Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2013 - 08:33 PM

Нещо маи ти доиде в повече Качена снимка .Кучетата на DOGI работеха в двора му Качена снимка. моите работят на дивана в хола дал съм им по един научен труд на Власенко да прочетат че тои голям анатомис.На моите кучета не им давам да хапат ръкава да не им падне емаила на зъбите

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#402 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 08:44 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 December 2013 - 07:14 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 05:49 PM, написа:

Нищо не си видяла и нищо не си разбрала жалко Качена снимка прескачаш като стара истъркана грамофонна плоча Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Естествено! Та за вас дори развъдчици с анализ за генетика по окраски и сериозни кинолози нищо не са видяли. Ми като нищо не разбират те, вие апропо кой сте?
Та....къде работят твоите кучета, просвети ни, неразбралите? :-)))) в двора? При кой инстуктор се обучавахте? Свeтни ни, нищо неразбралите, велик НОКразбиращ, пратил анатомист Власенко с над 100 реални задържания при овцете:-))))) кое е вашето величие че така смело да плюете по работните авторитети? Дайте да видим кучета ви в работа с фигурант, ама да не е чичо с ватените гащи - серизен фигурант, да не плачете после как са ви изнервни животните или фигуранта бил твърд. Къде ви работят кучета?

Furia_S,Yerom няма да ти отговори на въпроса. Пак ще извърти гъза. Това е типично за всички уж "разбиращи" породата и интересно всички отглеждат "ЕЛИТНИ-ВИСОКО РАЗВЪЖДАНЕ" НОК.
Но, ако го попиташ какви жени харесва стройни, с прави дълги крака или гърбави с криви, със сигурност ще избере стройните с прави крака. ...Е ако немците кажат, че гърбавите с кривите крака са на мода, май ще трябва да се съобрази с тях :ab_041:
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#403 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2013 - 08:46 PM

АнатомисТ. Да, Власенко е анатомисТ и практик, сериозен човек, възпитал и отгледал не едно работно куче, неговите статии заслужават повече внимание като на ПРАКТИК отколкото мненията на Yerom от дог.бг:-))))))) не се нервирай, то си е истина:-))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#404 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 09:35 PM

Furia- Власенко Качена снимка сега да не изучава анатомията на овцетеКачена снимка ,че тои голям анатомисТКачена снимка и да не стои без работа .Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#405 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 December 2013 - 09:56 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 07:35 PM, написа:

Furia- Власенко Качена снимка сега да не изучава анатомията на овцетеКачена снимка ,че тои голям анатомисТКачена снимка и да не стои без работа .Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Във ветеринарната академия в Москва като завеждащ учебна лаборатория??? Знаете ли, завиждайте мълчаливо:-))))
User's Signature

#406 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:11 PM

Значи лабораторен практик анатомисТКачена снимка .А вие сте можеби лаборантка при него само незнам практик или теоритик сте.Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:36 PM

Furia_S, обадете се :za_127: на Власенко да си вземе германско гражданство, да почне да харесва "жени с криви крака и гърбави", да започне да работи във ветеринарната академия в Берлин и да не пише глупости :xg_131: :x_194: относно анатомията на "ЕЛИТНИТЕ" НОК. :ag_106:
И най-важното винаги да се съветва с Yerom, при обучението на НОК и когато почне да пише някакъв труд. :ac_007:
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#408 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:43 PM

DOGI ти каква порода кучета гледаш .

#409 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:52 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 09:43 PM, написа:

Според родословията НОК, ама като те слушам вече почнах да се съмнявам :ab_041:
И от скоро куче от KNPV линии.
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:05 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 10:52 PM, написа:

Според родословията НОК, ама като те слушам вече почнах да се съмнявам Качена снимка

Те не бяха ли гърбави с криви крака според твоите думи и като не харесваш тази порода защо гледаш НОК пък и с родословия от FCi

#411 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:09 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 10:05 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 03 December 2013 - 10:52 PM, написа:

Според родословията НОК, ама като те слушам вече почнах да се съмнявам Качена снимка

Те не бяха ли гърбави с криви крака според твоите думи и като не харесваш тази порода защо гледаш НОК пък и с родословия от FCi

Yerom, тези, които гледам не са гърбави и с криви крака, затова взех да се съмнявам дали са НОК :md_064: :ab_041:
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:17 PM

Какви са тогава ако не са НОК нали са с родословия

#413 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 11:32 PM

Показване на мнениетоYerom, в 03 December 2013 - 10:17 PM, написа:

Какви са тогава ако не са НОК нали са с родословия

Не знам ...някак си не се вписват в "ЕЛИТА" :md_064: Но пък много приличат на кучетата в зората на създаването на породата, което не мога да кажа за "ЕЛИТА".
User's Signature

#414 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 December 2013 - 12:01 AM

http://dogbehaviorsc...ed-improvement/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#415 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 December 2013 - 05:11 PM

само не знам защо темата се отплесна изцяло към НОК...тя деградацията е видна с просто око,даже и от хора хабер си нямащи от кучета-само дето във ФЦИ наричат това развиване и подобряване на породите...а че в ФЦИ ,БРФК и др.подопечени организации отдавна смърди,и отдавна всичко се върти около паричките също е ясно..но пък защо наистина трябва да се съобразяваме с федерации-породи е имало много години преди да се пръкнат клубове и федерации,които да въртят бизнес спекулирайки с любовта на хората към кучетата и човешката суета и мания да е номер едно...затова и организациите правят всичко възможно да забавят задължителния ДНК тест,вместо заветната хартийка наречена родословие,щото хартийка се фалшифицира лесно,титли се купуват и развъждаме ли развъждаме,а с ДНК теста става по сложно,всъщност става по просто,макар и уж по скъпо..с риск и мен да ме пратите да гледам овце,крави и прасета ( което всъщност правя от доста години) да се понабъркам малко в темата..
в последните 20 години основното ,което се прави с породите е осакатяване,разсипване,унищожаване на това ,за което е създадена породата..ама видиш ли това било развитие и усъвършенстване-дрънджули(каква хубава дума) подобряват се и се усъвършенстват автомобилие-стават по бързи,по комфортни,по сигурни,по екологични,по икономични,комуникациите,техниката-все тая..а при кучетата става обратното-стават по тромави,генетино обременени с болести болежки ,и липси,бавни,боледуващи,неработещи,уморяващи се след 10 минути игра,капризни откъм храна ,постелка и какво ли още не..и всичко това за да са по красиви( според модата естествено) и по търсени(което формира печалбата) затова си имаме НОК които не могат да ходят ,а се клатят като жаби,страхливи ротвайлери,истерични лабрадори ,агресивни към хора голдъни,БОК които не могат да слязат от дивана с маневра ,камо ли да пазят стадо,и санбернар който ще спаси някого в планината ама друг път..и така мога да изброявам до утре ,в списъка може би няма да попаднат 10-15 породи,които имат късмета да не са модерни..
а за това "развиване" и "подобряване" на породите си има и оправдания-ама човек вече не ловува,ама вече се пазим със СОТ за какво ни са кучета пазачи ( кажете го на жителите на село Мечка да речем,или на някое село около Лом..или пък защо не на някой ,който отглежда ддобитък -да вземат да си пуснат СОТ,индианците с кучета ще ми се пазят),ама полицията има вече GPS и за какво са им следови кучета,добитъка расте в МЕТРО и КАУФЛАНД...всъщност за какво по дяволите ви трябват работни кучета?? що не вземем да обърнем всичко на компаньони,нищо че са създадени за друго-то и без това така се прави днес,учиш медицина -работиш в макдоналдс..реално погледнато защо да спортуват и хората-работа се върши с машини,значи сила не е нужна,движим се с коли -сначи бързина и издръжливост не е нужна,да се борим и боксираме-защо?? нали има полиция и СОТ?? що не си се превърнем в дебели,боледуващи ,трудноподвижни тюфлеци -ама готини с грууминг,и движещи се с грациозна походка..нищо че не можем да се качим по стълбите без да се задъхаме..
е сори,ама ей заради такива схващания ,такива като мен и разни други подобни кучкари,не членуват в организации като ФЦИ,където тестовете за характер и работни тестове са пунта мара,и се толерира екстериорния вид..
и за да си спестя убежденията че видиш ли тестовете са реални,аз съм готов да фигурирам на всяко едно изложбено или разплодно куче ,но така както фигурирам на моите-да видим какъв процент ще останат на ръкава..щото едно е да отстъпваш назад и да удряш с бича по ръкава на всеки две крачки,друго е да удряш с гумена палка по кучето,или да го пръскаш със антидог спрей..но на кой му трябват такива неща...колко по възвишено и красиво е .."фаст" две три крачки с атрактивно тупане по ръкава, "аус" и аплодисменти..само искам да видя това в действие срещу надрусан гамен с нож или палка в ръката...айде със здраве,и да не забравяме-темата е за деградацията,а че я има е ясно на всички....

#416 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2013 - 09:22 AM

Показване на мнениетоnavar, в 12 December 2013 - 05:11 PM, написа:

само не знам защо темата се отплесна изцяло към НОК...тя деградацията е видна с просто око,даже и от хора хабер си нямащи от кучета-само дето във ФЦИ наричат това развиване и подобряване на породите...а че в ФЦИ ,БРФК и др.подопечени организации отдавна смърди,и отдавна всичко се върти около паричките също е ясно..но пък защо наистина трябва да се съобразяваме с федерации-породи е имало много години преди да се пръкнат клубове и федерации,които да въртят бизнес спекулирайки с любовта на хората към кучетата и човешката суета и мания да е номер едно...затова и организациите правят всичко възможно да забавят задължителния ДНК тест,вместо заветната хартийка наречена родословие,щото хартийка се фалшифицира лесно,титли се купуват и развъждаме ли развъждаме,а с ДНК теста става по сложно,всъщност става по просто,макар и уж по скъпо..с риск и мен да ме пратите да гледам овце,крави и прасета ( което всъщност правя от доста години) да се понабъркам малко в темата..
в последните 20 години основното ,което се прави с породите е осакатяване,разсипване,унищожаване на това ,за което е създадена породата..ама видиш ли това било развитие и усъвършенстване-дрънджули(каква хубава дума) подобряват се и се усъвършенстват автомобилие-стават по бързи,по комфортни,по сигурни,по екологични,по икономични,комуникациите,техниката-все тая..а при кучетата става обратното-стават по тромави,генетино обременени с болести болежки ,и липси,бавни,боледуващи,неработещи,уморяващи се след 10 минути игра,капризни откъм храна ,постелка и какво ли още не..и всичко това за да са по красиви( според модата естествено) и по търсени(което формира печалбата) затова си имаме НОК които не могат да ходят ,а се клатят като жаби,страхливи ротвайлери,истерични лабрадори ,агресивни към хора голдъни,БОК които не могат да слязат от дивана с маневра ,камо ли да пазят стадо,и санбернар който ще спаси някого в планината ама друг път..и така мога да изброявам до утре ,в списъка може би няма да попаднат 10-15 породи,които имат късмета да не са модерни..
а за това "развиване" и "подобряване" на породите си има и оправдания-ама човек вече не ловува,ама вече се пазим със СОТ за какво ни са кучета пазачи ( кажете го на жителите на село Мечка да речем,или на някое село около Лом..или пък защо не на някой ,който отглежда ддобитък -да вземат да си пуснат СОТ,индианците с кучета ще ми се пазят),ама полицията има вече GPS и за какво са им следови кучета,добитъка расте в МЕТРО и КАУФЛАНД...всъщност за какво по дяволите ви трябват работни кучета?? що не вземем да обърнем всичко на компаньони,нищо че са създадени за друго-то и без това така се прави днес,учиш медицина -работиш в макдоналдс..реално погледнато защо да спортуват и хората-работа се върши с машини,значи сила не е нужна,движим се с коли -сначи бързина и издръжливост не е нужна,да се борим и боксираме-защо?? нали има полиция и СОТ?? що не си се превърнем в дебели,боледуващи ,трудноподвижни тюфлеци -ама готини с грууминг,и движещи се с грациозна походка..нищо че не можем да се качим по стълбите без да се задъхаме..
е сори,ама ей заради такива схващания ,такива като мен и разни други подобни кучкари,не членуват в организации като ФЦИ,където тестовете за характер и работни тестове са пунта мара,и се толерира екстериорния вид..
и за да си спестя убежденията че видиш ли тестовете са реални,аз съм готов да фигурирам на всяко едно изложбено или разплодно куче ,но така както фигурирам на моите-да видим какъв процент ще останат на ръкава..щото едно е да отстъпваш назад и да удряш с бича по ръкава на всеки две крачки,друго е да удряш с гумена палка по кучето,или да го пръскаш със антидог спрей..но на кой му трябват такива неща...колко по възвишено и красиво е .."фаст" две три крачки с атрактивно тупане по ръкава, "аус" и аплодисменти..само искам да видя това в действие срещу надрусан гамен с нож или палка в ръката...айде със здраве,и да не забравяме-темата е за деградацията,а че я има е ясно на всички....
:mg_062:
:ba_025: :ba_025: :ba_025:

#417 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 20 December 2013 - 10:08 AM

Аз от както видях първата демонстрация в живота си ( по телевизията естествено) се чудя едно нещо. Моля тези които разбират повече да ми обяснят. Защо е нужно тези изпитания да се правят на полигон? Защо не се правят на центъра на града? Сред хора,колелета ,деца..... тогава да направи задържане или претърсване. На една празна поляна му сложили два паравана и той проверява зад тях :dry: Нека да влезе в тесен тъмен вход на кооперация, или в заведение със силна музика и пак да търси с този хъс. Послушание при 100% спокойна среда не ми се връзва. Нека да е сред шумна тълпа и минаващи кучета покрай него.
Все пак полицейското куче се използва в такива реални ежедневни ситуации.
Сега се сетих за немската овчарка която беше на задържане на нелегални бежанци в Балчик. Тя уж трябваше да всява респект , а не знаеше къде се намира горката. Сигурно за първи път виждаше море....

#418 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 09:11 AM

parcheka
За да не пострада някой случаен минувач. По време на възпитание и обучение кучета правят грешки и сривове, като хората. Ако обучавате на хапане-защита-агресия едно кораво куче практически 100% гаранция че ще пострада някой страничен човек.

Цитат

Все пак полицейското куче се използва в такива реални ежедневни ситуации.
Само че полицейското куче освен че е възпитано е и ДРЕСИРАНО. Както го дефинира Власенко: разликата между обучено, възпитано куче и ДРЕСИРАНО е в това, че ДРЕСИРАНО изпълнява командите практически без да се замисли.
В контекста на това, в процеса на обучението нали се сещате през какви проби и грешки трябва да се мине.
Това за което говорите вие е социализация, тя започва от както кутрето е попаднало при водача, всичките команди "Седни, Легни, Спри, Стой, Фу" се започват още вкъщи и продължават всеки ден до откат. Но да обучаваш ФАС, кучето да ХАПЕ сред площада на НДК, сред деца?
Давате ли си ясната сметка кого може да ухапе кучето вместо фигуранта?
Инак Сириус се упражняват на поляната зад Музея земята и хората срещу Хемус - по оживено място от това надали може да се намери.
User's Signature

#419 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 21 December 2013 - 10:04 AM

Именно Фурия. Значи това куче е научено да хапе фигурант? А ако на площада при размирици има дете и то го захапе за главата? Това обучено и дресирано куче от треньор ли е или просто агресивно хвърлено безразборно да хапе на площада? То ако ще хапе наред без контрол за какво му е обучението- за поляната?

#420 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 December 2013 - 02:48 PM

Винаги могат да станат грешки,дори и най-добре обученото куче.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема