6. Елица – на възраст м/у 1-1.5 годинки,"беше кожа и кости, много бита и оставяна в студ и пек без вода и храна, на къс синджир и малките ромчета я влачеха на сезал. Когато напуснаха селото за летен гурбет едва я хванахме, бях казали, че ще я убиват, че ядяла на хората яйцата. Беше дива, кожа и кости, като я хванахме едва срязах сезала от врата и, беше впит в нея.” Кастрирана е на 09.12.12г. + ваксина за бяс.

7. Харисън на около 3 години, кастриран на 09.12.2012 + ваксина за бяс. Скитал се е из селото, вечер е спял на пътя в центъра, където друго куче е било блъснато и убито от кола. След този случай Краси го е прибрала, за да не го сполети същата съдба. Преди това е бил вързан в стопанския двор, оставен да умре от глад и жажда. Някой се е смилил над него и го е пуснал. Сега бил много щастлив, разбирал се с другите кучета, игрив.

8. Роксана – на около 3 години, кастрирана на 09.12.12 + ваксина бяс, много активна, игрива, много обича хората. „Разбира се с всички, но за дребни кученца, котета не е препоръчително, тъй като е много активна. Ако се успокои – може, такава е била и преди да я прибера. Взех я порастнала, раждала е. Собствениците и искаха да я дават на един ром да я развъжда, за да имало играчки за ромчетата му и като ги уморят пак щял да я заплоди и така до безкрай. Взех я временно, докато стопанина излезе на глава с жена си, но тя не я иска, оставила си детето на Роксана, че било по-сладко.”

9. Ричи – "не е кастриран, защото откакто е при мен е много болен и аз доколкото знам е много опасно за него. Той е на 3-4 години, а изглежда като 14-годишен, към края на живота си. В Търново казаха, че няма болест, не намират такава. Пускани са му кръвни изследвания, според които излиза, че е здрав (това е било лятото). Когато го взех не беше ял с месеци – стопанина живеел в града и зимата го оставял без храна. Той е сянка вече, върви и пада, яде редовно, а става все по-слаб."

Краси ме помоли да напиша, че му търси дом при лекар или човек с възможност да го лекува, ако състоянието му е лечимо.
Знам, че не е реалистично да се надяваме някой да го поиска с ясното съзнание, че кучето се нуждае от лечение, неясно какво и колко струващо. То за здрави и прави трудно се намира дом, какво остава за болно животно. Въпреки всичко много ми се иска да му се даде шанс на момчето - ако успеем да съберем някаква сума и се намери желаещ да го заведе на лекар (в София примерно). Никога не е излишно 2-ро мнение, тогава да се решава дали и как може да се лекува .
Всички изброени кучета търсят постоянен дом! Ще съм благодарна на всякаква помощ и идеи в търсенето!
Специални благодарности на evilbaby, че закара останалия багаж за Краси и на GAG, че го посрещна и ще има грижата да стигне до селото. Момичета