа:

Някъде из мненията прочетох, че програмата Кастрирай и върни е била предвидена да започне от покрайнините към центъра. Не съм запозната изобщо с тази програма, сега го прочитам. Но точно за това говоря и аз. Покрайнините разбирам с квартали, бивши села, все още с къщио, а в тези къщи - вързани кучета. В селата е същото. В по-голямата си част, естествено, винаги има и изключения.

Тези дворни кучета не се предпазват от забременяване по никакъв начин. Те си раждат на синджира. Какви ветеринари, какво чудо. Преди 5 дена видях поредното подобно кучило. Майката едра, подобна на санбернар, легнала пред колибката и 5-6 палета скачаха от колибката да идат при нея. След два дни вече палетата не ги виждах, само майката в колибката и на синджира.

Дали това е изолиран случай? Надали. Вероятно докато е жива, това се повтаря по два пъти в година. А с малките какво се е случило не е много трудно да отгатне човек. Опциите са няколко.

Такива хора няма да се възползват от безплатните в София кастрации, защото не им пука, не ги интересува. При тях трябва да отидеш, да ги убедиш, къде по-лесно, къде по-трудно, но задължително трябва в убежденията да присъства варианта, че иначе ще трябва да плащат данък и че ще ги глобят освен това, да им вземеш кучето, да го заведеш на безплатна кастрация и да им го върнеш.

След това вече да се преминава към централните части, където кучетата живеят в апартаменти. Там мерките би трябвало да са подобни, но ще има повече съпротива срещу кастрацията. Там вече трябва да има контрол в смисъл такъв, че да се плаща данък, ако развъждаш и да се намери начин как да се контролира това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#533 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 01:59 PM

Много тъжен, но много верен пост wind. Това си нормално предимно в малките градчета. Преди време бях на гости на мой близки далеч от Сф. там ситуацията точно както я описваш . Като ги попитах , защо не кастрират животното .Бааааааа , викат , кво шъ съ занимааме с глупости. По лесно кучетата в полето и всичко е ток. И хората не са виновни да ти кажа. Никой не ги ограмотява , никой не им обяснява. Бас ,че и вет. докторите не се пънат да обяснят. А ваксини и обезпаразитяване са мит и легенди там.

#534 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 02:05 PM

Показване на мнениетоwind, в 05 April 2012 - 02:50 PM, написа:

Такива хора няма да се възползват от безплатните в София кастрации, защото не им пука, не ги интересува. При тях трябва да отидеш, да ги убедиш, къде по-лесно, къде по-трудно, но задължително трябва в убежденията да присъства варианта, че иначе ще трябва да плащат данък и че ще ги глобят освен това, да им вземеш кучето, да го заведеш на безплатна кастрация и да им го върнеш.

Лошото е,че освен,че не им пука,просто не искат да кастрират.Предпочитат да ражда,да давят и изхвърлят,но не и да кастрират.Дори и нищо да не искаш от тях.Е,може пък и проблемът да е в мен,т.е. аз да не мога да ги придумам,ама е факт.Преди няколко години се измъкнах от София и сега живея в село близо до София - абсурд да убедиш когото и да било да си кастрира кучето.Напротив - идват да ме питат моите ще раждат ли,що съм ги кастрирала(тя едната не е,ама те не знаят),що съм ги съсипала,гледат по няколко кучета,някои от тях претендират,че кучетата им са ловни(а те не са) и си ги въдят съвсем целенасочено,взимат си кучета,ако кучетата сгафят се отървават от тях,бездомни няма
User's Signature

#535 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 02:08 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 05 April 2012 - 01:19 PM, написа:

Показване на мнениетоDDG, в 05 April 2012 - 11:34 AM, написа:

Ситуацията е абсурдна и всеки съвестен стопанин трябва да даде своя дан. Или кастрираш или плащаш. И тъй като общината няма ресурса да проверява, да упълномощи доброволци.

Ч-ш-ш-ш! А по-полечка с "умните" съвети. Светът не е толкова малък и просто устроен, колкото на нас ни се иска.

Само аз имам четири ротвайлера, всички в разцвета на силите си. Не съм имал бебета от близо година, едва ли и ще имам скоро като гледам каква мизерия цари в хорските души и джобове. Храня освен другото две домашни безпородни и две-три кастрирани улични. Котките не влизат сметката - също кастрирани и също на разкладка с маркова храна. (бел.авт. новопостъпващи улични незнайно защо няма от години)

Всеки месец плащам по 400 кинта за храна. Плащам редовно за ваксини и обезпаразитяване. Всяка година плащам такса смет в размер на 800 лв. Плащам си и винетки да си возя кучетата в колата. Плащам хиляди пари за членство и по изложбите на БРФК уж да ме представляват незнайно къде, а и да пълня джобовете на Камен Литов, че да купува цици на любовницата си с моите "дарения". Плащам от години чл. внос за членството ми в породни клубове ... та по тоя повод - що не вземеш ти да се ***? Или предпочиташ да си платиш? Качена снимка

Щото аз мога да си контролирам нагона и размножаването, а кучетата не могат. Отказвам да "си ги мерим", но това, което аз плащам от семейния бюджет за нашите кучета и котки надхвърля сумата 400 лв. С тази разлика, че не плащам НИКАКВИ пари за членство където и да е, с които еди кой си да купува едикво си на едикого си. Данъци и винетки и аз плащам (макар че не виждам връзката с кучетата - плащаш такса смет и винетка със или без куче, нали така?) Плащам обаче от джоба си, за да кастрирам, лекувам и намирам дом на бездомни. Т.е. къде отиват парите ми е съзнателен избор. Пък ти плащай на Литов, като си толкова умен. Нищо против породните ти кучета, плати си данъка (2000 лева е абсурдно много, но 200-300, дори 500 годишно за мен е ок.), пък си им дръж топките или матките на мястото.

Wind, живея в едно село близо до София, в почти всеки двор има куче. Изтъркаха ми се пломбите на зъбите да обяснявам колко е полезна и важна кастрацията. Селянина си е селянин. Не му ли бръкнеш надълбоко в джоба, няма убеждаване. Добре че успях поне съседските женски да кастрирам, ама при цялото ми добро желание, не мога да кастрирам всички - физичеки не мога.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#536 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 02:14 PM

Въпросът не е дали ще го напишеш в закон или наредба, а кой и доколко може да го контролира. Да, съгласна съм, че една немалка група от хора ще приемат нещо само ако е наложено административно и се прилага редовно санкция, нещо като в правилниците за движение по пътищата. Ако те санкционират всеки път и редовно затова ,че не си слагаш колана, няма дълго да се противиш независимо дали ти харесва или дали ти е удобно. За мен размера на глобата или на таксата не трябва да е задължително висок, а да се контролира редовно изпълнението на наредбите и законите. Всичко друго е само популистки действия. Гасим пожар след пожар пък подпалвачите са на свобода. При всички положения трябва да има отделен ресурс и за безплатни кастрации на домашни кучета. Има начини да се създаде регламент за ползването им ,точно както има начин да се регламентира социалното подпомагане. Важното е, обаче, населението да спре да реагира инстинктивно и като при пожар. Инциденти винаги ще има дори и да се въведат най-адекватните мерки, но не може инцидент да бъде повод за генерални решения. Той може да бъде повод да се дискутира проблем и да се търси адекватно решение, но не и да се търси бързо решение. Такива решения няма, а когато се прилагат повличат още поне три проблема след тях.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#537 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 02:19 PM

Да 1500 - 2000 е много,обаче борсите и стопаните,които размножават за пари - ми 500лв ще си избият с 2-3 кутрета,останалата част от малките (2 пъти годишно по 8-7 бр.) ще продадат и бизнеса пак ще върви.Говоря малко на изуст,обаче доколкото си спомням по закон от тази такса(за размножаване) са освободени родословните кучета и аз нямам против това да е така,мисля,че те така или иначе са най-малкия проблем
И санкцията според мен трябва да е висока докато има хора,много хора, които въдят на килограм за да печелят пари.Щото ако не си сложиш колана нямаш така да се каже финансова облага(освен ако някой не ти дава примерно 100 лв за да не го слагаш :wb_052: ),но ако не си кастрираш кучето и го размножаваш - имаш
User's Signature

#538 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 02:22 PM

Деси, кое да наложим административно? Задължителната кастрация ли? Е няма как. Затова - висок данък (24 лева са смешно смешни) за некастрирани, символичен или нулев за кастрирани. И КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, пак казвам - общината няма ресурс да проверява, затова - доброволчески групи.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#539 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 02:33 PM

Извинявайте всичkи, ама нека да не спорим за кастрацията.
Аз предложих задължителната кастрация като средство , което освен че спира развъждането , може и да се проконтролира. Т.е. ако те спрат за проверка , кучето ти е кастрирано , значи не развъждаш.
Това е всъщност една идея. Приемлива , или не , поне е ефективна.

За тази тема ( "глутница кучета ..." ) много по важно е какви са възможностиTE ( всички възможности), които могат да бъдат едновременно ефективни и могат да се контролират?

Затова дадох примерите за развъждане и продаване от интернет.

Даже много интересно е да чуием мнения на хора , които имат опит с некастрирани животни и НЕ развъждат : какъв метод може дасе предложи към тези развъждащи и продаващи /изхвърлящи в гората/развъждащи за здраве, и то така че да може и да се контролира дали се изпълнява , за да се спре това безобразно развъждане?
Закон има , които изисква да се осигури грижа на малките , ако има такива , забранява да се изхвърлят и убиват и пр.

Кастрацията е един начин, но нека да чуем и други начини.

#540 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 02:33 PM

Показване на мнениетоDDG, в 05 April 2012 - 02:22 PM, написа:

Деси, кое да наложим административно? Задължителната кастрация ли? Е няма как. Затова - висок данък (24 лева са смешно смешни) за некастрирани, символичен или нулев за кастрирани. И КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, КОНТРОЛ, пак казвам - общината няма ресурс да проверява, затова - доброволчески групи.

Много неща могат да се наложат административно. Освен това, кастрацията може да не бъде задължителна, а по определена схема или повод. Общината има ресурс да извършва контрол, проблемът е друг. "Кучето е заровено на друго място" както каза министъра. Същото място където е заровено и онова за социалните помощи, за програмите и т.н. Човешки ресурс има или е необходимо не толкова голямо увеличение. Тези хора, обаче, трябва не да живеят с мисълта, че ще стоят на бюро или ще пишат квитанции. Тези хора трябва да познават района си и да го обхождат редовно, ако се налага и с полиция. Не може да си мислят, че социална дейност и програма се упражнява от компютъра или че популация се контролира само от кастрации. Не може да е някаква върховна "изненада" за такъв служител, че еди-къде си има 30 кучета и те живеят в ужасни условия. Просто така схващат работата си като служители на общината. Те очакват хората да се самоконтролират и оставят да се самоконтролират посредством жалби или междуличностни конфликти. Това е проблемът, а не липсата на ресурс.
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни