Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 June 2012 - 10:35 PM

Деси, кое не му е нормалното на едно тичащо, скачащо куче с нормална психика със зъби в пълен комплект, което не е превърнато в куку или плюшена възглавница както си му е редът от 2000 години? Напротив, мисля че "благодарение" на шоу- индустрията точно за това не мога да намеря това, което търся:-))))) определено не ми допада съвременен шоу-тип, ако смяташ че грешката е в мен, то излиза че не съм аз генерала.
Как така - всички са във възторг пък ти, Фурия, смееш да не аплодираш.
Смея. Ходих под строй на времето, помня я тая логика. Но смея.
Ми не ми харесва. Не ща Жигула, имам пари за мерседес, но го няма.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#182 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 10:47 PM

Не е родена 'момата" .. :ab_041:

#183 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 06:19 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 June 2012 - 10:35 PM, написа:

Деси, кое не му е нормалното на едно тичащо, скачащо куче с нормална психика със зъби в пълен комплект, което не е превърнато в куку или плюшена възглавница както си му е редът от 2000 години?....

Плюс твоите изисквания за имане/нямане на някакви известни кучета в родословието. Ти наистина търсиш някакъв идеал. Не знам от колко време го търсиш и кога точно ще се разделиш с тази илюзия. Казвам го, защото минах точно през твоя етап, а мисля и другите са имали такъв.
Нещата, наистина не са чак толкова зле, просто ние искаме много. Не знам защо компромисите са "подобни щуротии", за мен са необходимото зло.
С колкото повече хора говориш, толкова по-"деградирали" кучета и развъдчици ще намериш. А дали наистина е така и кой, и защо го казва? :)

Относно това, че сме се били отклонили от темата- не виждам някой тук да е писал "с какво да си храня джак-ръсела?", например. Всяко мнение е по някакъв начин свързано с тези преди него, а и в една нормална дискусия се скача от тема в тема без това да трябва да дразни.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#184 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 June 2012 - 08:09 AM

А сегапък "дразнене" само защото не слагам емотикони и скоби през дума. Не тъй с лошото де:-) пак повтарям - погледнете какъв тип се лансира по изложбите, и ще проумеете че не аз съм капризната, а че породата вече далеч не представлява това, което беше. Понякога по-отполза и по-добре да не правиш нищо, отколкото каквото и да е, само защото в момента точно това има. Да се сидиш на ръце не винаги задължително лошо нещо, закупуването на кутре е най-лесното, само че бързата кучка... Знаете какви ги ражда.
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2012 - 09:31 AM

Furia, не всеки пост е адресиран към теб, както в случая коментара ми за дразненето.
Иначе, че е по-добре да не правиш нищо, отколкото да вредиш- спор няма. Както беше написано по-горе- без нас нито ще умре порода, нито ще се случи нещо кой знае какво лошо.
И дори да съм съгласна, че в някои породи има дадени развъдчици, които се стремят към все по-голямото (ръст, кости, тегло, джуки, кожа ит.н.), то съвсем не мога да приема, че всички са така. И че няма нито един развъдчик на чау, където има читави кучета.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#186 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 June 2012 - 09:32 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 June 2012 - 10:35 PM, написа:

Деси, кое не му е нормалното на едно тичащо, скачащо куче с нормална психика със зъби в пълен комплект, което не е превърнато в куку или плюшена възглавница както си му е редът от 2000 години? Напротив, мисля че "благодарение" на шоу- индустрията точно за това не мога да намеря това, което търся:-))))) определено не ми допада съвременен шоу-тип, ако смяташ че грешката е в мен, то излиза че не съм аз генерала.
Как така - всички са във възторг пък ти, Фурия, смееш да не аплодираш.
Смея. Ходих под строй на времето, помня я тая логика. Но смея.
Ми не ми харесва. Не ща Жигула, имам пари за мерседес, но го няма.

Правилно ! Търсиш мерцедес. Сама си го каза. :ab_041: Тогава не казвай, че търсиш просто кола. :beer: Никой не те кара да аплодираш някого или нещо. Просто не казвай, че търсиш нещо простичко, след като не е така. За това е ти е виновна нито изложбената индустрия, нито развитието на кинологията. :md_064: Аз си направих това, което търсех (е, има още какво да се желае, но в общи линии е това). И защо отправната ти точка продължава да бъде изложбения ринг? Ей, това не ми стана ясно. Аз като търся куче това е последното, което ме вълнува. Странно е за човек като теб, който уж е наясно с породата, а се ръководи от това какво били показвали на изложбения ринг! Че там се показват едва 1/3-та от кучетата. За какви тенденция си говорим изобщо?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#187 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 09:57 AM

А нали ако говорим за куче, което визирам, ако - евентуално! - ще представлява интерес за по-нататъшно развитие у нас, ще трябва да излезе животното в ринга, за да е допуснато до скачка. И защо да не се съчетават и двете - здраво обикновено куче с оценки, но не и от съвременен тип? Още повече че бих искала да се захвана с някакъв вид дисциплина с това куче, за да се демонстрира на хората че това не е тъпа порода, ставаща само за декорация, дето само за ядене са ги гледали. Да се възстанови доброто име на породата, тъй да се каже. Ето чау от клипа тренира аджилити, имах снимки на една женска, работеща с фигуранта и хапеща "ръкав", на една стопанка от унгарски развъдник живуща в Москва синият й смуф (не искам смуф, че и рецисивна окраска) ходи по следа. Но масово погледнато в нашата порода няма задължителни тестове за психика. Плюс, ако искам да се захвана определено ще ми трябва нещо, което да може нормално да тича и скача, а не да се тътри по ринга и да му треперя като на кристална ваза. Да не се спъне и си изпотроши крайниците след първия подскок, и да може дълго време да се упражнява и се движи, а не да ляга след 20 крачки защото му липсва въздух.

Ехххх, мечти- мечти... Ей за това е мисия невъзможна кажи речи.
:-))))
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 10:12 AM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Казах ти го по-рано, ти не слушаш.... :ab_041: Да търсиш просто нормално куче и да търсиш куче, което да отговаря на всички тези изисквания са две различни неща и то доста различни. Лесно е да си намериш нормално и здраво куче, не е чак такава философия, но да можеш и да развъждаш, че и да притежава определени качества, които да ти служат за да "възстановиш" изгубения имидж на породата .... че и точно окраската, която искаш .... абе ... я си го направи сама ! Знаеш ли какъв кеф е! Е, трябва време, ама ... удовлетворението е друго. :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#189 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 10:27 AM

Мислила съм за това "да направя сама" но за да съм честна - все още не съм готова, чисто морално. Май няма да мога да раздам пенсинерите и просто след няколко години ще се окажа в задънената улица.
А рецесивните окраски при нас играят сериозна роля - модерния крем например, съществува понятие "развъждане по окраски" и цветът не винаги върви ръка за ръка със здравето, уви.
Ето за това се чудя - едно нормално, здаво, пък нека по-простовато като визия куче без серизни пороци и проблеми в здравето, с което да се захванеш с някакъв спорт или вид дресура - наистина се превърна в цяло приключение. Но не би трябвало да е така, нали?
Много ми хареса реплика на една стопанка на НОК от съвременен тип, характеризираща кучето си така:"Не само красиво, но и работно"
А в нашата порода излиза че като искам нещо такова - искам много...
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 11:19 AM

Ти ако си мислиш, че на тази с НОК-а така й е паднало от небето такова куче ...... Да, искаш много, защото имаш определени изисквания, които не са същите за непретенциозния и масов представител.
Освен това, за да си направиш такова куче не се налага да си "раздадеш" пенсионерите. Не знам откъде ти хрумва такава идея! Знам, че има хора, които го правят, но на нас не ни се е налагало и точно затова казвам, че отнема време. Разбира се, че е трудно! Две мнения няма! Трудно е както откъм развъдни решения, така и финансово, точно защото се изисква прилагане на морални и етични принципи, но пък тръгваш от нещо основно и се опитваш да вкарваш онова, което търсиш. После стискаш палци да се получи. Разбира се, че е далеч по-трудно от това да си седиш и да искаш нещо да ти го направи някой друг. Това няма да стане, най-малкото защото всеки има собствено виждане за породата и ако за теб е важно кучето да има определени "работни" качества или поне заложени такива, то за някой това е нещо, от което може да се лиши в полза на коректен екстериор и уравновесен характер. Колко хора мислиш, че искат кучетата им да могат да правят нещо друго освен да изпълняват елементарни команди?! Дори сред развъдчиците това е рядкост и то не само в твоята порода по простата причина, че вече мястото на кучето е друго. То е компаньон и член на семейството. Защо да искам да го уча да задържа ако нямам нужда от това или ако считам, че няма да се справя с това предизвикателство?! Кое му е толкова лошото ?! Това, че не те устройва ли ? Ми като не те устройва си правиш онова, което искаш, но съответно си търсиш и хора, които да се справят с това, защото както ти е известно няма да се получи само едно като резултат.
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 11:43 AM

