Dog.bg Форуми : Алергия при куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Алергия при куче

#1 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2012 - 10:50 AM

Здравейте! Имам лабрадорка на 3 години със здравословен проблем.Диагнозата й е алергия,която се изразява в образуването на различни видове екземи - влажна екзема по врата, отит , зачервяване на кожата на лапичките, опадване на козината около очичките и зачервяване на кожата.Слава богу не са й се появявали всички тези екземи наведнъж ,но след като излекуваме едната се появява следващата и тн. Най-добре се повлиява от кортизол и различни кремове от рода на Кортизем и Ветеузан.Засъжаление няма начин по който да изследваме кучето за причинителят на тази алергия ,а и няма медикаменти които да предотвратят появата й.С една дума гледаме си я добре и се молим да не се разболява ,ако случайно пак образува екзема я тъпчем с хапчета и така до безкрай.Молбата ми е ако някой се е сблъсквал с този проблем или има повече информация моля да я сподели.Благодаря предварително !

#2 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 11:43 AM

Здравейте, моята котка има най-вероятно същия проблем. Доста често получава обриви, сълзене на очите, както и се изблизва от вътрешната страна на задните крачета и по корема.Има вид на влажна екзема. Третирам с Йодсептадон и Кортизем, от което след два-три дни нещата се оправят.........до следващия път. Тук съм чела , че причините могат да бъдат пилешкото месо , глутена и зърнените храни в гранулите. Затова от месец използвам тази марка храна /само, че за котка/ :http://zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kutsheto-167/suhi-hrani-33/happy-dog-319/start-from-10/[/u][/u]. Разбирам тревогите Ви, тъй като тези препарати са костикостероиди и не са безобидни.Забравих да спомена, че е пила и Дексаметазон.

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 April 2012 - 02:07 PM

Алергията при кучетата и котките най-често е причинена от тоновете царевица, соя, пшеница и ечемик, наблъскани в сухите храни. Ако искате да ви дам повече информация как да се справите с тези алергични проблеми, ми пишете лично съобщение, тъй като имам някои въпроси към вас.

#4 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 28 April 2012 - 05:08 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 28 April 2012 - 12:07 PM, написа:

Алергията при кучетата и котките най-често е причинена от тоновете царевица, соя, пшеница и ечемик, наблъскани в сухите храни. Ако искате да ви дам повече информация как да се справите с тези алергични проблеми, ми пишете лично съобщение, тъй като имам някои въпроси към вас.

Най-честата причина за алергии при кучетата и котките са бълхите. На следващо място е свръхчувствителност към даден животински протеин от храната. Глутеновата алергия е доста по назад.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#5 Потребителят е офлайн   Peps Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2012 - 07:40 PM

Кучето ми като цяло си хапва всичко ,без неразрешени храни като шоколада ,тръбести кости и тн. За първи път разви алергия когато беше на по малко и от годинка. Тогава я хранех само с насипна кучешка храна от среден клас.Около година и два - три месеца започнах да я храня с пилешки фенери като внимавах да са добре сварени.Когато беше на почти две години започнах да я храня с Happy Dog тъй като продължаваше да развива алерии и реших че с качествена храна ще се оправи.Що се отнася до бълхите и кърлежите ,когато беше малка й слагах капки може би до първата годинка ,след което й слагах каишка. Екземите ги получава така да се каже края на всяко лято и началото на всяка пролет. Макар че това е неточно определение тъй като тази година й се появи ноември месец.

#6 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 05:21 PM

D-r Koko, има ли такова изследване, което да даде отговор към кой животински протеин е свръхчувствително животното? Благодаря.

#7 Потребителят е офлайн   Zin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ловни кучета

Публикувано: 01 May 2012 - 08:44 PM

Моята бретонка също сега разви алергия и много ме интересува какво изследване може да уточни към какво точно е алергична? Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 02 May 2012 - 09:34 AM

има тестов кит, който показва към какво е алергично животното, но не съм убеден, че го има в Бг. След като се отвори срока на годност на реактивите е малък и затова не е рентабилно за пазар като нашия. Ето какво представлява, разгледайте снимките на статията http://www.clivir.co...is-in-dogs.html
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#9 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 05:40 PM

Д-р Коко, благодаря.Не намирам обаче повод за оптимизъм, че това е решим проблем.Уви.

#10 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 May 2012 - 06:15 PM

Всеки проблем е решим, когато се открие причината. Аз лично съм виждала куче, което е алергично от новия парфюм на стопанката си. И се обрива цялото в пъпки, киха и му текат очите и носа. Никой не открива причината, докато въпросния парфюм не свършва, и изненадващо с него изчезват и всичките симптоми на кучето.

#11 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 12:40 PM

Така изглежда кожата на котето.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 May 2012 - 08:52 PM

Тази екзема изглежда много разранена от постоянно близане. Аз на ваше място бил подстригала корема на котката, дори цялата котка, и заедно с мазането на корема с лекарство, бих обличала котката с нещо като кучешка дрешка, която да обхваща корема и гърба. Това ще ограничи достъпа на котката до мястото, за да не може да го ближе. Така поне няма да пречи на процеса на излекуване. Такъв подобен случай на влажна екзема съм го лекувала с екзематин-С и се оправи напълно.

#13 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:58 PM

Случайно попаднах на темата, вече четвърто лято лабрадорът ми има подобни проблеми. Първия път, когато получи сърбежите и направи петна, без да има дори драскотина по кожата, чудех се при това драпане, как не си прави рани, го лекуваха за гъбички, сложиха му три пъти ваксина, сега вече не помня названието и, руска, мисля, че беше, някакви хапчета пи за гъбички, следващото лято сменихме вета, новата диагноза беше демодекоза. Пак ваксини през 10 дена, къпане с неостомазан и амитраз, резултат никакъв. Силен сърбеж, опадане на козина по корема, крачетата. Върнахме се при първия лекар, той каза, че това не е никаква демодекоза, а гъбички. Пак хапчета от аптеката, някакви скъпи бяха, пет седмици ги пи, резултат все същия, т.е. няма. Друг лекар му слага някакви инжекции през 7 дена, за да спре сърбежа, от които пикаеше като кон. Негов колега ни обясни с половин уста, че са вредни и предложи да не слагаме третата, съгласих се, май беше нещо кортизоново, така и не ми казаха, нито записаха в книжката му. Миналата зима, при едно търсене в нета на причини, изчетох не знам колко вече неща, и статии, и форуми с подобни случаи, ми прещрака в главата да напиша на д-р Милко Тошков, пила съм негови билкови таблетки и при мен имаше положителен резултат. Написах му просто от безизходица, дори не очаквах, че ще ми отговори. Но получих имейл, в него имаше комбинация от три вида хапчета - за кожата, за чревната флора и за черния дроб. Купих първите две, просто третото го нямаше в аптеката в момента и започнах да му ги давам. Малко трудно, но бях упорита, пият се повече време. Изкара без проблеми до края на юли. Тогава пак започна някакъв лек сърбеж, и не толкова често, нямаше падане на козина и петна. Изобщо леко изкара миналото лято. Да напиша, че проблемите са пролетно-лятни, като дойдат студовете ги няма до следващата пролет, козината му става гъста и лъскава, а лятото е почти без блясък, проредява, на места е като проядена, почти я няма. Тая пролет, въпреки че мислех пак да купя хапчетата, не го направих, сърбежите започнаха от рано, по-лошото е, че от разлизването и направо хапането на места си направи ранички, на 2-3 места на краката, засега мажа с грануфорин, това зеленото, с екзематин с, за няколко дена засъхват и минават, но проредялата козина остава, на места почти я няма. Чеше уши, муцуна, появиха му се като демодекозни очила, т.е. проредена козина около очите, предполагам от чесането. Признавам, че не ми се ходи при лекар, така и не открих ветеринар дерматолог. Знам, не съм специалист, но от прочетеното досега, всичкото, което му се случва ми прилича на алергия, атопичен дерматит. Разбира се, не мога да съм сигурна, но и не искам всяко лято да го тъпча с хапчета и да му слагат ваксини, от които резултат няма. Няма промени в характера му, апетита, поведението. Все си е щурак, какъвто си е бил, сега е на 7 години и половина.. Много мъчително е да го гледам как се чеше и да не не мога да му помогна.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#14 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 May 2012 - 10:00 AM

Ени, попитайте ветеринарен лекар дали не може да ви "изпише" лечебна храна, има за дерматози такива, помагат много, чувала съм страхотни отзиви. Без лекарства, само хранителен режим.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#15 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 12:14 PM

samotnata, предполагам става въпрос за суха храна на гранули? Ако е такава, не съм сигурна, че ще я яде, но мога да пробвам. Ядеше гранули, докато получи сърбежите и, понеже реших, че може да е от храната, смених на домашно приготвена. Нищо не последва, освен, че вече не иска и да опита гранули. Мислех, че храната може да е причината, но яде едно и също, а през късната есен и зимата няма никакви проблеми, появяват се със затоплянето и появата на тревите. Понеже е апартаментско куче милият, сутрин и посред нощ разходката е на повод, а всеки ден след работа го изкарваме извън града да потича на едни поляни. Там между другото си пасат стадата от крави, овце, кози хора от близкото село, има и кучата с тях. Ние сме втора смяна, след като се приберат, но си мисля, дали пък от там нещо не лепва, може и от тревите да е, поляната е много хубава, с много трева и полски цветенца. Зимата пак го караме на тая поляна, но обикновено е със сняг. Не знам, вече ми е каша в главата. Продължавам да чета в нета, и нощес седях на някакъв руски ветеринарен форум с въпроси с такива проблеми. Лошото е, че не попадам поне на един, намерил решение. Пробва се - гъбички, демодекози, бълхи, ваксини, лекарства, мазане, къпане. Доволни са донякъде от един шампоан Доктор, но не го намерих у нас. Може пък някой и да го внася, но да не попадам на такова инфо.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 May 2012 - 12:18 PM

С какво го храните?Давате ли му пилешко?
Чувала съм,че някой кучета имат алергия към пилешкото месо и затова е добре да се дава агнешко.
И аз ще Ви препоръчам да се посъветвате с вет да Ви даде някоя храна вет серия за такива проблеми.Юкануба,Роял имат такива,Про план за сенситив скин.
Ние не сме имали екземи ,но имахме люспене на кожата и страхотен космопад и храних месец и нещо с Про План със сьомга,сенситив и куч се оправи.
А относно НЕяденето на гранули,като постои малко гладен куч ще ги хапва убедена съм.Освен ако не супер голям инат.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 May 2012 - 12:24 PM

Понеже и аз съм минала през същото, та споделям опит.
Моята Сара едно време правеше алергия към готвеното пилешко. Като минахме на качествени гранули спря.
Сега прави ей така всяка пролет алергия и аз не знам към какво. Но нейната не е толкова сериозна. Просто много се чеше. Минаваме понякога на гранули за чувствителни стомаси, кожа, понякога на дерматозис, алергията намалява. Но вече 3 години всяко лято се появява, за щастие слабо.
Опитайте дерматозисите, те са направени точно за такива случаи. Иска не иска ще яде, ако трябва насила, без нищо друго, то е като лекарство. Не е приятно, ма трябва да се вземе.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 04:16 PM

Момичета, ще пробвам, благодаря ви, то какво ли не пробвахме, но малко ми се губи логиката. Да, основно пилешко яде, по-рядко телешко и домашно агнешко. Просто си мисля, че ако причината е в храната, би трябвало целогодишно да е с проблема, а той се появява пролет-лято. А и сърбежът се появи при хранене с гранули, давала съм Даймънд и Нутра Нагетс , това имаше в нашия град от уж по-добрите. Роял Канин не посмях, руснаците нещо много се оплакваха от него тогава. От бебе с тях беше захранен и така продължих до третата му година и появата на сърбежа. Може би нямаше и да помисля да сменям с друга храна гранулите, ако не се беше случило това чудо.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 May 2012 - 05:05 PM

Атопичен дерматит не е нещо точно. Това значи натрупване на алергени в определен момент и активиране на имунната система. Аз изкарах едно лято същото. Не съм яла или докосвала или каквото и да е нещо по-различно от последните години, но нещо се натрупа, активира ми имунната система и ми отне месеци за да се спася.
Един от проблемите при натуралното хранене е, че не можеш да набавиш всички необходими съставки, едни от които са така важните Омеги /3,9/.
Опитай с качествена храна, поръчвай по интернет например, или с лечебна серия /дерматозис/ тя от лекар се взима, и съм убедена, че реакцията ще намалее поне. Разбира се ще трябва време, храните действат бавно, но затова пък убедена съм, по-качествено.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 May 2012 - 05:14 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 16 May 2012 - 03:05 PM, написа:

така важните Омеги /3,9/

Омегите не бяха ли 3 i 6 или аз се бъркам?
Всъщност ето я темата и защо са много важни:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry422331
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни