Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#101 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 08 May 2012 - 08:45 AM

Показване на мнениетоevilbaby, в 07 May 2012 - 04:59 PM, написа:

Чух се с Краси. Пътуването ще бъде в петък, тя ще ни чака :) Страшно се зарадва, че ще види хора на живо :) Хората с колите - можете да носите нещата на личния ми адрес, който ще ви дам на лично съобщение или по телефона: 0898453703. Останалите да задържат още малко за сборен пункт в центъра.

Браво на Вас, хора! Качена снимка
Тя много се радва на контакт с хора!!!!
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 May 2012 - 09:33 AM

Така- ние ще пътуваме от Варна към Елена петък вечерта. Понеже ще стане късно, ще отидем до Краси в събота. Пътуваме само двама човека с относително голяма кола, ако някой иска да прати нещо с нас, нека ми пише на лично да се разберем.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#103 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 May 2012 - 10:15 AM

Показване на мнениетоg_vasileva, в 08 May 2012 - 07:33 AM, написа:

Така- ние ще пътуваме от Варна към Елена петък вечерта. Понеже ще стане късно, ще отидем до Краси в събота. Пътуваме само двама човека с относително голяма кола, ако някой иска да прати нещо с нас, нека ми пише на лично да се разберем.

Някой желаещ да помогне на Краси от Варна? Има транспорт с който можете да пратите нещо за момичето и кучовци!!!!
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 May 2012 - 02:13 PM

Първите неща са вече при мен, довечера чакам втора пратка.

Всички желаещи да помогнат, за които е по удобно да дойдат в центъра да се обадят на телефон 0895880743 - Весела.

#105 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2012 - 02:15 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 09 May 2012 - 12:13 PM, написа:

Първите неща са вече при мен, довечера чакам втора пратка.

Всички желаещи да помогнат, за които е по удобно да дойдат в центъра да се обадят на телефон 0895880743 - Весела.

Ти нали ще ходиш на място при Краси? Ако да, ще те помоля да снимаш животните да ги пуснем тук, понеже пак се бавим със снимките Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 May 2012 - 02:33 PM

И аз ще съм с фотоапарат, само да кажа.
Писаха ми няколко човека, каквото се събере, ще занеса в събота.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2012 - 08:34 AM

Показване на мнениетоg_vasileva, в 09 May 2012 - 12:33 PM, написа:

Аз не знаех че ще носите фотоапарат. Ако може да снимате и Вие. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 10 May 2012 - 12:40 PM

Показване на мнениетоg_vasileva, в 09 May 2012 - 02:33 PM, написа:

Хубаво е все пак да координираме какво се събира и от какво наистина Краси и домакинството и имат нужда. Безсмислено е да и изпратим стотина тениски например:-)
Мислех си, че в тази къща имат нужда и от инструменти. Чук, тесла, отвертки, крепежни материали...Къщата е до колкото разбрах пред разпадане и има нужда от поне елементарни ремонтни дейности.
Някой от четящите мъже тук няма ли нещо излишно?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#109 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2012 - 12:55 PM

DDG, беше питала някъде за размери на спътника на Краси. Жената която й помага написа, че той висок около 175 см, слаб. Размер на обувки - 42-43/. Краси била много много слаба, висока 150-160 см.
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 May 2012 - 01:43 PM

Както върви, аз май ще нося неща основно за кучовете и каквото аз имам за Краси ако каже, че ще й влезе в работа.
За фотоапарата- никъде не ходя без него :smile:
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2012 - 02:09 PM

уж 4етох темата от на4ало, но не разбрах, някой познавали това моми4е наживо? какво може да работи, някой може ли да грантира за нея, 4е е свестен 4овек? имам познати на познати в него край, и мога да говоря да се срещнат с нея и ако се харесат да и предложат някаква работа.

#112 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 10 May 2012 - 07:15 PM

Фанфан, никой от пишещите тук не познава лично Краси. Аз ще се срещна с нея утре и ще си поговорим за това, какво може и какво иска да прави. Ще направя и снимки на нея, на кучетата и на къщата, за добием по-обща представа какво можем да направим по-нататък.

Иначе - напълнихме колата! Браво хора, страшни сте. Получи се супер балансирано - има от всичко, като най-много са постелките и чаршафите, заедно с храната за кучетата. Не се затрупахме с дрехи, има и доста обувки и посуда. Събрахме и разни сухи храни, ваксини и други чудни неща. Вярвам, че всичко ще и е много полезно. Очаквайте снимки и разказ вдругиден :)

#113 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 10 May 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 10 May 2012 - 02:09 PM, написа:

уж 4етох темата от на4ало, но не разбрах, някой познавали това моми4е наживо? какво може да работи, някой може ли да грантира за нея, 4е е свестен 4овек? имам познати на познати в него край, и мога да говоря да се срещнат с нея и ако се харесат да и предложат някаква работа.

Лично са я виждали момичетата от Animal hope или Animal help (все ги бъркам) Варна, от времето, когато тя е живяла там. Доколкото знам не пишат и не четат тук, но имат групи във Фейсбук. Ако искаш, може да се свържеш с тях, в началото на темата има копие от пост във ФБ, където се разказва за Краси.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#114 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2012 - 09:03 AM

Показване на мнениетоevilbaby, в 10 May 2012 - 05:15 PM, написа:

Фанфан, никой от пишещите тук не познава лично Краси. Аз ще се срещна с нея утре и ще си поговорим за това, какво може и какво иска да прави. Ще направя и снимки на нея, на кучетата и на къщата, за добием по-обща представа какво можем да направим по-нататък.

Иначе - напълнихме колата! Браво хора, страшни сте. Получи се супер балансирано - има от всичко, като най-много са постелките и чаршафите, заедно с храната за кучетата. Не се затрупахме с дрехи, има и доста обувки и посуда. Събрахме и разни сухи храни, ваксини и други чудни неща. Вярвам, че всичко ще и е много полезно. Очаквайте снимки и разказ вдругиден :)

Ауууу, страхотни сте хора! Качена снимка
Много Ви благодаря не само от име на Краси и от мое... че нещо се получи от тази тема Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2012 - 09:06 AM

Вчера говорих с нея и някак си по съвсем друг начин звучеше. По-щастлива, малко по-спокойна... Много се радвам за което !
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоDDG, в 10 May 2012 - 06:04 PM, написа:

Показване на мнениетоfanfann, в 10 May 2012 - 02:09 PM, написа:

Лично са я виждали момичетата от Animal hope или Animal help (все ги бъркам) Варна, от времето, когато тя е живяла там. Доколкото знам не пишат и не четат тук, но имат групи във Фейсбук. Ако искаш, може да се свържеш с тях, в началото на темата има копие от пост във ФБ, където се разказва за Краси.

Освен тях мисля че g_vasileva също я познава лично. Пиша се с една жена - Татяна, която познава Краси и й помага, но това във фейсбук. Според тях Краси е добър свестен човек.
Дори предния ден са закарали трикракото куче на лекар и друго куче с кожен проблем във Велико Търново. Казаха че намериха лекар, който ще прави кастрации за по 30 лв - мъжко куче и за 40 лв - женско. Но по разкази на Краси сама си направих сметка и нямам много доверие на този лекар. Защото тя каза че постави диагноза на куче с кожен проблем, като го погледна от разстояние 1 м. Някак непрофесионално ми звучи...
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2012 - 10:01 AM

Не я познавам лично, само по телефона сме се чували. Утре ще се видим за първи път, просто съвпадение, че пътуваме в тази посока .
Иначе кучето с кожния проблем ще го видя на място и ще направя каквито проби мога. Както и всички останали , разбира се.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 May 2012 - 10:07 AM

Показване на мнениетоg_vasileva, в 11 May 2012 - 08:01 AM, написа:

Не я познавам лично, само по телефона сме се чували. Утре ще се видим за първи път, просто съвпадение, че пътуваме в тази посока .
Иначе кучето с кожния проблем ще го видя на място и ще направя каквито проби мога. Както и всички останали , разбира се.

Много се извинявам. Явно аз не съм разбрала правилно. Краси с голямо въодушевление говори за Вас и останах с погрешно впечатление
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 May 2012 - 05:34 PM

Давам отчет за вчера. Напълнихме колата до дупка :) За съжаление съм забравила един плик в суматохата но ще го пратя по пощата. Тръгнахме с малко колебания, защото аз съм ужасно болна и се чудех дали да не отложа, но се сетих, че г.василева ще ходи днес и е добре вакисните вече да са там, че да има кой да ги сложи. Чухме се с Краси още по средата на пътя, тя беше страшно развълнувана, нямала търпение да се видим и т.н.
Пристигнахме. Къщата представлява точно това, което си представях - стара дървена къща, поизгнила, с течащ покрив. Условията вътре са доста мизерни, но като цяло за момента Краси разполага с най-необходимите неща. Има ток, водата е отвън в двора, печката е на дърва. Има стари мебели, които за момента вършат работа. Малко по-късно ще кача снимки.
Като цяло сегашната помощ беше ок и Краси се сдоби с нещата, които са и от първа необходимост. Единственото, което няма, а е важно са хладилник и пералня.

За кучетата: по нейна бройка за 26, като може би повече от полвината са пинчероподобни. Тук се сблъсках с малък проблем. Не искам да звуча остро или осъдително, но според мен Краси има наклонности на събирачка. Много от кучетата са прибрани от нея, някои са купени, а другите родени при нея. Тя не вижда нищо нередно, освен парвовирозата, която се вихри и убива бебетата. Това, което ме наведе на мисълта, беше, че за момента тя дава само 2 от кучетата за осиновяване (дано Галя направи по-добри снимки от мойте), защото другите си ги обича прекалено много. Били са с нея в най-тежките моменти и са и много скъпи. Притеснявала се в какви ръце ще попаднат и не можела да ги даде.

За Краси: Изключително слънчев и отворен човек, но живеещ с големи мечти и в собствен свят. Иска да направи хотел за кучета в двора си и да развъжда мини пинчерите си, от което да се издържа. Аз обясних, че трябва да има документи на кучетата, че това не става просто така, но според мен тя не ме разбра. В нейните представи (предполагам, че само това е виждала) кучетата се продават по 100-200лв, а на нея не и тежи да ги гледа докато са бебета. Смятам, че с достатъчно говорене и контакт с хора, тези неща може да ги разбере, но на този етап...аз не бях особено полезна.
Краси няма някакво специално образование, работила е какво ли не във Варна - продавачка, сервитьорка, готвачка, прави мартеници, доста е сръчна и креативна. Не иска да ходи на работа в Елена или В. Търново по здравословни съобръжения, търси нещо надомно. Може и да шие. Ако някой има идея, познати или нещо, което може да се прави надомно, имайте я предвид.

Знам, че звуча малко сдържано, но останах леко разочарована от срещата ни. Самата Краси е прекрасен човек, но някои неща от историята и бяха представени грешно. За протокола - тя има баща, и тези които са го "убили", за да е по-драматично не правят услуга никому. Кучетата, които са и подхвърлени са 2-3, повечето са прибрани от нея.
Приятелят и също ми се видя доста свестно момче, малко затворен. Също каза, че е готов да работи какво да е, само да има кой да му обясни как точно става. Той се нуждае от дрехи и обувки, както и от гумени ботуши - сам си каза.

Общо взето това е, питайте, ако се сетите нещо конкретно. Не мисля да се отказваме от каузата, Краси си заслужава. Просто трябва да измислим правилната стратегия.

#120 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 May 2012 - 07:46 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 12 May 2012 - 03:34 PM, написа:

Давам отчет за вчера. Напълнихме колата до дупка :) За съжаление съм забравила един плик в суматохата но ще го пратя по пощата. Тръгнахме с малко колебания, защото аз съм ужасно болна и се чудех дали да не отложа, но се сетих, че г.василева ще ходи днес и е добре вакисните вече да са там, че да има кой да ги сложи. Чухме се с Краси още по средата на пътя, тя беше страшно развълнувана, нямала търпение да се видим и т.н.
Пристигнахме. Къщата представлява точно това, което си представях - стара дървена къща, поизгнила, с течащ покрив. Условията вътре са доста мизерни, но като цяло за момента Краси разполага с най-необходимите неща. Има ток, водата е отвън в двора, печката е на дърва. Има стари мебели, които за момента вършат работа. Малко по-късно ще кача снимки.
Като цяло сегашната помощ беше ок и Краси се сдоби с нещата, които са и от първа необходимост. Единственото, което няма, а е важно са хладилник и пералня.

За кучетата: по нейна бройка за 26, като може би повече от полвината са пинчероподобни. Тук се сблъсках с малък проблем. Не искам да звуча остро или осъдително, но според мен Краси има наклонности на събирачка. Много от кучетата са прибрани от нея, някои са купени, а другите родени при нея. Тя не вижда нищо нередно, освен парвовирозата, която се вихри и убива бебетата. Това, което ме наведе на мисълта, беше, че за момента тя дава само 2 от кучетата за осиновяване (дано Галя направи по-добри снимки от мойте), защото другите си ги обича прекалено много. Били са с нея в най-тежките моменти и са и много скъпи. Притеснявала се в какви ръце ще попаднат и не можела да ги даде.

За Краси: Изключително слънчев и отворен човек, но живеещ с големи мечти и в собствен свят. Иска да направи хотел за кучета в двора си и да развъжда мини пинчерите си, от което да се издържа. Аз обясних, че трябва да има документи на кучетата, че това не става просто така, но според мен тя не ме разбра. В нейните представи (предполагам, че само това е виждала) кучетата се продават по 100-200лв, а на нея не и тежи да ги гледа докато са бебета. Смятам, че с достатъчно говорене и контакт с хора, тези неща може да ги разбере, но на този етап...аз не бях особено полезна.
Краси няма някакво специално образование, работила е какво ли не във Варна - продавачка, сервитьорка, готвачка, прави мартеници, доста е сръчна и креативна. Не иска да ходи на работа в Елена или В. Търново по здравословни съобръжения, търси нещо надомно. Може и да шие. Ако някой има идея, познати или нещо, което може да се прави надомно, имайте я предвид.

Знам, че звуча малко сдържано, но останах леко разочарована от срещата ни. Самата Краси е прекрасен човек, но някои неща от историята и бяха представени грешно. За протокола - тя има баща, и тези които са го "убили", за да е по-драматично не правят услуга никому. Кучетата, които са и подхвърлени са 2-3, повечето са прибрани от нея.
Приятелят и също ми се видя доста свестно момче, малко затворен. Също каза, че е готов да работи какво да е, само да има кой да му обясни как точно става. Той се нуждае от дрехи и обувки, както и от гумени ботуши - сам си каза.

Общо взето това е, питайте, ако се сетите нещо конкретно. Не мисля да се отказваме от каузата, Краси си заслужава. Просто трябва да измислим правилната стратегия.

Благодаря ти много за информацията. Аз лично не се познавам с Краси. Само по телефонао. Единственно което тя лични ми разказа за майка си и за нещастни случки за кучетата. Другите неща - за баща й, и за събирането на кучета - съм получила от други хора. И не съм повдигала въпрос защото мислих че ще й върна болезнени вспомени. Наистина на никому не помага грешна информация.
Толкова и аз исках да отида на място и да дам точната информация. Ама ще мога начало на юни.
Съвсем не знаех за тези представи на Краси - за въдене на кучетата, и това ме разочарова... Качена снимка Защото тя иска да кастрира всички женски и дори 4 кучета се планира да отпътуват в чуждина - тя е напълно съгласна.. искаше да прави приют за кучета, но впоследстие като спечели някои средства.
За продаване на кучета и въдене - и аз ще имам грижа да обясня доста неща и да я "светна" по много въпроси. Не съм го направила, защото не останах с подобно впечатление за нея. Но едно е да видиш човека и да поговориш с него, друго е контакт по телефона.

evilbaby благодаря ти много. Много полезна информация даваш. Ще чакаме снимки. А и оздравявай по-бързо. Аз исках много да чуя Краси, но не ми остана време тези дни се занимавам с една дребен кучешки бебок, който не е много здрав. Но за това ще пусна друга тема.
User's Signature

Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема