Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#701 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 07 April 2012 - 08:35 PM

Цитат

"Може би съвременна България е на прага на своята Нощ на заместник-кметицата, в която трябва да бъдат избити хиляди кучета, а защо не и дразнещите ни кучкари, наричащи себе си "природозащитници"?

Идва животинска Холокоста....

#702 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2012 - 08:46 PM

Със всички възможни средства.Който, където се намира.С публикуване на материали в чуждите преси и групи,за случващото се в България и пъкления замисъл на управляващите ни.Със писане на сигнали,до всички възможни инстанции.И да подкрепим искането за оставката на министър Найденов.Той не се справи с проблема.
User's Signature

Помощ за животните

#703 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 08:57 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 07 April 2012 - 08:46 PM, написа:

Със всички възможни средства.Който, където се намира.С публикуване на материали в чуждите преси и групи,за случващото се в България и пъкления замисъл на управляващите ни.Със писане на сигнали,до всички възможни инстанции.И да подкрепим искането на оставката на министър Найденов.Той не се справи с проблема.

Току що помолих една съфорумка за материали и снимкови и писмени за нарушение на закона за защита на животните моля и всички тук който имат такива ако може да ми ги изпратят.
Ще напиша писмо в коеот ще помоля за помощ всички германски и европейски организации за помощ.В момента в който писмото е готово заедно със снимкови и писменен материал ще го пусна във форума за да го видте всички ще постна и линкове на организации те до който съм го изпратила.
Това е единствения начин по който се сещам да помогна.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#704 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 07 April 2012 - 07:57 PM, написа:

Показване на мнениетоkiriaki, в 07 April 2012 - 08:46 PM, написа:

Със всички възможни средства.Който, където се намира.С публикуване на материали в чуждите преси и групи,за случващото се в България и пъкления замисъл на управляващите ни.Със писане на сигнали,до всички възможни инстанции.И да подкрепим искането на оставката на министър Найденов.Той не се справи с проблема.

Току що помолих една съфорумка за материали и снимкови и писмени за нарушение на закона за защита на животните моля и всички тук който имат такива ако може да ми ги изпратят.
Ще напиша писмо в коеот ще помоля за помощ всички германски и европейски организации за помощ.В момента в който писмото е готово заедно със снимкови и писменен материал ще го пусна във форума за да го видте всички ще постна и линкове на организации те до който съм го изпратила.
Това е единствения начин по който се сещам да помогна.

Благодаря,отговорих ви,не разбрах обаче получихте ли отговора.Ако искате ще ви свържа директно с Ирина Николова?

#705 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 April 2012 - 09:14 PM

И какво ще постигнете с протеста? Да приемем, че принудите СО да спре събирането на бездомни... Тогава ще си "измият" ръцете с вас, казвайки на хората, че им пречите да си вършат работата... и ако има отново изпонахапани, недоволните да съдят точно вас, а не СО. А и е възможно гражданите да започнат да ги трепят масово бездомните кучета. Така, че ако наистина им мислите доброто на кучетата, не е ли по-добре да мислите върху компромисен вариант - примерно да поемете ангажимент да не се допуска създаване на глутници - споменал съм го един начин с вързването им, а сигурно знаете и за други варианти...Целта е хората да не се плашат от свободните кучета... така биха били по-благосклонни към тях...

#706 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 09:19 PM

"Човеколюбци",вижте Истината!

Цитат

През 2004 г. безстопанствените кучета по улиците на румънския град Орадя са над 4 хиляди. За сравнение - жителите на града са 180 хиляди.

Днес скитащите животни там са по-малко от 300. И продължават да намаляват. Причината е успешният план на британския бизнесмен Робърт Смит, който отива да работи в Румъния през 2003 г. и е ужасен както от гледката на убити бездомни кучета, така и от състоянието на живите. Той разработва програма за бърза кастрация и ваксинация на животните и отваря център за медицински грижи и осиновяване. И решава проблема. При това с много по-малко средства, отколкото румънските общини са отделяли преди това за избиване на безстопанствените кучета.

Същия успех можеше да има и Столична община, ако наистина имаше воля да се справи с проблема. Всъщност Робърт Смит беше в България още преди последните местни избори и представи на кмета Йорданка Фандъкова конкретен план с мерки (повече за него по-долу). Основната причина за бездомните кучета в София отдавна е ясна - липсата на контрол върху домашните животни, чиито стопани изоставят тях или потомството им на улицата просто защото вече не им се занимава. Или пък ги пускат да се разхождат некастрирани.

Медийната и обществена истерия след тежкия инцидент в "Малинова долина" ("Моят живот или този на кучето е по-ценен?"), както и неадекватната реакция на отговорните институции (като идеята да се глобяват хората, които хранят бездомни животни) обаче показа колко сбъркани са представите за произхода на проблема. Истинският виновник за трагедията са всички хора, които са допуснали кучетата да станат бездомни - тези, които са ги изоставили на улицата, и институциите, които трябва да контролират спазването на разпоредбите.

Ако погледнем на проблема без пелената на емоциите, ще видим и решението, скрито в отговорите на следващите пет въпроса.

Повече ли са бездомните кучета?
Няма официални данни.

Според последните три официални преброявания на безстопанствените кучета броят им през 2007 г. е бил над 11 хил., през 2009 г. е паднал на 8,5 хил., а през 2011 г. се е качил на над 9 хиляди. Данни за 2012 г. все още няма. Според наблюденията на фондация "Четири лапи" през последните години има задържане на броя на бездомните животни на постоянно ниво - около 10 хил., но жителите на София не усещат, че общината взима някакви мерки. Според Явор Гечев, ръководител на отдел "Маркетинг" във фондацията, причината е проста - обработените животни не се маркират по начин, по който да бъдат разпознати. Пластмасовите ушни марки например биха могли да отличават кастрираните, ваксинирани и обезпаразитени животни от разстояние.

Според Стела Райчева, координатор връзки с обществеността в Animal Rescue Sofia, напоследък е имало прилив на животни заради затварянето на стотици строителни площадки. "И ще е така, докато всеки строеж има по 5 - 10 кучета уж за охрана, които след това биват пуснати на улицата да се оправят", коментира Стела Райчева и добавя, че контролът върху тях е абсолютно нулев.

Каква е причината за големия брой бездомни кучета?
Безотговорното отношение на някои хора към домашните им животни.

Основната причина за големия брой бездомни кучета е липсата на контрол над домашните животни. По наблюдения на Animal Rescue Sofia всяка година в София се изоставят близо 15 хиляди домашни кучета и техните потомства. Други пък се оставят да се разхождат без надзор по улиците, като например дворните охранителни кучета по строежи, складове и т.н. В повечето случаи те не са кастрирани и така популацията продължава да се увеличава. По наблюдения на "Четири лапи" приблизително всяко второ бездомно куче не е родено на улицата. Благоприятни фактори са и лошото събиране на битовите отпадъци, задържането на застояла вода и изоставените постройки.

Изоставянето на домашните животни е забранено със закон, но наказани за това няма. Липсва и работещ регистър на домашните животни, който би помогнал за по-добър контрол над тях. В момента няма официални данни колко точно са домашните кучета в София. Говори се, че са 100 - 150 хил. Според актуализираната програма на Столична община за овладяване на популацията на безстопанствените кучета регистрираните за първите два месеца на 2012 г. са 633. През 2011 г. пък са били регистрирани близо 4 хил. кучета.

Има и много сигнали, че към София организирано се извозват животни от съседни общини като най-безболезнен начин да се реши проблемът в тях.

#707 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 09:20 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 07 April 2012 - 08:14 PM, написа:

И какво ще постигнете с протеста? Да приемем, че принудите СО да спре събирането на бездомни... Тогава ще си "измият" ръцете с вас, казвайки на хората, че им пречите да си вършат работата... и ако има отново изпонахапани, недоволните да съдят точно вас, а не СО. А и е възможно гражданите да започнат да ги трепят масово бездомните кучета. Така, че ако наистина им мислите доброто на кучетата, не е ли по-добре да мислите върху компромисен вариант - примерно да поемете ангажимент да не се допуска създаване на глутници - споменал съм го един начин с вързването им, а сигурно знаете и за други варианти...Целта е хората да не се плашат от свободните кучета... така биха били по-благосклонни към тях...

Вижте,в случая само предадох информацията.Организацията е от всички софийски НПО.Аз не съм член на НПО,а просто гражданин.

#708 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 09:49 PM

Desislava Borisova
СОФИЯ!!!!!! СПЕШНО!!!
В момента на бул. "Прага" има 5 или 6 огромни камиона и 30-40 човека, които са дошли да приберат бездомните кучета. Къде ще ги приберат, като няма достатъчно място в приютите? Или ще ги избият някъде?
https://www.facebook...p?id=1330430120
Desislava Borisova

Явно се прави тайно Великденско прочистване.

#709 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 April 2012 - 10:31 PM

Който стане свидетел на такова нещо, може да снима камионите и номерата им, както и действията на хората. Но си мисля, че в Екоравновесие няма толкова служители, пък и големи камиони нямат.

А ето една анкета, в която можете да изразите мнението си:
Трябва ли Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов да подаде оставка заради неизпълнените ангажименти за прилагане на Закона за защита на животните, Закона за ветеринарномедицинската дейност и намаляване на броя на бездомните кучета по хуманен и ефективен начин?

Това мнение е редактирано от gabipap: 08 April 2012 - 01:19 AM

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#710 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 06:53 AM

Ех, с тези оставки и пилеене на енергия ...
Какво като сменят Найденов, искате на негово място някой като новата здравна министърка, която беше най-големият враг на инкриминацията в Парламента? Която слушаше за връзката между насилие над животни и хора и викаше "ми аз не съм съгласна" - с кое не си съгласна, с неопровержимо доказани факти, които хората ползват, за да правят профили и ловят престъпници?
Не видяхте ли, че всеки следващ директор на Екото е в пъти по-зле, така е и с министрите.
Проблемът изобщо не е персонален, но с тези лични войни може и да стане такъв.

Найденов отначало реагира с нормална позиция - заглавия в пресата, че е против безмислените евтаназии. След два дни направи завой. Изобщо не мисля, че причината е в него самия. Такъв е маниерът на управление и той няма да се промени дори да си отиде Найденов.

#711 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 07:37 AM

Какви ще бъдат "депата"
От Фейсбук, Жени Попова:
Качена снимка
Връщат ни с 10 години назад, ако позволим да се промени закона и се въведе евтаназия след 30 дневен престой в "ДЕПО" за кучета. Кучетата се залавят, не се кастрират, не се хранят, не се лекуват, нямаше даже и вода, нямаше и никакви служители. Кучетата бяха много повече от мястото с навес. Имаше умрели кучета между тях, но нямаше кой да питаме каквото и да е. В съседство се вижда другото депо, но за пластмасови бутилки. Снимката съм правила преди близо 10 г. в Румъния.

#712 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 08:21 AM

Професорът е починал тази нощ.Каквото и да се прави или говори от тук нататък трябва да е много обмислено.

http://www.standartn...sor-143690.html

#713 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 09:30 AM

Поклон пред паметта му!

#714 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 08 April 2012 - 09:54 AM

Един българин, истински професор, почина тази нощ нахапан до смърт от глутница бездомни псета. Почивай в мир човече!
не ме е страх от бан, отдавна Дог.бг се превърна в рупор на помияроталибаните, чиято основна цел е да се запази помиярския живот за сметка на нашите деца и старци!
Каквото и да сте си мислили за псетата, то много бързо мислете за смъртта на добрия човек, чиято смърт беше ужасна. не ми разправяйте, че 87 годишен старец е преследвал глутницата. Позор за вас и нека имената на защитаващите псетата за сметка на човешки живот не се забравят! Има Бог и той е за човеците!
Искам да знам колко евроорганизации ще се застъпят добрите глутници, които защитавате сега!
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#715 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 08 April 2012 - 09:59 AM

Показване на мнениетоmony6802, в 08 April 2012 - 06:21 AM, написа:

Професорът е починал тази нощ
...

Да почива в мир!
Една безмислена смърт, която разпали ненужно много страсти...
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#716 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 10:08 AM

Не е редно да пиша в един пост предишното и това, затова пускам нов.

Цитат

Ех, с тези оставки и пилеене на енергия ...

Мил, ти си от хората, които от години имат разумен поглед върху нещата. Уважавам мнението ти.
Но тук иде реч за много несвършена работа. За прикриване на злоупотреби, дори и за закононарушения.
В една нормална държава който управленец не си върши работата е редно да си ходи. А не да обвинява други и да променя закони.

Колкото до този коментар на papyy:

Цитат

Искам да знам колко евроорганизации ще се застъпят добрите глутници, които защитавате сега!

искам да кажа, че няма човек в този форум, който да защитава глутници. Няма човек в този форум, който иска да има бездомни кучета. Няма такъв, който иска да има нахапани хора.
User's Signature

#717 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 10:20 AM

Цитат

Цитат

искам да кажа, че няма човек в този форум, който да защитава глутници. Няма човек в този форум, който иска да има бездомни кучета. Няма такъв, който иска да има нахапани хора.

Лека му пръст.Лично аз съм от хората,които обичат и животни и хора.Не искам да виждам насилие между нас,не искам да виждам нито животинска,нито човешка кръв.

#718 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 10:22 AM

pappy,
Тук няма кой да те чуе. Още по-малко да те разбере. А да се спре, да се замисли и за миг да почувства вина - хептен няма.

Светла му памет на професора! Поклон!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#719 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 April 2012 - 10:25 AM

Показване на мнениетоgabipap, в 08 April 2012 - 08:08 AM, написа:

Цитат

Папи това е плюене по труда на толкова много хора в този форум,които отделят от времето си,от средствата си да се борят с това да няма кучета.Кастрират,обязпаразитяват и търсят начини да намират домове на бездомниците ИМЕННО ,защото НЕ желаем да има бездомни кучета по улиците и НЕ желаем да има нахапани хора-било то деца или старци или аз и ти.
Но не е начина да бъдат избити всички кучета,а изтеглени по приюти,за които общината си лапа паричките и не ще да отпуска,ма как ще иска нали папкат сладичко.
Хорат в този форум имат желанието да няма кучета по улиците,управляващите нямат да не им секнат париците :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#720 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 11:09 AM

Показване на мнениетоpapyy, в 08 April 2012 - 07:54 AM, написа:

Дог.бг се превърна в рупор на помияроталибаните, чиято основна цел е да се запази помиярския живот за сметка на нашите деца и старци!
Каквото и да сте си мислили за псетата, то много бързо мислете за смъртта на добрия човек, чиято смърт беше ужасна. не ми разправяйте, че 87 годишен старец е преследвал глутницата. Позор за вас и нека имената на защитаващите псетата за сметка на човешки живот не се забравят!

Колко елементарно и колко грозно!

Cветла му памет на човека!

Но да искаш да отмъстиш на хиляди невинни същества заради няколко виновни е изключително първосигнално.
памяроталибани е интересна дума. Почти като елитаронадутници.
Първо , защото никoй, нека да повторя НИКOЙ не иска да има нахапани, още по-малко загинали хора. Второ , защото НИКOЙ не обвинява професора в каквото и да е. трето , защот НИКOЙ не противопоставя живота на хората на живота на кучетата. Освен кучемразците.

Елементарният начин на водене на спор, като приписваш думи на опонента си , които не е казал и мнения , които не споделя , а после спориш точно с тези мнения, измислени от теб, е отдавна изтъркан.

Впрочем , днес се провежда ден за кръводаряване. Жалко , че няма media , които да изпрати репортер да пита далите вече кръв за хора, дали са за избиването на куцехта или за спасяването им. Eй така за сравнение. Защо ли си мисля , че самопровъзгласилите се човеколюбци обикновено прилагат човеколюбието си само и единствено към себе си.
Когато става въпрос да се направи нещо за другите, обикновено се явяват хората, които са готови да помогнат на другите - хора или животни.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни