Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#341 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 January 2013 - 11:39 PM

5. Мелинда, майка на Жизел, родена на 05.08.2010, ваксинирана 12.05.2012, модернизирана 15.06.2012г. Стопанина първо е изхвърлил бебетата и, Краси ги е взела. Едното е било болно и в последствие е починало. После е казал, че ще я пуска и нея, тъй като ще ходи в друго село. Така Краси се е сдобила и с нея. „Тя беше много зле, едва я закрепих на крака, стопанина имаше 3 деца, които постоянно я тормозеха, също и бебетата и. Като характер – много обича хора, деца, много миролюбива, нежна, обичлива, нуждае се от топъл, сърдечен човек.
Прикачена снимка
6. Елица – на възраст м/у 1-1.5 годинки,"беше кожа и кости, много бита и оставяна в студ и пек без вода и храна, на къс синджир и малките ромчета я влачеха на сезал. Когато напуснаха селото за летен гурбет едва я хванахме, бях казали, че ще я убиват, че ядяла на хората яйцата. Беше дива, кожа и кости, като я хванахме едва срязах сезала от врата и, беше впит в нея.” Кастрирана е на 09.12.12г. + ваксина за бяс.
Прикачена снимка
7. Харисън на около 3 години, кастриран на 09.12.2012 + ваксина за бяс. Скитал се е из селото, вечер е спял на пътя в центъра, където друго куче е било блъснато и убито от кола. След този случай Краси го е прибрала, за да не го сполети същата съдба. Преди това е бил вързан в стопанския двор, оставен да умре от глад и жажда. Някой се е смилил над него и го е пуснал. Сега бил много щастлив, разбирал се с другите кучета, игрив.
Прикачена снимка
8. Роксана – на около 3 години, кастрирана на 09.12.12 + ваксина бяс, много активна, игрива, много обича хората. „Разбира се с всички, но за дребни кученца, котета не е препоръчително, тъй като е много активна. Ако се успокои – може, такава е била и преди да я прибера. Взех я порастнала, раждала е. Собствениците и искаха да я дават на един ром да я развъжда, за да имало играчки за ромчетата му и като ги уморят пак щял да я заплоди и така до безкрай. Взех я временно, докато стопанина излезе на глава с жена си, но тя не я иска, оставила си детето на Роксана, че било по-сладко.”
Прикачена снимка
9. Ричи – "не е кастриран, защото откакто е при мен е много болен и аз доколкото знам е много опасно за него. Той е на 3-4 години, а изглежда като 14-годишен, към края на живота си. В Търново казаха, че няма болест, не намират такава. Пускани са му кръвни изследвания, според които излиза, че е здрав (това е било лятото). Когато го взех не беше ял с месеци – стопанина живеел в града и зимата го оставял без храна. Той е сянка вече, върви и пада, яде редовно, а става все по-слаб."
Прикачена снимка Прикачена снимка
Краси ме помоли да напиша, че му търси дом при лекар или човек с възможност да го лекува, ако състоянието му е лечимо.
Знам, че не е реалистично да се надяваме някой да го поиска с ясното съзнание, че кучето се нуждае от лечение, неясно какво и колко струващо. То за здрави и прави трудно се намира дом, какво остава за болно животно. Въпреки всичко много ми се иска да му се даде шанс на момчето - ако успеем да съберем някаква сума и се намери желаещ да го заведе на лекар (в София примерно). Никога не е излишно 2-ро мнение, тогава да се решава дали и как може да се лекува .

Всички изброени кучета търсят постоянен дом! Ще съм благодарна на всякаква помощ и идеи в търсенето!

Специални благодарности на evilbaby, че закара останалия багаж за Краси и на GAG, че го посрещна и ще има грижата да стигне до селото. Момичета :rc_036: :rc_036: :rc_036: !
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#342 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2013 - 01:55 AM

10. Рекс / Трикрачко - около 3 годишен, ваксиниран, кастриран на 09.12.12г. „Живееше по улиците в Елена, видях го с тежка рана на крака миналия март. Водих го при местния ветеринар поне да го превърже, но ми отказа. 2 месеца по-късно след дълго издирване го открих с вече половин крак. С помощта на една жена успях да го прибера при мен. Беше много опаразитен и вътрешно и външно, кожа и кости. Някаква жена в Елена го е хранела от време на време, но нямала възможност да го гледа. Мажела раната, опитвала се да му помогне доколкото може.” След консултация с вет Краси е продължила да го маже и раната вече е напълно заздравяла.
А това е от приемната му мама: той е добре, много е мил и не е правил проблеми, разбира се с другите кучета.
Прикачена снимка
Искам да помоля всеки, който има желание да споделя информацията за тези кучета където намери за добре. Всякаква помощ е добре дошла!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#343 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2013 - 11:35 PM

има ли нещо ново покрай това момиче?

#344 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2013 - 10:57 AM

Спешно търся транспорт от Търново до София за госпожица Шарън. Има приемен дом, в който я чакат от доста време! Ако тя не се възползва, по-добре някой друг да го направи...имаме 1 седмица :dh_188: .

fanfann, новините са, че благодарение и изцяло с помощта на GAG :rc_036: , Ричи беше заведен на лекар. Пуснали са му изследвания, имало е съмнение за лайшманиоза, теста показа отрицателен резултат. Краси е поискала второ мнение, доколкото разбрах са му правили рентген, ехограф...сега е на антибиотик + преднизолон, трябвала му по-силна храна от ориза, с който тя ги храни. Според Краси се чувствал по-добре...
User's Signature

#345 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2013 - 03:08 PM

Благодарение на carrie малката ушатка от няколко дни е софиянка! :rc_036: Хиляди благодарности, че се отклонихте и отидохте да я вземете от селото! :rc_036:

Сърдечни благодарности и на приемния дом, че и дават шанс за по-добро бъдеще! :rc_036:

Наборе, благодарско и на теб за посредничеството (и че въобще не се свениш да ме събудиш рано-рано в името на добруването на животните). :ac_007: :gb_023:
User's Signature

#346 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 05 February 2013 - 12:02 PM

butci, в 01 February 2013 - 03:08 PM, написа:

и че въобще не се свениш да ме събудиш рано-рано в името на добруването на животните[/size]). :ac_007: :gb_023:

Даже се зарадвах, че имам тази възможност :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#347 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 07 February 2013 - 12:51 AM

Здравейте,

имам една пералня. Старичка /candy/, но върши работата. Ако има някой пътуваш към Краси, можем по някакъв начин да я пратим при нея. Беше вспоминавала, че е много тежко да пере всичко на ръка.
User's Signature

Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2013 - 01:05 PM

Обръщам се с молба за малко помощ - ако някой има възможност и желание да помогне с малко храна за Шарън или със средства за закупуването и...смятаме, че 20 лв. ще бъдат достатъчни. Надяваме се малката ушатка до 2 седмици да замине. Момичето, което и даде тази прекрасна възможност се справяше сама досега, но изникнаха непредвидени обстоятелства и се налага да помоля за помощ.
User's Signature

#349 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2013 - 11:22 PM

Тази миниатюрна красавица се намира в същото село. Стопаните и са възрастни хора, не им се дават пари за кастрация. Промъкват се в двора мъжки кучета, после бебетата умират...Едно, мъжко от последното кучило обаче е оцеляло и са решили да си го запазят. И сега Тара е излишна. Както е видно от снимката явно и е отредена ролята на пазач, но тя не се справя особено добре, защото е кротка и мила. Като я приближиш вместо да те респектира с размер и характер, тя се радва и се гали. Зиме и лете я държат вързана на къс синджир. Казали са, че ще я задържат докато се намерят осиновители. Много се надявам да се намерят такива!!!
Прикачена снимка
Моля всеки, който има възможност да помогне с разпространяването на информацията за търсещите дом.
Останаха некастрирани няколко мъжки кучета, търся варианти и за тях.

Благодарна съм на всякаква помощ!
User's Signature

#350 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2013 - 10:42 PM

Да се похвалим - Шарън или Шели (както ще се подвизава из чужбината) заминаааа :af_089: (още преди няколко дни, ама пусто не ми достига времето...)
Надявам се бързо да си я харесат и да се радва на щастлив и спокоен живот от тук нататък!

Огромни благодарности на приемната и мама за всички грижи и любов, с които я дари през последните седмици! Без нея Шели нямаше да има шанс за по-добър живот! :rc_036: :rc_036: :rc_036: Не спираше да я хвали какво уникално куче е, дори я изпрати с чеиз - специално изработена за Шели каишка :wub: .

grima, благодаря за дарената храна!!! :rc_036:

Ето да го видите момичето в последните часове на българска земя:
Прикачена снимка Сурикатче :wb_052: Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

petic - благодаря за снимките! :vb_024:
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2013 - 01:30 AM

Има напредък с кастрациите в тази тема - останали са само двама мъжки и предполагам пинчероподобните, които Краси се притеснява да кастрира, защото някой на времето и е казал, че е опасно за тях. Част от тях са задомени при познати, така че тя ще има грижата да следи как се развиват нещата.
Има кандидат и за Даки, само се изчаква да се оправи след кастрацията.
Краси се е погрижила да кастрира и малкото кученце от по предния ми пост - Тара както и (изненада!!!) сестра и. На нея е била отредена същата съдба - да пази къщата в компанията на още едно куче. Собствениците отишли в Търново, та оставили кучетата да пазят... :eg_033: И двете момичета в момента са при Краси, тъй като има вариант да заминат през май ако се намери обаче приемен дом. Дори и само за едната девойка. Желаещи?
User's Signature

#352 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2013 - 02:31 PM

Аз в моите теми не пиша толкова, колкото в тази, нооо без подкрепата и помощта на хората тук съм за никъде.

Търся приемен дом за около месец за 2 малки кученца (сестрички),
това на снимката е Тара:Прикачена снимка
Момичетата имат шанс да заминат в края на май. Вече са кастрирани. Много моля ако някой може да даде шанс поне на едната! Ако сега не заминат ще трябва да останат при Краси още поне 4 месеца (няма гаранция, че след това ще има такава възможност), защото не може да ги върне на синджирите.
User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2013 - 08:40 PM

С приемен дом уви не мога да помогна, но ще помогнем с храна за двете сестрички, а също и ако е нужно нещо друго - легълце, кошче, наградки, поводи и тн. Нека не пропускат възможността си да заминат!!!
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2013 - 08:14 PM

Не знам дали някой все още успява да чете форума, нооо искам да споделя. Имам не една, а цели две прекрасни новини:
* Шели вече е осиновена :ug_119:
** Двете сестрички от няколко дни са в приемен дом, за което благодаря от сърце на stranger и семеството и :rc_036: . Не само, че предоставиха дома си на Тара и Изи, но и отидоха да ги вземат от Краси! Момичетата се чувстват много добре, здрави са и се надявам да не създават много грижи до заминаването си.

Хиляди благодарности и на grima за съдействието и помощта! :rc_036:

За съжаление се налага да помоля за малко помощ – подготовката на двете момичета за пътуване (ваксини, тестове, чипове) ще излезе около 180лв. с всички отстъпки. Ще съм благодарна на всякаква помощ! Тъй като форума не работи добре в момента оставям мейл за връзка butci@abv.bg

И малко снимков материал на девойките:
къпана Изи Прикачена снимка и Таричка Прикачена снимка
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2013 - 12:53 AM

Пак аз и пак с молба - дали някой би се съгласил да приюти за месец едната девойка? Заминаването е на 1.06!
На този етап нямам възможност да поема хотел, а и мисля, че това не е добър вариант. Момичетата се чувстват много добре, все едно цял живот са живяли в домашна обстановка, глезят се, гушкат се...
В случай, че някой се престраши може да ми пише на butci@abv.bg или тук, ако успее да се пребори.

GAG, благодаря ти от сърце за помощта! :rc_036:
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 01:23 PM

тук съм пуснал една идея за подпомагане на заминаването.

http://forum.dog.bg/...0&#entry1105731

#357 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2013 - 05:51 AM

И аз имам хубава новина Рекс (Трикрачко) ще замине за Англия в приемен дом :)
Той е кастриран,ваксинирах го и сега му предстои само чипирането :)

Ако няма къде да отидат мога да взема госпожиците при мен до 1.06.

#358 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2013 - 12:28 AM

fanfann, благодаря!:rc_036: Дано да се получи!

ivi nedkova, страхотна новина, така се радвам за Рекс! Дано бързо да намери своите хора! Много съм ти признателна и благодарна за грижите и предоставената възможност :rc_036:!

За сестричките - ще обсъдя със stranger предложението ти и ще пиша. Благодаря за предложената помощ :rc_036: !
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2013 - 02:35 PM

Отдавна не съм писала тук – преди месец двете сестрички пристигнаха благополучно в Швейцария, дори Ара (Тара) вече е осиновена! :flagbg:

Огромни благодарности на stranger и семейството и за търпението, грижите и шанса, който дадоха на двете момичета. :rc_036:

Много съм благодарна и признателна и на grima за помощта и съействието при подготовката на сестричките и изобщо за всичко, което прави за нуждаещите се! :rc_036:

И този път не се разминахме без помощта на GAG - благодаря ти! :rc_036:

И една снимка от деня на заминаването им :re_037: Прикачена снимка
User's Signature

#360 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 July 2013 - 11:08 AM

Август ми предстои пътуване до гр. Елена. Ако някой иска да прати нещо за Красимира, мога да й го занеса.
User's Signature

Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни