Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#461 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2012 - 05:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 05:24 PM, написа:

Обяснявам още по-бавно.
Важи ако не разполагате с места за 20 хил. в приютите.
Докато се изтеглят 3900 другите 16 хил. оставят кученца. Повтарям, другите.

За някои мултимилионери, нали си чувала как обясняват произхода на милионите си - "за първия милион не ме питайте..."

#462 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2012 - 05:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 05:40 PM, написа:

... и свърхпопулацията, толкова по-зле ще става. Положението е изтървано тотално, не го ли виждате?

Как да виждаме, нали по-горе ти написахме, че сме НЕЗРЯЩИ на фона на неугасващите ти прозрения ... имай милост поне към недъзите на ближния, ако не можеш да проявиш такава към некви крастави глутници ВИНОВНИ кучета ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#463 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 05:55 PM

От всичките умнотии на Фурията излиза, че ВСЯКО куче на улицата е агресивно и за това трябва бързо да се УБИЕ.

И една вметка - аз съм от хората,които имат родословно куче от развъдник, с чип и т.н. НО не го водя по изложби и не го РАЗВЪЖДАМ, въпреки чудесното му потекло. Преди това съм имала "чистокръвна улична превъзходна", която почина от старост..

В същото време комшийте имат голдън от обявка за 200 лв и сещайте се какво става...

А още "по-якото" е ,че в малка България са се нароили ужасно много БОРСИ и зоомагазини, които бълват всекидневно кученца от Словакия, Унгария, купени за стотинки от ФЕРМИ... сещайте се отново какво става с тях.

Ако не се вземат бързи мерки тази търговийка да секне, колкото и да избивате - хилядите "тръби, пълнещи басейна " няма да пресъхнат!

#464 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 06:05 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 04 April 2012 - 05:42 PM, написа:

Обяснявам още по-бавно.

За някои мултимилионери, нали си чувала как обясняват произхода на милионите си - "за първия милион не ме питайте..."

Ще рече - за първите 20 хил. не питайте :md_064:
Няма да са първите. И това е отработено, като 100 хил. чрез отстрел за 2 седмици при Базеску у съседите, обявено военно положение. Питай ги имат ли си кучета. Пък и некси не е онова соц безвремие да си седиме дома и да трепериме. Ще трябва да се отстрелят сериозна бройка НЕЗРЯЩИ и да дойдат танковете, което леко ще усложни процеса.

#465 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоelrisha, в 04 April 2012 - 03:55 PM, написа:

От всичките умнотии на Фурията излиза, че ВСЯКО куче на улицата е агресивно и за това трябва бързо да се УБИЕ.

И една вметка - аз съм от хората,които имат родословно куче от развъдник, с чип и т.н. НО не го водя по изложби и не го РАЗВЪЖДАМ, въпреки чудесното му потекло. Преди това съм имала "чистокръвна улична превъзходна", която почина от старост..

В същото време комшийте имат голдън от обявка за 200 лв и сещайте се какво става...

А още "по-якото" е ,че в малка България са се нароили ужасно много БОРСИ и зоомагазини, които бълват всекидневно кученца от Словакия, Унгария, купени за стотинки от ФЕРМИ... сещайте се отново какво става с тях.

Ако не се вземат бързи мерки тази търговийка да секне, колкото и да избивате - хилядите "тръби, пълнещи басейна " няма да пресъхнат!

Ама кинология не е само в изложбите, това са глупости, кинология е наука за кучета и е в интерес на всички ни да спрем да визираме само и единствено изложбите като кинологически мероприятия. Защото не са, то е ясно. Има работа и спорт с кучета, обучение, възпитание, сума ти дисциплини, които могат да са супер интересни за човека с кучето. И разбира се зоомагазините и борсите трябва да са забранят със закон, както и фермите. Махленските скачки да се озаптят чрез регистрацията на кучила и с развъждането да се занимават само специалисти, развъдчици, фенове на породата, а не да плоди съседа своето женско с мъжкия от другия вход "за здраве". Дори далеч не всяко родословно трябва да дава поколение, за това някои развъдчици са решили кученца пет-класа да продават кастрирани, за да се избегнат нежелателните скачки. Евала, дано да има повече такива хора.
Далеч не всеки човек трябва да има куче, но всяко куче има нужда от стопанин, който както да го пази от садисти, така и да носи отговорност ако животното ухапе някой. Което с кучетата навън е неосъществимо.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#466 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 06:25 PM

Кинологията не е наука. Тя е едно благородно хоби. В определението все по-често се съмнявам.

#467 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 06:27 PM

Да, НО уличните кучета все пак са ФАКТ и не приемам , че единственото решение е да се избият.
Когато се вземат всички превантивни мерки, налагат се сериозни санкции и има КАЧЕСТВЕН и ЕФЕКТИВЕН КОНТРОЛ на всяка брънка в колелото, тогава ще се реши и проблема с бездомниците.
Аз лично не мога да приема ,че едно живо същество трябва да бъде безпричинно убито само защото е имало нещастието да се озове на улицата.

И понеже съм голям "фен" на Общините, ще ми се да попитам, след като се събират данъци и такси за кучетата, къде са специалните ОГРАДЕНИ кучешки полянки, където собствениците имат право да пуснат кучетата си и да потичат?
За какво отиват средствата ,събрани от всички съвестни граждани ,собстеници на кучета?

Аз нямам против моите пари да отиват за приюти, или когато има сигнал - съответната служба да реагира бързо и адекватно , но е ФАКТ ,че това не се случва!

Скоро имаше ЗОВ за помощ във Фейсбук, за куче ,озовало се на парапет на 5 ет. в строяща се сграда. Направо побеснях ,че нито една държавна служба не откликна, напротив - имаше чист смях в лицето. И кучето падна от 5 ет........До колкото ми е известно се бореха за живота му с пари от дарители.

Та къде е държавата , която има отпуснати пари, събира и нашите пари, ама оставя работата някой друг да я свърши??

Целият проблем не се крие в това, че има хора,хранещи животните или има частни организации, които полагат грижи за животните... ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ДЪРЖАВАТА КАКТО ВИНАГИ БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ и е пълна само с КОРУМПИРАНИ ХРАНЕНИЦИ, КОИТО СИ ЧЕШАТ ТОПКИТЕ и чакат да стане 17 ч. за да си тръгнат от работа, а на 31-во число да си вземат заплатката!

#468 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 06:32 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 04:25 PM, написа:

Кинологията не е наука. Тя е едно благородно хоби. В определението все по-често се съмнявам.

Изложбите и развъждането са хоби (би трябвало да са, но май за 99% далеч не е) но изложбите и развъждането са част от кинология, и далеч не е всичко, има е други съставни части, не по-малко важни, възпитание и обучение също не са на последно място.
:-))

Елриша, а какво да направи държавата по сигнал? Същото което направи в случая с Невена - праща колата от Екото, идват, кастрират ги, връщат ги по местата, докато няма някой серизно пострадал това е положението. А като има пострадал първо сам си е виновен, второ пак минава колата, събира каквото им падне без значение дали са същите кучета и така отбиват номера.

Не им е работата навън на животните без стопанин.
User's Signature

#469 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 06:41 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 06:13 PM, написа:

...
Ама кинология не е само в изложбите, това са глупости, кинология е наука за кучета и е в интерес на всички ни да спрем да визираме само и единствено изложбите като кинологически мероприятия. Защото не са, то е ясно. Има работа и спорт с кучета, обучение, възпитание, сума ти дисциплини, които могат да са супер интересни за човека с кучето. ...

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 06:25 PM, написа:

Ема това вие, можещите и знаещите трябва да го направите достояние на останалите. С риск да обидя някой: хич не е така, дори и погледнато в този форум - без подобна тема, впечатлението на неуките като мене е, че кинологията е едно перчене, където някой избива комплекси за външния вид на кучето си, някой ти обяснява колко ти е скапано кучето, 'щото нема красиви букви на бял лист, на изложбата. Нищо повече. И каквото и да си говорим за развъдниците, включително и с аргументите "аз му определям цената, защото съм бдял/а и грижил/а за него", пак става въпрос за пари. Не че не са се грижили като за свое кутре, което няма да продават, това е вид търговска дейност. Точно те, като продаващи не предмет, не търсещи само и единствено печалба и производство на кило, а като отглеждащи и изграждащи живи същества, биологични видове, би трябвало първи да се 'попрецакат' за да се спре това безумие с уличните кучета.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#470 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 06:42 PM

Елриша, а какво да направи държавата по сигнал? Същото което направи в случая с Невена - праща колата от Екото, идват, кастрират ги, връщат ги по местата, докато няма някой серизно пострадал това е положението. А като има пострадал първо сам си е виновен, второ пак минава колата, събира каквото им падне без значение дали са същите кучета и така отбиват номера.

Не им е работата навън на животните без стопанин.

-----------------------------------

Добре де, нали уж четеш внимателно?!

#471 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 06:44 PM

...

#472 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 06:53 PM

elrisha
Ама човек, държавата НЯМА право да направи нищо друго като има сигнал, разбери. Има право да дойде, да кастрира и да върне на мястото докато не стане беля. И само СЛЕД като стане белята реагират, ПРЕДИ това нямат право копче да кажат на миличките кученца. Казвам ти, аз лично вдигнах ръце от пустото Еко, кастрирам сама за моята сметка, защото тия там могат да ми вземат 1 и да изсипят после 10, ще стане страшно. А някой от съседите е викал колата, виждала съм я, но явно не са намерили глутницата, и слава Богу, че не се знае каква щяха да я свършат. Те са абсолютно безполезни и неефективни. Никаква файда от тях.

Wolfdiver
Човек, остави с породите да се занимават развъдчиците, така е редно и правилно - да не се плоди всичко дето шава, аз няма как да убедя хора, които искат куче, да си осиновят от приют, ако могат за 50 лева от животинския или от съседа да купят породо-подобно. А както е тръгнало съвсем скоро породоподобни ще завалят като градушка, и тогава? Ще се разбиваме на цели породни приюти като в САЩ? Не го искам това.
User's Signature

#473 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 07:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 06:53 PM, написа:

... аз няма как да убедя хора, които искат куче, да си осиновят от приют, ако могат за 50 лева от животинския или от съседа да купят породо-подобно. А както е тръгнало съвсем скоро породоподобни ще завалят като градушка, и тогава? Ще се разбиваме на цели породни приюти като в САЩ? Не го искам това.

Ами именно де :smile:

Цитат

...Точно те, като продаващи не предмет, не търсещи само и единствено печалба и производство на кило, а като отглеждащи и изграждащи живи същества, биологични видове, би трябвало първи да се 'попрецакат' за да се спре това безумие с уличните кучета.

Ако подбия междусъседкото развъждане, то (междусъседското и 'заздраве') ще попрестанат. Знам обаче, че им е трудно.
Но и не приемам спартанският подбор - това пале се е родило и дори и да не е наследило шампионската титла на баща си, не го прави по-малко куче. Не е ли по-редно, дори и кастрирано, то пак да си се приема като такова?!
User's Signature

#474 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 07:21 PM

Кинологията е мощен регулиращ фактор.
Но каквито са ни противо-бездомно-кучешките мерки, такава ни е и кинологията. Или обратното, все тая.
Разбирай - нямаме нито едното, нито другото.

По конкретния ти въпрос, Wolfdiver, да, абсолютно. Щом си се родил, имаш право и т.н. и т.н. Изборът не е какво да правим след като се е родило кутрето, а дали да "раждаме" кутрето. Хората "раждаме" кутретата.

#475 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 04 April 2012 - 07:45 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 06:05 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 04 April 2012 - 05:42 PM, написа:

Обяснявам още по-бавно.

Ще рече - за първите 20 хил. не питайте :md_064:
Няма да са първите. И това е отработено, като 100 хил. чрез отстрел за 2 седмици при Базеску у съседите, обявено военно положение. Питай ги имат ли си кучета. Пък и некси не е онова соц безвремие да си седиме дома и да трепериме. Ще трябва да се отстрелят сериозна бройка НЕЗРЯЩИ и да дойдат танковете, което леко ще усложни процеса.

Ами нали искате предложения за справяне с "проблема"... :md_064: Социализъм не искате, тогава да опитаме по най-демократичния път...а именно живущите хора из районите , където се размотават безпризорни кучета, да си провеждат събрания, на които да се решава съдбата на бездомните - да бъдат премахнати или да си ги гледат, поемайки си съответните отговорности... Все пак кучетата са придошли отнякъде си, така че дали да обитават там или пък не, определят хората в съответния район...

#476 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 07:53 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 04 April 2012 - 07:45 PM, написа:

Ами нали искате предложения за справяне с "проблема"... :md_064: Социализъм не искате, тогава да опитаме по най-демократичния път...а именно живущите хора из районите , където се размотават безпризорни кучета, да си провеждат събрания, на които да се решава съдбата на бездомните - да бъдат премахнати или да си ги гледат, поемайки си съответните отговорности... Все пак кучетата са придошли отнякъде си, така че дали да обитават там или пък не, определят хората в съответния район...

И ти казА, квот казА. Добре, нека хората определят.
Хората са инертни и си имат други грижи. "Хората" няма да направят нищо.
Ще го правят други "хора" и така ще се получава да имаме 10 хил. вместо 150 хил.
Ти, например, колко събрания, на които ще се решава съдбата на бездомните, ще посетиш?
хинт: 0,1, e*eте се.

#477 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 08:19 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 07:21 PM, написа:

По конкретния ти въпрос, Wolfdiver, да, абсолютно. Щом си се родил, имаш право и т.н. и т.н. Изборът не е какво да правим след като се е родило кутрето, а дали да "раждаме" кутрето. Хората "раждаме" кутретата.

Да, мил_, това е най-мощният фактор - изобщо такива междусъседки и 'заздраве' раждания не трябва да има. Но в момента положението е друго. Има доста родени и изхвърлени. За тях трябва да се грижим (термина на общината е 'решим', тя не се грижи по върпоса).
Тука ми е идеята - защо така от развъдчиците се приемат кучетата без родословие или такива, които не са печелили цицаб и не_знам_каква_си_хипертитла? От тука мога да ви цитирам развъдчици, които, едва ли не се караха, че ако нямаш родословие, имаш породоподобно куче, изобщо създават впечатлението, че е второ качество куче, а аз не смятам така - всяко куче си е 'истинско'. Това отблъсква част от хората, защото не всеки е кинолог и не може да погледне нещата от тази гледна точка, и те поглеждат към споменатите порочни практики. Цената им на куче_с_родословие им е непосилна и те търсят решение. От там и ниската им изобщо култура - и ето проблемът с бездомните ексалира през определени периоди.
User's Signature

#478 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 08:29 PM

Wolfdiver, мисля, че сте се засегнал излишно.
Под "качество" на екземпляр в развъждането се има предвид доколко доближаващи се до стандарта на породата кученца би могъл да произведе той.
Това няма нищо общо с "качество на живот" или "качество на емоция". Тези неща си ги решаваме ние, а за тях не е нужно да търсим сходство със стандарти. Ако ви разбирам правилно, сходството със стандарта на породата не е определящо за вас и не е източник на емоциите ви, тогава въпросната оценка не би трябвало да ви вълнува. Ако все пак ви вълнува, трябва да разберете, че търсенето на "идеалния екземпляр" е нещо като търсенето на тасманийския тигър.

#479 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 08:42 PM

Wolfdiver, искам да ви попитам - ако "бракосъчетаете" афганска хрътка с кокер шпаньол , каква порода ще са малките ? Наистина ли не разбирате защо е необходимо породното развъждане в истински развъдници, между кучета с доказан произход и отлични качества?!?!

Защо винаги като стане дума за родословия и започва да се смесват нещата с любовта ?!?!
Смятате ли, че аз като притежател на родословно куче не го обичам или пък не обичам кучетата,които си нямат порода и са на улицата?!

Странно ми е..

#480 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 04 April 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 07:53 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 04 April 2012 - 07:45 PM, написа:

И ти казА, квот казА. Добре, нека хората определят.
Хората са инертни и си имат други грижи. "Хората" няма да направят нищо.
Ще го правят други "хора" и така ще се получава да имаме 10 хил. вместо 150 хил.
Ти, например, колко събрания, на които ще се решава съдбата на бездомните, ще посетиш?
хинт: 0,1, e*eте се.

Ако не ги е грижа хората, тогава на вас какъв ви е проблемът? Значи не трябва да се прави абсолютно нищо - ни кастрации, ни приюти, ами нищо... Какво сте се захванали изобщо с кучетата, в такъв случай...Много започва да ми "вони" тази работа...

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни