Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#321 Потребителят е офлайн   chervenkov Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2013 - 10:00 PM

Показване на мнениетоmil_, в 15 March 2013 - 10:04 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 15 March 2013 - 01:54 PM, написа:

да каже некой как да отуча пекинеза отвратително да лае по определени кучета от улицата ?
Засега нито бой , нито молби помагат , за нашийник не ми се дават пари, предпочитам да инвестирам в бял или червен пелин :beer: .

Сипи малко на пекинеза, ще е зает да пее и няма да лае.

имам и по евтини вариянти вече на нашийници против лаене виене по 40 ,50 лв

#322 Потребителят е офлайн   chervenkov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2013 - 10:07 PM

:flagbg:

#323 Потребителят е офлайн   chervenkov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 September 2013 - 09:31 PM

голяма тема стана с 12000 прегледа!!!! изненадващо много!

#324 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2013 - 08:13 PM

12000 а един не ти се върза, че да изкараш и ти два лева... :ab_041: пробвай през ден да обновяваш темата,и без това мод няма в този форум.. Имаш шанс да спечелиш:ab_041:

Ако искаш да ти пратя 20 лева и да я изтриеш? :zz_020:

#325 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 23 September 2013 - 08:15 AM

тая тема още ли не сте я махнали
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#326 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 01:11 PM

С риск да отворя кутята на Пандора ще си кажа мнението....
Истината е че ако аз като един обикновен потребител имах проблемно куче щях вече да съм поръчала един нашийник.
Парадокс,но противниците на нашийниците не ме спечелиха с нищо
-високопарно написани мнения
-обиден език
-иронични забележки
-неадекватни сравнения

През цялото време се говореше за пържене,при положение че бе подчертано най-малко 5 пъти че не е нужно да се ползва ток а вибрация или звук.
Смешни изказвания от рода как са се справяли хората преди 40-50 години...ами те хората са се справяли и в пещери без ток че и без огън!!
С една дума-по-голямата част от темата ми заприлича на някаво пубертетско "мерене на пишки"

За съжаление малкото мнения написани нормално,с уважение към другите ,без да се опитват да се налагат бяха на ShiBumi_GirL и grigo009-- набедените за "привърженици" на нашийниците

Цитат

(така или иначе явно тук не е приоритет да се чете, проумява и т.н незначителни детайли)...
:rc_036:

#327 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 04:03 PM

Цитат

Всеки има глава на раменете си и си преценява сам дали ще ползва подобно нещо върху животното си.

изразявам умерен оптимизъм по този въпрос...една част от темите в дога са доказателството на обратното.

danai333
може би не е лошо да опитате да научите кучето си без да му пускате ток? Става с внимание и малко бисквитки, те доста разбират... но се иска време и усилия. Или вие искате резултатите ВЕДНАГА? Че тогава няма как... ще трябва да пускате ток.

леле, стигнахме до фазата да обучаваме кучата пускайки им ток. Много готино. :zz_020:
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 05:43 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 23 September 2013 - 04:03 PM, написа:

Цитат

Всеки има глава на раменете си и си преценява сам дали ще ползва подобно нещо върху животното си.

изразявам умерен оптимизъм по този въпрос...една част от темите в дога са доказателството на обратното.

danai333
може би не е лошо да опитате да научите кучето си без да му пускате ток? Става с внимание и малко бисквитки, те доста разбират... но се иска време и усилия. Или вие искате резултатите ВЕДНАГА? Че тогава няма как... ще трябва да пускате ток.

леле, стигнахме до фазата да обучаваме кучата пускайки им ток. Много готино. :zz_020:

Кучето ми няма нужда от коригиране на поведението и последното което бих купила е нашийник,не за това написах поста!

Грахче,следващя път преди да изкажете мнението си защо не прочетете внимателно това което е написно!!???

Ето за това говоря-чел недочел,разбрал не разбрал,хваща се за някаква дума и почва да се прави на възмутен!!!!

#329 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 September 2013 - 08:15 PM

Атанасов, спри се бре.
На дърти години и от женски пол да се пънеш да пишеш, те тва е вярно есенно изострене на шизофрения. Ужас!Милиардната му регистрация, банвана за милиарден път. Внимание ли му липсва на тоз човек?
Някой там наоколо, моля ви, утешете го, за да спре това малоумие.

Купувайте им нашийници анти-лаене като толкова ви е акъла и не ви се занимава с куч. Само че помнете как при звук от вибрация от друг уред (като вибриране на телефона с изключен звук) когато кучето направи асоциативна връзка може да се натика под дивана. Ваш проблем - и е проблем на куч, естествено. А пък пръскане с муцуната с вода ако му хареса и засили лаенето с цел да предизвика купона - да не го коментираме.
И тук в тази тема става дума за телетакт - пердашене с тока, който не го е изпитал върху себе си и не знае как боли да не го съветва.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#330 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 10:21 PM

Напротив, чета.

Написано

Цитат

Истината е че ако аз като един обикновен потребител имах проблемно куче щях вече да съм поръчала един нашийник.

Отговорено

Цитат

Та слава богу, че нямате проблемно куче.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 September 2013 - 10:53 PM

Не хранете трола!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 25 September 2013 - 08:40 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 September 2013 - 08:15 PM, написа:

Атанасов, спри се бре.
На дърти години и от женски пол да се пънеш да пишеш, те тва е вярно есенно изострене на шизофрения. Ужас!Милиардната му регистрация, банвана за милиарден път. Внимание ли му липсва на тоз човек?

Как да се спре ,като не е той ...

Danai , хората ги е страх да Ви пояснят кое -как по отношение на темата .
Та Вие ги обезкуражихте с учредяване на "Бисер на годината 2013 " .... Да де , но нещо все още чакам отговор и като гледам Вие ще сте номинирана в собствената си класация .

User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#333 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 12:02 PM

starrkopf,този ваш бисер ли имате предвид?

Цитат

Аз моите кучета не ги тренирам ,защото те имат възможността да наблюдават какво се случва около тях ( и вкъщи и навсявкъде ) и сами да стигат до решения.

Да си кажа откровенно, малко ме е страх да се впускам в спор с вас,все някак ще успеете да ми изопачите думите..и все пак ще ви отговоря.
Кучетата не са хора,и най-лошата услуга която можеш да им направиш е да ги третираш като такива.Те не трябва да взимат сами решения,за да са сигурни в себе си те имат нужда да знаят че вие взимате решенята.

Кучето трябва да се научи че не е правилно да се краде храна от масата например,трябва ли да открадне новогодишната пуйка за да му се покаже после че взетото от него решение не е правилно?
Нужно ли е да го блъсне кола след като се е отскубнало от ръката ви за да подгони котка?
Не е ли ваше задължение да го научите че котките не се гонят?
Ако все пак говорите за пораснали и добре възпитани кучета е друг въпрос,наистина едно такова куче може да прецени в дадена ситуация кое е правилно и кое не.
Израснала съм с кучета и котки,обичам ги,глезя ги,грижа се за тях,но аз съм шефа,аз пиша законите и не е нужно да стане белята за да си вземат поука или да разбират сами че не са постъпили правилно.
Те ни обожават,живеят за нас,на тях им харесва да ги тренираме и да си получават заслужената награда,било за това че се е научил да дава лапичка или че е спрял при команда.
Та така,не съм кинолог,не се занимавам с възпитание на кучета,всичко написано е мое мнение и искам да подчертая че за мен тренировка означава игра,означава прятно време прекарано с кучето ми.

Цитат

Атанасов, спри се бре.

Furia_S ,
винаги ли ви гони параноя,какво ви доведе до тази мисъл,или не е много важно да се мисли тук,важното е нещо да се говори...

#334 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2013 - 12:07 PM

Показване на мнениетоdanai333, в 25 September 2013 - 12:02 PM, написа:

Те ни обожават,живеят за нас,на тях им харесва да ги тренираме

Е баш последното не е много сигурно. Зависи дали ги бесим на вериги, ритаме по задниците, удряме с ток и подобни обожателни прояви.

#335 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 12:33 PM

Показване на мнениетоmil_, в 25 September 2013 - 12:07 PM, написа:

Те ни обожават,живеят за нас,на тях им харесва да ги тренираме

Е баш последното не е много сигурно. Зависи дали ги бесим на вериги, ритаме по задниците, удряме с ток и подобни обожателни прояви.