Не задължително да "задържа", разбира се, но поне да тича и да скача нормално, и да не умре на 5-6 години от многобройните вътрешни паталогии, нали ти казах. Да създадеш сам... Виж, и без мен в нашата порода има толкова много плодящи кучила - по правила и с документи - че реално погледнато дори няма върху коя основа да стъпя. Мислила съм го, това което казваш, но дори да искам да намеря женската, от която да тръгна - пак не я виждам сред днешните кучета.
Да ти кажа честно, предпочитам да не създавам кучета с повече от съмнително здраве - като ти дойде стопанина с изникнала диагноза на пале, как ще го гледаш в очите, задето си му продал инвалид, нали? А при нас риска за наследствени болести е дълъг и много разпостранен списък.

В интерес наистината излиза че трябва да се възстановява породата от аборигените чау - назад, към природата:-(((((
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 11:48 AM

Мисля, че преувеличаваш и то доста .... драматичното откровение също говори в полза на това ми наблюдение .... сори ! :rc_036: Чак пък нищо да няма .... айде моля ти се, само ти си се загрижила за здравето и благото на породата, пък всички други гледат само келепира и парите ..... изобщо не са така нещата.....
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 12:18 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 21 June 2012 - 09:48 AM, написа:

Мисля, че преувеличаваш и то доста .... драматичното откровение също говори в полза на това ми наблюдение .... сори ! :rc_036: Чак пък нищо да няма .... айде моля ти се, само ти си се загрижила за здравето и благото на породата, пък всички други гледат само келепира и парите ..... изобщо не са така нещата.....

Защо пак нападки? Така хубаво си говорихме:-))) Не е драматизиране бре човек, а наблюдения, които са свързани не само с тази конкретна порода - нали дадох пример с КО и САО, и завръщането към аборигенен тип, като изобщо нямах предвид БГ.
По същия начин се чудя дали и нашата порода не се е запътила на там, още повече че има хора, които са виждали аборигенни чау-та и дори имаше консултация със специалисти по генетика относно въпроса да се вкарат няколко кучета от аборигенен тип за да се работи с тези кучетата и какво влияние ще окажат те върху породата. Отговора бе че по принцип в цялата порода са безнадежно устойчиво са закрепени толкова дефекти, че няколко аборигенни кучета няма да променят нещата. Дори десет. Дори сто. нали ти казах - по лесно е да създадеш евразиер като нова порода, отколкото да се върнеш към типа от времената на Зигмунд Фройд.

Така че дай малко по-сериозно, без нападки "Ти какво направи за породата" . поне не плодя инвалидите, макар че и на мен чисто емоционално ми се иска да видя произведени от мен кучила, но не желая мотива да е "Голям кеф че ще нагушкам кутренца". Това е безотговорен мотив.

И не бива да отричаме че индустрия я има, че кучетата са леснодостъпни за всеки желаещ да се играе на развъдник.

Такива ми ти работи.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 12:54 PM

Фурия пак жонглираш с мнението ми ! Правиш го доста често и вече започвам сериозно да се замислям, че така подхождаш и в друг тип разговори, когато обсъждаш определена проблематика за твоята порода. Ти очевАдно не искаш да промениш мнението си независимо какво ще ти се посочи като аргумент. Решила си, че няма такова куче, каквото ти искаш независимо, че едва ли такова куче си представят други освен теб и веднага решаваш, че нещо деградира. Ами просто не е коректно. Точно затова ти цитирах поговорката за ротата и генерала. Представяш нещата в породата ти така, сякаш там има само хора, които мислят за печалби, за рингове, за изложби и т.н., а само ти си тази, която мисли за породата и нейния аборигенен тип. Ми просто звучи несериозно не знам дали се усещаш. Аз също съм разговаряла с немалко развъдчици на САО и КО и изобщо не стоят така нещата. За България ти обясних вече за какво иде реч. В някой руски форум се коментирало нещо си и ти веднага правиш генерални изводи. Като искаш аборигенно куче тръгваш към средна Азия и търсиш. Какво си се загледала в изложбения ринг? Ако се замислиш точно този изложбен ринг те е насочил към породата на подсъзнателно ниво. Самия факт, че го споменаваш говори красноречиво.
Освен това къде споменах "ти какво направи за породата"?! Къде го написах?! Кога те обвиних?! Кога ти казах, че мотива ти трябва да бъде "да нагушкаш бебетата"?! Айде покажи ми къде го написах! Написах ти, че е по-голямо удовлетворението да направиш нещо сам, а не да искаш друг да го направи. Къде писах за гушкане на бебета?! Ами много манипулираш изказванията когато не ти отърват. Ти се постарай по-сериозно, защото това е обидно и създава конфликти. Кой кога отрече индустрията?! Просто не я интерпретираме в контекста на твоята убеденост в определено негативно състояние. Зорлем се опитваш да ни убедиш, че видиш ли няма та няма такова животно като здраво чау. Ами няма как да се съглася просто щото съм виждала. Да, може би не е желаната от теб окраска и не е световния шампион, а и няма да бъде, но определено не е пълно със здравословни проблеми.
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 01:27 PM

Непрекъснато говориш за жонглирането. Което ме озадачава, понеже няма такова нещо.

Тоест ти не приемаш друга гледна точка, освен собствена и не желаеш по-глобално, по-широко, по-сериозно да погледнеш върху това, за какво става дума.
Чакай де, успокой се малко.

Как да не се вгледам в изложбените рингове? От зоо-ферми или махленските скачки да ги търся кучета? Че тяхното не е кинология изобщо.

Относно другите твои изказвания - препрочети си мненията.

Показване на мнениетоDessyD, в 21 June 2012 - 09:48 AM, написа:

Разбира се че отдавна бих могла да внеса още и още и още бебета от най-различните развъдчици, но НЕ ИСКАМ. И то не защото преувеличавам, правя драми и САМО аз съм се загрижила за здравето и благото на породата.
Не е това причината.
Бре човек, какво ти става, погледни по-отвисоко на нещата, 10 страници за това ти говоря.
Ти ме изуми, както си говорихме нормално и изведнъж ти стана нещо като че ли.
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 01:42 PM

Напротив, не само аз, но и други се опитват да ти предложат вариант и коментират ситуацията и твоят единствен отговор е не, та не, няма значение, че не си опитала.
Жонглираш, защото като ти предложих да го създадеш сама въпросния супер-чау, веднага извади "нагушкването" на бебетата като аргумент, все едно за това съм ти говорила, при положение, че поне в сто теми сме коментирали как това не може да бъде мотив за скачка и за развъждане. Сега ми говориш за махленските скачки сякаш това ти предлагам. Ами айде малко се концентрирай върху това, което обсъждаме! Или трябва да се обяснявам постоянно като Желю Желев какво съм искала да кажа, само защото теб не те устройва да го приемеш. Обидно е, затова "ми става" нещо според теб. Обидно е да ми го казваш ти, при положение, че в толкова теми сме коментирали и сме изразявали и двете отношението си към размножаването. Как изобщо може да ти дойде на ум, че ти предлагам да се насочиш към махленските скачки и борсите. Не всички развъдници умират да си показват кучетата по изложби. В нормалните държави е достатъчно да покажеш кучето веднъж и после имаш изпит за допускане до заплождане, в който има комисия по екстериора, предлагат се медицинските изследвания и се провежда тест за устойчивост. ГОворя ти за малките хоби-развъдници, каквито съм убедена, че има и в твоята порода. Да ми казваш как такова животно нЕма е не просто несериозно, а и сериозно подценяваш възможността да съм запозната поне малко с действителността. Обясних ти цитирания пост от какво е продиктуван, а ти продължаваш да въртиш около една и съща ос. Как точно очакваш да реагирам? Айде обясни ми.
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 01:56 PM

DessyD
Е що не каза по-рано че така приемаш нещата - обидни лично за себе си? Аз когато говоря в дадена тема, изобщо нямам в предвид предишните ни разговори, а единствено контекста на дадена тема. Не говоря че лично ТИ си казала да се обърна към махленските скачки или да не/гледам към/извън изложбени рингове, но размисли в тази тема спокойно могат да се обменят без личностни нападки.

Хайде , мир? Мисля че ако бяхме говорили на живо щяхме да нормално да си изясним различията си.

- Не робувам на победителите на големите изложби.
- Но без изложбите ако имаш подходящо куче няма как да го пуснеш за скачка.
- Не харесвам определен съвременен тип.
- Но той се лансира по изложбите до такава степен, че трябва да дълбаеш с години да откриеш някой развъдник, който да ти допадне.
- не смятам цялостната тази ситуация за нормална - да заставаш на челни стойки за да намериш здраво бебе от определен немодерен тип.

Защото остава да правя точно това, което масово правят и другите: произвеждам си сам определен тип, ориентирайки се по количеството шампиони в родословията, по развъждането по модните окраски, по самия факт че мъжко+женско=развъдник. Лаишка му работа. Не става така.
Аз лично съм против на фона на модата на нашата порода и препроизводството на кучила и лансиране на определен тип че няма нищо страшно и всичко е цветя и рози.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 02:13 PM

Естествено, че го приемам лично! Да виждаш някой друг да се намесва в "разговора"? Ти отговаряш на мой пост, значи имаш предвид моето мнение и е учудващо, когато го приемаш без да отчиташ и предишни мои постове, просто защото с теб не водим за пръв път "разговор" във форума и е глупаво да се отричаме от думите си в други теми, в които засягаме по един или друг начин общи проблеми.

Цитат

Защото остава да правя точно това, което масово правят и другите: произвеждам си сам определен тип, ориентирайки се по количеството шампиони в родословията, по развъждането по модните окраски, по самия факт че мъжко+женско=развъдник.

На това твоето му се вика "Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша." Ти си рашила, че това е съвременния метод и толкова, ама че не е истина, няма значение. Ами как да работиш като ти не желаеш да приемеш, че има и хора, които не работят така. Ти просто не искаш да го приемеш, ако ще те да застанат пред теб и да ти пакажат работата си. Ти си си решила нещо и това е. Решила си, че ние сме безкритични към развитието на породите само защото не застъпваме идеята ти за тотален разпад и толкова. Тогава защо е цялата тема? За да го кажеш на 10 страници? Че ти си го казвала и друг път! За какво ти е цяла тема по въпроса. :tb_195:
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 02:53 PM

Цялата тема по въпроса относно деградация на породите с един въпрос на края:-))
И в интерес наистината утвърждаваш мнението ми в това, че сега здраво нормално куче брийд- класа (не шоу, не пет) за подвижен род дейност от нашата порода трябва да го търсиш под дърво икамък.

Хайде спри да се обиждаш защото така те изнася.

Обръщаш цялата тема към една женска свада: кой на кого се бил обидил, кой какви съвети е давал.
Успокой се, защото и тая тема ще стане на нищо.

Това, че не сме съгласни една с друга, не означава че трябва пак да почнем с "А ти- -а ти- ати а се виж" .

Дай по темата.

Искам да закупя куче според моите изисквания. НЯМА го.
Ти ми говориш за чау в България. Че аз Европа съм преобърнала - не намерих това което исках, ти за БГ ми говориш:-))))

Ти ми казваш - произвеждай сама тогава. Аз ти обяснявам че това е НЕНОРМАЛНА постановка на въпроса : човек, искащ да притежава здраво куче с нормална психика, желаещ да спортува или дресира животното, да е принуден или да рови като мен с години, или да произвежда сам, ама вижда че няма от кого.

Ненормално е когато човек има елементарни изисквания към кучето да му се предлага "Сам го направи" .

Е, хора, толкова ли не виждате абсурда на подобна ситуация?

Деси, спри да се ядосваш/обиждаш. Въпросът е наистина сериозен.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 June 2012 - 03:06 PM

Ето, пак го правиш. Пак си натъманяваш каквото си искаш. Тази постановка на темата сама си я направи, никой друг.
Всичко това, което представяш за мои отговори сама си ги транформираш и преиначаваш. Вадиш от контекста и си правиш каквото си знаеш. Ами като така те устройва - ок. :re_037: Да ти е обидно нечие отношение и поведение, не означава да се обиждаш или ядосваш. Просто си даваш сметка, че не си заслужава да коментираш каквото и да било с този човек. :re_037:
User's Signature

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни