Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ

Публикувано: 03 December 2013 - 08:44 PM
Furia_S, в 03 December 2013 - 07:14 PM, написа:
Yerom, в 03 December 2013 - 05:49 PM, написа:
Естествено! Та за вас дори развъдчици с анализ за генетика по окраски и сериозни кинолози нищо не са видяли. Ми като нищо не разбират те, вие апропо кой сте?
Та....къде работят твоите кучета, просвети ни, неразбралите? :-)))) в двора? При кой инстуктор се обучавахте? Свeтни ни, нищо неразбралите, велик НОКразбиращ, пратил анатомист Власенко с над 100 реални задържания при овцете:-))))) кое е вашето величие че така смело да плюете по работните авторитети? Дайте да видим кучета ви в работа с фигурант, ама да не е чичо с ватените гащи - серизен фигурант, да не плачете после как са ви изнервни животните или фигуранта бил твърд. Къде ви работят кучета?
Furia_S,Yerom няма да ти отговори на въпроса. Пак ще извърти гъза. Това е типично за всички уж "разбиращи" породата и интересно всички отглеждат "ЕЛИТНИ-ВИСОКО РАЗВЪЖДАНЕ" НОК.
Но, ако го попиташ какви жени харесва стройни, с прави дълги крака или гърбави с криви, със сигурност ще избере стройните с прави крака. ...Е ако немците кажат, че гърбавите с кривите крака са на мода, май ще трябва да се съобрази с тях

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

Публикувано: 03 December 2013 - 08:46 PM

Чау - кучето, близнало небето...

Публикувано: 03 December 2013 - 09:56 PM
Yerom, в 03 December 2013 - 07:35 PM, написа:
Във ветеринарната академия в Москва като завеждащ учебна лаборатория??? Знаете ли, завиждайте мълчаливо:-))))

Публикувано: 03 December 2013 - 10:36 PM
И най-важното винаги да се съветва с Yerom, при обучението на НОК и когато почне да пише някакъв труд.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

Публикувано: 03 December 2013 - 10:52 PM
Yerom, в 03 December 2013 - 09:43 PM, написа:
Според родословията НОК, ама като те слушам вече почнах да се съмнявам
И от скоро куче от KNPV линии.

Публикувано: 03 December 2013 - 11:09 PM
Yerom, в 03 December 2013 - 10:05 PM, написа:
Yerom, тези, които гледам не са гърбави и с криви крака, затова взех да се съмнявам дали са НОК

Публикувано: 03 December 2013 - 11:32 PM
Yerom, в 03 December 2013 - 10:17 PM, написа:
Не знам ...някак си не се вписват в "ЕЛИТА"

Публикувано: 06 December 2013 - 12:01 AM
#415 Guest_navar_*
Публикувано: 12 December 2013 - 05:11 PM
в последните 20 години основното ,което се прави с породите е осакатяване,разсипване,унищожаване на това ,за което е създадена породата..ама видиш ли това било развитие и усъвършенстване-дрънджули(каква хубава дума) подобряват се и се усъвършенстват автомобилие-стават по бързи,по комфортни,по сигурни,по екологични,по икономични,комуникациите,техниката-все тая..а при кучетата става обратното-стават по тромави,генетино обременени с болести болежки ,и липси,бавни,боледуващи,неработещи,уморяващи се след 10 минути игра,капризни откъм храна ,постелка и какво ли още не..и всичко това за да са по красиви( според модата естествено) и по търсени(което формира печалбата) затова си имаме НОК които не могат да ходят ,а се клатят като жаби,страхливи ротвайлери,истерични лабрадори ,агресивни към хора голдъни,БОК които не могат да слязат от дивана с маневра ,камо ли да пазят стадо,и санбернар който ще спаси някого в планината ама друг път..и така мога да изброявам до утре ,в списъка може би няма да попаднат 10-15 породи,които имат късмета да не са модерни..
а за това "развиване" и "подобряване" на породите си има и оправдания-ама човек вече не ловува,ама вече се пазим със СОТ за какво ни са кучета пазачи ( кажете го на жителите на село Мечка да речем,или на някое село около Лом..или пък защо не на някой ,който отглежда ддобитък -да вземат да си пуснат СОТ,индианците с кучета ще ми се пазят),ама полицията има вече GPS и за какво са им следови кучета,добитъка расте в МЕТРО и КАУФЛАНД...всъщност за какво по дяволите ви трябват работни кучета?? що не вземем да обърнем всичко на компаньони,нищо че са създадени за друго-то и без това така се прави днес,учиш медицина -работиш в макдоналдс..реално погледнато защо да спортуват и хората-работа се върши с машини,значи сила не е нужна,движим се с коли -сначи бързина и издръжливост не е нужна,да се борим и боксираме-защо?? нали има полиция и СОТ?? що не си се превърнем в дебели,боледуващи ,трудноподвижни тюфлеци -ама готини с грууминг,и движещи се с грациозна походка..нищо че не можем да се качим по стълбите без да се задъхаме..
е сори,ама ей заради такива схващания ,такива като мен и разни други подобни кучкари,не членуват в организации като ФЦИ,където тестовете за характер и работни тестове са пунта мара,и се толерира екстериорния вид..
и за да си спестя убежденията че видиш ли тестовете са реални,аз съм готов да фигурирам на всяко едно изложбено или разплодно куче ,но така както фигурирам на моите-да видим какъв процент ще останат на ръкава..щото едно е да отстъпваш назад и да удряш с бича по ръкава на всеки две крачки,друго е да удряш с гумена палка по кучето,или да го пръскаш със антидог спрей..но на кой му трябват такива неща...колко по възвишено и красиво е .."фаст" две три крачки с атрактивно тупане по ръкава, "аус" и аплодисменти..само искам да видя това в действие срещу надрусан гамен с нож или палка в ръката...айде със здраве,и да не забравяме-темата е за деградацията,а че я има е ясно на всички....

Публикувано: 20 December 2013 - 09:22 AM
navar, в 12 December 2013 - 05:11 PM, написа:
в последните 20 години основното ,което се прави с породите е осакатяване,разсипване,унищожаване на това ,за което е създадена породата..ама видиш ли това било развитие и усъвършенстване-дрънджули(каква хубава дума) подобряват се и се усъвършенстват автомобилие-стават по бързи,по комфортни,по сигурни,по екологични,по икономични,комуникациите,техниката-все тая..а при кучетата става обратното-стават по тромави,генетино обременени с болести болежки ,и липси,бавни,боледуващи,неработещи,уморяващи се след 10 минути игра,капризни откъм храна ,постелка и какво ли още не..и всичко това за да са по красиви( според модата естествено) и по търсени(което формира печалбата) затова си имаме НОК които не могат да ходят ,а се клатят като жаби,страхливи ротвайлери,истерични лабрадори ,агресивни към хора голдъни,БОК които не могат да слязат от дивана с маневра ,камо ли да пазят стадо,и санбернар който ще спаси някого в планината ама друг път..и така мога да изброявам до утре ,в списъка може би няма да попаднат 10-15 породи,които имат късмета да не са модерни..
а за това "развиване" и "подобряване" на породите си има и оправдания-ама човек вече не ловува,ама вече се пазим със СОТ за какво ни са кучета пазачи ( кажете го на жителите на село Мечка да речем,или на някое село около Лом..или пък защо не на някой ,който отглежда ддобитък -да вземат да си пуснат СОТ,индианците с кучета ще ми се пазят),ама полицията има вече GPS и за какво са им следови кучета,добитъка расте в МЕТРО и КАУФЛАНД...всъщност за какво по дяволите ви трябват работни кучета?? що не вземем да обърнем всичко на компаньони,нищо че са създадени за друго-то и без това така се прави днес,учиш медицина -работиш в макдоналдс..реално погледнато защо да спортуват и хората-работа се върши с машини,значи сила не е нужна,движим се с коли -сначи бързина и издръжливост не е нужна,да се борим и боксираме-защо?? нали има полиция и СОТ?? що не си се превърнем в дебели,боледуващи ,трудноподвижни тюфлеци -ама готини с грууминг,и движещи се с грациозна походка..нищо че не можем да се качим по стълбите без да се задъхаме..
е сори,ама ей заради такива схващания ,такива като мен и разни други подобни кучкари,не членуват в организации като ФЦИ,където тестовете за характер и работни тестове са пунта мара,и се толерира екстериорния вид..
и за да си спестя убежденията че видиш ли тестовете са реални,аз съм готов да фигурирам на всяко едно изложбено или разплодно куче ,но така както фигурирам на моите-да видим какъв процент ще останат на ръкава..щото едно е да отстъпваш назад и да удряш с бича по ръкава на всеки две крачки,друго е да удряш с гумена палка по кучето,или да го пръскаш със антидог спрей..но на кой му трябват такива неща...колко по възвишено и красиво е .."фаст" две три крачки с атрактивно тупане по ръкава, "аус" и аплодисменти..само искам да видя това в действие срещу надрусан гамен с нож или палка в ръката...айде със здраве,и да не забравяме-темата е за деградацията,а че я има е ясно на всички....

Публикувано: 20 December 2013 - 10:08 AM
Все пак полицейското куче се използва в такива реални ежедневни ситуации.
Сега се сетих за немската овчарка която беше на задържане на нелегални бежанци в Балчик. Тя уж трябваше да всява респект , а не знаеше къде се намира горката. Сигурно за първи път виждаше море....

Публикувано: 21 December 2013 - 09:11 AM
За да не пострада някой случаен минувач. По време на възпитание и обучение кучета правят грешки и сривове, като хората. Ако обучавате на хапане-защита-агресия едно кораво куче практически 100% гаранция че ще пострада някой страничен човек.
Цитат
В контекста на това, в процеса на обучението нали се сещате през какви проби и грешки трябва да се мине.
Това за което говорите вие е социализация, тя започва от както кутрето е попаднало при водача, всичките команди "Седни, Легни, Спри, Стой, Фу" се започват още вкъщи и продължават всеки ден до откат. Но да обучаваш ФАС, кучето да ХАПЕ сред площада на НДК, сред деца?
Давате ли си ясната сметка кого може да ухапе кучето вместо фигуранта?
Инак Сириус се упражняват на поляната зад Музея земята и хората срещу Хемус - по оживено място от това надали може да се намери.

Публикувано: 21 December 2013 - 10:04 AM

Публикувано: 21 December 2013 - 02:48 PM

Вход

Горе
 Цитиране +