Мисля че много добре разбирате какво искам да кажа,не ми се иска да вярвам че хората от форума имат такова отношение към кучетата си.Говоря за нормални хора,не изроди

#336 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2013 - 12:40 PM

Темата е с цел реклама на уред, който някои неопитни стопани вече от незнание са позволявали да се пробват върху кучета им. Без положителен резултат при това. С една дума - за изтриване е. Модератори не могат ли да направят нещо по въпроса?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#337 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 01:04 PM

starrkopf,този ваш бисер ли имате предвид?

Цитат

Аз моите кучета не ги тренирам ,защото те имат възможността да наблюдават какво се случва около тях ( и вкъщи и навсявкъде ) и сами да стигат до решения.

Като не знаете, не се изказвайте неподготвена ... , което впрочем личи от цялото Ви мнение .
Питам се обаче : след като е така ,защо се опитвате да се представяте пред цяла Бг като коректор ? А можехте да се поровите и да намерите нужното ....., но Вие като гледам нямате нужда от информация . Тогава ( ще Ви дам безплатен съвет) : кротнете се някъде и само четете , а когато натрупате опит и знания , напишете нещо смислено.
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2013 - 01:08 PM

Показване на мнениетоdanai333, в 25 September 2013 - 12:33 PM, написа:

Мисля че много добре разбирате какво искам да кажа,не ми се иска да вярвам че хората от форума имат такова отношение към кучетата си.Говоря за нормални хора,не изроди

Трудно ви разбирам. Вече заявихте, че бихте ползвали джаджата, ако кучето ви беше проблемно. Но джаджата служи само за това - да въздейства върху кучето с токов удар. Казано по-просто - да се удря кучето с ток. Звук и вибрация служат само за предупреждение и не вършат работа без самия токов удар, те могат да се ползват чак след като се изгради асоциация с тока, както и тази асоциация после трябва да се поддържа, това е известно на всеки поне бегло познаващ поведението на кучетата. Казано по-просто - кучето трябва няколко пъти да чуе бззз, което да бъде последвано от джас. Бззз-джас, тогава то ще разбере, че след бззз идва джас и ще се опита да го избегне, прилагайки някакво желано от коректора поведение. Ако се случи един-два пъти бззз без джас, асоциацията ще се разруши и ще трябва пак да се гради или казано просто - да се подложи кучето на няколко безкомпромисни джас-а.
Така че самата вие си уточнете понятията - кое бихте правили и кое е изродщина?

#339 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2013 - 01:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 25 September 2013 - 01:08 PM, написа:

Показване на мнениетоdanai333, в 25 September 2013 - 12:33 PM, написа:

Трудно ви разбирам. Вече заявихте, че бихте ползвали джаджата, ако кучето ви беше проблемно. Но джаджата служи само за това - да въздейства върху кучето с токов удар. Казано по-просто - да се удря кучето с ток. Звук и вибрация служат само за предупреждение и не вършат работа без самия токов удар, те могат да се ползват чак след като се изгради асоциация с тока, както и тази асоциация после трябва да се поддържа, това е известно на всеки поне бегло познаващ поведението на кучетата. Казано по-просто - кучето трябва няколко пъти да чуе бззз, което да бъде последвано от джас. Бззз-джас, тогава то ще разбере, че след бззз идва джас и ще се опита да го избегне, прилагайки някакво желано от коректора поведение. Ако се случи един-два пъти бззз без джас, асоциацията ще се разруши и ще трябва пак да се гради или казано просто - да се подложи кучето на няколко безкомпромисни джас-а.
Така че самата вие си уточнете понятията - кое бихте правили и кое е изродщина?

Миленче, тя дамата най-първо да формулира що е то проблемно поведение ... Вярно,кучето й не е такова ( да се надяваме) , но пък като ще пише , поне това да поясни на останалите. Тогава ще видим дали ( и защо) трябва да се използва не само ел.нашийник, но и останалите средства за корекция и анонимно наказание -- това последното не съм сигурен,че тя ще го разбере ...
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2013 - 01:29 PM

Ами аз не желая дамата да ми демонстрира познания или да ми доказва нещо, не ми е интересно да се сравняваме или надпреварваме по брой удивителни на пост. Просто искам да види противоречието в собствените си писания и да помисли заради себе си.
Опазил ги Господ стопаните и кучетата им, ако отношението на стопаните към тях се определяше от тона на някакви форумци във форум. Колкото и да сме невъзпитани и груби, кучето ви не заслужава да му поръчвате ел.нашийник заради нас, danai333 Качена снимка, хубаво е написала Грахче - може и без ток.

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни