В събота бях в Сеславци да разхождам кучовците, когато една сборна дружинка роми дойде и каза, че тъй като ще заминават за Англия не могат повече да се грижат за кучето си. Беше 30 градусова жега, а те бяха затворили горкото животинче в багажника на колата. Разбира се в събота в Сеславци няма никой и нямаше кой да приеме животинката. Тогава момчетата казаха, че ще го изхвърлят на улицата. Те го бяха направили вече, но видиш ли той се беше върнал при тях. Та сега щяха да го захвърлят някъде по-далече. Казахме им да отидат и да го оставят в Богров. Те ужким се съгласиха, но не изглеждаха като хора, които щяха да си направят труда да отидат до там. Попитахме ги какво е кучето, на колко е годинки и как се казва и те обясниха, че е болонка на име Алф и е около 5-6 годишен. Точно запалиха колата и аха да тръгнат и ние ги спряхме. Предложихме им да го закараме, тъй като беше абсолютно ясно на всички, че Алф нямаше да стигне до Богров!
Няма такава сърцераздирателна гледка...братята роми потеглиха, а Алф започна да плаче. Милото гледаше в тяхната посока още доста време...
И така, аз го качих на колата и го закарах за кастрация. Сложих го на предната седалка до мен. Горканчо гледаше по колите през цялото време. Търсеше ги с поглед. Надяваше се във всяка една кола да са те....Миличкия беше толкова мръсен, че със сигурност баня никога не беше виждал...!
В неделя си го взех. Беше точно след кастрация и спеше през целия път. Заведох го при моите ветеринари, тъй като се оказа пълен с бълхи. Ама като казвам пълен си представете, че наистина пълен. А и беше целият с изпражнения от бълхите. Покъртителна гледка. Извадихме му и два кърлежа. Огрооооооооомни! Такова нещо не бях виждала през живота си! На всичкото отгоре има и огромна рана от ухапване. Отстрани на телцето му е, но кожата му е вътрешно отлепена чак до гръбначния стълб.
Иначе Алф е най-доброто кученце на света! Като му се ходи по нужда си показва, кротичък е. Като залепен е за мен обаче. Отида ли в тоалетната започва да плаче. Явно има страх от изоставяне, което е нормално. Всеки ден сме на дренаж и промивки за раната. Още не съм го къпала, заради кастрацията и дупката в телцето му, но утре сутринта преди да отида при докторите ще му направя една баня, защото наистина това не се търпи.
Ето снимки от първия ден:

Вход

Горе
Цитиране +