Много пострадала котинка Мисля, че няма да се справя сама
Публикувано: 09 April 2012 - 04:29 PM
Имам нужда от помощ - спокоен приемен дом където да се възстановява.За сега финансово се справям - сметките не са високи,но ако се наложи операция и стационар вероятно няма да мога да поема сама.И не на последно място - съвети как се постъпва с такива диви котета,вероятно никога недокосвани от човешка ръка.Дали може да се очаква,че ще свикне или пък ще си остане диване и единствената алтернатива е отново на двора?
П.п.Моля да ме извините за дългия и объркан пост, в главата ми е пълна каша

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 10 April 2012 - 08:04 PM
П.п. Още си няма име - желаещи за кръстници на това прекрасно зеленооко създание?

Публикувано: 10 April 2012 - 11:03 PM
Публикувано: 10 April 2012 - 11:18 PM
Наш подопечен котарак (Алфонсо) много приличаше по нрав на тази хубавица. Чак питомен котарак, който се наслаждава на човешка компания никога не стана, но колкото да го излекуваме (имаше счупен таз) изтрая.
Стискам палци на котаната! Дано да се възстанови напълно и

Публикувано: 13 April 2012 - 11:46 AM

П.п.Сега пък искам малко да ви се оплача,че съм толкова бясна, че не мога да се побера в кожата си - след като през последните дни се наслушах на глупостите на комшийката,която претендира да се "грижи" за котките в двора й (съседен на нашия) от типа на: да съм й я била върнела,тя щяла да й дава лекарствата в двора

Та тази малка зеленоока красавица ще трябва да свиква с домашния живот,защото аз на тази жена няма да я върна да се "грижи" за нея в двора.
Хубави празници на всички

Публикувано: 18 April 2012 - 02:35 PM

Котчица в момента е на антибиотици,възстановява се добре от операцията,предстои обаче рентгенова снимка - докторите се съмняват за травма на таза.Много особено си държи едното задно краче.
Котето обаче продължава да е все така диво,не излиза от транспортната кутия,ако има човек в стаята,а вчера е изпохапала майка ми,докато се е опитвала да й даде антибиотика.Сега вече цялото приемно семейство(майка ми,баба ми и брат ми) са изпохапани.Само аз се оправям с нея засега(не съм изядена още),но пък не мога да я прибера у нас.И т.к. нищо не разбирам от котки - как би трябвало да се процедира с такова диваче - да я оставим на мира докато сама реши да се довери на хората или да я пипаме и галим "насила" за да види,че човешката ръка не е страшна.И знам,че е нереално,ама да попитам - има ли някой с опит с котки,който да може да предложи приемен дом след известно време,когато е напълно здрава и ваксинирана?Не съм убедена,че ще се справим със социализацията й

Много съм объркана - котана не показва никакви признаци на опитомяване,даже напротив,откакто събра сили е още по-зла.Връщането й на улицата обаче е крайно нежелателно.Ще видим какво ще покаже снимката,но според мен котана няма да се възстанови напълно и на улицата ще е обречена.

Публикувано: 18 April 2012 - 02:46 PM
Публикувано: 18 April 2012 - 03:01 PM

Публикувано: 29 May 2012 - 12:17 PM

Ето снимки на таза,пък на нея самата - след малко

Публикувано: 30 May 2012 - 10:43 PM
На 4-тия 5-тия ден се умори да спи на пода зад дивана и се премести върху дивана, с известно съмнение и страх, но това е начало.
Публикувано: 30 May 2012 - 11:00 PM

Публикувано: 31 May 2012 - 05:57 AM
Успех с котето дано съм полезна поне малко.
Публикувано: 31 May 2012 - 11:29 AM

Публикувано: 19 June 2012 - 11:06 AM

Публикувано: 19 June 2012 - 11:47 AM
Публикувано: 19 June 2012 - 02:00 PM