Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#161 Потребителят е офлайн   Lieschen Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2012 - 01:16 PM

На темата интернет - не става ли поне като за начало мобилен - като този с флашките. Аз съм на глобул, той май е 5 лв или нещо такова (месечна такса е). Ползвам го като се повреди нещо при доставчика, докато чакам да ми оправят стационарния нет. Не можеш да теглиш филми, но поне страници, мейли и скайп. Знам, че е писано че там Глобул нямат покритие, но има МТЕЛ и Вивател. Поне като за начало може би е по-добре (от никакъв нет).

#162 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2012 - 01:32 PM

Селото е доста малко, а тяхната къща е извън него, почти в гората. Телефоните са с почти нинакъв обхват там, а тя каза че за нет е разпитвала в Елена, но не намерила вариант.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#163 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 10:50 PM

1. Ваксини
2. Лекарства - Кари, направи някакъв примерен списък с най-необходимото.
3. Хигиенни материали - за почистване на балатум, перилни препарати
4. Постелки и завивки, хавлии - butci, ...
5. Съдове и прибори за готвене и хранене - DDG, ...не са необходими
6. Голяма тенджера/тава/бака...
7. Ел. крушки (ако може енергоспестяващи)
8. Хладилник
9. Газов котлон с бутилка
10. Пералня
11. Компютър - fanfann
12. Дрехи малък размер летни - MechoPuh,butci...
13. Чаршафи - DDG, butci...
14. Обувки летни - 37-38, зимни - 38-39 - DDG, ...гумени ботуши 42-43
15. Етажерка / стелаж
16. Поводи, нашийници, намордници, други аксесоари за кучета.
17. Балатум - DDG (остана доста голямо парче от това, което ни подари Fanciful за Реджа и бебетата)
18. Кухненска маса
19. Пари за кастрации, лечение на кучета и на Краси, други неотложни нужди. - butci (150лв.), ...
20. Храна за Краси и за кучетата - butci, ...
21. Раница - да е здрава, да издържа 10 кг.

След последния разговор с Краси - всички неща от списъка са все още актуални, удебелих тези, които съм променила.
12. Относно дрехите - каза, че е получила достатъчно, аз още не съм изпратила и моите, така че може да считаме, че повече не са необходими, за обувки обаче забравих да попитам.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#164 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 12:15 PM

Прочетох цялата тема, наистина много трогателна и емоционална е историята на Краси. И виждам, че наистина има хора, които искат да помогнат.
В предвид това, което прочетох след посещението на evilbaby.. Никой ли не се замисли, че трябва да се говори с Краси ? В смисъл, добро и слънчево момиче - да обрече съдбата си заради няколко бездомни кучета и котки, това не го разбирам. Има ХИЛЯДИ такива в България. Кой уважаващ себе си човек ще живее по този начин? Ако наричате това начин на ЖИВОТ..
Нямам нищо против идеата да се помогне на хора/животни в беда, винаги съм се опитвала да помагам на такива случаи, но тази история не изглежда по този начин. Тя доброволно е решила да съсипе живота си.. ( Погледнато от тази страна, ами ако никой не й помагаше - което в България СЕ СЛУЧВА )
Много хора едва преживяват не защото имат 30 животни в къщата си, а защото не могат да хранят децата си. Аз съм била едно от тези деца. Имаше моменти от моят живот, в които майка ми трябваше да изпродаде всичко от апартамента, за да ни купува храна ( Кризата от 1990та година някъде, не съм наясно с точната година )
Краси има нужда от помощ - ДА, но от повече нужда има да се замисли кое е по-важно за нея.
Има милиони тъжни истории, хора почиват в какви ли не ситуации. Но не вярвам, че ще намерите и един случай, в който човек потъва в мизерия, за да спаси няколко кучешки живота..
И моля ви не ме разбирайте погрешно, обожавам животните, половината ми заплата отива за моите животни, но знаейки, че това няма да ми коства здравето.
Много хора имат проблеми в живота си, аз също нямам баща, или по-точно той изостави семейството ни. Има много други, които нямат родители, но въпреки това се борят с този лъжлив и нечестен свят, за да направят своя живот малко по-приятен.
Не виждам никаква логика в това какво е постигнала до сега в живота си Краси. Ако това да събира животни, ОПИТВАЙКИ СЕ да се грижи за тях е част от бездъмна яма, която е във вид на депресия, тя по-скоро има нужда от разговори с хора, които да я подтикнат и насочат към по-важните неща в живота й. Тя ТРЯБВА да ги осъзнае.
Надявам се да не остана криворазбрана, бих помогнала ако имах възможност, но не за това става въпрос в този ми пост.

#165 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 20 May 2012 - 12:20 PM

Аз така и не разбрах вие какво точно искате да кажете (предложите) по темата, освен че изчетохме личната ви история...Всички тук осъзнаваме както ТРЯБВА, повярвайте.
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2012 - 12:33 PM

Хората са различни, ценностната им система също. Не можем да бъдем съдници на съдбите на хората. Да не влизаме във философски теми, че ще стане мътна и кървава и на никого няма да се помогне. Който може е помагнал според разбиранията си и възможностите си. Накратко, всяко живо същество има право на шанс. Дете , куче или коте, всеки трябва да яде.
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 12:37 PM

Jujkavn, прочетете пак темата, не става дума за бездомни животни. И разбира се при това желание от Ваша страна се обадете и говорете с момичето, за да му помогнете.
П.П. Заглавието на темата е неподходящо и заблуждаващо.

Показване на мнениетоg_vasileva, в 14 May 2012 - 12:21 PM, написа:

...................................
Лошото е, че аз бях останала с впечатлението, че повечето са подхвърлени, а не е точно така. Няма нито едно подхвърлено, всички са или родени там или прибрани от Краси по нейно собствено желание.
............................................................................................................................. Тя си представя раздялата с животните и казва, че това ще й е много, много трудно. Затова иска да започне с тези двете (дава точно тях, защото според нея те не се чувстват добре там и искат да бягат). Каза, че ако даде някое и види, че то живее добре, ще й е много по-лесно да даде и друго. Само за пинчрите не иска да чуе да ги подарява. Та затова там усилията трябва да са насочени към убеждения да ги кастрира. Тя си представя как може да продава пинчерите и с тях да издържа приют т.е. тя не държи да ги размножава , просто го вижда като някаква опция да издържа животните.

....................................

User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 12:57 PM

Забравих да вмъкна в по-горния си пост - при последния ни разговор с Краси, каза, че след разговори с различни хора е започнала да се отказва от идеята си за развъждане. Може би с постоянство ще успеем да променим вижданията, но както g_vasileva беше писала Краси живее изолирана и няма много реална представа за нещата. Да, тя се е поставила в тази ситуация, но какво пречи да и подадем ръка, да се опитаме поне да и помогнем. Ако не стане - важното е, че сме опитали, не сме подминали...
Аз си мислех, че ще е от голяма полза ако Краси имаше достъп до интернет и поне във форума можеше да влиза да чете, да види колко много хора също помагат на животните, че има и други начини да помага и не е задължително да прибира всяко срещнато животно.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#169 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 01:25 PM

Това, което исках да предложа е да се помогне както на животните, което би направило всички ни щастливи, така и на Краси. Факта, че е изолирана не й помага.
Наистина се надявам след толкова премеждия и здравни проблеми с животните да успее да си стъпи на краката и след всички тези усилия спрямо нея към животните, да направи нещо и за себе си, нещо също толкова голямо и значително.
Може би се изказох драматично спрямо личната ми история, но както казахте - всеки приема нещата по свой си начин. Аз приемам Краси, защото разбирам от части какво е преживяла и съм съпричастна към съдбата й.

П.С. Ако някой от Варна пак ходи да я посети бих могла да помогна с неща, от които се нуждае.

#170 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2012 - 02:47 PM

Някои са се посветили на животните,това за мен е напълно нормално.Любовта към тях е по-силна от всичко и никой не може да промени реалността,колкото и да иска да дава съвети.Който не може да го разбере,просто неговите приоритети са други.Темата е за помощта от която има нужда една жена,прибрала изоставени животинки.За нея вероятно е невъзможно да подмине изхвърлено животно на място,където хората едва ли се интересуват гладни ли са или жадни тези,които са извън двора им.

#171 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 06:23 PM

vivacom предлагат интернет навсякъде през сателит, но е скъпо оборудването

#172 Потребителят е офлайн   Lieschen Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 06:44 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 20 May 2012 - 06:23 PM, написа:

колко скъпо? Ако сме много хора, може дори и бавно да се съберат пари.

#173 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 07:41 PM

jujkavn, може би е хубаво отново да прочетете всичко в темата и то не толкова правейки паралел с вашия живот и съдба. Тогава би трябвало да разберете, че идеята на помагащите в случая е да помогнат както на кучетата, същевременно и на Краси! Иначе щяхме да съберем просто храна и да я изпратим... Но не, тук хората мислят, как да кастрират кучетата, да убедят Краси, че именно това е пътя - да спрат да се множат, а също така и тя да спре да прибира нови животни.
Просто нещата трбява да се карат едно по едно, стъпка по стъпка.
Това е начин да се помогне на Краси, да намери начин да се справя отново сама с живота си.
Това обаче не означава, че трябва да се отказва от животните си.

От написаното от вас излиза, че животните са й виновни за това на какъв дерт е живота й. А това не е така.
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 08:34 PM

Показване на мнениетоLieschen, в 20 May 2012 - 06:44 PM, написа:

Показване на мнениетоfanfann, в 20 May 2012 - 06:23 PM, написа:

колко скъпо? Ако сме много хора, може дори и бавно да се съберат пари.

ако не са намалили нещо 799лв. искаха за чинията и още 200лв инстлационна такса. таксата на месец е 39лв. минималната.

#175 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2012 - 08:37 PM

Само да кажа , че когато ходих, занесох доста препарати , дадени от Leischen.
Също така - Краси има компютър- стар, но ще свърши работа. Проблем е нета.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#176 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 22 May 2012 - 02:24 PM

Здравейте,

искам да кажа че в мен има 150 евро за кастрация на животни. Дарителят пожела да остане в анонимност.

В първата седмица на юни аз и моя приятел планираме да отидем на място. Да занеса някои неща, ако можем да закараме няколко животни за кастрация, да поговоря с нея.

Butci, аз също говорих с Краси и на мен ми е направило впечатление, че не държи на развъждането.

Хора които се чудят че не сме осъзнали за проблема на Краси - повярвайте и ние искаме да помогнем на Краси, затова с часове говорим с нея. Представете се вие да имате определени разбирания и да сте "откъснати от света" без социални контакти. За Вас Вашето разбиране е безпогрешно, но е в размер с много истини. Как ще разберете това?

Да, човека си е направил съдбата така с мисъл да помогне на животинки с това съсипвайки живота. Всеки греши, хора сме. Не сме работи. Важното е да се посочи грешката и да се обясни на човека. Най-лесното е да се откажеш и да кажеш м...та му да се спасява....

Аз ще правя всичко по силите си за да помогна на това момиче да промени мнението си и да започне нормален живот. В този форум са любители на животни, няма мразещи /дълбоко се надявам, че тук не се навъдиха такива гниди както във ФБ/ затова много се надявам да помогнем и на животните. Днес ще говоря с клиниката във ВТ да обговорим нещата предварително. Татяна /позната на Краси/ каза че и тя ще помага с транспортирането на животните до клиниката и обратно.

Заредих се и с материали за кастрация - от типа ползи от нея, защо да кастрираме, последици, и вреди от некастрация, освен това и истории.

Благодаря на всички още веднъж!
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2012 - 12:58 PM

Имаме нужда от помощ. Ако намерим транспорт, ще започнем кастрация на животни другата седмица.

Някой дали ще има възможност?

За сега има в мен 300 лв. поне 3-4 кучета ще успеем да кастрираме.
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 June 2012 - 04:54 PM

Възможност за какво? Моля, Кари, ако ходиш, пиши ми на лични, за да ти предам още 2 плика, които пристигнаха прекалено късно за моето ходене.

#179 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 05:15 PM

възможност за транспорт, доколкото разбрах аз.

#180 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2012 - 11:50 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 01 June 2012 - 03:15 PM, написа:

възможност за транспорт, доколкото разбрах аз.

Имах впредвид да помогне с транспорт.
User's Signature

Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема