Dog.bg Форуми : Гана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гана 3 квартални кучета с тежката диагноза

#1 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 May 2012 - 09:03 PM

Когато си голям точно две шепи, а си гладен, сам и на улицата, температурата е около -20 градуса....малко трудничко е да оцелееш. Тази зима в двете седмици, които беше най-студено, едно малко момичешко кутренце успя и оцеля. За жалост, в този момент, аз бях с 5 кучета и просто нямаше как да я прибера. Тя обаче се оказа много борбено кутре. Времето се постопли, тя поотрастна.Тъкмо я гласях скоро да я водя за кастрация и забелязах, че е с ужасни зелени гурели. Днес и направихме тест за гана, който се оказа положителен, за жалост тя живее с още две кучета с по- няколко месеца по-големи от нея, които имат същите симптоми и предвид, че са винаги заедно, за жалост - и те са болни. Наложи се да оставя малката на стационар в Добро хрумване, за да я лекуват, за другите две + за женската голяма кучка, която буквално ги отгледа всичките като майка, ми дадоха серуми, антибиотици и имуностимулатори, които да им давам на място. Те все още имат апетит и се надявам да се преборим с болестта без да има нужда да са в клиника.
В момента съм в много нестабилно финансово положение, сменям работата и е малко сложно. Сумата за стационата и лечението на малката, в най- добрият случай, ще е около 250-300лв. Отделно серумите, теста, имуностимулаторите и инжекциите за другите 3 направиха сметка от 172лв.
Ще съм много благодарна, ако някой има желание да подпомогне финансово лечението им. Може или на място в Добро Хрумване или да ми пишете тук. Знам ,че всичко тук си имат по не едно подопечни, но все пак съм длъжна да опитам, дали тези симпатяги няма да трогнат някое сърце:)
За съжаление нямам снимки на малката, но на другите 2 + майката( така я наричаме, но тя не им е майка) имам снимки от зимата.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 04:28 PM

Тази сутрин момчето ( Манго го наричаме) беше по-добре. Върна ми надеждата, че ще се пребори. Лошото е, че има още едно куче, което е болно. Взех лекарства и за него. Просто не мога да не опитам да му помогна и да го гледам как ще умре....Иначе Манго и сестра му почнаха от снощи и антибиотиците и трябва да почна и на другото куче от тях. Едно добро момиче, което беше в клиниката в събота, каза че има останали хапчета и ми ги даде, но ще трябва да купя още една опаковка малко по натам, тъй като трябва да ги пият 8 дни.
Иначе девойката , кочто е на стационар в неделя е хапнала самичка и се е опитвала да изкърти клетката. Което за мен е добре, щом има сили да руши:)
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#3 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 05:20 PM

Какви антибиотици пият? Имам някакви у дома, ако някой от тях е точния, ще ти дам каквото имам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 05:24 PM

Амоксиклав 1000мг. Ако имаш такъв, ще съм ти много благодарна, че и той е 20 лв :dry:
User's Signature

Махатма Ганди

#5 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 05:55 PM

Ще погледна довечера.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 07:21 PM

Благодарско:)
User's Signature

Махатма Ганди

#7 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2012 - 07:50 PM

Писна ми от тази гана! Навсякъде е. Дано се преборят животинките, стискам ви палци!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#8 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 08:17 PM

Ходихме да бием инжекции и да даваме антибиотик тази вечер. Дали за щастие, дали не, третото куче се оказа че не е с гана. То е от една изоставена къща, обаче със заключена врата и порта и някои хора които им мятат храна на двете кучета там. Оказа се че едното е доста старо и има предета на очите и едното е цялото гурелясало - затова ме заблуди, че и то е с гана. За старостта лек няма...
Другите двама сипатяги късокрачковци ги намерих да хапват остатъци от пица - видимо изглеждат о-добре, но продължаваме с антибиотика до края.
User's Signature

Махатма Ганди

#9 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 May 2012 - 08:08 PM

Значи, само да кажа на, който му е интересно, че кучето от изоставената къща не е с гана , а просто е много старо, има пердета по очите и на едното око някакво възпаление. Това до някъде е добре, дано си умре кротко и лесно от старост.
Иначе за останалите новините са много добри - пу-пу да не ги урочасам. Даже вчера взех малкото от клиниката. малко е измъчило докторките, щракало е със зъби, разбивало е клетката....но от както го пуснах е повече от щастливо. Другите две също се подобриха значително и дори сега човек,ако не знае, не може да каже, че им има нещо. Продължаваме обаче с антибиотиците. Благодаря много на Buddy за хапчетата и паричките и на Blueocean за хапчетата и витаминките. Въпреки дарените хапове обаче няма да ми достигнат точно 3 хапчета. Тъй като трябва да купя цяла опаковка, която е към 18-20лв, да питам аз дали някой случайно няма изостанали 3 хапчета Амоксиклав или Аугментин, които няма да му трябват. Аз и кучетата ще сме много благодарни:))
User's Signature

Махатма Ганди

#10 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2012 - 11:54 AM

Тази сутрин се наложи да приспим черното момиченце, което първо се разболя....двете с къстите крачка, за сега са още добре. През това време се разболя Игривка ( друго кученце), сега лекуваме и нея, но за жалост от тази сутрин и тя има тикове...
User's Signature

Махатма Ганди

#11 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 June 2012 - 09:29 AM

Днес ще се наложи да приспим и Игривка. А по всичко личеше, че се подобрява....от тази сутрин обаче тикът и се е засилил, краката явно не я държат вече....както върви и пада...честно казано не мисля, че има смисъл да продължаваме, по-добре да и спестим мъките.
Освен това още две кучета показват симтоми, което значи че почти на 100 % и те са болни, предвид, че са били в контакт с болните...пари за лекарства няма....направо ми се реве.....като капак на всичко някакви деца са докарали от някъде кутре на около 2 месеца.....
Нямам сили за нищо....емоционално,физически и финансово се изтощих...А да не споменавам какъв страх бера да не разболея тези вкъщи.....
User's Signature

Махатма Ганди

#12 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 11:03 AM

Милинките. Едно от моите бездомничета-бебета беше по същия начин, зарази и братчетата си, те се пребориха бързо, той прояви тикове, но не се отказах, давах му дълго време след това нивалин и невробекс. Сега - 5 месеца след като се излекува има тикове на задните крачета, но това не му пречи да ходи и тича. Когато застане на едно място обаче, потрепва доста - просто прикляква. Викаме му Клекчо. Понякога се питам, права ли бях да го оставя инвалид, дали го боли, страда ли сега? Много е трудно да вземеш и едното и другото решение. Но тъй като твърдо вярвам, че никой не умира просто така, знам, че Игривка сега е свободна и щастлива там горе под моста.

#13 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 June 2012 - 11:07 AM

Игривка още се бори. Решихме да и сменим антибиотика и да видим още 1-2 дни дали ще се повлияе. Но ако тиковете още повече се засилият....Другото, черничкото, на което дори име не дадохме. Тиковете бяха обхванали гълтачните му нерви и не можеше да преглъща, от устата му само течаха лиги, подадохме му храна и клъвваше, но не можеше дори да я вземе....просто нямахме избор...ужасно е...искам всичко да свърши вече...
User's Signature

Махатма Ганди

#14 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 11:13 AM

Оооо, извинявам се за недоразумението. Радвам се, че Игривка се бори и стискам палци, с друго ми е трудно да помогна по понятни и познати причини. Наистина е ужасно. Аз също искам всички тези мъки да свършат, искам да не се оглеждам страхливо по улиците за поредния случай, искам поне една нощ да спя спокойно. S.Petrov - те имат само нас. Каквото и да се случва, на теб :rc_036:.

#15 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 June 2012 - 06:16 PM

Вече и Игривка е под моста.....до последно имах надежда....
Продължаваме да се борим за Герасим и Рошка, последните заболели...изнемогваме финансово, взимаме само най- необходимото, антибиотик, серум и имунофан. Хубаво е и витамини да се дават, но парите не стигат.
User's Signature

Махатма Ганди

#16 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 June 2012 - 06:27 PM

Поли, имам една торбичка с около 20 витамина Фют подарък за Ринго, но той не ги яде. Само 20-тина са, но все ще помогнат поне малко. Звъни ми да се уговорим да ти ги дам, че ти нямам тела.
Стискам им палци!
И :rc_036: Не мога да си представя колко ти е трудно!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 June 2012 - 07:38 PM

И аз имам такива, но ми казаха че няма да свършат работа, трябвало някакви дето се бият ( забравих им името). Ако някой все пак знае друго, моля да каже, просто не ми се иска да мъчим кучетата с нещо, което няма да искат, ако няма смисъл, тъй като в момента не искат и да ядат. Добре че не съм сама във всичко това, че до сега щях да съм откачила. Има две жени в квартала, които ходят и дават лекарствата и хранят и поят кучетата. Да и живи и здрави и все така да си помагаме.
User's Signature

Махатма Ганди

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни