Dog.bg Форуми : Да гладуваш заради любовта си към животните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да гладуваш заради любовта си към животните Много тъжна история

#261 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 25 October 2012 - 07:54 PM

Показване на мнениетоbutci, в 25 October 2012 - 05:19 PM, написа:

baubau Благодаря ти за желанието да помогнеш! :rc_036:

Относно животните - така е, проблема с грижите по тях няма да изчезне с кастрацията им, но поне няма да се размножават. Както и Кари е писала има възможност да се търсят домове поне на дребните. Снощи пак говорих с жената, поела ангажимент за "териерчето" - ако се намират приемни домове може и други да вземе...

Хубаво ще е да има някой на място да могне, да снима животните, да пуска снимки и информация. Ако има желаещи - да си кажат :ab_041: .

Пропуснах да напиша, че компютъра, който Краси имаше се е повредил и вече не работи, ако някой има излишен...Колкото до интернета - нямам никаква идея как стои въпроса по селата. Видях реклама на Булсатком, че предлагат интернет, но противно на моите очаквания, сигнала не се получавал чрез сат. чиния, а по кабел.

Днес говорих с Краси, преди 1 час по-точно. Те имат интернет вкъщи прекаран. Някой познат го е плащал. Но нямат компютър, видяла един втора ръка за 130 лв. но вика какво по-напред, имала да плаща ориз, давали го в "кредит" защото била редовна клиентка в един склад.
Момчето, което предложи услугите си с буса - замина си. Бил е само за лято там. Така че този вариант отпада вече.
User's Signature

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2012 - 08:06 PM

Лошото е,че тя е далече.Аз не разполагам с кола. И сега ,след като момчето с буса отпада,какво става? Все си мисля,че е нужно човек от Търново или околността да се отзове на първо време. Ще разпитам приятели за компютър. Дано някой измисли нещо...

#263 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2012 - 08:14 PM

БТК предлагат интернет със сателит, но оборудването е между 500-1000лв.
аз бях обещал да дам компютър в началото, но после се оказа, че има. все още моga da потърся нещо, ако и трябва на момичето.
има ли някакво развити от началото т.е. подобряват ли се нещата при тези хора?

#264 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2012 - 08:38 PM

fanfann, ако имаш излишен компютър - ще е от полза! Иначе Мечо Пух е писала в началото на темата, че има един стар, който не ползва...ако не го е подарила вече.

Показване на мнениетоfanfann, в 25 October 2012 - 07:14 PM, написа:

има ли някакво развити от началото т.е. подобряват ли се нещата при тези хора?

Битово и финансово положението не се е подобрило. Както съм писала по-горе - тази зима покрива може да не устиска. Търсят работа, Краси - надомна, приятелят и мисля всякаква.
По отношение на животните - мисля, че Краси вече е съгласна всички да се кастрират, дори самата тя се интересува какви възможности има, но за съжаление платените не са опция. Също така търси домове на кучетата и ги дава за осиновяване, иска да задържи само няколко.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#265 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2012 - 08:57 PM

мога да и предложа един стар лаптоп Дел. Има си инсталиран уиндоус ХП легален, офис пакет 2003 вървят, интернет, филми също. Основната му забележка е, че пантите му не държат и трябва да се подпре на нещо екрана, за да стои. Като цяло е много хубав и качествен лаптоп, но все пак е на годинки. ето снимка:
http://hardtechgroup...atitude-cpx.jpg
там предплагам трудно ще си намерят надомна работа, а и интернет без стабилен сигнал на някой гсм оператор едва ли ще си пусне. защо не помислят да се преместят някъде вмсето да се опрая тази къща. примерно покрай някой град във вилните зони има доста къщи. Преди съм виждал обяви да търсят наематели само срещу поддръжка на вилата.

#266 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2012 - 09:31 AM

fanfann лаптопа е чудесен! :rc_036:
Колкото до преместването - и аз си го мислех, но с толкова кучета едва ли биха се съгласили някъде да ги вземат, все пак са си внушителна бройка, не са 2-3...
А явно има кабел за интернет, не разбрах дали в момента е активен или преди, когато някой друг го е плащал.

Показване на мнениетоkari_85, в 25 October 2012 - 06:54 PM, написа:

Днес говорих с Краси, преди 1 час по-точно. Те имат интернет вкъщи прекаран. Някой познат го е плащал.

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#267 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 10:45 AM

В буграс ли да го изпратя? дрехи за мом4ето прати ли някои? интернета през ЛАН карта ли е?
за вилно място ку4етата няма да са кой знае каквъ проблем, защото в голяма 4аст от местата съседите не живеят там. покрай моя град вилните зони са долна опустели като хора, а са в порядъка на 3-4км от града. до там има редовен автобусен транспорт, а и като цяло по може да се намери транспорт евентуално за някое куче. Ина4е от там някой специално трябва да отиде.

#268 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 01:31 PM

Къде в Бургас изпращате нещата за Краси? Ка ги изпращате? С Еконт ли? Не ми е ясно...не съм изпращала колет от години...

#269 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 01:34 PM

Къде в Бургас изпращате нещата за Краси? Ка ги изпращате? С Еконт ли? Не ми е ясно...не съм изпращала колет от години...

В къщата й интернетът е много слаб и затова тя каза,че ще държи компютъра в някаква приятелка в Елена.

#270 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 02:06 PM

Показване на мнениетоbaubau, в 26 October 2012 - 01:34 PM, написа:

В къщата й интернетът е много слаб и затова тя каза,че ще държи компютъра в някаква приятелка в Елена.

зависи колко е като големина. еконт предлагат пощенски пратки като БГ пощи, но трябва да си ги опаковаш сам и е само до офис на фирмата. аз не съм пращал нищо досега до бургас или до Елена, друг трябва да ти даде отговор.

#271 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2012 - 08:27 PM

baubau, fanfann не е необходимо да изпращате нещата за Краси до Бургас, мисля че е по-добре директно на нея, иначе са излишни разходи. Ако ги пратите до Б-с, после Кари трябва да ги препраща...И аз не съм пращала колет от години, не мога да дам съвет, може би Кари ще сподели.
User's Signature

#272 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 09:10 PM

Показване на мнениетоbutci, в 26 October 2012 - 08:27 PM, написа:

baubau, fanfann не е необходимо да изпращате нещата за Краси до Бургас, мисля че е по-добре директно на нея, иначе са излишни разходи. Ако ги пратите до Б-с, после Кари трябва да ги препраща...И аз не съм пращала колет от години, не мога да дам съвет, може би Кари ще сподели.

Бутси, днес говорих с момичето.Тя спомена за жена от Бургас във форума,която може да ги занесе в някакъв апартамент в Меден рудник ,оттам има кой да й ги отнесе. Нещо такова...Но за мен не е проблем да изпратя дрехи направо на Краси. Честно казано,доста се притесних за нея.Сподели,че е много отчаяна от положението си. Според мен, едва ли дълго ще успее да гледа 30 кучета и то при такива мизерни условия.Че тя за себе си няма. Селцето, до което живее, е на 15 км. от Елена. А Елена е на 40км.от Търново...Дали не е по-добре да се организира едно пътуване до там с багаж и всичко? И не виждам как ще стане тази кастрация,ако не се организира някакъв превоз на кучетата до ветеринарна клиника. Колко са женските кучета забравих да я питам...Съжалявам,че е малко объркан постът ми, но наистина се притесних сериозно,а досега не съм се занимавала със такава спасителна операциа.

#273 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2012 - 07:26 PM

Търся спешно транспорт за "териерчето" до София! Ако някой знае дали по автобуса може да бъде изпратена - моля да пише. Предполагам задължително трябва да е в клетка, което е проблем, защото Краси няма такава. Та, ако има желаещ да помогне с клетка - ще съм много благодарна!
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2012 - 10:23 PM

Показване на мнениетоbutci, в 29 October 2012 - 07:26 PM, написа:

Търся спешно транспорт за "териерчето" до София! Ако някой знае дали по автобуса може да бъде изпратена - моля да пише. Предполагам задължително трябва да е в клетка, което е проблем, защото Краси няма такава. Та, ако има желаещ да помогне с клетка - ще съм много благодарна!

мисля, 4е не дават освен ако не го придружава пътник.

#275 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2012 - 02:16 PM

Здравейте,

относно пратките. Веднъж бях пратила колет на Краси със спиди. Колета тежеше около 40 кг и платих 38 лв., преди една седмица реших да пратя с еконта, помислих си че няма да има голяма разлика, но се оказа че има. За 13 кг платих 22,40 лв. Български пощи пращат колети горе долу на същите цени - проверявах. По-добре да пращате колети директно на Краси. В Бургас в Меден Рудник живеят родители на Васил - на приятеля й. Той си идва много рядко и си носи неща за пране, понеже работи много мръсна работа и те не могат да изпират всичко на ръка в тези условия. Затова не мисля че би могъл да ги прибере от Бургас до тях. Прибира се с влак. Дори нещата на butci когато закарахме /закарахме само половината от пратката й/ - той не е взел още всичко от апартамента на родителите си.

В момента имат интернет все още - но Краси нищо не може да каже за скоростта, защото не са го ползвали.
В момента има 8 кучета, които са за по-спешна кастрация.
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2012 - 02:18 PM

Показване на мнениетоfanfann, в 29 October 2012 - 08:23 PM, написа:

Показване на мнениетоbutci, в 29 October 2012 - 07:26 PM, написа:

мисля, 4е не дават освен ако не го придружава пътник.

Не може ли да се прати по Лео експрес? Ние сме пращали по този начин животните. А и с рейс също, само да има кой да изпрати кучето и кой да го посрещне, т.е. трябва и клетка.
User's Signature

Качена снимка

#277 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 October 2012 - 02:31 PM

Намери се транспорт за кучето. Краси утре ще дойде до София с познат, аз ще я посрещна да взема животното, но тя няма пари за рейса на обратно. По предварителни проучвания ще трябват около 40лв. 25-30 лв е рейса до Велико търново, от там има 5лв рейс до Елена и от там 2лв маршрутка до селото, в което живее Краси. Нямам възможност да дам повече от 10лв от себе си. Моля ви да съберем оставащите 30лв, за да може поне едно куче да се измъкне от там.
Имаме време само до утре.

#278 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 October 2012 - 03:13 PM

Положението е закрепено. Чакаме Краси да дойде утре. Стискайте палци всичко да мине по план.

#279 Потребителят е офлайн   baubau Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 07:12 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в 30 October 2012 - 02:31 PM, написа:

Намери се транспорт за кучето. Краси утре ще дойде до София с познат, аз ще я посрещна да взема животното, но тя няма пари за рейса на обратно. По предварителни проучвания ще трябват около 40лв. 25-30 лв е рейса до Велико търново, от там има 5лв рейс до Елена и от там 2лв маршрутка до селото, в което живее Краси. Нямам възможност да дам повече от 10лв от себе си. Моля ви да съберем оставащите 30лв, за да може поне едно куче да се измъкне от там.
Имаме време само до утре.

Къде ще посрещнете Краси и в колко часа ? Искам да й носеса едно-друго.

#280 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 31 October 2012 - 11:10 AM

Бони (така се казвало кученцето) успешно пристигна в приемния си дом. Хапнала е малко, взела е душ и сега разучава. Доста я е страх, но ще трябва да привикне към различни начин на живот. Довечера ще срещне и бъдещия си съквартирант - един голям котарак. :mg_062:

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни