Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2012 - 01:38 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 April 2012 - 01:33 PM, написа:

Мисля, че трябва и предполагам някой ще ги 'оцени", само че на хартия.

Това е безкрайно жалко!Жалко за горките добри същества който ще бъдат умъртвени поне се надявам да е хуманно а не с чукове по-главата.
http://www.novini.bg...1%80%D0%B8.html
Браво големи мъже п....ки мръсни защо не се пробват на някой от техния калибър!!Браво варненци направо ме е срам че, съм от Варна!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#182 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 02:10 PM

Показване на мнениетоdikari, в 01 April 2012 - 11:06 AM, написа:

Сега от 13 ч. по канал 3 пресконференция на НПОта за проблема с бездомните кучета.

Аз имах възможност да я гледам и мисля, че е добре да се публикува и тук.Не, че Мил( :rc_036: ,за търпението) не ги написа вече основните акценти, но все пак си е друго, а и е наистина нещо, което си заслужава да бъде видяно и чуто от всички.Комплексно бяха обхванати всички теми и необходими стъпки(доколкото това беше възможно, за толкова кратко време, по толкова сериозен въпрос) плюс това, с доказателства и факти.Сега остава и хората с дефицит от мозъчни клетки или по скоро нежелание да проумеят съществото, първопричина и виновници за национален проблем и предоставен на тепсия ефективен начин за излизане от него, да вземат нещичко нали...белким да им просветне в главиците.С огромен интерес ще очаквам бъдещи коментари от всички, които са изгледали цялата прескоференция...Не за друго, ама ми е важно и на мен да си направя някакви изводи за определени хора.

п.п.Потресе ме краят на пресконференцията, в който излезе сигнал, че в настоящият момент в Сеславци се случват зловещи неща.Хора от НПО са гонени, пристигат камиони с кучета(без оглед на подробности като агресивни, неагресивни, кастрирани или не) от всички краища на София и се предполага, че до часове всички ще бъдат евтаназирани.
Ех Бога ми такова безобразие не очаквах.И това при наличие на закон за защита на животните.Ужас и резил.Неандерталска държава, неандерталски народ, направо срамна работа.Така ми се е присвило сърцето, че направо не знам.Рядко ми се случва, но почти ме избива на плач, от безсилието, гнева и срамът, които изпитвам в момента.
Хайде истерии ликувайте, докато други се борят единствено за спазването на законите и вероятността Европа да ни отсвири в някоя забравена от Бога глуха улица да не стане реалност, в най-близко време.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#183 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 02:23 PM

Някой ще пусне ли тук пресконференцията?

zangievkaa, лошото е, че няма да е само за Варна. Ще се юрнат да тровят в цялата страна..

#184 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 April 2012 - 02:28 PM

Браво Мил....точно това е истината, и аз съм изцяло съгласна с теб.Докато манталитета на българина
не се промени,нищо няма да се промени в тази държава.Прочетох в началото едно мнение, в което се даваше за пример Гърция.Да -в Гърция има бездомни животни,няма обаче общински приюти,няма нескончаемо наливане на средства,крадене и угояване години наред от Екоравновесие и неговите шефове и персонал.Изкуствения създаден бизнес за печалба на лесни и много пари,показа че е порочен.Страдат естественно животните.После е ред на безотговорните граждани.

В Бългалия обаче няма да стане никога,или поне до тогава докато ние българите не започнем да ставаме хора! та прочетете за блъснатото детенце на пешеходната пътека в София,вчера? Пак ли кучетата са виновни? Ние сме виновни,хората в България с нашето бездушие.Подхода на решаването на проблема е грешен,но той е подходящия за един омъгьосан кръг от хора,които години наред са си пълнели гушите,за сметката на нещастните животни.И сега те ще го отнесат.
[/quote]

Да си поразмърдам и аз пръстчетата, че има опасност да се "вдървенят" от толкова бездействие досега... :md_064:
И аз на свой ред да кажа, Браво на Кириаки за изказването й, което съм цитирал отгоре...Именно то обяснява най-точно случващото се у нас. Също така, и Furia_S (харпия) дава съвсем ясно да се разбере защо ги има кучешките нападения, а именно наличието на ГЛУТНИЦИ и съответно територии, които си "защитават"... От написаното до тук, се очертават ясно два варианта за справянето с проблема - избиването на бездомните кучета или поголовна кастрация на всички (домашни и бездомни)... Тръгне ли се към кастрация и на всички домашни кучета, неминуемо ще се стигне и до създаване ( не че сега няма такива изроди, сътворени от човека) и масово разпространение на ГМО-кучета, устроени така, че да задоволяват алчните и печалбарски амбиции на различни корпоративни кръгове от сорта на "Монсанто" :md_064: Така, че нека тези, които проповядват така ентусиазирано поголовната кастрация, се позамислят дали всъщност не се превръщат в "маши' и слуги на такива като МОНСАНТО... Доводи против кастрацията, разбира се, има още, но хората, които обичат кучетата си, са наясно с тях, ...ето защо няма да ги изброявам... Така, че този сектор от "омагьосания кръг" или карма, както някои се опитват да го кръщават, на практика е неразбиваем - не може да се прекратят възпроизводителните процеси... И в случая така наречените бездомни кучета се явяват като страничен (отпадъчен) продукт от възпроизводителния процес... Именно те се оказват "гордиевия възел"...Но да подчертая, не са диви животни, хванати от гората, а са продукт на съвсем целенасочена човешка дейност... Така, че не би било противоестествено, ако се намесваме и директно в регулацията им, дори и да е чрез физическото им отстраняване (подобна роля имат и хищниците сред природата)... Другата алтернатива, която се пропагандира тук, са големите приюти (концлагерите)...Ами между тях, преселването им във вечните ловни полета, е много по-хуманен вариант... Има предложения и за отглеждането им в малки приюти или от приемни семейства, на които да им се заплаща за това - безполезно за обществото ни и скъпоструващо данъчно обременяване...Кастрирай-върни...-оказва се опасно (подобно на циганските катуни) за населението... Може би, ако са в някаква по-интегрирана форма (примерно не повече от 1-2-3 на дадена територия, за да няма условия за възникване на глутница)... положението би било различно... особено, ако не са и доказано агресивни спрямо околното население (хора и домашни кучета)... Масовите 'осиновявания" от населението ни също няма да ги бъде...
В такъв случай нека да поумуваме дали може по някакъв начин да се предотврати избиването на излишните, намирайки им места, където да се интегрират и същевременно да бъдат полезни за обществото ни (а не за издуването на нечии джобове)... Хората, имащи по-задълбочени контакти с кучета, са наясно предполагам, че кучето е може би най-добрия психолог, оказващ положително влияние върху човека... Ето и многобройни доказателства за това:

http://www.petsincon...rg/benefits.htm

Евентуални места за интеграция може да бъдат: болници - където да спомагат за по-качествено и по-бързо възстановяване на различни категории пациенти; социални домове за възрастни - кучетата там ще допринасят за възрастните хора да се чувстват пълноценни и желани от някого; психодиспансери; изтрезвителници, наркокомуни; затвори - с помощта на кучетата, от там биха излизали по-добри, неизпълнени със злоба хора; училища и детски градини и т.н, и т.н. , като от всички тези места, пожелалите да си осиновят някое от любимците им там, да имат право да го сторят...А за всичко това, най-сериозна заслуга биха могли да имат именно неправителствените и разните им там природозащитници... Пък ако има постъпления и на благотворителни средства, може да се мисли и за сдобиването с куче на социално слаби и пенсионери, като бъдат подпомагани с изхранването му... Така, че мили кучезащитници, не се тревожете, работа ще имате бол, няма да останете безработни, но поне със сигурност ще бъдете полезни за обществото, а също и за кучетата... :md_064:

#185 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 April 2012 - 04:03 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 01 April 2012 - 01:25 PM, написа:

"Заловените животни са настанени в приюта в кв. "Сеславци" и след спазване на процедурата ще се пристъпи към евтаназирането им."

Moже ли някой по-запознат да ми разясни каква е процедурата???Не трябва ли някой да ги оцени тези животни кое агресивно кое не ???

В сутрешният блок на Бтв новият шеф на "Екоравновесие" каза,че за определяне на агресивността се "назначава"/??/ комисия от:
Вет.лекар,представител на БАБХ,представител на НПО и управителят на приюта???
Големи специалисти- и по какво ще определят кое куче е агресивно?- сигурно по извивката на ухото.Смешни хора сте,господа,само че на нас не ние до смях.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#186 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 04:59 PM

Йорданка Фандъкова: Докато има организации, които печелят от това да има бездомни кучета, този проблем никога няма да бъде разрешен
01 април 2012 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Агенция „Фокус” за предприетите мерки за справяне с проблема с бездомните кучета.

Фокус: Как върви работата на екипите по залавянето на глутницата в кв. „Малинова долина”?
Йорданка Фандъкова: Вече са заловени 14 от кучетата. Екипите на “Екоравновесие” са получили разпореждане да работят на терен дотогава докато бъде заловена цялата глутница. От служителите разбрах, че вчера цял ден след тях са вървели представители на организациите за защита на кучетата. Това в известна степен затруднява работата по залавянето. Категорична съм, че тези кучета трябва да бъдат заловени и евтаназирани. Настоях и получихме от РИОКОЗ разрешението, което е нужно. Изключително тежкият случай с проф. Тачков ясно показа, че трябва да насочим усилията си в залавяне и приспиване на агресивните кучета и глутниците. Проблемът е, че срещаме голяма трудност от представители на неправителствени организации в така наречената процедура по установяване на агресивност.
Фокус: Каква точно е тази процедура?
Йорданка Фандъкова: Процедурата за агресивността е записана в Закона за защита на животните. Каква е ситуацията - когато граждани извикат екип на “Екоравновесие”, защото има конкретен случай на пострадал от куче човек, там отива петчленна комисия. Това са екологът на района, служители на общинска полиция, областната дирекция по безопасност на храните, от Столичния инспекторат и представител на неправителствена организация. Десетки са случаите, в които представителя на НПО-то отказва да подпише протокола и това куче реално не се определя като агресивно. Повтарям, че това са случаи, при които гражданите доказват, че кучето е нападнало човек. Така те ни принуждават да отглеждаме кучета, за които е доказано, че са агресивни и опасни за хората. Такива кучета в момента са в приютите и за тях ръцете ни са вързани от НПО-ата. А това освен пари за изхранване, са и места в приютите за нови кучета. Споделяла съм, че имам куче и обичам кучетата, но това, за което става дума е криворазбрана хуманност. Трябва да се действа спрямо правилата, но да е ясно, че когато някой превишава правата си, той застрашава реално човешки живот.
Фокус: И днес граждани, определящи се като защитници на животните наблюдаваха отблизо работата на екипите и приюта в Сеславци?
Йорданка Фандъкова: Първото, което искам хората да чуят и да разберат е следното - докато има организации, които печелят от това да има бездомни кучета, този проблем никога няма да бъде разрешен. Затова заявявам, че искам подкрепата на гражданите. Съзнавам срещу какво се изправям и какъв отпор ще срещнем, но това е правилният път. Няма да допусна повече да се саботира работата, както от страна на общински служители, така и от страна на други организации. И тук искам да кажа, че има и организации, които работят заедно с нас и има резултати. Такива са и „Четири лапи”, и младите хора, който работят в Долни Богров.
Фокус: Вие лично сменихте двама директора на „Екоравновесие” за половин година. Смятате ли, че новият директор ще се справи?
Йорданка Фандъкова: Да, смених двама директори - единият заради злоупотреби, които назначена от мен проверка засече, а вторият - защото си позволи еднолично да намали ловните екипи. От днес удвояваме броя на ловните екипи. Казах на новия директор, че искам отчет всеки петък - колко кучета са хванати, колко кастрации са направени, какво е струвало това и т.н. Всеки месец „Екоравновесие” ще прави и публичен отчет за свършената работа. Казах, че взимам това общинско предприятие под мой пряк контрол. Искам резултати и хората очакват това. Настоявам и Министерство на земеделието и храните да преразгледа наредбата за строеж на приюти. Поискахме това още миналата година. Общината няма да даде 6 млн. за приют за 500 кучета. Ние сме готови с проектите за нови два приюта - искаме нормални условия за кучетата, но не луксозни. Целта ни е да можем да прибираме максимално голям брой от улиците. Казах, че сме готови да предоставим терени на неправителствени организации, които искат да отглеждат кучета - на тях те да построят приюти и там да се грижат за кучета.
Фокус: Вие предложихте в наредба да се запише, че гражданите нямат право да гледат кучета на улицата, но това определено не се приема от всички и няма да срещнете масова подкрепа?
Йорданка Фандъкова: Категорична съм, който иска да се грижи за куче в София, да го прибере в дома! Това трябва да стане ясно на всички. Вие медиите публикувахте разказите на хората от Малинова долина, че техни съседки отглеждали въпросните кучета от глутницата. Вчера служители на “Екоравновесие” ми докладваха за жена, която е отишла при тях и им е занесла пет паспорта на кучета, които гледа на улицата. Аз питам обаче каква е отговорността на тази жена в момента? Как тя се грижи за това кучетата да не са заплаха за хора, които не ги хранят? В програмата за безстопанствените кучета, която подготвихме миналата година сме записали текст, който забранява такива действия. Затова поисках и съветниците да се включат в решаването на този голям проблем и да приемат програмата. На първо място са сигурността и живота на хората. Няма да се поддам на натиск от страна на организации, които искат да печелят както на наш гръб, така и за сметка на здравето на хората. Затова отново казвам, че искам подкрепата на гражданите и на вас медиите.

http://www.focus-news.net/?id=f20853

#187 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 05:13 PM

Ох, човек даже не знае откъде да го подхване това...

Елиминирам всички глупости и се хващам за искрицата надежда

Показване на мнениетоrimela, в 01 April 2012 - 02:59 PM, написа:

Йорданка Фандъкова:
[. Казах, че сме готови да предоставим терени на неправителствени организации, които искат да отглеждат кучета - на тях те да построят приюти и там да се грижат за кучета.

Нещо по-конкретно? Кои терени ? Къде?
Тук има хора , свързани с НПО.
Да ги дадат терените , ще закараме там кучетата.

#188 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 April 2012 - 05:32 PM

От ФБ:

Цитат

България !!!!
Столична община - София извършва поредното престъпление- Залавя бездомни кучета с цел да ги приспи С БЛАГОСЛОВИЯТА на БАХБ ! Над 30 кучета са обречени на смърт, заради нечие нехайство - нехайството на Стоилична община!!!! Поредното неправомерно убийство от страна на българските инстанции! От 2008 година е приета програмата " кастирай и върни " . От 2008 до сега популацията на бездомните кучета е нарастнала ... ! Днес, 30.03 . 2012 е издадена заповед, която никой не е видял !!!!! , за залавянето на ВСИЧКИ бездомни кучета в кв, Малинова долина и приспиването им . В България няма доказан и всепризнат тест за агресия на кучета! В България няма работеща програма за кастрация и ограничаване на популацията на бездомните животни! В България няма действащо законодателство, което да защити правата на животните! В България в момента се подготвя УБИЙСТВОТО на невинни животни ! В България има хора , които милеят за благото на животните!МОЛИМ ВИ ! ПОМОГНЕТЕ ИМ ! РАЗПРОСТРАНЕТЕ ТОВА ! НЕКА ВСЕКИ НАУЧИ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ !
Трагичният инцидент от Малинова долина с нахапаният от агресивни животни възрастен човек , доведе до ред действия от страна на СО и Екоравновесие с цел да се заловят агресивните кучета причинили инцидента. През последните дни станахме свидетели на заловени кучета от Студентски град , но не и от Малинова долина , на додопълнително 75 % заплащане за " работа" през почивните дни на дежурните екипи на!Екоравновесие : www.facebook.com/photo.php?fbid=377308162290624&set=a.377306658957441.85300.108482009173 И всичко това за сметка на данъкоплатците и бездомните кучета !
Никъде обаче не видяхме каквито и да е адекватни действия отстрана на СО, ОП Екоравновесие и всички засегнати инстанции.
Това е поредното доказателство как отговорните инстанции изпълняват задълженията си , отново за сметка на данъкоплатците и животните!!!!
Неправомерните действия няма да спасят хората! Нагледахме е на показни акции !

https://www.facebook...&type=1&theater

Цитат

Всеки, който иска може да подаде жалба до Районна прокуратура с цел да се спрат незаконните действия от страна на СО и ОП " Екоравновесие" : ДО
СОФИЙСКА РАЙОННA ПРОКУРАТУРА
Гр. София

С И Г Н А Л

От .................................................................................................................................
/три имена на молителя/

Живущ : .......................................................................................................................

Срещу : ........................................................................................................................
/три имена и пълен адрес/

УВАЖАЕМИ, ГОСПОДИН ПРОКУРОР,

Във връзка с издаденото предписание № 256 / 29.03.2012г от Българска Агенция по безопаснот на храните гр.София , подписано от д-р Георги Генадиев на длъжност началник отдел ЗХОЖ , молим да незабавна намеса от Ваша страна и спиране на евтаназиите на .. кучета в Общински приют за безстопанствени кучета в кв Сеславци , гр. София , която е в разрез с българското законодателство и в нарушение на Чл. 179 ал.3 от Закона за ветеринаро-медицинската дейност, цитирам :
(3) Евтаназия се допуска при:
1. неизлечимо болни животни с необратими патологични изменения, причиняващи им болки и страдания;

2. ограничаване и ликвидиране на заразна болест, която представлява опасност за здравето на хората или животните
3. приключване на опитите с животни, когато са довели до необратими патологични изменения, причиняващи на животните болки и страдания;
4. животни, чието агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните.

и според Закона за защита на животните чл .51

Издаденото предписание е противозаконно . Препоръчаната евтаназия ( т.2 .) на НЕдоказано агресивни животни се категоризира от НК по чл . 325 Б , като престъпление ( чл . 6 и 7 от ЗЗЖ) .
Заловените животни са от Студентски град , гр. София и са припознати от лица по надзора, които разполагат с нужните документи , както и са готови да свидетелстват , че животните са обитавали района на Студентски град .

Предвид горното да се извърши проверка с оглед данни за извършено престъпление по НК.

Дата: ............... Подпис: ............................
......................................

И малко подробности от държавата на шуро-баджанаците:

Цитат

Съпругата на новият директор на Екоравновесие- Светлина Кирова-Нейкова е гл. експерт в БАБХ, а г-н Нейков е назначен на отговорният пост с благословията на СО . Може ли да сме сигурни, че г-н Нейков и управляваното от него предприятие, включително и общинския приют Сеславци , ще бъдат честно и прозрачно контролирани от страна на БАХБ? Писма с искане , г-н Нейков да се отстрани веднага от поста , могат да се изпращат до : jfandakova@sofia.bg

Утре в 11 ще приспят кучетата - които са останали...
Който иска - утре в 9 пред Сеславци.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#189 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 05:50 PM

Хора спрете и помислете!
Аз го направих и знаетели какво открих че, е по-добре да се дадът кучетата на еко равновесие и да се ефтаназират(хуманно )от колко малумниците в държавата да ги тровят,дерът,отрязват крайници,да ги гърмят с пиратки ,да ги прегазват ,да им вадят очите и др.гнусотй.Безкрайно обичам животни без значение какви и не съм вярвала ,че ще стигна до този извод но вече избор няма хората няма да станът по- добри напротив и е по-добре да бъдат ефтаназирани и нищо да не усетят отколкото болката от съдистично хирургичните умения на разни долни существа.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#190 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2012 - 05:56 PM

По-добре е да се спазват законите, включително и от управниците.
Залавяне на n-кучета от някъде си и евтаназията им няма да помогне на изчезването на въпросната глутница.
А както се каза сто пъти - евтаназия на някакви си кучета, просто защото са от този вид е незаконна.

#191 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:08 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 01 April 2012 - 05:56 PM, написа:

По-добре е да се спазват законите, включително и от управниците.
Залавяне на n-кучета от някъде си и евтаназията им няма да помогне на изчезването на въпросната глутница.
А както се каза сто пъти - евтаназия на някакви си кучета, просто защото са от този вид е незаконна.

Добре то закони хубаво има ама тези който дерът и избиват кучета котки като за световно законите не ги ловят.И те ще продължават и все по-лошо ще стане.
По добре хуманно ефтаназирани отколкото живи одрани.
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:22 PM

Никога няма да стане законна евтаназията. Как да стане, като някакви псевдо защитници ходят след екипите и им пречат да заловят каквото и да е куче. Права е кметицата. Тук се пречи на органите да си свършат работата. Защо хората, които днес са обикаляли там не застанат и не кажат кои са и защо са пречели? И думичка не обелват за това, че пречат за залавянето на глутницата.. сякаш са били там и знаят кое куче е опитало от човека. Когатото кучета убиха детето пак ходиха след проверяващите и защитаваха глутниците. Като се оплака сляпата жена пак ходиха и казваха къде да върви.. После що тровели, защо стреляли.. У нас основният проблем е изкривената любов на 100-200 човека. Заради такива страдат хората и умират домашни животни. Те не могат да се грижат за тези животни, но въпреки че нарушават закона(на който иначе много се държи) ги събират на оживени места.. обаче като стане инцидент се покриват(вече не са техни) и се юрват да следват точки и точици от закона. Закон, който самите те не спават и отказват да поемат отговорност.

Грижете се за колкото кучета имате възможност! Е, утре ще има продължение на темата по БТВ. Заглавие- "докога кучета ще ядът хора".. Смятайте след продължението какво ще е. На хората им писна да са преследвани и хапани, а след това някой да вади и пуска на улицата агресивните кучета.

#193 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2012 - 06:32 PM

Абе, Вълната, стига глупости, има сканиран документ на Екото, самите те пишат че са подгонили 1 куче и е избягало в петък Други кучета не са видели И понеже им плащат и трябва да има бройка, са забърсали други кучета от Студ Град Виновните не са наказани и няма да ги хванат. На калпава ракета, космосът и е виновен
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:39 PM

Да, а за безотговорните защитници всички кучета са добри. Дали едно куче е изяло човека?! Брейй, човека от бетоновия възел спомена, че е прогонил кучетА, не куче. Странно защо спомена, че него кучетата са го сваляли на земята. Дали и той не си измисля.Дали цялата история за нахапаният човек не е измислица.. :ab_041: похватите и изопачаването са известни на всички хора. Те затова взимат нещата в свои ръце.

#195 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 April 2012 - 06:22 PM, написа:

Никога няма да стане законна евтаназията. Как да стане, като някакви псевдо защитници ходят след екипите и им пречат да заловят каквото и да е куче. Права е кметицата. Тук се пречи на органите да си свършат работата. Защо хората, които днес са обикаляли там не застанат и не кажат кои са и защо са пречели? И думичка не обелват за това, че пречат за залавянето на глутницата.. сякаш са били там и знаят кое куче е опитало от човека. Когатото кучета убиха детето пак ходиха след проверяващите и защитаваха глутниците. Като се оплака сляпата жена пак ходиха и казваха къде да върви.. После що тровели, защо стреляли.. У нас основният проблем е изкривената любов на 100-200 човека. Заради такива страдат хората и умират домашни животни. Те не могат да се грижат за тези животни, но въпреки че нарушават закона(на който иначе много се държи) ги събират на оживени места.. обаче като стане инцидент се покриват(вече не са техни) и се юрват да следват точки и точици от закона. Закон, който самите те не спават и отказват да поемат отговорност.

Грижете се за колкото кучета имате възможност! Е, утре ще има продължение на темата по БТВ. Заглавие- "докога кучета ще ядът хора".. Смятайте след продължението какво ще е. На хората им писна да са преследвани и хапани, а след това някой да вади и пуска на улицата агресивните кучета.

http://www.novini.bg...1%80%D0%B8.html
Много те моля прочети коментарите и погледни какви хора защитаваш с глкове и с валтери се разхождат!
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:47 PM

Ами като има глутници около тях и затрашават тях, някой близък или изобщо човешко същество, как няма да ходят с оръжие и да се защитават. Разхождат се и тровят заради хаотичните и безотговорни действия на тези дето пречат на органите да прибират кучета. Ако не "осиновяваха" и не вадиха от приютите за да ги пуснат на пътя нямаше да се стигне до там. Не разбрахте ли, че кучкарите са една малка част.. Никой не е длъжен да харесва и обича кучета и да се съобразява с глутниците на пътя.

#197 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:52 PM

[quote name='valnata' date='01 April 2012 - 06:47 PM' timestamp='1333298837' post='1034337']
Ами ако има глутница до тях и затрашава тях, някой близък или изобщо човешко същество, как няма да ходят с оръжие и да се защитават. Разхождат се и троват заради хаотичните и безотговорни действия на тези дето пречат на органите да прибират кучета. Ако не "осиновяваха" и не вадиха от приютите за да ги пуснат на пътя нямаше да се стигне до там.
[/quote
Ети ме уби,значи си по-спокоен да се разхождат ненормалници с пистолети около детето ти отколкото улични кучета така ли??
Извинявай ама май нямаш много опит с пистолети нали знаеш че, не винаги оръжието наранява тези към който е насочено и че при една стрелба има адски много косвени жертви!Ами ако този с глока недай си боже убие дете какво става??????
Никой не харесва и убйците и изнасилвачите ама и никой не ги трепе като гниди нали ???Всики се съобразяваме с тях точно за това и нямаме смъртно наказание!!
Значи за убйците смъртно няма да има ама за кучетата да!
Ебахти държавата ебахти и народа!!!!
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 06:59 PM

С пистолети имам опит от около 8 години. Работата ми налага да го нося загащен, за украса. Не знам дали си наясно, но бойно оръжие не се дава на всеки и нямаш право да го ползваш.. То е ясно, че човек ако е луд и с вилица може да нанесе много поражения..Тези дето пишат там за разни марки пистолети са хлапета, които са прекалили с филмите. Те и виетнамци се споменават. :ab_041: в случая хората ползват отрова и др. способи за да отстранят глутниците. надъхват се след подобни инциденти, и най-вече от защитната реакция на тези дето оправдават и спасяват кучетата убийци.

#199 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 07:15 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 April 2012 - 06:59 PM, написа:

С пистолети имам опит от около 8 години. Работата ми налага да го нося загащен, за украса. Не знам дали си наясно, но бойно оръжие не се дава на всеки и нямаш право да го ползваш.. То е ясно, че човек ако е луд и с вилица може да нанесе много поражения..Тези дето пишат там за разни марки пистолети са хлапета, които са прекалили с филмите. Те и виетнамци се споменават. :ab_041: в случая хората ползват отрова и др. способи за да отстранят глутниците. надъхват се след подобни инциденти, и най-вече от защитната реакция на тези дето оправдават и спасяват кучетата убийци.

Аз също имам опит с пистолет тъй като моето образование също го налага!Точно за това написах този коментар и като нямаш право да го ползваш в махлата как тогава го ползват?!Това май май е много незаконно!
А тези който ползват отрова си казах мнеието за тях комплексирани мишки и понеже нямат куража да направят какво то и да е в техния живот за това скачат по този начин!
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 07:20 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 April 2012 - 05:22 PM, написа:

Никога няма да стане законна евтаназията. Как да стане, като някакви псевдо защитници ходят след екипите и им пречат да заловят каквото и да е куче. Права е кметицата. Тук се пречи на органите да си свършат работата. Защо хората, които днес са обикаляли там не застанат и не кажат кои са и защо са пречели? И думичка не обелват за това, че пречат за залавянето на глутницата.. сякаш са били там и знаят кое куче е опитало от човека. Когатото кучета убиха детето пак ходиха след проверяващите и защитаваха глутниците. Като се оплака сляпата жена пак ходиха и казваха къде да върви.. После що тровели, защо стреляли.. У нас основният проблем е изкривената любов на 100-200 човека. Заради такива страдат хората и умитрат домашни животни. Те не могат да се грижат за тези животни, но въпреки че нарушават закона(на който иначе много се държи) ги събират на оживени места.. обаче като стане инцидент се покриват(вече не са техни) и се юрват да следват точки и точици от закона. Закон, който самите те не спават и отказват да поемат отговорност.

Грижете се за колкото кучета имате възможност! Иначе измрелите ще са все повече. на хората им писва да са преследвани и хапани, а след това някой да вади и пуска на улицата агресивните кучета.

Ти гледа ли пресконференцията на НПО-тата(който има възможност да сложи видеото или си го намери в интернет), та дано поне малко да ти станат ясни някои неща как функционират, как би трябвало да са и как не са???И горе-долу да си създадеш реална представа за ситуацията, причини и т.н, а не тука да си чешеш сърбящите пръстчета и да провокираш хора, които съвсем сериозно се интересуват от проблема и решаването му като цяло.
Не мога да разбера правиш ли се на наивен и недоразбрал или не се правиш?!.Както и да е...
Ако успееш да си зададеш правилно въпросът кой е виновен и защо, и съответно успееш да достигнеш до правилният отговор, ще си доста близко и до следващото прозрение..., че никой считащ себе си за средно-интелигентен човек, не би се поддал на най стария трик в света...а именно...Разделяй и Владей....А тази приказка е гадна и срамна, защото върви вече от мноооооооогоооооо години и като гледам, евентуално внуците ми ще имат щастието да живеят в страна, в която се спазват законите и когато има някакъв сериозен проблем, всички заедно се стремят да го разрешат по най ефективния начин(независимо поради какви подбуди и желания) и да си съсредоточат исканията, енергията и претенциите към истинските виновници, които освен всичко са и длъжни да дават прозрачен отчет и обяснения и на най обикновенния гражданин.А след като се случи подобна трагедия, която неминуемо ще се случва и занапред...Който е отговорен да си подаде оставката, санкции на всички останали, или уволнения на които не са свършили дадена задача и контрол и така...докато не се подредят нещата и не предприемат правилната и надеждна посока.Не е чак толкова сложно.Желание и контрол липсва.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни