Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#81 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 May 2012 - 09:18 PM

Имам стар хладилник, който работи. Не знам как ще стане с изпращането, трудно ще се побере в кола, но ако имате идея... И 2-3 одеала.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#82 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2012 - 09:39 PM

Не знам дали ще ме разберете правилно. Имайки предвид оформилата се еуфория и емоционалност. Но все пак да попитам - някой задава ли въпроса "А какво ще се случи след това?". Да, разбирам - вие всички смятате, че най-важна е помощта сега, за да се излезе от положението. ОК. Приемам, че всичко е така, както изглежда. Млада жена с 39 кучета и не помня колко котки живее в Еленска махала. Махала е точната дума (докато не зная истинското име на населеното място) - повярвайте - имам поглед отблизо (относително). Та махалите там преди няколко години ги кръстиха села, но това не ги направи различни.
Сега ще занесете всичко нужно. Приемаме всичко за чиста монета. А после? Утре? През зимата? Тази жена не работи - по тези махали работа няма. А и с толкова животни... Честно казано се чудя как ги държи около себе си, защото ако къщата е полуразрушена, ограда няма и те ще обикалят наоколо, но не питам. Питам от какво ще живее тази жена? Тя има два изхода - намира си работа в бблизък град, но с толкова животни е трудно, а и къде ще живее? Научава се да сее, сади, гледа кокошки и прочее, от което не печели, но поне се самоиздържа. Нов въпрос - тя умее ли ги тези неща? Ако ги умее - защо не ги прави? Ако не ги умее - кой ще я научи?
Разбирате ли - това е млада жена с много години живот пред себе си (дай Боже да е жива и здрава!) Как ще помогне тази помощ, дето сега я събирате? Не за момента, не за сезона. Как тази помощ ще помогне на тази жена да организира живота си? Ако няма отговор (или поне идеи за отговор) на този въпрос - тази инициатива ще е капка в пустинята (даже не и в морето). Както се казваше в онази китайска притча - не е помощ да дадеш на гладния една риба, помощ е да го научиш да лови риба. Тази жена иска ли да се научи?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#83 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 03 May 2012 - 09:55 PM

Показване на мнениетоdanny, в 03 May 2012 - 09:39 PM, написа:

Не знам дали ще ме разберете правилно. Имайки предвид оформилата се еуфория и емоционалност. Но все пак да попитам - някой задава ли въпроса "А какво ще се случи след това?". Да, разбирам - вие всички смятате, че най-важна е помощта сега, за да се излезе от положението. ОК. Приемам, че всичко е така, както изглежда. Млада жена с 39 кучета и не помня колко котки живее в Еленска махала. Махала е точната дума (докато не зная истинското име на населеното място) - повярвайте - имам поглед отблизо (относително). Та махалите там преди няколко години ги кръстиха села, но това не ги направи различни.
Сега ще занесете всичко нужно. Приемаме всичко за чиста монета. А после? Утре? През зимата? Тази жена не работи - по тези махали работа няма. А и с толкова животни... Честно казано се чудя как ги държи около себе си, защото ако къщата е полуразрушена, ограда няма и те ще обикалят наоколо, но не питам. Питам от какво ще живее тази жена? Тя има два изхода - намира си работа в бблизък град, но с толкова животни е трудно, а и къде ще живее? Научава се да сее, сади, гледа кокошки и прочее, от което не печели, но поне се самоиздържа. Нов въпрос - тя умее ли ги тези неща? Ако ги умее - защо не ги прави? Ако не ги умее - кой ще я научи?
Разбирате ли - това е млада жена с много години живот пред себе си (дай Боже да е жива и здрава!) Как ще помогне тази помощ, дето сега я събирате? Не за момента, не за сезона. Как тази помощ ще помогне на тази жена да организира живота си? Ако няма отговор (или поне идеи за отговор) на този въпрос - тази инициатива ще е капка в пустинята (даже не и в морето). Както се казваше в онази китайска притча - не е помощ да дадеш на гладния една риба, помощ е да го научиш да лови риба. Тази жена иска ли да се научи?

Разбирам какво искате да кажете, но вие как виждате разрешаването на конкретния казус ( 40 кучета и един ЧОВЕК имат нужда от помощ)?
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 04 May 2012 - 09:12 AM

Бъдете убеден/а, че всички сме достатъчно интелигентни да сме си задавали тези въпроси. Любопитно ми е Вие до какъв извод стигнахте? Обадихте ли и се да я попитате какво може? Какво и къде иска да работи? И как аджеба се е издържала преди да и се случат тези неща?

Съжалявам, но поста Ви звучи като "защо и помагате, тя трябва да се оправя сама" или "хубаво ще съберем неща и понеже тя ще разбере, че има хора, които и помагат, няма да си мръдне пръста". На мен поне така ми звучи.

А може би не разбирам правилно и имате решение на проблема? Ще и предложите работа, дом? Домове за кучетата?

#85 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 04 May 2012 - 09:22 AM

Показване на мнениетоAnuk, в 03 May 2012 - 04:21 PM, написа:

friends4animals ще се включим с храна
за кучетата
по-късно днес или утре ще пиша колко килограма

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 04 May 2012 - 09:52 AM

Danny, няма да цитирам целия ти пост, за да не става твърде дълго.
Естествено, че всички подобни случаи (във форума има няколко такива, няма да слагам линкове към тях, защото не е нужно) са нещо като бездънна каца. Има обаче и добри примери (пловдивските 50 кучета от полето), където ако се обединят усилията на много хора има конкретен резултат - повечето кучета от там са лекувани, социализирани и задомени.
Това би била идеалната развръзка в този случай, за да може тази жена да си вземе живота в ръце.
Подаваме ръка на удавник, ще му помогнем и да се научи да плува, пък после ще мислим как да го учим да лови риба.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#87 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2012 - 10:00 AM

Показване на мнениетоdanny, в 03 May 2012 - 07:39 PM, написа:

Много ме е яд на такива хора като теб. Не искам да съм груба, но се съмнявам че си се обадила на Краси и си я питала, как е била преди, как е сега и какво планира да прави. За да правиш такива изводи и да коментираш по този начин. И аз съм на мнение като evilbaby, че всичко това прозвуча за какво й помагате, като тя пак ще е на същото положение след половин година...
Със сигурност всеки си е задавал въпроси които си написала, а някои които наистина се интересуват от нейна съдба и на кучетата са й се обадили и са се опитали да разберат за какво става въпрос.
За да ти стане ясно ще ти разкажа няколко неща за нея. Повярвай на всеки от нас може да се случи. Да-а, винаги роднините са насреща, но ако нямаш достатъчно такива?

Краси не е ленива както прозвуча от твоите думи. Баща ги изоставил като били по-малки. Краси замина за Бургас, след това за Варна и се опита да работи, да пробие - като повечето от нас. Но в един момент майка й се разболява от рак... тя и сестра й полагат всички грижи, но Краси повече - понеже сестра й някъде към Силистра /не съм сигурна/ и има деца. Краси отделяше всички средства за да излекува майка си, заложи си лап-топа, който взе на изплащане, продаде повече от нещата си за да осигури на майка си необходимото лечение. На квартира, на заплата с болна майка и няколко животинки - тогава бяха мисля че една котка и куче... Как може да се оправи човек в България? Аз съм на квартира в Бургас, на заплата с болно животно - средства не стигат, не ми се мисли какво е преживяла Краси искайки да помогне на най-близкия си човек .... Наистина Качена снимка
Краси почва да затъва в дългове за да може да оправи майка си.... Майка й почива ... тя е съкрушена дълго време... И през това време продължава да работи за да върни дълговете си.... През това време тя събра няколко кучета, които са пострадали на улицата .... На всекиму се радваме когато пише история на някое куче или котка, пострадала от ръка на човека и благодарим че не ги е подминал... по-оправните успяват да задомят животни в чужбина или тук в България, но с помощта на интернет... Краси няма такъв и започва бавно да затъва, защото не може да задоми животни, до нея остават само близките хора, другите се отдалечават. Най-накрая сменя няколко квартири - с животни никой не е съгласен да живее на тяхна квартира, мести се в къща - там убиват част от нейни животни, и тя за да защити живите бяга обратно... към родното село... но не очаква дома си да види в това състояние.
Понеже няма средства - няма как да кастрира животни - и започва този омагьосания кръг.
Това са нещата за миналото й... кратко разказвам - спестявам лични емоции - тя разказа за живота си с много мъка /не го украсяваше/, много пъти се просълзявах и се питах защо ние хората сме се превърнали в зверове и сме толкова жестоки един към друг?
За бъдещото й:
Краси сега не може да си намери работа в селото - защото няма такава. Не може и да мръдне оттам. Затова се е приспособила да копае, да сее домати - с тези услуги помага на хора в селото за минимални пари, ходи бере гъби и билки, след което ги продава. Ако не бяхме ние /надявам се че ще доведем това до края/, тя щеше така да свърши, и ако разбира се не й помогнат други хора. ...
Как виждам аз нещата, тя и може би други като нас - да кастрираме животни, да ги задомим и краси свободна от тях ще може да потърси работа в по-голям град. и да започне отначало.
Нейна мечта - да се изправи на крака, да помага на други в нейно положение, пак да спасява животни, но вече да ги прибира в своя частен приют - който ще направи върху парцел, където в момента живее., за който ще спечели пари .. Да, това са мечти - но в момента както казва тя - само това й остана - да мечтае...
Още ме порази нещо в нея - тя каза че ако бъде стабилна финансово ще осинови 2 деца /нямало да ражда свои/ защото може да даде дом на бездомни. Тя има приятел който е до нея вече 13 години. Разбрах че се е преместил при нея, защото не можел да си намери работа в град, и започвал да работи в това село. някаква работа свързана с тежки физически труд. Той помага тя да оживява последна година...
Вчера момичето получи колет който й пратих... беше много щастлива, а аз се усмихвах докато я слушах... Викаше ми, аз едно време помагах на тези които нямаха, сега сигурно ми се връща.. Нямам търпение и аз да почна да помагам...

Та, така мила danny.... това е нейна история. Аз лично всеки ден се чувам с Краси, защото е в беда и се нуждае от подкрепа... Много се радвам когато виждам че тук хората са в еуфория и са емоционални... Защото положението никак не е розово.
За съжаление в България добри хора са в това положение, но са много - просто не чуваме, или не искаме да чуем за тях ...
Пак прочетох за случката във Варна за бездомника Георги и кучето му Брад... стана наскоро.. Как кучето му били простреляли с въздушна пушка, и как е лежал до кучето си до вет.клиника, защото нямаше средства. Как една жена помогна на него и остави 200 лв за кучето, само че е било късно.. кучето почина.. видях снимката: кучето върху масата а Георги прегърнал приятеля си по нещастието за последно. Сълзи се стичали по лицето му....
след това четох и коментари - как го познавали, как разделял хапката си с кучето си. а след това призив. Георги бил търговец, но бавно бавно стигнал дъното си, ако някой иска да помогне ..... И тук исках да помогна, но нямам средства.. Сигурно и тук щеше да напишеш нещо язвително...
Понякога просто трябва да подадем ръка... за да могат да излязат от яма и да продължат сами..
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2012 - 10:12 AM

kari_85, не обръщай внимание на danny ! Няма смисъл и няма как да обясниш на някого, че нито си ненормален, нито си неграмотен, нито си идиот за да не осъзнаваш, че положението на това момиче е много трудно и едва ли ще се оправи с еднократна помощ. Никой не си въобразява, че ще й се помага цял живот, но понеже нея не я интересува темата и проблематиката с бездомните и съпъстващите "детайли", а просто използва случая за да "налее акъл". Добре, че беше danny за да ни светне по въпроса ! Не знам как щяхме да се справим без неоценимият й анализ на ситуацията. За нея тази млада жена е поредната "лелка" дето храни поредните помияри ! Сега ще ни обясни как тя е медицинско лице и майка й (може и да им бъркам никовете вече) също и как ги разбират тези неща, пък ние сме едни изкукуригалници, дето реагираме "емоционално и еуфорично". Нищо, че тя си няма и хабер от жизнения ни опит и от това, че сигурно знаем повече за такива ситуации и какво трябва да се направи. Просто не стоим да чакаме проблема да стане неовладяем, а се търси адекватно и бързо решение на спешните въпроси СЕГА, не в БЪДЕЩЕ НЕИЗВЕСТНО време, когато ще има много по-голям проблем, отколкото сегашния. Ама къде толкова чак да се мисли! То това е мнооооогоооо далеч от префърцунените ни представи за света и начина, по който трябва да живеем според danny.

DDG що да му подаваме ръка на удавника като можем да го удавим ?! Къде-къде по-лесно е според danny да не кажа, че сигурно е направо наложително ! Да мре беее, и тя и гадините й ! Риба ще я учим да лови ..... ейййййй, аман от акълии ..... много станахме ....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#89 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2012 - 10:25 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 04 May 2012 - 08:12 AM, написа:

kari_85, не обръщай внимание на danny ! Няма смисъл и няма как да обясниш на някого, че нито си ненормален, нито си неграмотен, нито си идиот за да не осъзнаваш, че положението на това момиче е много трудно и едва ли ще се оправи с еднократна помощ. Никой не си въобразява, че ще й се помага цял живот, но понеже нея не я интересува темата и проблематиката с бездомните и съпъстващите "детайли", а просто използва случая за да "налее акъл". Добре, че беше danny за да ни светне по въпроса ! Не знам как щяхме да се справим без неоценимият й анализ на ситуацията. За нея тази млада жена е поредната "лелка" дето храни поредните помияри ! Сега ще ни обясни как тя е медицинско лице и майка й (може и да им бъркам никовете вече) също и как ги разбират тези неща, пък ние сме едни изкукуригалници, дето реагираме "емоционално и еуфорично". Нищо, че тя си няма и хабер от жизнения ни опит и от това, че сигурно знаем повече за такива ситуации и какво трябва да се направи. Просто не стоим да чакаме проблема да стане неовладяем, а се търси адекватно и бързо решение на спешните въпроси СЕГА, не в БЪДЕЩЕ НЕИЗВЕСТНО време, когато ще има много по-голям проблем, отколкото сегашния. Ама къде толкова чак да се мисли! То това е мнооооогоооо далеч от префърцунените ни представи за света и начина, по който трябва да живеем според danny.

DDG що да му подаваме ръка на удавника като можем да го удавим ?! Къде-къде по-лесно е според danny да не кажа, че сигурно е направо наложително ! Да мре беее, и тя и гадини й ! Риба ще я учим да лови ..... ейййййй, аман от акълии ..... много станахме ....

Аз се опитвам да не обръщам внимание, но такива като danny пускат най-различни слухове. Разбрах дори че преди време преди 2 месеца да кажем Краси била обвинена че продавала кучета и си направила бизнес, много хора са си оттеглили колети, които вече били изпратени. Нелогично и глупаво, но явно има хора които приемат всичко слухове за истина.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2012 - 10:27 AM

Показване на мнениетоAnuk, в 03 May 2012 - 06:21 PM, написа:

friends4animals ще се включим с храна
за кучетата
по-късно днес или утре ще пиша колко килограма

храната от нас ще е около 80 кг да го имате предвид да има място в колата :re_037:

#91 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 May 2012 - 01:47 PM

До колкото разбирам нещата за кучетата са най-важни. За да можем да занесем всичката храна, която е обемиста, предлагам да ограничим дрехите и обувките. Всички желаещи да изпратят такива, нека да отсеят само по няколко, за да не се окаже в един момент, че сме събрали много повече отколкото можем да извозим. Също мисля, че е удачно нещата да не се пакетират в големи кашони и чували, а в по-малки пликчета и кутийки, за да съберем повече.

#92 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2012 - 12:59 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 04 May 2012 - 01:47 PM, написа:

До колкото разбирам нещата за кучетата са най-важни. За да можем да занесем всичката храна, която е обемиста, предлагам да ограничим дрехите и обувките. Всички желаещи да изпратят такива, нека да отсеят само по няколко, за да не се окаже в един момент, че сме събрали много повече отколкото можем да извозим. Също мисля, че е удачно нещата да не се пакетират в големи кашони и чували, а в по-малки пликчета и кутийки, за да съберем повече.

аз мога да пратя дрехи по колет по пощата, ако искате вземете само други неща. Един кашон със сигурност ще събера.

#93 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 05 May 2012 - 02:37 PM

Пратката от Снуупи е успешно получена. 2 торби дрехи плюс 50 лева. Снуупи, да превеждам ли парите направо по сметката на Краси или да и ги предадем в брой заедно с другите неща?
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 05 May 2012 - 03:02 PM

Не мога да преценя, хем искам за тези към кастрация, хем пък да са за нея и лечението и...да можех да дам повече, че да не се колебая, но.. нека тя ги получи и да прецени за какво да ги използваКачена снимка. МерсиКачена снимка
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2012 - 04:51 PM

също можем да отделим и пратим кучешка храна, стига да има още място в колата.

#96 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 May 2012 - 11:50 PM

Здравейте,

първо се извинявам че изчезнах - но нямах възможност да вляза в нета.
Искам да кажа, че Краси е получила колета, значи дрехи с размер xs, s - са точно за нея, а размер М - стават еластичните. Пратих й от три размера и коментирахме какво й стана.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 May 2012 - 11:37 PM

Искам да Ви съобщя сметката на Краси:

IBAN: BG82 CECB97 9010 D4 60 36 00
SWIFT: CECBBGFS
Централна Коперативна Банка
Красимира Стефанова Спасова
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 07 May 2012 - 08:56 AM

Кари, в един от предишните постове споменаваш, че Краси има и партньор в живота. Дали не би могла да я попиташ и за негови размери - приблизителен ръст и кой номер обувки носи?
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2012 - 09:57 AM

Показване на мнениетоDDG, в 07 May 2012 - 06:56 AM, написа:

Кари, в един от предишните постове споменаваш, че Краси има и партньор в живота. Дали не би могла да я попиташ и за негови размери - приблизителен ръст и кой номер обувки носи?

Питах вече :) защото и моя приятел се заинтересува и поиска да му прати дрехи. Така се получи че горе долу съвпадат по ръст. Слаб, висок някъде 1,86 м.
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 May 2012 - 06:59 PM

Чух се с Краси. Пътуването ще бъде в петък, тя ще ни чака :) Страшно се зарадва, че ще види хора на живо :) Хората с колите - можете да носите нещата на личния ми адрес, който ще ви дам на лично съобщение или по телефона: 0898453703. Останалите да задържат още малко за сборен пункт в центъра.

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни