Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#581 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2012 - 10:37 AM

Определено трябва нещо да се направи. Въпросът е какво и кое точно ще има резултат, особено в кратки срокове в ситуация, в която от медиите хората непрекъснато се настройват срещу кучетата и лошите НПО и никой не вниква в същността на проблема, а той е:

имаше приета програма, по която да работят общините. Общините не работеха адекватно, прословутия регистър не функционира, няма контрол върху развъждащи, заплождащи, зооборси ... Няма резултат, не защото законът и мерките са лоши и неправилни, а защото не са били спазвани ... Как се носи отговорност за несвършена работа? Кой санкционира общините за несвършена работа?

Вместо това се променят закони и пак няма да се реши проблема. Нали така се е работело преди, нямало е резултат, сега защо ще се връщаме към също толкова неефективни мерки?

Ужас!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#582 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2012 - 12:18 PM

Показване на мнениетоmil_, в 05 April 2012 - 07:00 PM, написа:

От друга страна аз много съм мислила за агресията и кой би могъл да тества кучета за агресия. И колкото и да съм мислила, не съм намерила отговор на този въпрос. По-точно мисля, че не е важно кой, важно е да има писана процедура.

Има ли как да се оспорят тестовете?
Защото от статията по-горе научаваме , че сигнали се подават ( би трябвало да се подават) ако има ухапани, не облаяни.
А доколкото си спомням , *ама вече се обърквам в нашия закон или чужд, сега ще прочета пак закона) за агресия се смята НЕПРОВОКИРАНА агресия.
В този смисъл, дори ако ветеринарен лекар го прави, има тестове , които са си упражнения и са публикувани на много места. Искам да кажа , от световната практика
Tова може ли да се оспорва?
В смисъл - какви тестове ще се приложат.

А тестовете започват с: поставяш си ръката от външната страна ха клетката, Как реагира кучето? идва да те помириче? безразлично? хвърля се да захапе.?
И т.н. множество упражнения. Кучето трябва да е спокойно. Не стресирано току-що от залавяне. В отделно помещение, не където десетки кучета лаят. И пр. и пр.

Kакъв е тестът , които ще провеждат?
Ако има смисъл, веднага ще изровя използваните в чужди приюти тестове .

#583 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 12:30 PM

Показване на мнениетоWolfdiver, в 05 April 2012 - 10:23 PM, написа:

Не е омразна кастрацията, а фактът, че тя не променя положението и е средство за точене на пари без да има действие.

Все си мислех, че единственият откровено оглупял потребител тук е фурияс. Сега със сигурност знам, че твърдо сте двама ... аз помня софиянски, помня и милионите потънали в джобовете му покрай камарите с кучешки трупове, помня и как НАПУК на убийствата кучетата ставаха от ден на ден все повече вследствие на почина KILL THEM ALL ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#584 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 12:41 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 06 April 2012 - 12:18 PM, написа:

А тестовете започват с: поставяш си ръката от външната страна ха клетката, Как реагира кучето? идва да те помириче? безразлично? хвърля се да захапе.?
И т.н. множество упражнения. Кучето трябва да е спокойно. Не стресирано току-що от залавяне. В отделно помещение, не където десетки кучета лаят. И пр. и пр.

В България има много хора, които могат и знаят как да провеждат такива тестове. Имат и ценз за това, правят го от години. Методология също има, не е нужно някой да открива топлата вода. Има и списък на можещи хора (БЕЗ ВЕТЕРИНАРИ, ЩОТО ТЕ ЕВЕНТУАЛНО МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ, НЕ И ДА ДАВАТ МНЕНИЯ ОТНОСНО АГРЕСИВНОСТ) на бюрото на Фандъкова. Това, което го няма са добрите намерения и истинското желание за промяна...вече повече от двадесет години.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#585 Потребителят е офлайн   zawer Икона

Публикувано: 06 April 2012 - 12:50 PM

Здравейте никога до сега не съм писал тук макар че следя редовно форума съжалявам че първия ми пост е точно сега във връзка с целия кошмар и ужас цялата неистова истерия и омраза която се вихри в тази "държава "от седмица .Но това което искам да кажа е че може би кретена министър не е би разбран в цялата чудовищност на това което дрънкаше тази сутрин по онова нещо наречено телевизия бтв .А именно че масовите избивания който искат да започнат ще се опитат да прикрият под обявяването на епидемиологочна обстановка в страната във връзка с кучешката и марсилската треска .Затова и министъра даваше да пример как по времето на шапа миналата година в Странджа били избити хиляди домашни животни .Затова и ще иска становище от МЗ тоест да им послужи за параван.Точните думи бяха ако се даде такова ще евтаназираме "определен контингент ".Естествено кретена не каза колко 5000,6000 15 000 или повече .Това на практика и това е най-страшното им дава право да убиват колкото си време искат докато е обявена тази епидемия и без да променят закона

#586 Потребителят е офлайн   Селена Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 12:52 PM

Показване на мнениетоИлит, в 05 April 2012 - 11:07 PM, написа:

Не пишех тук, защото считах, че ще отшуми. Че хладния и спокоен разум на хора като Мил ще обяснят нещата.
Сега се чудя - толкова ли сте млади всичките, та не помните Софиянски? Или просто наскоро сте дошли в София?
Защото, ако помнехте, ако сте били тук, щяхте да знаете - убиването НЕ ПОМАГА! Всеки ден, всеки час, нови и нови убийства, трупове, агония... Стотици, хиляди избити...И в същото време нови и нови кучета - навсякъде. От дворове, от паланки, от съседни градове и села - новите умиращи не секват...
Това ли искате? Тази година да избием 10 000, догодина - пак толкова, следващата - пак толкова. И така безкрай. Защото евтаназията не променя нещата - нито манталитета на хората, нито жаждата за кръв на чудовищата.

За бездомните кучета като цяло наистина не помага евтаназията, а още повече другите нехуманни начини на умъртвяване като отравяне, пребиване, застрелване, защото винаги ще съществува манталитетът на Българина, който НЕ кастрира кучето си и повишава шансовете при всяко бягство на кучето за нежелано зачеване, на Българина, който НЕ мисли от последствията и дали в бъдещите 15 години може да има възможността да се грижи за друго същество, за Българина, който като решение на всички тези пречки намира само един изход - улицата. Защото, доколкото видях, и аз, и вие знаем, че дори да изчезнат уличните кучета само няколко години ще са нужни, за да възобновим тази бройка на бездомните, НИЕ, хората и в частност неотговорните стопани. Това е нещото, което всъщност трябва и същевременно е невъзможно да се промени.

Но дори аз като любител на животните мога да видя, че евтаназията е решение за агресивните кучета, (но не и за другите, при които е по-важно просто да бъде поставено под контрол разплода) които утре могат да нахапят мен, вас или децата ви. И да ги кастрират – файдата, те не ни е***, с извинение. И въпреки че съм чувала, че тя помага за агресията, при всяка нова подобна новина виждаме, че не винаги е така. Дори в чужбина такива кучета се умъртвяват след такъв тест, (и не само такива, веднъж прибрани в приютите, минат ли 14 дни неосиновените също биват приспивани, независимо темперамента си. Понякога това се случва и по-скоро с твърде болните или старите. И за това няма да са виновни властите, „които леят кръв по улиците“, защото те им дават шанс, а хората, на които им е под достойнството да осиновят мелез, а могат да се фръцкат по улиците само и единствено, ако имат породисто куче до себе си) защото ще са по-нежелани и трудни за социализирани и осиновяване, а дори това да е възможно, (а то е възможно, защото ни едно животно не се ражда озлобено, а прибягва до такива мерки ако се чувства застрашено, ако е било малтретирано в миналото или нещо такова.) то това ще погълне много време и средства и не са много хората, които ще имат желанието, търпението, а още по-малко и уменията да се справят с това предизвикателство. Колко са тези хора в България, питам аз, и дали си струва за едно такова куче, с което се работи, да пуснем на улицата 20 други, които да разкъсат дете? Защото за всеки един отговорен, осведомен и разумен стопанин има 10, които вземат куче от каприз или пък такива, дето просто ще ги върнат на улицата, от видиш ли, загриженост.

Така че нека въведат тази мярка, стига тя да не се използва като параван за десетки хиляди убийства в повече на бездомни кучета, дори такива, които не са агресивни. И не виждам нищо лошо „екозащитниците“ да нямат право да се месят в това (извинете ме предварително, ако не съм разбрала правилно чуждото участие в тая дейност), защото ако тези специализирани лица, които ще бъдат нагърбени с тази отговорност да отсяват озлобените от другите кучета, биха могли да злоупотребят и прекалят с евтаназиите, то любителите на животните ще са на другата крайност и няма да позволят ни една евтаназия да бъде извършена, защото тази любов и отговорност към природата минава границите на разумното, като граничи с пълната глупост. И така няма да има никакво движение. В кавички, защото според мен на тези „загрижени“ лица не им прави никаква чест да вземат кучета от приюти и да ги връщат на улицата, вместо да ги вземат в домовете си, да ги възпитат, ваксинират, обезпаразитят, отгледат и хранят, да носят отговорност за тях, както съм направила аз и още много други души. Никой ли не е съгласен с мен, че тези дейности са по-скоро лицемерни, а не заслужили похвала и възхищение? Ако сте гледали в Бай Ганьо европеец сигнала за дамата, която гледа улично куче във входа си, но изглежда не желае да го прибере в апартамента си или да го закара на село да й пази кокошките.
И когато ги попиташ идва ред на оправданията: аз живея в апартамент, аз имам деца... Или трябва да си стоиш на мястото като един зрял и интелигентен човек или въобще да не се захващаш с нещо, което не ти е по силите.

Съжалявам за накъсаният пост, а уж се стараех да изложа аргументите си последователно и разбираемо (:

#587 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 April 2012 - 12:56 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 06 April 2012 - 12:18 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 05 April 2012 - 07:00 PM, написа:

От друга страна аз много съм мислила за агресията и кой би могъл да тества кучета за агресия. И колкото и да съм мислила, не съм намерила отговор на този въпрос. По-точно мисля, че не е важно кой, важно е да има писана процедура.

Има ли как да се оспорят тестовете?
Защото от статията по-горе научаваме , че сигнали се подават ( би трябвало да се подават) ако има ухапани, не облаяни.
А доколкото си спомням , *ама вече се обърквам в нашия закон или чужд, сега ще прочета пак закона) за агресия се смята НЕПРОВОКИРАНА агресия.
В този смисъл, дори ако ветеринарен лекар го прави, има тестове , които са си упражнения и са публикувани на много места. Искам да кажа , от световната практика
Tова може ли да се оспорва?

Доколкото си спомням, Фурията ви го обясни съвсем точно, а именно, че едно куче като самостоятелен индивид може да е най-милото и най-кроткото животинче, но попадне ли в глутница от себеподобни, може да се окаже дори най-хапещото сред тях поради най-различни причини... Не знам за Фурия откъде го знае, но лично аз се занимавам с една глутница, и нещата на практика са точно такива, каквито ги описва тя... Ето защо не бива да се допуска да има групирани безнадзорни кучета, ако желаем да няма инциденти... Именно по този въпрос трябва да се мисли, а и да се работи... Един ефикасен вариант ви го споменах - трябва да са вързани... Вие като сте по-умни, мислете за по-сложни... :md_064: От нас, простите, е това!
П.П. Лично мен, бездомните не ме притесняват с каквото и да било - дори от мен бягат, ако ще да са и глутница...

#588 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 01:24 PM

Селена, а вие не знаете ли, че по сегашното законодателство нямат проблеми да евтаназират агресивни кучета? НПО-тата им пречели - вадели ги и ги пускали обратно. Ако някой прави това, е престъпник.
Но това го твърдят те. Има няколко подробности:
- всички кучета, прибрани по сигнал, се пишат агресивни, абсолютно всички. Имаше нареждане на Кърджев. Тоест вие може да се обадите, че има краставо куче, и то се пише агресивно. Или пък тези от детски градини, училища и болници също и после са без право на връщане. Ако някой е осиновил сто кучета, за да ги пусне обратно, кой е тоя, дето е трябвало да го спре?! Та нали са били без право на връщане. Сега се будят от дълбок сън, те досега не са ли знаели, че има такъв човек? Или пък това е някой човек, който задомява кучета в чужбина? Нали за да задомите едно куче, трябва първо вие да го осиновите.
- Екоравновесие според собствените си отчети евтаназират по 30-40% от постъпилите при тях животни. Защо сутринта обясняват, че не са евтаназирали нито едно?
- Кой е казал, че куче, проявило агресия в даден момент, не може да се осинови? Да се връща на улицата е безумие, но защо да не се осинови или поеме от организация, която има желание да го рехабилитира и после задоми?

Има много подробности, които само хората, които пряко се интересуват от кучетата, ги знаят. Тези, които не се интересуват, не се заглеждат как вървят нещата в техния квартал, какво е движението на нови/стари, кастрирани/некастрирани, затова сега лесно им разправят всякакви щуротии.
Факт е поне от изнесеното по случая: тази глутница в Малинова долина не е върната от някой откачалник. За нея е имало много сигнали и никой никога не ги е прибирал.

#589 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 01:49 PM

Ето за евтаназията по ЗЗЖ:
8. при назначаване на евтаназия съставя индивидуален протокол, който съдържа основанията за прилагането й; протоколът се подписва от ветеринарния лекар, от управителя на приюта и от трето лице.
Не знам за какви пет подписа говорят и какъв представител на НПО, нали обвиняват ЗЗЖ, ми ето го ЗЗЖ.

#590 Потребителят е офлайн   Селена Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 02:05 PM

Цитат

- всички кучета, прибрани по сигнал, се пишат агресивни, абсолютно всички. Имаше нареждане на Кърджев. Тоест вие може да се обадите, че има краставо куче, и то се пише агресивно. Или пък тези от детски градини, училища и болници също и после са без право на връщане

Няма как да оспоря, че това е злоупотреба. Такива винаги ще има и то в най-различни сфери. Ще е хубаво, ако един ден можем да намерим начин, в който те не просто да са ограничени, но и изцяло премахнати и да вършим нещата точно и по закон. Но независимо, че имам много големи желания и надежди за едно по-добро и светло развитие, също така ми е ясно, че това едва ли ще се случи. И ако не успеем да ограничим тези злоупотреби, това означава ли, че заради опасността от това някой да спекулира с властта си, не трябва въобще да се подходи по някакъв начин към проблема? Означава ли, че заради опасността трябва да се свием и да чакаме за пореден път най-лошото да се случи без да направим нищо по въпроса?
Предложи ти напълно хуманно решение, в което и агнето да е цяло и вълка – сит. По отношение на агресивните кучета специално. Да ги държим в приютите до живот? Да изяждат и без това малкото средства, които отпуска държавата, за грижи и храна, докато не починат кучетата естествено или пък чакаме да се появи някой, който да изяви желание да работи с животното? Разберете, не говоря за безсмислено убиване и дране на животни, против което съм напълно против, но когато се налага, нека се прилага.

Цитат

Ако някой е осиновил сто кучета, за да ги пусне обратно, кой е тоя, дето е трябвало да го спре?! Та нали са били без право на връщане. Сега се будят от дълбок сън, те досега не са ли знаели, че има такъв човек? Или пък това е някой човек, който задомява кучета в чужбина?

Интересен въпрос, чийто отговор трябва да се търси в създаването и стриктното изпълнение на подходящи закони. Но не само в тази сфера има абсолютно неспазване на закони и това, опасявам се, няма да се промени. Така, дори да има такъв закон, то никой няма да следи стриктно дали хорато го изпълняват и дали няма да връщат кучета на улицата. А дори да се установи такова нещо, то едва ли ще има наказани.
Също така, колкото и да ми е неприятно да призная, винаги трябва да се обърне внимание на проблема тогава, когато е замесена смърт. Едва сега се будят от тоя дълбок сън, както казваш /извинявай, но ще говоря на ти, ако нямаш нищо против/, защото и сега е така. Трябваше професора да бъде нахапан, за да се обърне внимание на проблема. Трябваше автобус с деца да катастрофира, за да се обърне внимание на това, че той, а още и много други автобуси, не са в изправно състояние и не трябва изобщо да са в движение и то не само по документи. Трябваше да се случи убийството в Катуница, за да се обърне внимание на ненаказаните гаври с хората и ония престъпления, които са подминати с усмивка едва ли не. Ще се минат три дни и този проблем ще бъде забравен и отново хората ще могат да връщат кучета на улицата.
Но защо, питам аз на първо време, дори без такъв закон, трябва изобщо да прибягваме до мярката „кой е трябвало да го спре“? Защо се е зародил този въпрос? Защо хората не се замислят, че така не помагат или може би тая битка, каквато я виждам аз, за оцеляване сред фучащи автомобили, безсърдечни хора с камъни в ръце, която те осъжда на глад, боледуване и неспирни битки за територии, е уж по-добро бъдеще? Защо връщат тези кучета, чест ли им прави?

Цитат

- Екоравновесие според собствените си отчети евтаназират по 30-40% от постъпилите при тях животни. Защо сутринта обясняват, че не са евтаназирали нито едно?

Не знам колко кучета евтанизират, но също така знам, че кучетата, които връщат на улиците и въртят между кварталите, също не са малко. Не мислиш ли че сред тях също има агресивни? Аз лично знам за поне няколко примера, в които кучета, които са нападали (а не просто облайвали) живущи от определен регион, са били прибирани от Екоравновесие и след няколко дни връщани. Очевидно и те си вършат работата полувинчато, то затова има и този проблем толкова разсейки като злокачествен тумор. Или някой ще злоупотребява с властта си или няма да върши работата си качествено, или хората ще подхранват популацията.

Цитат

- Кой е казал, че куче, проявило агресия в даден момент, не може да се осинови? Да се връща на улицата е безумие, но защо да не се осинови или поеме от организация, която има желание да го рехабилитира и после задоми?

Никъде не съм казала, че не може, дори специално подчертах, че е възможно едно такова куче да се рехабилитира. Но казах, че е трудно и отнема време и е непосилно за почти всеки средностатистически човек, който може би дори не би проявил желание да хаби нерви и време. Предполагам точно поради такива причини и в чужбина се евтанизират такива животни.
А щом имат желание такива хора или дори организация, стига да не го върнат на улицата от съчувствие, то не виждам нищо лошо да го сторят. Не бива да бъдат възпрепятствани. Но нека допуснем всички възможности. Казваш такива кучета да могат да се осиновяват от определени организации. Но ако, например, една организация не може да набере достатъчно средства от дарения и може от 50 кучета да си позволи да вземе 25, какво трябва да стане с останалите?
И пак се връщам тук:
--> Да ги държим в приютите до живот? Да изяждат и без това малкото средства, които отпуска държавата, за грижи и храна, докато не починат кучетата естествено или не дойде някой да поеме отговорността за тяхната рехабилитация?

#591 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 02:20 PM

Аз лично нямам нищо, ама нищо против да се евтаназират агресивни кучета и ЗЗЖ го позволява. Не мога да отговоря защо Екоравновесие са връщали агресивни на място, питайте тях.
Не е вярно, че в чужбина всяко агресивно задължително се евтаназира. И там можеш да си имаш агресивно куче, само че трябва да вземеш съответни мерки - червени поводи, намордници и разни такива.
Останалите въпроси не ги разбирам.

#592 Потребителят е офлайн   Селена Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 02:27 PM

Но повечето такива ги сполетява тази съдба, както и тези, които не са достатъчно социализирани. Кучета, които дори след определени усилия в областта, пак не проявяват способността да откликнат дружелюбно на човешки допир или внимание или пък реагират агресивно в определени ситуации, например когато посегнеш към тях докато се хранят. С други думи безнадеждните случаи. И точно за тях говоря аз, не се застъпвам за масови безпричинно убийства.

Извинявам се, имам навика да се изразявам несвързано :ab_041: Абе друго е, когато си е в главата ми... не знам, успех на тези, които след 100 прочитания успеят да схванат нещо, а за сега ще пробвам с редакция (:

#593 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоСелена, в 06 April 2012 - 02:27 PM, написа:

Но повечето такива ги сполетява тази съдба, както и тези, които не са достатъчно социализирани.

Добре, нека е така. Аз считам, че агресивните задължително трябва да се махат от улицата, нямам против да се убиват, защото иначе стават причина както за проблеми на хората, така и за проблеми на неагресивните. Така че не разбирам риториката ви към мен.

Просто се хвърлят в момента някакви непроверени твърдения, за някои от които виждам с очите си, че са абсолютни лъжи, други не са подкрепени с никакви факти и цялата работа е за да се снеме вината от собственото бездействие и да се прехвърли върху някаква предполагаема група откачалки.

#594 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 April 2012 - 03:18 PM

Че няма да започне събиране и "сеч" то е ясно...макар, че по-голямата част от обществото е За, твърде голям шум ще се вдигне, антирекламата ще е брутална и т.н.

Със сигурност обаче ще се подават вече повече сигнали за "агресивни" кучета, т.е. кучета които лаят по минувачите и в този ред на мисли може би единственото нещо в което съм съгласна с Фурия е, че куче в обкръжение от други кучета, в глутница се държи различно! Т.е. трябва да се работи по това да не се събират на глутници.
Трябва да има строг контрол над Екоравновесие къде пускат животните след кастрация, ясно е, че някои квартали са се превърнали в разтоварен пункт за тях...

Днес под една от статиите относно срещата на Найденов четох коментар на потребител относно как в чужбина преценяли кое куче е агресивно, при събирането им от улиците: Ако едно куче при появата на човек пред него не завърти опашка значи няма да го бъде! Еми... знам, че това са дивотии, обаче като чета накъде отиват нещата май наще "специалисти", които ще преценят кое е агресивно, ще работят по този начин...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 04:10 PM

Преди време даваха предаване за Дог Таун ( Кучешки град) в забутаните кътчета на Щатите.. Силно впечатление ми направи , че там се приемат само кучета, които се водят силно агресивни и са подготвени за евтаназия от другите приюти. Оказва се обаче, че с много упорит труд, хората ги превъзпитават, агресивността изчезва и същите тези кучета намират своите нови домове, в които живеят повече от прекрасно.

Как така там може, а тук - не?!

#596 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 April 2012 - 04:11 PM

owl

Цитат

единственото нещо в което съм съгласна с Фурия е, че куче в обкръжение от други кучета, в глутница се държи различно!

Чакай малко, написала съм и други неща, които няма кой да ги чете (апропо, точно от 91-ва над 10 години бях под наем близо до тогава все още току що започнат квартал сега наречен Малинова Долина, и много добре помня времето на Софиянски също, за това от личен опит мога да твърдя че избиването беше също толкова хаотично колкото и КВ сега, и в Студентски град имаше сума ти нахапани редовно и пълно с глутници, който никой не ги е избивал).

С кое не си съгласна?
Нали написах че:

- Достъпна услуга за кастрации на стопански кучета и котки, организация на мобилни кастрационни центрове и летящи бригади, безплатни и правилно проведени операции;
- създаване на площадки и поляни за разходки с кучетата, с препятствия като за аджилити, но не и от метал, който мургавите събратя да претопят за вторични суровини;
- Щатен кинолог към всяка една община, който да организира в почивните дни елементарни занятия за час-два, че вижте какво става - пълно е с питащите и няма кой да отговори на най-елементарни въпроси, а кадри има, но няма организация.
- Психологическа помощ от страната на социален патронаж за събирачи на животните, много е важно, за да не се нахъсват съседите и да не се стига саморазправа;
- младежки безплатни секции към местните клубове, тип читалище, с курсове по дресура ( вие не сте живяла в такова общество, а аз помня много добре как преди много години моите връстници пътуваха сами в градски транспорт с едри кучета с намордник на другия край на града, и никой не се възмущаваше, защото животно на каишка предизвикваше възхищение, а не омраза, защото нямаше глутници, които да плашат и хапят хората);
- насърчаване на осиновяване от приют (то както е тръгнало много скоро по приютите ще се намират каквито искате породоподобни);
- Категорично и пълно забраняване на зоомагазини, пазари и борси!

Популяризиране от страната на медиите спорт и работа с кучетата. Насърчаване на чистопородното развъждане, което не трябва да е толкова леснодостъпно за всеки, че в съседната тема страшни неща виждам.

Писала съм го на 22-ра страница, пост 421.
http://forum.dog.bg/...ost__p__1035237
С кой от тези пунктове не си съгласна?

Единствено с което не си съгласна е хуманна евтаназия спомената там и осъзнаването че не можем да ги спасим всичките.
Така че за мен е повече от странно да видя как единствено нещо, с което си била съгласна с мен е факта че кучето в глутница се държи коренно различно когато е самО.

Мен пък ме е яд на тези, които продължават да твърдят че изхвърлените домашни се събират на глутници и идват от там. Бившедомашните на улицата не оцеляват. Оцеляват потомствени улични, там е работата. Домашните изхвърлени загиват в рамките на няколко месеца, защото нямат ни най-малка представа как да се оцелява на улицата, още повече че гамата им на ритуални пози и мимични изражения е в пъти по-бедна, отколкото при потомствени синантропни парии в нанайсто поколение.
Обектните и гаражните в преобладаващото си болшинство са точно потомствени уличници и като се разпадне обекта те се оправят сами, както могат, но там домашни, гледани на верига в двора, практически не могат да се оправят.
Един такъв потомствен уличник се мъчиха да го задомят край нас над три двора. Де бре, не ще та не ще, бяга, убива котки, прескача огромни огради. Е, хората се отказаха и вдигнаха ръце, живее на улицата.
А знаете ли че потомствена синантропна пария е в състояние да се обеси на каиша, ако я вържете на верига в двора, и тя прескача ограда? Има много такива случаи - животно, непригодно за задомяване в къща с двор, бяга. Тогава смятат да го вържат. И то буквално се обесва на нашийника и веригата, като прескача оградата, докато стопаните отсътстват за 1 час.
Повярвайте ми, много е страшно, нали хората искаха да направят добро.

Адски ми е сдухано в момента, защото разбрах че пореден изхвърлен бившедомашен вече го няма: от януари създаваше проблем на задната улица, бе изхвърлен а после и сгазен с кола от бившата стопанка, щото им подариха едър породоподобен за да пази къщата. Нашата глутница не го прие, лежеше под оградата и се хвърляше върху всеки минувач, доближил оградата на къщата, която я смяташе за свой дом.
Ми няма го. И не вярвам да са го задомили някъде, защото около нас отговорните стопани са претъпкани със задомени уличници и отказници без да са събирачи. Отзад съседа с 4 бездомници и отказници, нататък жената с две улични и 6 котки, долу охраната с едно, затворено зад оградата и повече не могат да поемат, по към центъра предприятието с три самосиндикални и налитащи, аз да си взема вкъщи един несоцализиран пес на верига към мъжкар-побойник в семейство с малко дете? Не, благодаря.

Те тия наште градоначалници както не са кастрирали разумно така и няма да евтанизират разумно, така че няма оправия.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#597 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 04:15 PM

Добра и наистина Смислена статия : За далаверата да има проблем.

#598 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 06 April 2012 - 04:15 PM, написа:

Добра и наистина Смислена статия : За далаверата да има проблем.

Най-показателно за състоянието на нещата около нас е това мнение на средностатистическия бг лумпен.

KILL THEM ALL - КЛАСИКА В ЖАНРА, БАЦЕ!

Цитат

Петък, 6-ти Април 2012

ffffffff: Стилиянчо, да сравняваш животните с хората е меко казано малоумно. Абсурдно е в градски условия да има безстопанствени хищници с такива размери, каквито имат кучетата. Ако толкова ти харесват и ти е жал за тях си ги вземи у вас, носи отговорност за всички техни действия, храни ги, лекувай ги, обезпаразитявай ги за своя сметка. На мен хората са ми по-мили, както и на всеки човек, който е с всичкия си. Останалите животински видове са на заден план, особено близо до местата, където живеем. Не 4 милиона - 1 лев няма да дам за улични кучета, при условие, че толкова много пенсионери гладуват по-зле и от кучетата. Който съжалява животните, но не проявява съчувствие към хората е долна измет и не е с всичкия си.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#599 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 06 April 2012 - 05:20 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 02:11 PM, написа:

Те тия наште градоначалници както не са кастрирали разумно така и няма да евтанизират разумно, така че няма оправия.

Разумно според теб какво означава?
User's Signature

Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 April 2012 - 05:30 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 06 April 2012 - 03:20 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 April 2012 - 02:11 PM, написа:

Разумно според теб какво означава?

Моля? Пак? Отново?
Добре.

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 01:14 PM, написа:

zangievkaa
КВ е част от подпомагащата програма за овладяване на свръхпопулация прилагаема спрямо СТОПАНСКИ кучета. Само и единствено стопански животни, намиращите се под контрол, могат да се намират под защита и предимства на тази програма. И естествено тук идва основното:
- Хуманна евтаназия на безстопанствени животни;
- Достъпна услуга за кастрации на стопански кучета и котки, организация на мобилни кастрационни центрове и летящи бригади, безплатни и правилно проведени операции;
- създаване на площадки и поляни за разходки с кучетата, с препятствия като за аджилити, но не и от метал, който мургавите събратя да претопят за вторични суровини;
- Щатен кинолог към всяка една община, който да организира в почивните дни елементарни занятия за час-два, че вижте какво става - пълно е с питащите и няма кой да отговори на най-елементарни въпроси, а кадри има, но няма организация.
- Психологическа помощ от страната на социален патронаж за събирачи на животните, много е важно, за да не се нахъсват съседите и да не се стига саморазправа;
- младежки безплатни секции към местните клубове, тип читалище, с курсове по дресура ( вие не сте живяла в такова общество, а аз помня много добре как преди много години моите връстници пътуваха сами в градски транспорт с едри кучета с намордник на другия край на града, и никой не се възмущаваше, защото животно на каишка предизвикваше възхищение, а не омраза, защото нямаше глутници, които да плашат и хапят хората);
- насърчаване на осиновяване от приют (то както е тръгнало много скоро по приютите ще се намират каквито искате породоподобни);
- Категорично и пълно забраняване на зоомагазини, пазари и борси!

Популяризиране от страната на медиите спорт и работа с кучетата. Насърчаване на чистопородното развъждане, което не трябва да е толкова леснодостъпно за всеки, че в съседната тема страшни неща виждам.

Това е, аз съм го виждала как работи, но само с КВ няма да стане...

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема