Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#241 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 02 April 2012 - 01:17 PM

valnata,що не идеш да си лекуваш страха от бездомни на лекар,ами увика целия форум? Аман вече от теб :eg_033: Три дни едно и също чета :храни ли ги били,поили ги били,крили ги били? Кое куче било разкъсало човека ,кое точно не! Ами иди и ги питай! Нареди ги на съд и ги питай кое точно нападна.А,има една подробност...Те Не могат да говорят! Няма как да ти кажат,кое точно ги е провокирало,били ли са ежедневно подложени на бой от същия или друг човек...По презумпция животните винаги са виновни! Хората тук се чудят, как да пресушат локвите животинска кръв която се изля,той като задъвкал една и съща.

Цитат

И добрите са участвали,

Гледай се кви глупости пишеш,как не те срам?

#242 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 01:37 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 02 April 2012 - 01:17 PM, написа:

valnata,що не идеш да си лекуваш страха от бездомни на лекар,ами увика целия форум? Аман вече от теб Качена снимка Три дни едно и също чета :храни ли ги били,поили ги били,крили ги били? ... той като задъвкал една и съща.

Цитат

И добрите са участвали,

Гледай се кви глупости пишеш,как не те срам?

Чак ми става забавно колко много внимание обърнахте на тоя трол вълната ... Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#243 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 01:50 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 02 April 2012 - 01:13 PM, написа:

Или целта ви е да превърнете притежаването на куче в някакъв вид лукс

Моята мечта е точно такава - заради желанието на сульо и пульо сме на това дередже.
А аз с носталгия ще си спомням времето, когато два прекрасни добермана търчаха сред насядалите хора на открито заведение в центъра на града сред майки с деца, млади, стари и никой не се страхуваше от тичащите добермани.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#244 Потребителят е офлайн   Фейт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 01:51 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 April 2012 - 01:37 PM, написа:

Чак ми става забавно колко много внимание обърнахте на тоя трол вълната ... Качена снимка

Съдейки по последните Ви постове, този който тролства сте Вие. Най-малкото от елементарно уважение можем да изслушаме/прочетем мненията на даден потребител по тема която касае всички ни които съжителстваме по един или друг начин с четриногите - било то домашни или бездомни! За Вас силно се съмнявам,че сте прочели всичките постове на потребителя, или и да сте ги прочели самият Вие му обръщате внимание с последния си коментар нямащ нищо общо с темата! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2012 - 01:51 PM

arsofia: Лов на вещици в София

87-годишен мъж беше нахапан жестоко от глутница кучета в квартал Малинова Долина, София на 29.03. Възрастният професор още се бори за живота си в Пирогов. Надяваме се докторите да съумеят да помогнат на проф.Ботьо Тачков, желаем кураж и сила на него и близките му.
В отговор на чудовищния инцидент от Столичната община заявиха, че вината е изцяло на неправителствените организации. Беше съобщено, че кучетата били целенасочено хранени със сурово месо и пускани по тези места от еко-активисти, че ще има глоби за хората, които хранят бездомните кучета.
Каква е логиката, по която едно нахранено бездомно куче е по-опасно от едно гладно бездомно куче ние не смеем дори да гадаем. Виждаме обаче за пореден път, че най-удобен и бърз начин за „справяне с кризата“ за една институция си остава това да бъдат насъскани хора срещу хора.
На свой ред журналистите с удоволствие подпалиха истерията без да се сетят да зададат смислените въпроси. А те не са „Кой живот е по-ценен, човешкия или кучешкия?“, както е модерно да се пита безмозъчно, защото отговорът е очевиден – всички ние мислим първо за безопасността на човека.
Няма такава организация в защита на животните, която да иска да има бездомни животни. Ние, като хора, обичащи кучетата, работим ежедневно, за да променим нещата по единствения ефективен в дългосрочен план метод.
Смислените въпроси, които никой не зададе са например:
защо в този район има толкова много некастрирани кучета?
защо единствените кастрирани животни в Малинова Долина са кастрирани от доброволци, а не от Столичната община?
колко сигнала има подадени за глутници кучета в района в централата на ОП „Екоравновесие“?
а колко кучета реално са били заловени и обработени от предприятието?
по каква логика са заловени произволни животни от района, а не е направено истинско проучване кои кучета са нападнали и почти убили човек?
защо се „прочиства“ целия район, компрометирайки кастрационната програма и създавайки още по-голям риск за живущите в Малинова Долина хора?
и т.н. – все въпроси, свързани с дейността на Столичната община в Малинова долина, която от години е нулева – кварталът е пълен с некастрирани, скитащи животни, там чисто и просто НЕ СЕ работи.
Междувременно екипи на ОП „Екоравновесие“ бяха пратени на място незабавно да заловят озверелите кучета. При пристигането си обаче заварват 1 куче, което избягало. Въпреки това, ловците на предприятието залавят 14 кучета от този и съседни квартали и ги отвеждат за 14-дневен престой и евтаназия в общинския приют в с.Сеславци.

Предписанието на Българска агенция по безопасност на храните и допълнителните възнаграждения на ловните екипи на общината, „пречиствали“ района в извънработно време
Бърза се да се демонстрира „вземане на мерки“. Това, че тези кучета вероятно нямат нищо общо с инцидента и животните, които са го причинили са вероятно още навън – не е от значение. Основното тук е бързо да убием няколко кучета, за да се успокоят хората.
Април и май съвместно с общината бяхме приготвили и организирали мащабна акция по кастрация на кучетата в ромските махали. Един много сериозен проблем за София, тези квартали са източник на нови и нови бездомни кучета в града. Малинова долина беше един от кварталите, които включваше нашия график. Настоявахме да избързаме, т.к. искахме да кастрираме максимален брой женски кучета преди разгара на пролетта.
Едва ли е нужно да казваме, че този план беше отменен миналата седмица и вместо да се осигури истинско решение на проблема – а именно незабавно да се спре възпроизводството и появата на нови животни в квартала, да се разбият глутниците, да се преустановят разгонванията – сега произволни животни се събират от там и ще бъдат избити. А мястото ще се освободи за съвсем нови, необработени кучета, които неизменно ще се появят навреме от многото цигански семейства в района.
Така колелото ще се завърти за пореден път без да е положено никакво усилие за истинско вникване и трайно решаване на проблема. А резултатите от този подход са вече налице – един жестоко пострадал човек; десетки, ако не и стотици избити, изтровени, застреляни кучета; ненавист и омраза сред гражданите според това дали са „за“ или „против“ сякаш изобщо има такъв въпрос.
Случката в Малинова долина се тълкува погрешно – че програмата „Кастрирай и върни“ не работи. А всъщност, тя показва точно обратното – че когато в един район не се работи по нея, то неизменно се появяват проблеми. Ето защо, вместо да се търсят изкупителни жертви в лицето на няколко десетки случайни кучета, потъпвайки законите, Столична община и Екоравновесие трябва най-после да проумеят, че за да се реши проблемът, трябва да се работи. Организирано, методично и повсеместно. За да им помогнем да го проумеят, изпратете сигнала от този ЛИНК*

#246 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 02:04 PM

Фейт, хич не си прав/а....Вълната пише само в тези теми и само тези 3 изречения, които е успяла да наизусти....
пише, брише...винаги едно и също. И тук се мятат всички да обяснят с думи прости (по-сложните хич не ги разбира) как са всъщност нещата...обаче тва е като пикаенето срещу вяъра.

#247 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 April 2012 - 02:16 PM

Цитат

Април и май съвместно с общината бяхме приготвили и организирали мащабна акция по кастрация на кучетата в ромските махали. Един много сериозен проблем за София, тези квартали са източник на нови и нови бездомни кучета в града. Малинова долина беше един от кварталите, които включваше нашия график. Настоявахме да избързаме, т.к. искахме да кастрираме максимален брой женски кучета преди разгара на пролетта.
Едва ли е нужно да казваме, че този план беше отменен миналата седмица...

Поредно доказателство за това, как работи общината :eg_033:
Ще ми е интересно да науча с какви аргументи е отменен този план.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#248 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 02:42 PM

Обществото и хората от властта, които си вършат работата (има и такива) са все още много слаби за да се справят с другите - хората от властта, които я заемат с една едниствена цел - да се облагодетелстват от поста си. Никой няма интерес програмата да заработи, защото никой (от обикновения ловец до ръководния състав) няма да има изгода от това. Какво ще стане, когато всички кучета бъдат кастрирани? Какво ще стане, когато популацията бъде овладяна?
Ще спре кранчето с течащи неконтрулируеми милиони.
Няма никакви шансове за противодействие срещу такава система ...

#249 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 03:10 PM

http://bg.time.mk/re...6aed/index.html
БНТ е снимала агресивни кучта .
Екипът е попаднал на озверели кучета на входа на Южен парк., по собствените им думи. Репортерът видимо рискува живота си , гонен от агресивни кучета. Твърди , че те са навсякъде
Показват и загрижени граждани , които разказват как не могат да се спасят от гонещите ги кучета.
Само дето ...

#250 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 03:14 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 April 2012 - 11:52 AM, написа:

owl, храненето е един от проблемите. И то е сериозен проблем. Друят е акциите на защитниците, които смятат за нормално кучетата да се хранят пред болове и градинки. Каква безотговорност само! И как разбраха, че глутницата е добра, след като в нея е имало и "не толкова добри" кучета? Едно като тръгне да напада/преследва жертвата, има огромна вероятност "добрите" да го последват. Така е станало и с човека, който изядоха онзи ден. И добрите са участвали, иначе на само куче ще му е зор.. Това, че сега въртят опашка значи ли че няма да последват агресивното куче? Почти всеки е нападан, може да си направи сметка. Кучетата нямат място на улицата. Не е нормално да се опитваме да ги върнем там и да чакаме продължение..

Oх стига вече с това хранене!Като развален грамофон стана темата все едно и също се повтаря.Вече се изморих и аз !
Къде според теб трябва да се хранят кучетата ааааа сетих се не трябва изобщо да се хранят нали така!!
Ами тога аз призовавъм всички да спрът да даряват дрехи,храна да давът стотинки на цигани те така ще им спрем популацията нали така ??!!Ха да ама не като им сперш парите на мангалите и какво правят почват да крадът!!
Всички сме съгласни че,не трябва да има бездомни кучета и котки по улиците и всеки си има свой причини за това но не по-този начин!!!
Кажи ми ми моля те как според теб трябва да се разреши този проблем че ,аз до тук не видях и едно решение да постнеш???
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#251 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 03:19 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 02 April 2012 - 03:10 PM, написа:

http://bg.time.mk/re...6aed/index.html
БНТ е снимала агресивни кучта .
Екипът е попаднал на озверели кучета на входа на Южен парк., по собствените им думи. Репортерът видимо рискува живота си , гонен от агресивни кучета. Твърди , че те са навсякъде
Показват и загрижени граждани , които разказват как не могат да се спасят от гонещите ги кучета.
Само дето ...

Ихаааа това дето седно до краката на онази ненеормалница беше много злоооо направо се притесних то толкова искаше да я изяде че ,не знам как се спаси!!!!!
ХААААААХАХХАХАХА СМЕШНИЦИ КУЧЕТАТА ГИ ГОНЕЛИ СКОРО И КАЛИНКИТЕ ЩЕ ПОЧНАТ!!!!
ЛУДИ ХОРА
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#252 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 02 April 2012 - 02:04 PM, написа:

Фейт, хич не си прав/а....Вълната пише само в тези теми и само тези 3 изречения, които е успяла да наизусти....
пише, брише...винаги едно и също. И тук се мятат всички да обяснят с думи прости (по-сложните хич не ги разбира) как са всъщност нещата...обаче тва е като пикаенето срещу вяъра.

Еми къде да пише? Докато има изядени хора и той ще пише. Няма да спре да повтаря, че мястото им не е на пътя. И вие пишете тук и то само три изречения- "не са виновни" "нека ги спасим" "провокира ни са". Много добре разбирам нещата и това, че на някой не му изнася да се прибират кучета не става мой проблем. Хем искаме да ги няма, хем като се прибират ревем. Еми осиновете ги и си ги гледайте в къщи, какво ги събирате. Храненето на глутници и "осиновяването", което се практикува само прави нещата по-сложни. Като скриеш 5 кучета днес не помагаш по никакъв начин и хич не е отговорно. Знам, че много хора са готови на всичко(не случайно работниците от екото ги е страх) и че ще обиждате, но фактите са си факти.

KOKO_ko , сега е звездният ти миг..:tb_195: :ab_041:

#253 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 April 2012 - 04:18 PM

Показване на мнениетоGAG, в 02 April 2012 - 01:50 PM, написа:

Моята мечта е точно такава - заради желанието на сульо и пульо сме на това дередже.
А аз с носталгия ще си спомням времето, когато два прекрасни добермана търчаха сред насядалите хора на открито заведение в центъра на града сред майки с деца, млади, стари и никой не се страхуваше от тичащите добермани.

Това повече ми прилича на меркантилщина отколкото на мечта... И точно тези, по-заможните, като излезе някаква нова мода, без да се замислят, ще се отърват от старото, и ще си "гледат" модерното, докато му мине модата и на него...За тях кучето е просто някакъв моден аксесоар... Така, че издевателствата на разни рекетьори над обикновените хора, имащи кучета просто защото ги обичат, за мен са неприемливи... Единствения критерий, от който да зависи дали трябва някой да притежава куче или не, според мен трябва да е отговорното отношение относно задоволяването на всички жизненоважни потребности на кучето...Ако има строг контрол за това, изцяло бих го подкрепил..., но да ми контролират дали му плащам някакви идиотски такси; дали съм го чипирал; да ме изнудват да му слагам ваксини, за които е доказано, че са напълно излишни след втората година и дори вредни; и за всякакви други идиотски приумици, задоволяващи единствено алчните амбиции на някои,...ами няма да се "наведа"...

#254 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 04:30 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 02 April 2012 - 04:18 PM, написа:

Показване на мнениетоGAG, в 02 April 2012 - 01:50 PM, написа:

Това повече ми прилича на меркантилщина отколкото на мечта... И точно тези, по-заможните, като излезе някаква нова мода, без да се замислят, ще се отърват от старото, и ще си "гледат" модерното, докато му мине модата и на него...За тях кучето е просто някакъв моден аксесоар... Така, че издевателствата на разни рекетьори над обикновените хора, имащи кучета просто защото ги обичат, за мен са неприемливи... Единствения критерий, от който да зависи дали трябва някой да притежава куче или не, според мен трябва да е отговорното отношение относно задоволяването на всички жизненоважни потребности на кучето...Ако има строг контрол за това, изцяло бих го подкрепил..., но да ми контролират дали му плащам някакви идиотски такси; дали съм го чипирал; да ме изнудват да му слагам ваксини, за които е доказано, че са напълно излишни след втората година и дори вредни; и за всякакви други идиотски приумици, задоволяващи единствено алчните амбиции на някои,...ами няма да се "наведа"...

:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
Аз все се чудя с какво един доберман(всички породисти кучета със сертификати )са по добри от едно улично куче ??????Аз ще ви кажа с нищо кучето си е куче без значение цветът на козината му ,без значение окраската му!Така стига с тези породисти и нз кви глупости !
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 05:25 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 02 April 2012 - 11:13 AM, написа:

Оул, ами като свършат кучетата от приютите ви - нали всички ще са кастрирани и затова няма да се плодят - тогава какво правим с хората, които не могат да си позволят финансово да си купят куче от развъдник, но желаят да имат такова...Или целта ви е да превърнете притежаването на куче в някакъв вид лукс, при положение, че от хилядолетия кучето си е било постоянен спътник на човека..

Човек, дотам да я докараме, ще му мислим тогава. Ама щом в Англия и САЩ още са им пълни приютите, смятай дали ще стане някога при нас това, да не останат кучета за взимане ... Нали ги гледам във Facebook feed-a американците "URGENT! ей-тия ще ги евтаназират в сряда, някой бързо да реагира, моля" ...

И с тия ГМО-кучета, направо ми скри шапката ...

Аз след сума писане насам-натам, по бг-мамма и по разни статии, в опит да налея акъл, направо ми писна вече.

И само един извод направих за себе си: кучето тия дни само с намордник навън, че да не налапа от някой активист хвърлен салам със стрихнин. Много самодейци, много нещо ... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 02 April 2012 - 05:34 PM

Общината да отпусне по 10лв на който и доведе ЖИВО куче :dog: вкл. и домашно което не е на повод .

Този демократичен метод ще отръска всички хрантутници от веригата( без ветеринарите :md_064: )и ще победи методите -
-кастрирай , върни и ухапи :ab_041:
- кастрирай и прати на Сатурн ( или на майната си :af_089: )
или -кастрирай и докарай виетнамци ...
Баси нещастната и жалка държавица и нация която не може да победи 20 шибани кучета ,20 години .

#257 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 05:40 PM

Но по закон вие трябва да водите кучета с намордник.Само сега ли решихте да го направите.?Трябва ли кучета ви да страдат от ваша безотговорность? Не чи поддьржам тея които тровят.Ако слагате намордник ,то куче няма да се отрови.

#258 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 05:51 PM

Като дават по 10 лв за куче ,цигани ще имат работа много.Ще ги товарят в чували на каруци.Дали еко ще успее да ги кастрира ,или всички ще ги признаят за агресивни?? :dh_188:

#259 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 06:41 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 02 April 2012 - 03:34 PM, написа:

Общината да отпусне по 10лв на който и доведе ЖИВО куче :dog: вкл. и домашно което не е на повод .

Ако пресметнем заплатата на "ловните екипи" и явната неефективност при залавянията,разхода по гориво и т.н.,може да се окаже ,че този прийом би излязъл и по- евтин и по- ефективен.

#260 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 06:44 PM

Показване на мнениетоira67, в 02 April 2012 - 03:51 PM, написа:

Като дават по 10 лв за куче ,цигани ще имат работа много.Ще ги товарят в чували на каруци.Дали еко ще успее да ги кастрира ,или всички ще ги признаят за агресивни?? :dh_188:

Циганите са изобретателни,ако им се отвори такава ниша,веднага ще оборудват каруците в платформи с клетки.Екипировката им по залавянето ще бъде и по-ефективна и по-хуманна,

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни