starrkopf,този ваш бисер ли имате предвид?
Цитат
Аз моите кучета не ги тренирам ,защото те имат възможността да наблюдават какво се случва около тях ( и вкъщи и навсявкъде ) и сами да стигат до решения.
Да си кажа откровенно, малко ме е страх да се впускам в спор с вас,все някак ще успеете да ми изопачите думите..и все пак ще ви отговоря.
Кучетата не са хора,и най-лошата услуга която можеш да им направиш е да ги третираш като такива.Те не трябва да взимат сами решения,за да са сигурни в себе си те имат нужда да знаят че вие взимате решенята.
Кучето трябва да се научи че не е правилно да се краде храна от масата например,трябва ли да открадне новогодишната пуйка за да му се покаже после че взетото от него решение не е правилно?
Нужно ли е да го блъсне кола след като се е отскубнало от ръката ви за да подгони котка?
Не е ли ваше задължение да го научите че котките не се гонят?
Ако все пак говорите за пораснали и добре възпитани кучета е друг въпрос,наистина едно такова куче може да прецени в дадена ситуация кое е правилно и кое не.
Израснала съм с кучета и котки,обичам ги,глезя ги,грижа се за тях,но аз съм шефа,аз пиша законите и не е нужно да стане белята за да си вземат поука или да разбират сами че не са постъпили правилно.
Те ни обожават,живеят за нас,на тях им харесва да ги тренираме и да си получават заслужената награда,било за това че се е научил да дава лапичка или че е спрял при команда.
Та така,не съм кинолог,не се занимавам с възпитание на кучета,всичко написано е мое мнение и искам да подчертая че за мен тренировка означава игра,означава прятно време прекарано с кучето ми.
Цитат
Атанасов, спри се бре.
На дърти години и от женски пол да се пънеш да пишеш, те тва е вярно есенно изострене на шизофрения. Ужас!Милиардната му регистрация, банвана за милиарден път. Внимание ли му липсва на тоз човек?
Някой там наоколо, моля ви, утешете го, за да спре това малоумие.
Furia_S ,
винаги ли ви гони параноя,какво ви доведе до тази мисъл,или не е много важно да се мисли тук,важното е нещо да се говори...