Две котета имат нужда от помощ Всъщност аз имам, че да им помогна
Публикувано: 27 April 2012 - 01:32 PM
Отлагах известно време, защото знам, че всеки тук имам достатъчно подопечни, но положението взе да излиза от контрол.
Последния ден на Великденските празници, уж ден за по чашка с приятели се превърна в търчане към докторите, защото едното куче намери котенце с премаза предна лапка. Котето вече е по-добре, лапката се лекува. Аз поех всичко. Мислех, че ще се справя, но май няма да стане. Днес ходихме на контролен преглед с котето и кучето ми, което е след операция. На прибиране току що намерихме подхвърлено пред входа коте. Не мога да го оставя, но не мога и да поема много...
Котетата са на по 30-40 дни. Малката с премазаната лапка е момиче, бяло и сиво тигрово /като Фейт/. Новото от преди малко е черничко с малко бяло по корема, пол все още неизвестен.
Търсим всякаква помощ - свободна клетка, в която да спи, за да не се изгуби из апартамента. Помощ с ваксини по-натам, помощ с предлагане/търсене на дом. Аз ще съм приемен дом, евентуално храна, засега и обезпаразитяване. На малката лекарствата.
Благодарни сме на всякаква помощ.
Снимки малко по-късно.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 April 2012 - 01:57 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 30 April 2012 - 05:29 PM
Котето с премазаната лапичка /с кодово име Малката/ вече е много добре. Лапичката се лекува, паднаха малко некротизирали части но като цяло докторите са много обнадеждени. Лапичката се ползва, макар и да не свива още пръстчетата. Вече се държи като истинско малко щуро коте. Снимки:

По-новото коте /с кодовото име Дяволчето Фют/ все още се окопитва, мячи с повод и без повод, но иначе е добре. Хапва, пие вода и спи /когато не мячи/. Чакаме да стане на подходяща за обезпаразитяване възраст. По мое мнение е момче, но това не е абсолютно сигурно. Снимки:

Публикувано: 18 May 2012 - 12:16 PM
- На Малката лапичката зарасна, но най-вероятно ще си остане с леко премазани 2 пръстчета. Това по никакъв начин не й пречи, само ноктенцата ще трябва да се режат по-често. Понякога се закача някъде с тях, но не е нещо опасно.
Тя също така вече си има ваксина и паспорт, благодарим на добрата фея.
Обявяваме и конкурс за Име на Малката, понеже скоро няма да е вече толкова малка, а аз съм блокирала тези дни откъм въображение.
Също така Малката търси постоянен дом /у нас или в чужбина/ или помощ в намирането на такъв. Тя е с кротък характер, "вози" се в транспортна чанта без да каже гък, ползва котешка тоалетна, купички за храна и вода, яде гранулки, малко е стеснителна с непознати хора, но бързо свиква.
- Малкия /Дяволчето Фют/ пък от своя страна е наперен млад мъж, който се обезпаразитява в момента, понеже имаше вътрешен живот. Той е смел, любопитен и много мъркащ. И той ползва всичко изброено по-горе за Малката. За разлика от нея той е по-общителен и мааалко по-гласовит. И понеже на мен лично Фют не ми харесва, и той няма да откаже ново Име.
И той търси дом!
И двете котета вече свикват с присъствието на куче, така че предполагам няма да е никакъв проблем домът да е с куче.
Надявам се да сложа снимки на двете играещи си заедно котенца съвсем скоро.
А на всички, които ни мислят и ни пращат енергия - Благодарим!

Публикувано: 18 May 2012 - 12:33 PM
samotnata, в 18 May 2012 - 12:16 PM, написа:
Литъл Лили и Клайн.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 12 June 2012 - 01:07 PM
Шанса да има истински дом й предоставят Приятели на котката, за което съм им страшно задължена.
Лили си заслужи спокоен живот, малко остана, докато се сбъдне!

Публикувано: 15 June 2012 - 03:48 PM
Искам да благодаря на всички, които помогнаха това да се случи.
Следващия път пак няма да подмина душа в нужда, защото ще знам, че ще има кой да ме подкрепи.
Отново искам да помоля за финансова помощ. Взет е заем за да се плати пътя и някак трябва да се върне. И на малко ще сме благодарни!

Публикувано: 24 June 2012 - 03:04 PM
Паричките за Лили ще се опитам да изплатя когато мога.
Благодаря на всички замесени, всички, които са ни мислили, пращали енергия и желали добър изход. Благодаря ви, че ви има и че ви познавам!

Публикувано: 29 August 2012 - 08:14 PM

А ето и малко нагледен материал от битието на Лили.

Публикувано: 05 September 2012 - 12:45 PM