Когато си голям точно две шепи, а си гладен, сам и на улицата, температурата е около -20 градуса....малко трудничко е да оцелееш. Тази зима в двете седмици, които беше най-студено, едно малко момичешко кутренце успя и оцеля. За жалост, в този момент, аз бях с 5 кучета и просто нямаше как да я прибера. Тя обаче се оказа много борбено кутре. Времето се постопли, тя поотрастна.Тъкмо я гласях скоро да я водя за кастрация и забелязах, че е с ужасни зелени гурели. Днес и направихме тест за гана, който се оказа положителен, за жалост тя живее с още две кучета с по- няколко месеца по-големи от нея, които имат същите симптоми и предвид, че са винаги заедно, за жалост - и те са болни. Наложи се да оставя малката на стационар в Добро хрумване, за да я лекуват, за другите две + за женската голяма кучка, която буквално ги отгледа всичките като майка, ми дадоха серуми, антибиотици и имуностимулатори, които да им давам на място. Те все още имат апетит и се надявам да се преборим с болестта без да има нужда да са в клиника.
В момента съм в много нестабилно финансово положение, сменям работата и е малко сложно. Сумата за стационата и лечението на малката, в най- добрият случай, ще е около 250-300лв. Отделно серумите, теста, имуностимулаторите и инжекциите за другите 3 направиха сметка от 172лв.
Ще съм много благодарна, ако някой има желание да подпомогне финансово лечението им. Може или на място в Добро Хрумване или да ми пишете тук. Знам ,че всичко тук си имат по не едно подопечни, но все пак съм длъжна да опитам, дали тези симпатяги няма да трогнат някое сърце:)
За съжаление нямам снимки на малката, но на другите 2 + майката( така я наричаме, но тя не им е майка) имам снимки от зимата.