Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история
Публикувано: 12 May 2012 - 10:04 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 May 2012 - 10:14 PM
evilbaby, в 12 May 2012 - 05:34 PM, написа:
Общо взето това е, питайте, ако се сетите нещо конкретно. Не мисля да се отказваме от каузата, Краси си заслужава. Просто трябва да измислим правилната стратегия.
и аз благодаря за информацията. наистина исках да чуя някаква информация от първо лице. идеята ми за работата ще я стопирам. за надомна работа на село, което не е в първа близост до грама, май няма много варианти. може с компютър и инернет - набор на текст или нещо от сорта. компютъра и интерета може да се измисли нещо, но ако после ги използва да си пуска обявите за продаването на кучета, няма да ми е особено приятно. ще чакам да измислите правилната стратегия.
Публикувано: 12 May 2012 - 10:50 PM
В крайна сметка съгласна ли е тя да даде кучетата за осиновяване, защото не ми стана много ясно?
Публикувано: 14 May 2012 - 10:36 AM
Публикувано: 14 May 2012 - 11:54 AM
Lieschen, в 14 May 2012 - 10:36 AM, написа:
Тук съм съвсем съгласна.
И не става въпрос за критика, колкото да си чешем пръстите, а точно за конкретна помощ. Пакетче семена струва 1 лев средно, вече е късно, но за догодина лично ще осигуря семена, кофички, лопата и мотика, че и буркани и капачки, стига да имат желание. А за разчистването не се искат нито пари, нито инструменти.
Сега обаче най-важното е да бъдат убедени тези хора да скъсат с илюзиите си за развъдна дейност.
Чакаме и g_vasileva да се върне с информация.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 14 May 2012 - 12:06 PM
dikari, в 14 May 2012 - 11:08 AM, написа:
Ние си правим разсад от семена.Не е тррудно да поискаш от съседите няколко семена за домати например, садим ги в кофички от кисело мляко.Начини има, всички знаете.Дет се вика научи човека да лови риба, не да му я даваш, на готово.За мен притеснителното е не искането да се раздели с кучетата.
Публикувано: 14 May 2012 - 12:07 PM
dikari, в 14 May 2012 - 11:08 AM, написа:
Сериозно??? ...... Аз съм от Долна Оряховица. 1/3 от смисления ми живот е минал на село с мотиката. Колко инструменти ти трябват освен мотика, 2 броя, щото са двама. И стъклени буркани. Ние, понеже мангустите не ни позволяват да живеем като хора в тая държава, нямаме съд за варене, варим консервите в тенекия от сирене, побира осем буркана. Разсад се купува, само ако си нямаш друга работа. Ако изстискаш един домат от пазара - ето то 20 корена домати, ако вземеш семките на една червена чушка от пазара - ето ти 20-40 корена чушки, ако вземеш резен тиква - един декар тикви не ти мърдат. Ако вземеш един килограм грах за варене и го отгледаш - 5-10 килограма грах се получават. Всяка година го правим и говоря от опит - признавам само, че тази година грах по магазините нямаше. Само пилета не споменах, защото те НАИСТИНА струват пари. Трябват ти вар за варосване и син камък. Тогава и хората и кучетата ще живеят по-добре (не добре, но по-добре). Написах това, защото ми стана мъчно от това, което се вижда на снимките.
Публикувано: 14 May 2012 - 12:16 PM
magi_st, в 14 May 2012 - 12:06 PM, написа:
Хора, за такива неща трябва да си "мукаят". Така казват старите хора. Не всички отбират от това и по-важното е, че често не им идва наум как да стане колкото и да е просто отстрани. За мен също е по-важно тези хора да престанат да си мислят за "развъждане". Млади са и могат да го проумеят. Просто трябва много говорене и много контрол върху вида помощ. Често хората като изпаднат в някаква ситуация, с която не могат да се справят я задълбочават не защото искат, а защото се затварят волно или неволно за останалия свят. Така няма кой да им бъде коректив и се въртят в кръг без да могат да погледнат извън него. Кой да им покаже нещо друго?! Бабите и дядовците ли?! Идеята е да им се помогне да излязат от това положение и да стъпят на правилната пътека, а не да ги осинови някой.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 May 2012 - 12:21 PM
Честно да си кажа малко се стреснах в началото. От мизерията, от лудницата, от старата разпадаща се къща и условията. Не ме разбирайте погрешно,самата аз не живея в лукс, но съм свикнала с някои необходимости . Свикнала съм със стремежа на човека да търси по-добър живот. А в случая с Краси се получава един омагьосан кръг и мисля, че тя дори не осъзнава, че няма как нещо да се промени от само себе си. Трябват усилия, трябват жертви, трябват съвети от хора, които искат да помогнат.
Въпреки условията кучетата си изглеждаха добре, няма слаби, някои даже бяха дебелички. Радостни, дружелюбни. Радват се на хора, не ръмжат, не лаят. Жадни са за внимание.
Лошото е, че аз бях останала с впечатлението, че повечето са подхвърлени, а не е точно така. Няма нито едно подхвърлено, всички са или родени там или прибрани от Краси по нейно собствено желание.
Къщата има нужда от много сериозен ремонт за да става за живеене. Може би сега лятото ще изкарат в нея, но казаха , че покривът е зле и не виждам другата зима как ще се справят. За сега покриват с найлони и подръчни средства, но всичко това е само временно решение.
Краси (а и приятелят й, просто той беше малко по-мълчалив в началото) е нормален млад човек. Просто има нужда някой да й обяснява нещата- не веднъж, не два пъти, а всеки път щом се видят или чуят. Тя си представя раздялата с животните и казва, че това ще й е много, много трудно. Затова иска да започне с тези двете (дава точно тях, защото според нея те не се чувстват добре там и искат да бягат). Каза, че ако даде някое и види, че то живее добре, ще й е много по-лесно да даде и друго. Само за пинчрите не иска да чуе да ги подарява. Та затова там усилията трябва да са насочени към убеждения да ги кастрира. Тя си представя как може да продава пинчерите и с тях да издържа приют т.е. тя не държи да ги размножава , просто го вижда като някаква опция да издържа животните.
Успяхме да ваксинираме всички здрави, само за един юнак не остана ваксина(нещо не съм ги сметнала правилно). Прегледах кучето с кожния проблем- оставила съм й медикаменти за 2 седмици, ще видим как се развива и най-вероятно ще трябва да й пратя за още поне 2 седмици. Кучето с откъснатият крак е добре, раната изглежда учудващо добре, няма инфекция, не се вижда кост.
Беличките бебета са добре, те си имат кандидати.
Бебетата на другата мама, която се подарява, са починали (дано не бъркам).
Ако трябва да обобщя- аз виджам нещата така -кастрации, задомяване и никакво прибиране на нови животни. Иначе няма да има смисъл. Ще направя каквото мога от разстояние, ще говоря с нея, ще опитвам да я убедя защо така е правилно.
За градината- не знам как си я представяте подредена с толкова кучета, тичащи в нея. Ние на село си имаме две и след едно бягане от половин час , всичко помитат. Представете си 26 ...
Пускам малко снимки, първите 2 кучета са тези, които тя иска да даде най-напред.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 14 May 2012 - 12:22 PM
Наистина няма място за критика тук,а трябва да се помогне да се излезе от тази ситуация.

Публикувано: 14 May 2012 - 12:31 PM
DessyD, в 14 May 2012 - 12:16 PM, написа:

Публикувано: 14 May 2012 - 12:37 PM
Да ви кажа да се дава акъл е лесно, да се врътнеш и да кажеш "Няма да помагам" също. Другото иска малко повече усилия. На нас ни е лесно, ние знаем какво и как трябва да се направи. Те тепърва се учат на това.

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 14 May 2012 - 12:56 PM
g_vasileva, в 14 May 2012 - 12:37 PM, написа:
Има ли някакви идеи, как да се организират кастрациите? Някой от Търново да помогне с транспорт? Кари, имаш ли идея, колко пари има преведени?