Dog.bg Форуми : Много пострадала котинка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много пострадала котинка Мисля, че няма да се справя сама

#1 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2012 - 04:29 PM

Действието се развива снощи - потегля паркирала кола,а изпод нея излиза коте, влачейки задните си крачета.След не лесно хващане на това диване (казвам го понеже миналата година и аз го гоних да го бода с антибиотик заради проблем с очичките),изпохапани и изподрани спасителни екипи,звънене по телефони и прочее суматоха, котето е прибрано за през нощта в транспортна клетка.Оказва се,че не е пострадало от колата,жената която се грижи (по-скоро - храни) за дворните котки казала,че е така от предната вечер,когато улични кучета нахлули и подгонили котките.Днес преди обед го заведох на вет. За съжаление не можах да дам много инфо как се движи,нормално ли ходи по нужда (по-точно дали се контролира) и т.н.,т.к не беше при мен,пък и не е излизало от транспортната клетка (много е диво и това допълнително усложнява проблема). Има запазена чувствителност на задните лапи и опашката.Няма температура и е в относително добър статус.Има апетит.Настаних го при майка ми,но там има и две кучета,а както се сещате котето е в пълен потрес.Нашите ще го наблюдават и утре пак сме при вет-а.Днес,след като се върнахме от клиниката се опитах да го хигиенизирам малко - има доста дълга козина и се наложи да подстрижа сплъстени фъндъци тук там.Открих една доста дълбока дупка и доста кръвоизливи отдолу в слабините направо се изплаших.Утре пак сме на вет. и се надявам на по-голяма яснота относно състоянието й и прогнозите.
Имам нужда от помощ - спокоен приемен дом където да се възстановява.За сега финансово се справям - сметките не са високи,но ако се наложи операция и стационар вероятно няма да мога да поема сама.И не на последно място - съвети как се постъпва с такива диви котета,вероятно никога недокосвани от човешка ръка.Дали може да се очаква,че ще свикне или пък ще си остане диване и единствената алтернатива е отново на двора?
П.п.Моля да ме извините за дългия и объркан пост, в главата ми е пълна каша
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#2 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 08:04 PM

Кратичко да докладвам - котенце е със сериозна инфекция от дупкте в корема.Днес беше с почти 41 градуса температура,на антибиотици е.Моля ви, стискайте й палци да се пребори.И за да не са само лоши новините - малката героиня вече се придвижва по-стабилно,ака и пишка сама.
П.п. Още си няма име - желаещи за кръстници на това прекрасно зеленооко създание?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2012 - 11:03 PM

Прекрасна е...на мен ми харесва името Кали-като на богинята. Зная от опита ми напоследък колко е трудно да се грижиш за полудиво коте, но повярвай ми, бавно и с много любов и нежност, те се преобразяват...Дай й време....а съм сигурна, че за такава красавица много бързо ще се намери дом....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,
Not even death-can end Love!
http://dailapa.wordpress.com/

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2012 - 11:18 PM

Към горното мнение само да добавя, че агресивното поведение може да се дължи до голяма степен на болката и шока от травмите.
Наш подопечен котарак (Алфонсо) много приличаше по нрав на тази хубавица. Чак питомен котарак, който се наслаждава на човешка компания никога не стана, но колкото да го излекуваме (имаше счупен таз) изтрая.
Стискам палци на котаната! Дано да се възстанови напълно и :rc_036: за това, че сте и протегнали ръка за помощ!

#5 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 11:46 AM

От снощи котинка е при чудесния екип лекари на "Добро Хрумване". Благодаря за светкавичната реакция и за това,че я поеха в извън работно време :rc_036: . Вчера надвечер се получи усложнение на хернията,маца започна да повръща и по спешност я оперираха.Сега е добре,утре сутрин ще си я приберем.
П.п.Сега пък искам малко да ви се оплача,че съм толкова бясна, че не мога да се побера в кожата си - след като през последните дни се наслушах на глупостите на комшийката,която претендира да се "грижи" за котките в двора й (съседен на нашия) от типа на: да съм й я била върнела,тя щяла да й дава лекарствата в двора :zz_020: и каквото се сетите още в този ред,днес е минала всякакви граници - майка ми й е звъннала да й каже,че кот се е влошила,че е оперирана по спешност снощи и за сега всичко е наред - първите думи знаете ли какви са били:"Аз пари за операцията не мога да ти дам.И как така ще я оперирате без мое съгласие.Защо дъщеря ти не ми се обади?" :eg_033: Представяте ли си?Ако това нещастно животинче разчиташе на нейните "грижи" отдавна вече щеше да е пътник. :dh_188:
Та тази малка зеленоока красавица ще трябва да свиква с домашния живот,защото аз на тази жена няма да я върна да се "грижи" за нея в двора.
Хубави празници на всички
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2012 - 12:23 PM

Невероятно красиво същество, стискам палци на малката богиня.Съседката я отрежи и не й давай никакви обяснения. Бездомното животно е ничие.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 02:35 PM

Вчера Маца е прибрана от Добро хрумване.Успоредно с операцията на хернията е и кастрирана.Искам да благодаря на Elizd за финансовата и морална подкрепа :rc_036: За мен това означава много
Котчица в момента е на антибиотици,възстановява се добре от операцията,предстои обаче рентгенова снимка - докторите се съмняват за травма на таза.Много особено си държи едното задно краче.
Котето обаче продължава да е все така диво,не излиза от транспортната кутия,ако има човек в стаята,а вчера е изпохапала майка ми,докато се е опитвала да й даде антибиотика.Сега вече цялото приемно семейство(майка ми,баба ми и брат ми) са изпохапани.Само аз се оправям с нея засега(не съм изядена още),но пък не мога да я прибера у нас.И т.к. нищо не разбирам от котки - как би трябвало да се процедира с такова диваче - да я оставим на мира докато сама реши да се довери на хората или да я пипаме и галим "насила" за да види,че човешката ръка не е страшна.И знам,че е нереално,ама да попитам - има ли някой с опит с котки,който да може да предложи приемен дом след известно време,когато е напълно здрава и ваксинирана?Не съм убедена,че ще се справим със социализацията й :dh_188:
Много съм объркана - котана не показва никакви признаци на опитомяване,даже напротив,откакто събра сили е още по-зла.Връщането й на улицата обаче е крайно нежелателно.Ще видим какво ще покаже снимката,но според мен котана няма да се възстанови напълно и на улицата ще е обречена. :dh_188:
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 02:46 PM

Не насилвайте нещата. Оставете я сама да ви се довери - тя ще реши кога е готова. Нека се почуства сигурна и спокойна и може да се промени, но насила няма да стане. Котките са странни същества - не обичат да ги принуждават - това само ще навреди. Поздравявам ви за това, което правите и желая късмет на красивото коте.

#9 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 03:01 PM

lgdani,благодаря ти за съвета.И аз си мисля,че сама трябва да реши.Лошото е,че в момента хич ни й помагаме в тази насока - всеки път когато я гушнем е защото трябва да я боцкаме,мажем,даваме антибиотик или да я водим на лекар.Как да ни се довери?Ето сега ще пие антибиотик още 2 дни(поне започнах да го слагам в храната и така не се налага да я хващам),после рентген,после - кой знае какво я чака........
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 12:17 PM

Иха,колко отдавна не съм давала отчет,направо ме е срам.Котинка все още е при нашите,за съжаление няма почти никакъв напредък в нейната социализация :dh_188: - остава си все същото диване.Има ли човек в стаята,тя се е скрила в любимата си транспортна чанта и не мърда от там.Не знам какво ще я правим :dh_188: Миналия месец бяхме на рентген и се оказа,че тазът й е надробен,т.е. връщането й обратно в двора е немислимо.Операция няма да се прави,според докторите от "Добро хрумване" е по-добре да си остане така,т.к. тазът е сраснал и "чупенето" му отново крие твърде много рискове.Ще сложа снимките да ги видите,милото потрошено момиченце.Иначе се чувства отлично - тича,скача и ако човек не знае какво е състоянието й никога няма да разбере.Ще се радвам на всякакви съвети и идеи какво да я правим оттук нататък.Нашите могат да я гледат още известно време,но нямат опита,времето,пък и възможността да я социализират.На двора не мога да я върна.За осиновяване в момента няма как да я предложа.В къщи не мога да я взема по ред причини,пък и не смята,че ще мога да я "опитомя" - нямам време и знания.За момента,ако нищо друго не се получи остава опцията за моя двор - спокойно е, няма кучета (освен моите),коли и улици.Щом спокойно пускам собствения си котарак навън.Ще я храня,но пък дали ще се задържи или ще хукне на някъде,не знам.Иначе казано - в голяма чуденка съм.
Ето снимки на таза,пък на нея самата - след малко :mg_062:
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 12:17 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Т.к. постът ми излезе два пъти ще използвам да сложа нова снимка на писанка,направена току що - ушите са хоризонтални и ако преминеш границата започва да хъска и да посяга с лапа
Прикачена снимка
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 06:10 PM

Да махнеш клетката?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:37 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 30 May 2012 - 07:10 PM, написа:

Да махнеш клетката?

Пробвах,но в такъв случай изпада в шок и започва да се крие и да се мушка на всевъзможни места
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   juliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 10:43 PM

Нормално е да се крие прибери й клетката за няколко дни. Ще се крие известно време след това ще се успокои. Така поне беше при Пухчо.
На 4-тия 5-тия ден се умори да спи на пода зад дивана и се премести върху дивана, с известно съмнение и страх, но това е начало.

#15 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 11:00 PM

Тя и сега се качва на леглото или на слънчице на бюрото до прозореца да клюкарства,но само ако няма човек в стаята. В по-голямата част от случаите се изпокрива само като чуе стъпките да приближават стаята,а ако все пак я свариш на леглото те гледа с толкова див поглед,чак ме хваща страх. В такива случаи(когато е извън клетката) обикновено успявам да я погаля,тя обаче не пропуска да ми покаже,че хич не й е приятно и при първия удобен момент се покрива
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   juliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 05:57 AM

При нас помогна това, че когато влизахме в стаята, където е котака се правехме, че го няма. Без да го поглеждаме, без да се приближаваме. Просто влизаш, вършиш някаква работа, сядаш на почтено разстояние да пиеш кафе все едно си сама в стаята. Това е, за да свикне с хората и техните действия, и да види, че те не са опасни. След известно време Пухчо сам потърси контакт с нас, въпреки че в началото докато свикне с мисълта, че няма да го нараним ходехме с изподрани и нахапани ръце. Но след това стана такава лепка, че чак нямаше шанс да излезеш без да те преследва жално мяукане от негова страна.
Успех с котето дано съм полезна поне малко.

#17 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 11:29 AM

Благодаря за съветите,разбира се,че са ми от полза. Така разбирам,че посоката на нашите действия е правилна,обнадеждавам се,че може и да имат резултат. Ще продължавам да се боря за социализацията на тази принцеса и превръщането й в гальовен домашен любимец,а междувременно ще съм много благодарна,ако някой с повече опит ми удари едно рамо, приюти и поработи с това диване,като аз естествено ще продължа да поемам разходите й (храна,тоалетна и т.н.) Маца е кастрирана,обезпаразитена,с безупречни хигиенни навици. Другата седмица ще я ваксинирам.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 11:06 AM

Започвам да губя надежда,че тази красота някога ще поиска да стане домашна.Току що се опитах много внимателно и нежно да я хвана за да й сложа фронтлайн - никакъв шанс,толкова сериозна съпротива срещнах,че се отказах,въпреки,че по принцип не съм от страхливите.Когато беше зле някак се справях,но сега е абсурд :dh_188:
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 June 2012 - 11:47 AM

Пробвай да я оставиш за ден без храна и без да и обръщаш внимание. Гледах скептично на този съвет докато само преди броени дни съфорумка не ми разказа за съвсем конкретен случай, когато точно това е помогнало да стопят ледовете с дръпнат и нежелаещ да си общува с хора котарак.

#20 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 02:00 PM

На котката от тази тема и трябваше около година докато свикне да бъде пипана, а от съвсем скоро/около месец или два иска да се гали и сама търси внимание и ласка/ за съжаление понякога наистина са много упорити. Мисля, че и двата съвета от горните постове са добри. Много търпение и успех в начинанието!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни