Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#281 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 June 2012 - 08:59 PM

greeneyed

+1

:ba_025:

#282 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 August 2012 - 07:29 PM

Кой ми говореше за тибетски мастиф?
На печелившито честито, вече в Москва има първо куче за преустройство: подарява се.
Че и с родословие.

И вие смеете да ми говорите че не съществува деградация на породите?

Това е някакво безумие: включително на този даден форум да се твърди че:
- съществуват опасни породи;
- животните трябва да се купуват от развъдници по евтинджос в качеството на пет-класа;
- развъдчиците практически не се различават от ферми.

Щом сме ударили дъното на породите в качеството на породните команди по спасение на кучетата - това е началото на края...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#283 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2013 - 07:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 November 2013 - 12:25 PM, написа:

Има си малиноа, терверен, грюнендел, лакеноа, има си ротвайлер и ЧРТ, ама не са толкова комерсиални, хвала на всички кучешки богове...

Грешиш, Фурия,за съжаление. От изброените белгийски овчарки единствено малиноите са останали работни. Лакеноата е толкова рядка порода вече,че не знам дали се използва за нещо друго освен с комерсиална цел.А и не веднъж четох мнения на техни собственици,че са най-меките от белгийците.
Тервюрен и Грюнендел? Как с тази козина? Толкова са комерсиални и двете породи. Специално за грюнендела,породата (развъждачите) сякаш вече необратимо се е разделила на 2 направления - шоу и работна.
Страница на развъдниците за работни грюнендели.
Не се изненадвай,че няма да срещнеш кучета от известните и модерни развъдници.

Revloch Zidane - многократен шампион
Качена снимка

Куче от работна линия
Garry du Jardin du Malezy

Duc de Groenendael - 1894
Качена снимка
Качена снимка
1911
Качена снимка

Сама виждаш разликата във външния вид,за съжаление.

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#284 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 November 2013 - 08:56 PM

Ясно. Значи и тези вън от списъка. А гросс шпиц? Никой нищо не знае за тях, значи не би трябвало да са изпортени?
User's Signature

#285 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 07:20 AM

Furia_S, във FCI е много трудно, почти невъзможно, да намерите кучето, което търсите. Това е организацията, виновна за деградацията на всички работни породи.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#286 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 12:51 PM

DOGI_DOG
Боя се че сте абсолютно прав. Сега чета статия на Власенко (кинолог, дресьор, в служебна кинология от 1982-ра година, водил развъждане на служебни НОК в клуб на служебна кинология от 1982-ра, обучени под негово ръководство и от него лично работещи кучета имат над 100 задържания и десетки разкрити престъпления в работа по следа. Сега освен че продължава дейността на кинолог-инструктор, завеждащ на учебна лаборатория към катедра на анатомия във ветеринарна академия Скрябин, Москва) "Безобразна красота". Безобразна красота е точно за съвремените НОК и развъждането им, Власенко още от ушите и уголемяването им е започнал в статията си да обяснява защо в търсене на мода функционалността се снижава драстично. Много интересно. Още повече че статията е със рентгенови снимки, ортопедични макети, изобщо много подробно като за абсолютни новобранци се показва и се обяснява как и защо шоу-развъждане е причинило трайни щети на породата.
User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 November 2013 - 02:17 PM

линк?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 02:24 PM

На руски е, и този път няма да превеждам. Внимание, той понеже води учебна лаборатория по анатомия - има снимки на отворени след смъртта кучета и хибриди за ортопедични примери, не е за гнусливи или слабонервни, това са учебни снимки за студенти-анатомисти.
Линк:
http://caodog.ru/ind...opic=5386.0;all

Изяжда трафика заради многото снимки и схеми, бъдете търпеливи като го отваряте.
User's Signature

#289 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 11:12 PM

Трудно,трудно,колко да е трудно. Ако отдели малко време,всеки ще намери каквото търси.
Както казах на Фурия,порода,която отговаря на нейните изисквания е Холандската овчарка.Далеч от комерса,твърд характер,непроменен екстериор,доказани работни качества.
Аз до сега не съм видяла холандска овчарка в ринг на някоя изложба.

Spits van Kraligen - 1890
Качена снимка

Rudie Pegge
Качена снимка

1896
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#290 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:16 AM

Показване на мнениетоLilTed, в 28 November 2013 - 10:12 PM, написа:

Трудно,трудно,колко да е трудно. Ако отдели малко време,всеки ще намери каквото търси.
Както казах на Фурия,порода,която отговаря на нейните изисквания е Холандската овчарка.Далеч от комерса,твърд характер,непроменен екстериор,доказани работни качества.
Аз до сега не съм видяла холандска овчарка в ринг на някоя изложба.

Spits van Kraligen - 1890
Качена снимка

Rudie Pegge
Качена снимка

1896
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

LilTed, холандските овчарки също са разделени на шоу и работни линии. Това, че не си виждала холандски овчарки по ринговете за "красота", се дължи на факта, че популацията им е доста малка и по-голямата част( близо 90%) не са регистрирани в FCI.
Другата причина е, че повечето от холандските овчарки(като Rudie Pegge) са кръстосани с малиноа, което не е от значение за холандците, защото те търсят и развъждат работни кучета. За тях на първо място са качествата и работоспособността на кучетата, а не дали някое куче е чистопородно или не.
Преди месец се върнах от Холандия. Там гостувах на приятели и бях фигурант на техните кучета. Бях в клуб основан през далечната 1912 г. Догодина март живот и здраве отново съм там.
Мога да кажа само едно...тяхните кучета не са за човек без опит. Прекалено твърди, екстремни, доминантни...това са кучетата от KNPV линиите, които повече от 90% са кръстоски(малиноа Х холандска овчарка).
Що се отнася до кръстосването на холандски овчарки с малиноа, можем да се върнем назад в историята и да разберем, че и двете породи идват от овчарските кучета на холандците, но това е друга тема на разговор.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#291 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2013 - 04:01 AM

В нашия клуб имаме такова кученце.Може ли линк или статия защо се прави кръстосването.
Кученцето е едва на 5м,но още отсега си личи характер.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:07 AM

DOGI_DOG

Цитат

Прекалено твърди, екстремни, доминантни...

Е, това пък е другата крайност... как да намеря златната среда?
Съседска родословна ротвайлерка ми направи много приятно впечатление - социализирано, уравновесено куче, игриво и с бясно желание към апортиране, но същевремено много интересно реагира като вижда че някой до входа товари нещо в колата - веднага се наежи и започна да облайва, същото беше когато един от приятели на стопанина искаше да го тупне приятелски по рамото - след замахване в неговата посока кучето скочи и се наежи. Не е била озлобявана, не е учена да хапе хората, просто самата реакция й идва отвътре.

Чак пък супер-твърдо куче като крайност не ми трябва да не го изтърва като обучение и тогава да не стане беля. Златната среда търся((((
User's Signature

#293 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:27 AM

DOGI_DOG, приемам забележката.
Но наблюденията ми относно изложбите е от простия факт,че преди когато се бях разровила ( във връзка с KNPV линиите) 1-2 от 10 намерени развъдника бяха с изложбени животни и то кучета предимно от грубокосместия и дългокосместия вариант на породата.

User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:42 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 November 2013 - 08:07 AM, написа:

DOGI_DOG

Цитат

Прекалено твърди, екстремни, доминантни...

Е, това пък е другата крайност... как да намеря златната среда?
Съседска родословна ротвайлерка ми направи много приятно впечатление - социализирано, уравновесено куче, игриво и с бясно желание към апортиране, но същевремено много интересно реагира като вижда че някой до входа товари нещо в колата - веднага се наежи и започна да облайва, същото беше когато един от приятели на стопанина искаше да го тупне приятелски по рамото - след замахване в неговата посока кучето скочи и се наежи. Не е била озлобявана, не е учена да хапе хората, просто самата реакция й идва отвътре.

Чак пък супер-твърдо куче като крайност не ми трябва да не го изтърва като обучение и тогава да не стане беля. Златната среда търся((((

Furia_S, определено трябва да си вземете куче FCI развъждане. Казахте, че харесвате немски овчарки, с тъй наречената от руснаците :ab_041: зонарна окраска и уравновесен характер.

Прикачена снимка

Ако ви интересува повече информация на лични. :md_064:
User's Signature

#295 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:22 AM

Показване на мнениетоLilTed, в 29 November 2013 - 08:27 AM, написа:

Но наблюденията ми относно изложбите е от простия факт,че преди когато се бях разровила ( във връзка с KNPV линиите) 1-2 от 10 намерени развъдника бяха с изложбени животни и то кучета предимно от грубокосместия и дългокосместия вариант на породата.

Тези развъдници са регистрирани в FCI, нали? В Холандия посетих три клуба, но не видях грубокосмести и дългокосмести холандски овчарки. От информацията, която имам повечето от холандските треньори не харесват FCI развъждането...И сигурно има защо.
User's Signature

#296 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 08:17 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 29 November 2013 - 10:22 AM, написа:

Показване на мнениетоLilTed, в 29 November 2013 - 08:27 AM, написа:

Качена снимка

Тези развъдници са регистрирани в FCI, нали? В Холандия посетих три клуба, но не видях грубокосмести и дългокосмести холандски овчарки. От информацията, която имам повечето от холандските треньори не харесват FCI развъждането...И сигурно има защо.

DOGI Пак бисери FCI развъждане?FCI не развъжда . FCI е международна организация в която членуват федерациите по държави.

#297 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 08:59 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 07:17 PM, написа:

DOGI Пак бисери FCI развъждане?FCI не развъжда . FCI е международна организация в която членуват федерациите по държави.

Тези федерации по държави сигурно дават парички, за да членуват в FCI, нали? А, за да членуват са съгласни с правилата на FCI, нали? А от къде се събират кинтите за членство?...От изложбички(най-вече) и изпитчета IPO...По пътя на логиката всички федерацийки и членуващите в тях клубчета по породи следват политиката на FCI. Развъждането при всички породи е по правилата на FCI.
Мисля, че съм ясен.
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:41 PM

DOGI не е точно така, но да кажем че си прав какво лошо има да правим нещо по правила.Безконтролното размножаване по стоиностно ли е?

#299 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:54 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 09:41 PM, написа:

DOGI не е точно така, но да кажем че си прав какво лошо има да правим нещо по правила.Безконтролното размножаване по стоиностно ли е?

Не съм казал никъде, че трябва да се развъжда безконтролно, но политиката и правилата на FCI са в ущърб на работните кучета. И това не е само при НОК...
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 11:10 PM

И с какво FCI пречи на работните кучета? И да уточним какво е работно куче?

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни