evilbaby, в 12 May 2012 - 03:34 PM, написа:
Давам отчет за вчера. Напълнихме колата до дупка :) За съжаление съм забравила един плик в суматохата но ще го пратя по пощата. Тръгнахме с малко колебания, защото аз съм ужасно болна и се чудех дали да не отложа, но се сетих, че г.василева ще ходи днес и е добре вакисните вече да са там, че да има кой да ги сложи. Чухме се с Краси още по средата на пътя, тя беше страшно развълнувана, нямала търпение да се видим и т.н.
Пристигнахме. Къщата представлява точно това, което си представях - стара дървена къща, поизгнила, с течащ покрив. Условията вътре са доста мизерни, но като цяло за момента Краси разполага с най-необходимите неща. Има ток, водата е отвън в двора, печката е на дърва. Има стари мебели, които за момента вършат работа. Малко по-късно ще кача снимки.
Като цяло сегашната помощ беше ок и Краси се сдоби с нещата, които са и от първа необходимост. Единственото, което няма, а е важно са хладилник и пералня.
За кучетата: по нейна бройка за 26, като може би повече от полвината са пинчероподобни. Тук се сблъсках с малък проблем. Не искам да звуча остро или осъдително, но според мен Краси има наклонности на събирачка. Много от кучетата са прибрани от нея, някои са купени, а другите родени при нея. Тя не вижда нищо нередно, освен парвовирозата, която се вихри и убива бебетата. Това, което ме наведе на мисълта, беше, че за момента тя дава само 2 от кучетата за осиновяване (дано Галя направи по-добри снимки от мойте), защото другите си ги обича прекалено много. Били са с нея в най-тежките моменти и са и много скъпи. Притеснявала се в какви ръце ще попаднат и не можела да ги даде.
За Краси: Изключително слънчев и отворен човек, но живеещ с големи мечти и в собствен свят. Иска да направи хотел за кучета в двора си и да развъжда мини пинчерите си, от което да се издържа. Аз обясних, че трябва да има документи на кучетата, че това не става просто така, но според мен тя не ме разбра. В нейните представи (предполагам, че само това е виждала) кучетата се продават по 100-200лв, а на нея не и тежи да ги гледа докато са бебета. Смятам, че с достатъчно говорене и контакт с хора, тези неща може да ги разбере, но на този етап...аз не бях особено полезна.
Краси няма някакво специално образование, работила е какво ли не във Варна - продавачка, сервитьорка, готвачка, прави мартеници, доста е сръчна и креативна. Не иска да ходи на работа в Елена или В. Търново по здравословни съобръжения, търси нещо надомно. Може и да шие. Ако някой има идея, познати или нещо, което може да се прави надомно, имайте я предвид.
Знам, че звуча малко сдържано, но останах леко разочарована от срещата ни. Самата Краси е прекрасен човек, но някои неща от историята и бяха представени грешно. За протокола - тя има баща, и тези които са го "убили", за да е по-драматично не правят услуга никому. Кучетата, които са и подхвърлени са 2-3, повечето са прибрани от нея.
Приятелят и също ми се видя доста свестно момче, малко затворен. Също каза, че е готов да работи какво да е, само да има кой да му обясни как точно става. Той се нуждае от дрехи и обувки, както и от гумени ботуши - сам си каза.
Общо взето това е, питайте, ако се сетите нещо конкретно. Не мисля да се отказваме от каузата, Краси си заслужава. Просто трябва да измислим правилната стратегия.
Благодаря ти много за информацията. Аз лично не се познавам с Краси. Само по телефонао. Единственно което тя лични ми разказа за майка си и за нещастни случки за кучетата. Другите неща - за баща й, и за събирането на кучета - съм получила от други хора. И не съм повдигала въпрос защото мислих че ще й върна болезнени вспомени. Наистина на никому не помага грешна информация.
Толкова и аз исках да отида на място и да дам точната информация. Ама ще мога начало на юни.
Съвсем не знаех за тези представи на Краси - за въдене на кучетата, и това ме разочарова...

Защото тя иска да кастрира всички женски и дори 4 кучета се планира да отпътуват в чуждина - тя е напълно съгласна.. искаше да прави приют за кучета, но впоследстие като спечели някои средства.
За продаване на кучета и въдене - и аз ще имам грижа да обясня доста неща и да я "светна" по много въпроси. Не съм го направила, защото не останах с подобно впечатление за нея. Но едно е да видиш човека и да поговориш с него, друго е контакт по телефона.
evilbaby благодаря ти много. Много полезна информация даваш. Ще чакаме снимки. А и оздравявай по-бързо. Аз исках много да чуя Краси, но не ми остана време тези дни се занимавам с една дребен кучешки бебок, който не е много здрав. Но за това ще пусна друга тема.