Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2012 - 07:21 PM

Ами ползват. Аз също съм против, обаче позлват отрова и освен невинни бездомни си заминават и домашни кучета. да не говорим че има и бездомни хора, които не са много добре и те могат да заминат. Ама водят се разследвания за това и в повечето случаи са срещу неизвестен извършител. Убиеца от Франция го убиха и точно след два-три дни брат му и майка му бяха задържани. Брат му беше осъден за ден-два и сигурно вече гние в затвора. Тук ги хващат и ги пращат на хотел в следственият арест.. Ако изобщо някой ги хване. :ab_041:

Лошото е, че изродите се надъхват заради хората, които защитават и освобождават тези кучета. Заради това, че сипят храна пред блоковете и децата им не могат да минат от там. Това са все хора които не харесват кучета. такива като нас не го правят..

#202 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 07:45 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 01 April 2012 - 07:21 PM, написа:

Ами ползват. Аз също съм против, обаче позлват отрова и освен невинни бездомни си заминават и домашни кучета. да не говорим че има и бездомни хора, които не са много добре и те могат да заминат. Ама водят се разследвания за това и в повечето случаи са срещу неизвестен извършител. Убиеца от Франция го убиха и точно след два-три дни брат му и майка му бяха задържани. Брат му беше осъден за ден-два и сигурно вече гние в затвора. Тук ги хващат и ги пращат на хотел в следственият арест.. Ако изобщо някой ги хване. :ab_041:

Лошото е, че изродите се надъхват заради хората, които защитават и освобождават тези кучета. Заради това, че сипят храна пред блоковете и децата им не могат да минат от там. Това са все хора които не харесват кучета. такива като нас не го правят..

Извинявай-искам да те попитам-ти в България ли живееш? Или може би до сега сте била на някоя извънземна планета?
User's Signature

Помощ за животните

#203 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 07:57 PM

Защо питаш?

#204 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 April 2012 - 08:22 PM

ЗЗЖ:

(3) Кучетата, за които не се явят лица по ал. 2, се маркират и се настаняват във временни приюти, определени от съответния общински съвет, или се връщат по местата, от които са взети. Кучетата са под надзора и грижите на общините, организациите за защита на животните или други лица, които са подписали декларация за спазване изискванията на чл. 49 и 50.

Чл. 49 Отговорните за надзора и грижата лица, организациите за защита на животните или общините обезпаразитяват на три месеца и реваксинират срещу бяс върнатите по места животни по чл. 47, ал. 3.

Чл. 50 Организациите и лицата по чл. 49 са длъжни да:

заверяват ежегодно паспорта на кучето в съответната общинска администрация за извършените обезпаразитявания и ваксинации;
вземат мерки за предотвратяване на агресивно поведение на кучетата към хора или животни.

Чл. 54 Във всяка общинска администрация или в приюта се поддържа регистър на кучетата по чл. 47, ал. 3, който съдържа:

дата и място на залавяне на животното;
дата и място, на което е върнато животното;
дати на обезпаразитяване, кастрация и ваксиниране срещу бяс;
отговорното по надзора лице или организация.

Това по повод "приберете си ги у вас". Закона е ясен.
Къде е регистъра на общината за лицата по надзора?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#205 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 08:32 PM

Малей, малей, малей! Един ден България ще стане най-богатата държава благодарнеие на продажбата на "специлисти по изкривяване и нагласяване на истината". Ама наистина ли всички сме факири в това? Така изглежда. Някой ден ще се харчим като топъл хляб - когато някъде на някого по света му потрябва "стъкмяване" на "истина по желание". Ние това го можем, добри сме, гениални сме! Господи, как си произвел такива екстра-конкуренти - та те произвеждат факти, произвеждат "истина". Тя не е това, което е. Тя е това, което казваме ние. И понеже ние казваме различни и противоречиви неща - ами ха сега да ви видим, как ще се оправите - вие, несвикналите с нашия манталитет...
Няма значение какво се случва в действителност. Ние сме екстрасенси и знаем истината предварително. Знаем, че няма да заловят което трябва куче. Това го знаем със 100-процентова сигурност. Просто - знаем го. Като доказателство приемаме само легитимно представена лична карта на кучето и подписани самопризнания, че то е убиеца. Тези там, дето са ги хванали, не са онези там. Казваме го толкова убедено, все едно че през цялото време сме били на мястото на произшествието - и преди, и след него. Ама ако наистина сме били, но сме го допуснали, тогава вината би била наша. А ако не сме били, а сме "кибиците отстрани", хайде най-после да оставим упълномощените да си гледат работата. Бихме могли дори да им помагаме. Ами ако те не могат да заловят "истинския виновник", хайде ние да го заловиме и да им го заведем - нали сме "по-знаещите". Ще го заловим, ще го заведем, ще гарантираме, че именно "той е", и че след неговото "задържане", останалите са кротки - НИЕ ГАРАНТИРАМЕ ТОВА. Искаме законът да се спазва нали и това е част от спазването му - НПО поемат отговорност за безопасността на оставените на улицата кучета... Поемат ли? Нека. Когато НПО поемат тая отговорност, т.е., изпълнят задълженията си по закона, тогава реципрочно ще имат пълното право да контролират дейността на кмета, зам.кмета и т.н. по веригата на властта.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#206 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 08:39 PM

Извинете ме но и аз бъгнах от това което чета тук.Чета и във фейсбук,и направо не мога да го проумея.Може би аз съм от друг свят,и не мога да разбера управляващите ни,и безчинствата които сътворяват.Има закон за ЗЖ -и никой не го има за нищо.Закакво ни е тогава тоя закон?Пък и другите които ги има? Искате евтаназия на беззащитни животни/които просто нямат вина/.Ако трябва да ругая някой,то това е най-напред общината със нейното неадекватно поведение години наред.Тя трябва да отговаря и да плаща.Евтаназията ИЗВЪН случаите по чл.179, ал.3 вече не е просто административно закононарушение, а престъпление по чл.325б, ал.2 от Наказателния кодекс.По закон срока е 14 дена в които задължително се задържат кучетата живи.Прави се проверка за бяс. В този 14 дневен срок се изяснят и бстоятелствата, относно агресивното им поведение.
А през това време лекарите имат задължение всеки ден да следят състоянието им, да мерят вътрешната им температура и да описват всичко това в индивидуални протоколи. Всякакви други действия биха били НЕЗАКОННИ! И ето ви нещо ,което може би някои сте пропуснали да прочетете ,поради особенно интензивните изминали часове.Цит.:"Изглежда на всички е по-удобно тази дискусия да продължава вечно и всички вкупом отказват да разберат, че... дискусията всъщност отдавна приключи. Дискусията отдавна е снета от дневен ред, решенията са отдавна взети, мерките – набелязани. Точката беше сложена преди почти три години с приемането на Закона за защита на животните (ЗЗЖ). Закон, мотан повече от една година (2007) по комисиите на Народното събрание, тъкмо заради обилно дискутиране, но не само..

И тук е истинската "изненада" (или добре крита тайна): в ЗЗЖ вече се намират отговорите на всички "дискусионни" въпроси като "какво да правим с бездомните животни" и "как да го правим". Отговорите са си там от три години. И далеч не само отговорите! Там се намира рамката за действие, там са разпределени отговорностите, дадени са сроковете и са посочени контролните органи за изпълнението. Всичко, което се очаква от една дискусия е вече свършено, решенията са взети, това е скрепено в закон, законът е в сила от ... три години.

С други думи – за все още неразбралите - не, не сме на фаза "идеен проект"... На фаза "три месеца преди рязане на лентата" сме!

Така че въпросът отдавна не е "какво да правим?", а "къде са резултатите?". Всъщност законът задължи - преди три години - общините незабавно да започнат работа по цял пакет от мерки за ограничаване на притока на нови животни на улицата, атакувайки проблема в неговата сърцевина – като пресича причините, а не като отстранява последиците. На общините бе ясно указано какво следва да правят и как да го правят. Беше им даден и срок – три години! Очакваше се за три години упорита работа по целия пакет от мерки общините вече да берат плодовете на работата си – проблемът с бездомните животни да е намерил своето трайно решение веднъж завинаги. Ефективно, хуманно, следвайки европейския и световен опит.

Това, разбира се, не се случи. Законът е правило, което не чини пукната пара ако никой няма и намерение да го спазва, нито някой има намерение да санкционира неспазващия правилата. Иначе казано нещата отдавна не са въпрос на липса на читави закони, а на липса на законност. Ако (още едно клише) "живеехме в нормална държава", на края на януари 2011 популациите от бездомни кучета трябваше да са вече овладени и явлението бездомно куче – изчезнало от българския градски пейзаж. Същият ЗЗЖ дори предвижда персонални глоби от по 1500-2000 лева за всяко намерено бездомно куче за кметовете на общини след януари 2011. Звучи напълно сериозно, нали!?

Явно обаче само звучи. Общините обявиха открит и яростен бойкот на закона. Успоредно обаче не бе пропусната и най-малката възможност далаверата да бъде изконсумирана изцяло – увеличени щатове, бюджети за "новата дейност", общински предприятия, договори, възлагания с и без обществени поръчки, пълна липса на контрол и при пълна непрозрачност. Напук на ЗЗЖ и далеч не само на него.

Държавата пък избра позицията да не чупи хатъра на общините. С което бяха сгазени редица други закони, но какво значение има – като си казал "а" ще кажеш и "б", а и кой ще ти търси сметка? Ония лумпени "природозащитниците" ли? Да. Именно. По липса на който и да е друг.В някое друго общество може би да, но никой няма илюзии, че лумпенизираното и озверяло родно общество е склонно да намира чар или връзка с природата в присъствието дори на някое малко дружелюбно куче или коте в близост до домовете му, било то обезпаразитено и ваксинирано или не. Така че, вЕрвайте ми, никой не е по-мотивиран и никой не иска по-силно от защитниците на животните това на улиците да няма бездомни кучета и котки. Логиката е доста проста - нека просто не се раждат, ако съдбата им е винаги да бъдат пребити, отровени, застреляни или сгазени!

Тъкмо по тази причина организациите толкова усилено промотират масовата кастрация както на бездомни, така и на домашните животни. Защото всъщност всяко улично животно е било преди това домашно. Или поне майка му е била. Защото когато едно некастрирано домашно женско куче роди 8 и от тях се намери дом само за едно или две, останалите не изчезват, нали? Е да, голяма част умират наистина, но пък кучето не ражда само веднъж!

Тъкмо затова перманентното "прочистване" на градовете е каца без дъно и никога не може да реши трайно проблема. Освен ненужно жестоко, то е и скъпо. Същото важи и за приютите. Няма значение колко кучета ще бъдат "отстранени" от улицата тази година, ако притока на нови животни към улицата бълва средногодишния си принос за поддържане на нивото на популацията. Тъкмо този прост за разбиране факт е отчетен навсякъде по света, където проблема е решен. Тъкмо това е заложено и в Закона за защита на животните."

От мен:На всякъде по света ,но не и в България.Георги Сербезов от Пловдив е написал точната и до безкрайност болна истина.Препоръчвам я на Фурия и на Вълната,и на привържениците на евтаназията.И се питам,защо когато човек убие по-най-жесток начин човек,когато изнасилиха и убиха момичето в София,/нека не изброявам защото не са малко случаите.Защо за убийците им няма евтаназаия? когато са отнели човешки живот?Или живота на убийците, е по ценен от този на бездомните кучета?.Прощавайте-не ви дадох линк към статията.Ама то в тая бъркотия.http://www.dnevnik.bg/zelen/2010/10/15/977671_neudobnata_kucheshka_istina/
User's Signature

Помощ за животните

#207 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 08:49 PM

Браво на kiriaki чистата и гола истина сте написал но не си мислете че,някой ще го прочете или проумее аз това повтарям от 10 страници на сам !!!
Но ние българите винаги сме действли на принципа ако има закони то е за да се нарушават!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#208 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2012 - 09:20 PM

http://www.dnevnik.b...cheshka_istina/ Неудобната кучешка истина-Георги Сербезов.С Жоро когото познавам лично,сме на едно мнение.И е излишно след неговата статия да се коментира.Изпратих и сигнали до всички възможни инстанции.Ако това може ,нека помогне.
User's Signature

Помощ за животните

#209 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 10:36 PM

Вчера служители на “Екоравновесие” ми докладваха за жена, която е отишла при тях и им е занесла пет паспорта на кучета, които гледа на улицата. Аз питам обаче каква е отговорността на тази жена в момента? Как тя се грижи за това кучетата да не са заплаха за хора, които не ги хранят?

ЯЯЯ била съм в устата на Фандъкова.
Аз още когато пуснах темата за търсената помощ, казах, че ще понеса отговорност, ако докажат, че тези кучета са моите за които полагам грижи вече повече от три години. Те са разделени по двойки и не участват в мероприятието, тъй като техния район не на въпросното място.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#210 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 06:05 AM

grigo009, пресконференцията днес ще я гледам. Но снощи гледах шефа на екото, който не можеше да си свърши работата. Пак кабинета му пълен.. Показа и работниците, които се оплакаха, че някой им праща съобщения, и са ги заплашвали че ще ги одерат живи. Да не би това да е законно или нормално? И да я гледам и да не я гледам истерията и начина по който се "работи" е ясен. Всъщност не се работи защото.. И с предните случаи беше така и с този ще е.. Който иска мноого кучета да си загражда дворче и да си ги гледка.. Там може да ги събира на глутници и да разхвърля храна, не на улицата.

В момента дават за проблема по БТВ. Хората се страхуват да излязат, защото кучетата са около кофите и "хранилките". Има и снимки, но те не са нужни, за тези, които живеят тук. "загрижени" граждани ги гледат във входа на блока и заплашват останалите. Защо не ги приютят а ги трупат пред входове и казани се чудят всички.. По Нова телевизия г-жа Чолакова предложи евтаназия и да се спре храната, от организацията не искат. г-жа Чолакова, която предлага това решение каза, че има 4 кучета от улицата, а опонента от организацията 0 кучета. Интересно кой има интерес от цялата работа и къде отиват тези парички, които се отпускат за стопанисване на приюти, които се печелят от разни програми..

Пишете и цитирайте точките от закона, аз ще следя темата с интерес. :ba_025:

#211 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 06:40 AM

И аз в момента гледам БТВ и смятам, че се създава излишна истерия. Повечето истории ми се струват доста преувеличени и украсени. Ще гледам и разговорът след 8, въпреки че съм сигурна какво ще чуя.

#212 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 07:10 AM

И този път общината се справи блестящо. Настрои кучкарите срещу "обикновените" и съвестни данъкоплатци, за да отклони вниманието от нейните отговорности.

#213 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 07:31 AM

Хаха много ми хареса предложението на госпожата НПО общината да осигури сухата храна на "подхранващите" .. :ba_025:

#214 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:00 AM

Вълната, чула си само това...вс останало, което са само факти и факти и факти си го отминала най-малоумно...
За мен има няколко истини (които в този разговор се подминаха яко) и те са следните:
(предварително се извинявам за постотването, пишем това във всяка тема)
- кучешка тения се хваща от месото (да може и от акото на кучето, но тр да го хапнеш преди това, аз такива хора не познавам.) Яйцата на тенията не са летливи, не можеш да я "хванеш" от кихане или чрез вятъра....

- Злоупотребяява се яко с репликата "щом ги обичате, вземете ги у вас" - ми нали ще стане събирачи на кучета и после същите истерични съседи ще викнат, че им мирише, че аят, че сме за лудницата...

- Аз кастрирам, обезпаразитявам, лекувам, прибирам, търся осиновители...и не съм нито НПО, нито община. Това е работа на общината, но тя не я върши. Ми тогава др път Фандъкова или Бояджйска да ми преведат заплатите си по банков път...

- Събират кучета вече кастрирани и пак ги водят за "обработка" и пак се взимат пари от държавата за това. При нас има едно такова, което 3 беше залавяно за кастрация и сега го заловиха за 4 път. Не го върнаха, явно е минало в графа "бясно" или е пуснато на др място, за да го приберът още 7, 8 или "н" на брой пъти..

- Постоянно се пускат нови кучета, взети от др място. Често имаме някакви "обработени" които идват от не знам къде... Това е хитро, местните ги гонят или убиват и ей ти на законна евтаназия...А уж закона казва "от дето сме ги взели, там ще ги връщаме..." Тинтири минтири...

- Масовото изтрепване не работи. Ако работеше Софиянски щеше да е още кмет, нямаше да има бездомни по улиците и вс щеше да ни е наред. За мсетка на това има 3 пъи повече кучета от тогава...И тогава не се четяха експертни чуждестранни мнения и заключения и сега не се четат...

- Мн хубаво настройват хората един срещу друг...Ония си крадат лъжат и безчинстват, оправдават се с предишния кмет, директор и тн., а ние се гледаме на кръв със съдетит...

- Спираме вс да храним и след месец ще има повече нахапани хора, ходещи трупове на оито бъбреците им си личат под кожата (няма да поствам снимки, в раздела "без дом" има достатъчно)... и?

Аман...

#215 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 April 2012 - 08:04 AM

Цитат

Интересно кой има интерес от цялата работа и къде отиват тези парички, които се отпускат за стопанисване на приюти, които се печелят от разни програми.

От години търся по всевъзможни източници информация за програми, които осигуряват средства за създаване на частен приют. Ако знаеш такива - би ли ме информирал кои са?
А интерес от цялата работа имат общините. Защото те разпределят парите от данъците на хората, те гласуват сумите за дейности, свързани с бездомните и те усвояват гласуваните средства. Например за т.г. Столична община е отпуснала на ОБЩИНСКО предприятие Екоравновесие над 1 милион лв.; а за миналата доколкото си спомням бяха над 1,5 милиона.
Както видях преди малко по БНТ и БТВ - общината обяви за пореден път, че вина няма и отговорност не поема. Защото, видиш ли, и пречат НПО-тата :eg_033:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#216 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:13 AM

А не пречат ли? Защо не престанат за половин година да видим какво ще стане. Едните отиват и прибират кучетата, след тях отива някое НПО, "осиновява" и ги връща на улицата. Госпожата каза, че 10 хранила пред блока. Е, извинявай ама ако някой пред нашият блок събере 10 кучета и аз няма да ги търпя.

#217 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:14 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 02 April 2012 - 09:00 AM, написа:

- кучешка тения се хваща от месото (да може и от акото на кучето, но тр да го хапнеш преди това, аз такива хора не познавам.) Яйцата на тенията не са летливи, не можеш да я "хванеш" от кихане или чрез вятъра....

Само да вметна - ХОРАТА,които се явяват междинен гостоприемник се заразяват с кучешка тения именно от акото,но в частност и от всичко замърсено и не добре измито - зеленчуци,плодове.Не е изключено обаче да се заразиш връзвайки си връзките на обувките и хапвайки по-късно баничка без да се измиеш.А за децата - ами няма да коментирам,особено за най-малките,които лапат всичко.
КУЧЕТАТА,които са краен гостоприемник се заразяват черз консумация на сурово месо.
Сори за офф-а
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#218 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:27 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 02 April 2012 - 07:14 AM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 02 April 2012 - 09:00 AM, написа:

Само да вметна - ХОРАТА,които се явяват междинен гостоприемник се заразяват с кучешка тения именно от акото,но в частност и от всичко замърсено и не добре измито - зеленчуци,плодове.Не е изключено обаче да се заразиш връзвайки си връзките на обувките и хапвайки по-късно баничка без да се измиеш.А за децата - ами няма да коментирам,особено за най-малките,които лапат всичко.
КУЧЕТАТА,които са краен гостоприемник се заразяват черз консумация на сурово месо.
Сори за офф-а

Не е офф--, хубаво вмяташ, но е важно да се знае, че аланглетата са най-често срещания източник на тения. Поне това четох последно. И това беше изказване на лекар от Пирогов, склонна съм да му се доверя...

#219 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 08:28 AM

Никой от тук пишещтите, колкото и да познава проблема, каквито и идеи да има не може да се справи с проблема свръхпопулация. Много се хабите в приказки и разсъждения. Общината знае и има средства (зоконови и материални) за решаването му. Сега остава и желание да й дойде!

Има безстопанствени кучета - има нахапани.
Има дупки по пътя - има катастрофирали.
Кой е виновен?

#220 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 April 2012 - 08:39 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 April 2012 - 06:13 AM, написа:

А не пречат ли? Защо не престанат за половин година да видим какво ще стане. Едните отиват и прибират кучетата, след тях отива някое НПО, "осиновява" и ги връща на улицата. Госпожата каза, че 10 хранила пред блока. Е, извинявай ама ако някой пред нашият блок събере 10 кучета и аз няма да ги търпя.

Слушаш и четеш избирателно. Госпожата (на която, между другото на съм голям фен) каза, че храни 10 кучета, но не пред блока, а че ходи да ги храни, вкл. на изоставен строеж.
А какво ще стане, ако престанат да ги хранят, мога да ти кажа още сега:
1. Ще започнат да пазят контейнерите за боклук, където има храна. Вследствие на това ще има доста повече нахапани и ще ставаме свидетели на кучешки битки за храна.
2. По-слабите кучета, които не могат да се преборят, ще гледаме ходещи като скелети и умиращи от глад.
3. По-силните кучета ще се събират на глутници, за да си осигуряват по-лесно храна. Ще започнат да нападат хора, носещи храна.
4. Некастрираните ще продължат да дават поколение. Но това поколение ще бъде по едро, по силно и още по-приспособимо към жестоките условия.
Има ли смисъл да продължавам?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни