Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 June 2012 - 06:49 PM

Доста дълъг процес тана при тази порода...ако трябва да сме искренни ...Прикачена снимка
въпроса е , че вместо да се работи нат един тип ..то не спират да правят нови и нови..най нобвото е шорти булс https://fbcdn-sphoto...999529796_n.jpg
бавно и славно започва да ми умира любовта към тази порода... и лично аз започвам да се пренасочвам към нещо отвърдено , одобрено ...
а моето куче си остава моя спътник в живота
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 June 2012 - 06:53 PM

Отговорих ти по-скоро за да стане ясно защо нашите, местни породи още нямат одобрен стандарт в FCI. Щото това изисква работа и то не само да правят кучило след кучило, ами да следят какво става и да го отбелязват като пишат едни доклади и правят анализи. Щото не е толкова лесно и просто и хич не става когато ти липсват познания. Явно и при американските булдоци липсва някаква организирана работа за да се признае породата им от FCI, а в АКС имат изобщо друг начин на признаване и изложбени правила. Точно затова двете организации направиха общи изложби, за да се опитат да стиковат някак работата си.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#163 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 June 2012 - 07:02 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 20 June 2012 - 04:29 PM, написа:

Ами считам, че имам по-добър поглед от теб точно в това направление. Сори, ама ...въпрос на дългогодишни преки занимания. Има си шампиони, които правят едно-две кучила за да се продадат и има разплодници, които дават по 300 приплода точно защото носят качествени доминантни генетични комбинации. Кой според теб влияе на породата повече?! :rc_036:

Пак излиза че говорим за едно и същото - шампиончета се търсят, защо да се залъгваме? И ти самата много добре разбираш че те могат да не дадат 300 кучила, а само 50 (???)опита с евентуално по пет бебета средностатистически???(пак е малко, но говорим за случай, когато стопанина е отговорен спрямо кучето, и то при условието че скачките са осъществени, защото някои опити остават празни) - особено мъжки, а женските дори по-малко, но децата и внуците им ще се пръснат в развъждането и с гръмките заглавия в рекламите на кучилата от рода на "Куче ХХХ, с известен производител в родословието (дядо-баба)спечелил на КРАФТС, Световното, Еропейското, Евразия (нужното да се подчертае). Знаеш какъв съблазън това за хората.
Особено мъжкарите - не са нужни 300 кучила. Достатъчно да присъстват в родословието назад.
Това впечатлява купувача, щом си толкова навътре трябва да го разбираш.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#164 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 07:10 PM

Ами не е точно така и когато се заемеш с развъждане ще разбереш, че не е точно така. Онези кучета, които реално влияят на популацията не са задължително шампиони, но те могат да дадат много шампиони и това се търси в един развъдник. Обикновено наличието на световен или друг грандшампион се използва като ПР-вариант, демек за да те забележат. Геометричната прогресия, която описваш е валидна за уличната популация, но не и за расовите кучета и когато започнеш да се занимаваш с това сама ще го видиш реално. Нещата изобщо не изглеждат толкова драматично колкото се представят по разни форуми. Ако си достатъчно глупав, че да гледаш титлите на кучето никой няма да ти пречи да се "насереш", но ако покажеш, че мислиш и имаш достатъчно познания и конкретни цели, доста хора ще споделят с теб информация, която няма да намериш по форумите. В случая не говоря за негативна информация, а за опит, който не можеш да почерпиш току-така сърфирайки по нет-а. Търгашите не са чак толкова много колкото си мислим. Проблемът е, че те стават известни точно защото някой се опарва и почва да пищи.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#165 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 June 2012 - 07:21 PM

Нямам никакво намерение да споделям съкровищата, споделени с мен лично в разговори с уважавани от мен развъдчици на различни породи.
Защото човек трябва да уважава личния опит и пространство на тези, които те допуснаха в дома си и споделиха с теб знанията си.

"Онези" кучета за които говориш са пресловутия и така пренебрегван брийд-клас, който търся вече с години. Искам като видя родословието назад да не го захвърляи да не избягам в ужас, като видя какви производители стоят за дадено куче и с кои диагнози са обременени. Искам обикновено, нормално, тичащо, скачащо животно, с нормални стави, сухожилия, връзки, гръден кош, без тати-мама да са назад шампиончета я с рязани очи шест пъти, я с ДТБС. нека да е простовато, нямам проблем, добър стар селски тип търся. Ама дори като намеря такъв тип - в чудо се виждам, четейки родословието назад.
Няма бре, човек. Не се шегувам. Сама да си го произведа? Тоест, да изчиствам няколко поколения и да произвеждам с години нещо, което най-накрая ще ме доведе до желан тип и що годе туширано от генетични дефекти здраве в кучето, а останалите животни да се раздадат/продадат/евтанизират?
Хъм, не е ли висока цената заради едното елементарно желание да имаш здраво куче от определен тип?
User's Signature

#166 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 07:36 PM

Ами Фурия не знам защо имаш този проблем ! В породите, с които се занимавам не е чак такъв проблем да намериш здраво и хубаво куче. Убедена съм, че малко преувеличаваш. Във всяка популация има брак, но чак да няма едно читаво куче .... Не знам по какъв начин ги търсиш, но ме впечатли обяснението ти към клипа, който постна. Подчертаваше, че всички кучета от стълбицата ги сваляли на ръце. Да ти кажа, аз съм виждала как от подиума свалят тибетски мастиф на ръце и не е било защото не е можел да скочи. Просто собственикът не искаше да го оставя да слезе сам нищо, че после го видях да слиза по стълбите, излизайки от залата и се боричкаше с друг мастиф на поляната пред палатата на изложението. Така, че ... какво се показва и какво е действително ....

п.п. - и никой не те кара да споделяш нищо. Няма нужда! Всички си имаме своите "консултанти" и "ментори", но човек трябва преди всичко сам да мисли и да анализира информацията, която му се подава, защото всеки има своята гледна точка и мотивация да сподели нещо.
Освен това не говоря за т.нар. "развъден" клас. Говоря за кучета, които са си шампиони, но просто не са имали 15-те минути слава на световния ринг, но пък всички знаят, че правят добри кучета.
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 07:53 PM

То твоето направо мисия невъзможна ,според думите ти :md_064:
Не съм наясно с породата ти и къде са най качествените представители от към здраве и екстериор ,но не вярвам в цяла Европа да няма ,просто не ми се вярва .Има такива страни с традиции в развъждането които ми е трудно да си го представя това- Швеция ,Дания ,Норвегия ,Полша и т.най -вече на север и по на запад.
И защото допускам че основно руски развъдчици са ти сподеделяли .....-да информацията от тях е мноого ценна , но забелязвам , че при тях излизат подобни пикантни факти най-вече за конкурентните им развъдници, а и конкуренцията им е много голяма ,популацията им е много голяма и т.н.... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 08:07 PM

Показване на мнениетоChiita, в 20 June 2012 - 07:53 PM, написа:

И защото допускам че основно руски развъдчици са ти сподеделяли .....-да информацията от тях е мноого ценна , но забелязвам , че при тях излизат подобни пикантни факти най-вече за конкурентните им развъдници, а и конкуренцията им е много голяма ,популацията им е много голяма и т.н.... :ab_041:

:ba_025: Като се прибави и традиционно имперския манталитет, т.е "нашите джуджета са най-големите джуджета на света, всички по 2 метра" .... мда, трудно ще е. Преди няколко поста споменах , че трябва да се обръща внимание и на традиционните схващания и локални особености в манталитета когато търсим развъдник. Когато имаш такава огромна територия и население мащабността в рисковете е съвсем различна, т.е. не се учудвам ,че там има много брак в популацията, но едва ли е повече от 50 %. Все пак инвазията им на световната сцена в последните години е не просто видима. :md_064:
User's Signature

#169 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 08:10 PM

DessyD
Chiita

Еее, но нали точно това обяснявам - в една модерна порода, като нашата си е точно мисия невъзможна, нали от самото начало това ви го казвам:-))

Колкото е по-неизвестна и не распостранена една порода, толкова е по-лесно да намериш едно здраво нормално куче. Понякога ме е яд на себе си задето се влюбих в тази порода, като срещна развъдчик с ум, знания, акъл, съвест, търсещ отговорен стопанин за кутрето си от друга порода. Чак ме е яд на моменти - защо не се пробвам, кученцето изглежда здраво, човека отсреща готов за помощ и да ти налива акъл и знания, да ама... Излиза че трябва да сменя породата((((

Не смятате ли че това е абсолютно ненормално, да стигаш до извода че май е по-лесно да смениш породата, отколкото да намериш това, което търсиш?

не, не искам тази женска от това кучило, защото дядо й е ХХХ. не, не искам от друго кучило, защото е окраска ХХХ, зад които стоят ХХХ и ХХХ. Не, не искам от този развъдник, защото знам с какви препарати за норки и лисици за палта там постигат тази чудесна козина и как резонира това върху кучетата. Не, не искам от тези - там е брак по психика, аз съм ги виждала в ринга.

Искам нормално здраво психически уравновесено куче. Не каквото и да е - а нормално куче, да не къса връзки като разхвърля изпражнения след себе си, да не е психопат или куку дето хапе де що шава, да няма проблеми с очи, лапи, стави, сърце, продължителност на живота?
Толкова много ли искам?
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 08:31 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 20 June 2012 - 04:31 PM, написа:

И аз да се включа със закъснени... деградацията в отношение на приложимост е пълна.. . лошото е , че наскоро и визуално някой от породите стават непоносими...
И сега да кажа нещичко за моята порода булдог ...мн общо название включващо нат 10 типа кучета от различните крайща на планетата ...
при американския буллдог в някой типове деградацията е пълна...напълно неприложими кучета като например тип ДЖОНСЪН - много ниски адски широки мн обърнати захапки едва дишащи и движещи животни , СКОТОВИЯтип пък станата прекалено едри..договете пасти да ядът което води до изкривявания на крайниците при неправилно отглеждане и прочие и прочие... сега дори в топ развъдниците работят над обединяване на 2-та типа..новото 100 търсим широко масивно куче с мн обърната захапка и с размерите на магаре ....да си припомним за какво е създадена тази порода ...бой ...по-късно немерено приложение и в лов на глигани и охрана ...
Моят булдог е смеска от 2-та типа от най актуалните ... резултата знаете ли какъв е... ? Много бързо и пъргаво куче за първите 30минути от разходката ..прибираме се с теглене и дърпане..за преходи да не говорим..страх ме е да си го помисля...
новата генерация (джонсън) Прикачен файл 148802_1623409279221_1656151685_1427010_4772957_n.jpg
Прикачен файл 182439_1574233558313_1309774705_31278988_6558866_n.jpg

старата школа Прикачен файл mgk_she_doozy.jpg.gif
ю

Темата е...,а не за сакати...

#171 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 09:03 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 June 2012 - 08:10 PM, написа:

Не смятате ли че това е абсолютно ненормално, да стигаш до извода че май е по-лесно да смениш породата, отколкото да намериш това, което търсиш?

не, не искам тази женска от това кучило, защото дядо й е ХХХ. не, не искам от друго кучило, защото е окраска ХХХ, зад които стоят ХХХ и ХХХ. Не, не искам от този развъдник, защото знам с какви препарати за норки и лисици за палта там постигат тази чудесна козина и как резонира това върху кучетата. Не, не искам от тези - там е брак по психика, аз съм ги виждала в ринга.

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Знаеш ли, преди време присъствах на една среща между развъдчик и клиент. Дамата беше точно като теб. Само като го прочетох и направих асоциацията с този момент. Значи, води се някаква кореспонденция преди да се срещнат. Тя започва точно така, че иска нормално женско куче, здраво, стандартно за да може да го показва по изложби, но и да може да премине изпита за допускане до развъждане. Французойка с много знания за породата и се предполага, че знае какво търси. След което, при срещата се започва изреждане на точно такъв тип обяснения. Искам това, обаче не искам онова, искам другото, но пък да е с третото и двайстото в комбинация. Така си говореше жената почти един час. Аз стоя, слушам я, превеждам и се опитвам да схвана какво точно иска. Германските ми приятели мълчаливо стояха, слушаха ,клатеха одобрително глави и когато жената се изтощи най-сетне от обяснения какво иска и не иска, мъжът (собственик на развъдника) стана, усмихна се и ми каза да преведа, че той не разполага с куче, което тя иска. В отговор френската дама започна да обяснява как тя познавала неговите кучета, как му имала доверие, как този развъдник бил проверен и затова тя била дошла, как си харесала едно от кученцата вече. Той просто й благодари и ме накара да повторя, че той няма куче за нея. Дамата се ядоса, разфуча се, каза нещо, което ми беше трудно да разбера и затова направих само болезнен тип гримаса. Тя стана и си тръгна. Малко по-късно се оказа, че отишла с придружител, който се опитал да й съдейства да си купи куче от въпросния развъдник (близък приятел на развъдчиците). Разбрах продължението на историята по-късно, миналата година на световното в Париж, когато се видяхме и тя показваше вече своето кученце, закупено от приятелите ми в Германия. Оказа се, че собственикът на развъдника й казал "Аз гарантирам за моите кучета , че са такива и такива, имат това и това, могат да постигнат еди какво си. Какво искаш ти не ме интересува. Ако мислиш, че моите кучета са добри - ок, ако не - пак ок. Идеалното куче не мога да гарантирам." Мисля, че ти си от тези хора, които на първо четене уж искат "нещо нормално", но реално искат нещо много повече от нормалното. Не го казвам с цел обида, а за да те накарам да се замислиш дали наистина искаш само "нещо нормално". Аз познавам хора с чау-чау в България, които имат много нормални и здрави кучета (поне не са споделяли да имат някакви особени проблеми с тях). Да, не са от равнището на световните шампиони, но са си нормални кучета за породата. Какво искаш ти .... не знам ... може би искаш нещо по-различно. Може би имаш фобия от първия ти опит, може би си свръхмнителна точно заради това, но .... обобщения на база личен опит са несериозни. Също толкова несериозен ми се стурва аргумент като този да показваш снимка на случайно куче от миналото, когато породата се е формирала и съвременна такава на световния шампион или поне на доста известно куче. Не, че няма проблеми, не че няма порочни практики, но .... да обявяваш как няма едно читаво куче, което да отговори на твоите желания ..... проблемът няма да е в развъдниците, така да знаеш. :mc_004:
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:14 PM

Ние в Бг имаме родословни чау. И уверявам те, те съвсем не ме интересуват за сега. Може би след генерация-две, като видя на къде тръгва селекция на новорегналите се приставки. Благодаря,че така благородно ми "отваряш" очи, мерси за опита наистина, но много добре знам в клуба кои кучета от кой произход са регнати и откъде са внесени. Не, благодаря.

И точно тук идва момента за който говорихме и преди: родословно куче не гарантира качество.
User's Signature

#173 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:20 PM

Цитат

И точно тук идва момента за който говорихме и преди: родословно куче не гарантира качество.

Наистина малко говориш с клишета в тази ,уж сериозна тема ...
Трябва да уточняваме постулати като този , че "родословието гарантира доказан произход", ли?
Приемах темата до сега на доста друго ниво!Както и да е....
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 09:26 PM

Фурия, изобщо не се опитвам да отворя нечии очи, най-малко твоите. Опазил ме Господ! Просто констатирах, че ти изобщо не искаш "само" нормално куче и това не ти хареса. Защото ако искаше "само" нормално и здраво чау-чау съм убедена, че знаеш откъде да си го вземеш. Ти искаш нещо повече от това и с това беше свързан поста ми. Такова куче, каквото ти искаш, ще си го намериш трудно, но такова куче винаги се намира трудно, не само сега, а и преди 20 години. Нищо лично ! :rc_036:

п.п. - Дори не съм сигурна, че хората членуват в клуба ви. Мисля ,че вече не се занимават активно с кинология.
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:31 PM

Показване на мнениетоChiita, в 20 June 2012 - 07:20 PM, написа:

Цитат

Наистина малко говориш с клишета в тази ,уж сериозна тема ...
Трябва да уточняваме постулати като този , че "родословието гарантира доказан произход", ли?
Приемах темата до сега на доста друго ниво!Както и да е....

Но нали ако не харесваш родословието няма как да закупиш бебета, само защото само са ти под ръка и наблизо? Много е важно освен да знаеш какво искаш, да знаеш и да отчиташ и да признаваш какво НЕ искаш. Това ли е грешното, при условие че кучето ще живее в семейството ти поне 10 години най-малко? :-))))
Не бих подходила така към въпроса. Мен не ме устройва нито тип нито произход на кучето далееееч извън Бг, вие сега искате да ме убедите че няма нищо, нае взимай?

Не е въпрос в наличие в близкия обсег на животните, нима не разбирате?

Деси,
Най-вероятно нашите представи за нормално чау се разминават драстично, от там идва и объркването:-))))
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 June 2012 - 09:47 PM

Показване на мнениетоgeriat, в 20 June 2012 - 08:31 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 20 June 2012 - 04:31 PM, написа:

И аз да се включа със закъснени... деградацията в отношение на приложимост е пълна.. . лошото е , че наскоро и визуално някой от породите стават непоносими...
И сега да кажа нещичко за моята порода булдог ...мн общо название включващо нат 10 типа кучета от различните крайща на планетата ...
при американския буллдог в някой типове деградацията е пълна...напълно неприложими кучета като например тип ДЖОНСЪН - много ниски адски широки мн обърнати захапки едва дишащи и движещи животни , СКОТОВИЯтип пък станата прекалено едри..договете пасти да ядът което води до изкривявания на крайниците при неправилно отглеждане и прочие и прочие... сега дори в топ развъдниците работят над обединяване на 2-та типа..новото 100 търсим широко масивно куче с мн обърната захапка и с размерите на магаре ....да си припомним за какво е създадена тази порода ...бой ...по-късно немерено приложение и в лов на глигани и охрана ...
Моят булдог е смеска от 2-та типа от най актуалните ... резултата знаете ли какъв е... ? Много бързо и пъргаво куче за първите 30минути от разходката ..прибираме се с теглене и дърпане..за преходи да не говорим..страх ме е да си го помисля...
новата генерация (джонсън) Прикачен файл 148802_1623409279221_1656151685_1427010_4772957_n.jpg
Прикачен файл 182439_1574233558313_1309774705_31278988_6558866_n.jpg

старата школа Прикачен файл mgk_she_doozy.jpg.gif
ю

Темата е...,а не за сакати...

проблема е , че те не ги смятата за сакати...
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:48 PM

Вярно е ,че трудно се комуникира чрез интернет , но това последното въобще не ти го разбрах :ab_041:
Деси е права че не търсиш само здраво и нормално да е, а търсиш идеала ,който е в главата ти.Е и аз ще използвам клише :ab_041: "Идеалите си остават в главите ни"
Само един въпрос -куче за домашен любимец или за основа на бъдещо развъждане търсиш?
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 09:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 June 2012 - 09:31 PM, написа:

Деси,
Най-вероятно нашите представи за нормално чау се разминават драстично, от там идва и объркването:-))))

Няма объркване, просто ако търсеше "само" нормално и здраво чау щеше без проблем да намериш. Убедена съм !(и не говоря за "една ръка разстояние") Просто ти търсиш нещо повече от това и колкото по-бързо си го признаеш на себе си, толкова по-лесно ще намериш решение. Точно затова още в началото споменах книгата на японците. Там са показани точно само нормални и непретенциозен тип породисти животни. Останалото се издирва трудно и бавно. Мога само да ти пожелая късмет и успех! Друго - здраве! :md_064:
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 10:14 PM

Дами, май наистина става дума за издръжки на интернет-комуникация, защото това,което най-вероятно вие разбирате като "просто едно здраво" куче, аз не го визирам така. Тоест не става дума за някакъв идеал, а за търсене на определен тип с липса на определени нежелани производители назад в родословието.
Плюс към това не пренебрегвайте мода на окраски.
Идеално куче не съществува, разбира се. Но и да правя компромиси с това, което НЕ искам ... Нима е наложително? И нима е нормално? Не говорим само за екстериора, забележете.
То ако толкова искам едно олекотено като тип нещо - ей ги по кварталните скачки, но съм против махленското развъждане.
Тъжна работа, като се замисли човек.

Chiita
За евентуално може би по-нататъшна скачка, Под егидата на клуба разбира се, брийд-класа, но не е задължително това със скачката, ако остане безинтересно за породата да е нормален домашен любимец. Който да не ми се разпада на съставни части при едночасова качествена разходка и да става за работа с фигуранта за ръкав, евентуално. Има и такива чау, но са малко.
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 June 2012 - 10:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 June 2012 - 10:14 PM, написа:

Дами, май наистина става дума за издръжки на интернет-комуникация, защото това,което най-вероятно вие разбирате като "просто едно здраво" куче, аз не го визирам така. Тоест не става дума за някакъв идеал, а за търсене на определен тип с липса на определени нежелани производители назад в родословието.
Плюс към това не пренебрегвайте мода на окраски.
Идеално куче не съществува, разбира се. Но и да правя компромиси с това, което НЕ искам ... Нима е наложително? И нима е нормално? Не говорим само за екстериора, забележете.
То ако толкова искам едно олекотено като тип нещо - ей ги по кварталните скачки, но съм против махленското развъждане.
Тъжна работа, като се замисли човек.

Ти сама си го написала. Това вече не е "само" нормално и здраво чау. Затова не казвай, че търсиш "само" нормално и здраво чау. Ти имаш определени представи и ги търсиш. Не говорим за компромиси или подобни щуротии. Просто ти не търсиш "само" нормално и здраво чау. Защото ако търсеше само това, нямаше да се задълбаваш в родословието. Знаеш много добре, че независимо от обремененостите можеш да получиш нормално и здраво куче. Това не е рядкост. Ти, обаче, очевидно имаш други идеи за подобно куче и затова не казвай, че търсиш "само" нормално и здраво чау. Иначе, пак си говорим по схемата "ротата марширува грешно, само генерала е прав". Едва ли всички вкупом не те разбираме и имаме "различни" представи от твоите "правилни". :smile:
Фурия, изясни за себе си разликите, не за нас. И аз, и Чиита сме наясно с тях.
User's Signature

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни