Dog.bg Форуми : Деградация на породите? Преди и след.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Деградация на породите? Преди и след. повод за размисъл и анализ Оцени темата: ***** 1 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2013 - 11:56 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 10:10 PM, написа:

И с какво FCI пречи на работните кучета? И да уточним какво е работно куче?

:ab_041: Айде почна се отново. Хубаво дай да уточним първо какво е работно куче. Да започнем от НОК или ГОК, както ти искаш така ще наричаме тази порода :md_064:
1. За какво е създадена тази порода и къде е приложима като работно куче?
2. Какъв трябва да бъде характера и структурата на тази порода, за да може тя безпроблемно да изпълнява поставените и задачи като работна?
3. Като работна порода кое е по-важно, характера и функционалността при работа или позьорството по изложби?
4. Доколко помага сегашната анатомия на НОК/ГОК да бъде по-добро работно куче?
5. Какви трябва да бъдат изпитанията на една работна порода, за да може тя да поддържа едно високо ниво, така че характера и функционалността и да се подобри?
6. Как мислиш, че трябва да се развъжда една работна порода(кучета)...От работа към тип...или... От тип към работа

Отговори ми, ако обичаш на тези въпроси да разбера твоето виждане и разбиране, и тогава можем да продължим. Смятам да поспорим градивно без лични нападки...иначе съм до тук.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#302 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 10:47 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 29 November 2013 - 11:56 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 10:10 PM, написа:

И с какво FCI пречи на работните кучета? И да уточним какво е работно куче?

Качена снимка Айде почна се отново. Хубаво дай да уточним първо какво е работно куче. Да започнем от НОК или ГОК, както ти искаш така ще наричаме тази порода Качена снимка
1. За какво е създадена тази порода и къде е приложима като работно куче?
2. Какъв трябва да бъде характера и структурата на тази порода, за да може тя безпроблемно да изпълнява поставените и задачи като работна?
3. Като работна порода кое е по-важно, характера и функционалността при работа или позьорството по изложби?
4. Доколко помага сегашната анатомия на НОК/ГОК да бъде по-добро работно куче?
5. Какви трябва да бъдат изпитанията на една работна порода, за да може тя да поддържа едно високо ниво, така че характера и функционалността и да се подобри?
6. Как мислиш, че трябва да се развъжда една работна порода(кучета)...От работа към тип...или... От тип към работа

Отговори ми, ако обичаш на тези въпроси да разбера твоето виждане и разбиране, и тогава можем да продължим. Смятам да поспорим градивно без лични нападки...иначе съм до тук.

DOGI не самоНОК е работна порода такива са и добермани ,ротваилери ,шнауцери ,боксери и мн. други да не ги изброявам всичките.Немога да разбера с какво FCI пречи на едно полицеиско куче да търси взривове или наркотици на едно куче да бъде водач на незрящи хора ,да работи като планински спасител и още много други деиности за които се сетиш.Защото работещите кучета винаги са били помощник и приятел на човека и не виждам с какво FCI пречи това да е така.

Колкото до развъждането на работни породи ще те попитам как ти звучи :
Нетипично за породата работещо куче?Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   Димитър Русев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 12:52 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 10:41 PM, написа:

DOGI не е точно така, но да кажем че си прав какво лошо има да правим нещо по правила.Безконтролното размножаване по стоиностно ли е?

Безконтролно размножаване- ами, че то в България е точно така:ab_041: независимо ,че е завоалирано в някакви правила:zz_020:. Пълни глупости , трябва само да познаваш правилният човек (той обикновенно е един и същи във всички случаи ) и всичко може !!!!
И как да развъждаш една работна порода само в една посока екстериор,трябва да се върви успоредно , но оценката за характера е винаги подминаван в екстериорните изложби, там е проблема . Когато две кучета са почти равнопоставени по екстериорни белези, но единият екземпляр малко превъзхожда другият по някой признак ,никога характера не е водещ. Например в нашата порода е водеща главата( това е нещо ,което е от огромно значение ) , но никой не гледа и останалите белези на морфологията( движения , ълги , поясница ,горна линия , крупа и тн... важни за работните качества),да не говорим пък за характер , ако може да избяга от ринга да се скрие ( тази година видях куче на европейско ,което легна в ринга и му се молиха да стане ,да се раздвижи ,смешна ситуация). И в един момент се произвеждат какво , може би :ud_009:отлични екземпляри с характер- НУЛА . И за нас любителите какво остава, само да си спомняне за историята на характера на кане корсо ,които и прави породата желана като цяло. Е поне за мен това не е кане корсо. Смешно е да видиш кучета без ловен инстинкт , страхуващи се и тн . Мойто скромно мнение ,че страха и липсата на ловен инстинкт е силно унаследяем и един от най-трудно отстранимите дефекти .
Не познавам задълбочено НОК като порода, но смята ,че нещата и в тази порода стоят така , работните и качества са я направили най-популярната в Света порода.

#304 Потребителят е офлайн   Димитър Русев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 01:06 PM

Виждам ,че тук има доста любители на НОК , защо не мога да попадна на филмче от състезания или тестове проведени в България , както намирам такива за състезания в Германи и тн. Няма какво да покажем или да не ни гледат сеира ?Може и да бъркам ,да не съм намерил <br>

#305 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 02:04 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 29 November 2013 - 10:22 AM, написа:

Тези развъдници са регистрирани в FCI, нали? В Холандия посетих три клуба, но не видях грубокосмести и дългокосмести холандски овчарки. От информацията, която имам повечето от холандските треньори не харесват FCI развъждането...И сигурно има защо.

Не знам,честно казано.
Ето ги:
Wapini von Folge

van Brabantstad

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#306 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 02:07 PM

Показване на мнениетоДимитър Русев, в 30 November 2013 - 01:06 PM, написа:

Виждам ,че тук има доста любители на НОК , защо не мога да попадна на филмче от състезания или тестове проведени в България , както намирам такива за състезания в Германи и тн. Няма какво да покажем или да не ни гледат сеира ?Може и да бъркам ,да не съм намерил <br>

В България няма група за развъждане на НОК има група за размножаване и отделни единици които се опитват да развъждат.Тези които искат да развъждат одавна вършат нещата извън пределите на страната ,а тези които разножават не се интересуват от състезания или тестове а само от броики в кучилото.Качеството на НОК като цяло в България е доста под средното ниво за породата в световен мащаб .С което няма как по никъкъв начин да влияем на работни качества ,анатомия или там с каквото и да било.Нас просто ни няма на картата за съжаление.Качена снимка Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 06:49 AM

Показване на мнениетоYerom, в 30 November 2013 - 09:47 AM, написа:

DOGI не самоНОК е работна порода такива са и добермани ,ротваилери ,шнауцери ,боксери и мн. други да не ги изброявам всичките.Немога да разбера с какво FCI пречи на едно полицеиско куче да търси взривове или наркотици на едно куче да бъде водач на незрящи хора ,да работи като планински спасител и още много други деиности за които се сетиш.Защото работещите кучета винаги са били помощник и приятел на човека и не виждам с какво FCI пречи това да е така.

Yerom, не ми отговори на въпросите :ea_103: ...Само, че аз ще отговоря на твоя и се надявам ти да направиш същото...
На теб типично ли ти се вижда куче от работеща порода да няма смелост, да се крие като мишка и да е с анатомия ограничаваща неговата атлетичност?
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#308 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 06:52 AM

Показване на мнениетоLilTed, в 30 November 2013 - 01:04 PM, написа:

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 29 November 2013 - 10:22 AM, написа:

Тези развъдници са регистрирани в FCI, нали? В Холандия посетих три клуба, но не видях грубокосмести и дългокосмести холандски овчарки. От информацията, която имам повечето от холандските треньори не харесват FCI развъждането...И сигурно има защо.

Не знам,честно казано.
Ето ги:
Wapini von Folge

van Brabantstad

:rc_036:

LilTed, и двата развъдника са регистрирани в FCI. Първия е чешки развъдник, втория холандски.
User's Signature

#309 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 09:51 AM

Понеже говорите за деградация на породите. Следя с интерес темата. Проблемите са очевидни. Защо тогава говорите само за FCI? Ровнах набързо в нета - вярно, че е най-голямата организация, но изобщо не е единствена. И никъде не видях някой да я е обявил за единствена "легитимна" да го наречем (правилна, отговорна, законна). Тоест - алтернативата изобщо не е между клубно развъждане под егидата на FCI (БРФК) и междусъседско въдене. Можеш да членуваш в други организации и това не те прави (в законов, регламентиран план) безотговорен човек и развъдчик. Как тогава стоят нещата с породите с другите организации и клубовете им? И кои са регистирани у нас?
Не търся заяждане - наистина ми е любопитно как стоят нещата. Защото развитие има единствено, когато има многообразие, алтернативи, варианти, възможности за избор, риск и търсене на различни пътища. Другото си е жив монопол, тоталитарна система, а докъде води това всички знаем.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#310 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 01:30 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 01 December 2013 - 06:49 AM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 30 November 2013 - 09:47 AM, написа:

Yerom, не ми отговори на въпросите Качена снимка ...Само, че аз ще отговоря на твоя и се надявам ти да направиш същото...
На теб типично ли ти се вижда куче от работеща порода да няма смелост, да се крие като мишка и да е с анатомия ограничаваща неговата атлетичност?

DOGI расъждаваш дребнаво погледни на НОК не като идивид а като порода.Едва ли имаш поглед върху няколко милиона НОК.Не си вади изводи само от това което ти си видял светът е много по широк и шарен.
А на теб как ти се вижда НОК да лежи на дивана в хола вместо да е при овцете ?Все пак е овчарско куче!Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 01:56 PM

Yerom, отново не ми отговори на въпросите...не знам защо :zz_218: Не смятам да продължавам да водя този спор. Градивен спор не става, ако едната страна постоянно се опитва да отклони зададените към нея въпроси. Наистина няма смисъл.
User's Signature

#312 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 December 2013 - 02:02 PM

Yerom
Не можете да отречете че поради своята популярност на породата като цяло е в повече й е нанесена вреда, отколкота полза, защо иначе опитни инструктори с работещи кучета на реално задържане все повече се ориентират към малиноа?

Това не е само при вас, това и при породите компаньони - в нашата порода поради многобройните болежки хората се ориентират към евразиер или кеесхонд, те не са толкова популярни и няма такъв ужас от към здравето. Ако станат популярни - тогава наплива ще е огромен и болестите ще гръмнат и при тях.

популярността е първи бич на всяка една порода и най-големия й враг, за съжаление.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#313 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 04:26 PM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 01 December 2013 - 01:56 PM, написа:

Yerom, отново не ми отговори на въпросите...не знам защо Качена снимка Не смятам да продължавам да водя този спор. Градивен спор не става, ако едната страна постоянно се опитва да отклони зададените към нея въпроси. Наистина няма смисъл.

DOGI в стандарта на НОК са написани точно отговорите на твоите въпроси ,немисля да ти го цитирам прочети го внимателно.FCI не пише
стандарта на породите а страната създател на дадената порода.Обясни ми с какво FCI пречи на едно работно куче да си върши работата за която е обученоКачена снимка

#314 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 04:35 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 01 December 2013 - 02:02 PM, написа:

Yerom
Не можете да отречете че поради своята популярност на породата като цяло е в повече й е нанесена вреда, отколкота полза, защо иначе опитни инструктори с работещи кучета на реално задържане все повече се ориентират към малиноа?

Това не е само при вас, това и при породите компаньони - в нашата порода поради многобройните болежки хората се ориентират към евразиер или кеесхонд, те не са толкова популярни и няма такъв ужас от към здравето. Ако станат популярни - тогава наплива ще е огромен и болестите ще гръмнат и при тях.

популярността е първи бич на всяка една порода и най-големия й враг, за съжаление.

Furia ти колко реални (НЕ ВИРТУАЛНИ)инструктори на СК познаваш които са си пускали кучетата в реална (НЕ ВИРТУАЛНА)обстановка .Да не бъркаш нещо с Комисар Рекс.Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 December 2013 - 05:33 PM

Yerom
А вие сте РЕАЛЕН инструктор?????????????? Подготвил РЕАЛНИ КУЧЕТА???????????????????? Може ли да ни пуснете клипове с вашите кучета? Къде РАБОТЯТ те и в кои ведомствени развъдници участват кучета от вашето развъждане? Колко задържания, колко водачи се отзовават спрямо вашите работни животни? Споделете с нас, моля. Работете ли на ръкав като фигурант?
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 07:18 PM

Furia за разлика от вас не се изявявам като кадровик в МВР и не водя статистика на опитните инструктори с работещи кучета на реално задържане Качена снимка Качена снимка Качена снимка .Можеби знаете точната броика на инструкторите които са се ориентирали от НОК към малиноаКачена снимка Качена снимка .Аз познавам един които се ориентира от малиноа към кокерКачена снимка Качена снимка Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 01 December 2013 - 08:42 PM

Е, ако пък кажете,че не се ориентират към Малинките.... :flagbg:

#318 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2013 - 08:44 PM

Показване на мнениетоYerom, в 01 December 2013 - 05:18 PM, написа:

Furia за разлика от вас не се изявявам като кадровик в МВР и не водя статистика на опитните инструктори с работещи кучета на реално задържане Качена снимка Качена снимка Качена снимка .Можеби знаете точната броика на инструкторите които са се ориентирали от НОК към малиноаКачена снимка Качена снимка .Аз познавам един които се ориентира от малиноа към кокерКачена снимка Качена снимка Качена снимка

Балабанов българин в САщ с развъдника си "От Витоша" възпитаващ малинки за полицаи говори ли ви нещо?
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 10:30 AM

Furia колито на Балабанов бъгарин от България говори ли ви нещо.Качена снимка Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2013 - 10:46 AM

Показване на мнениетоYerom, в 02 December 2013 - 08:30 AM, написа:

Furia колито на Балабанов бъгарин от България говори ли ви нещо.Качена снимка Качена снимка

Ще си ги мерим на имената ли?)))) Вашия Балабанов двукратен световен шампион по ИПО ли е? ДОГГИ е прав - хлъзгате се въртите и сучите и нищо по същество. А факта е факт - заради анатомични промени в породата НОК доста треньори са се ориентирали към малинките, и няма смисъл да го отричате, колкото и да не ви е приятно като на фен на породата. На мен също не ми е приятно да виждам това което стана с нашата порода като цяло, но не си крия главата в пясъка като щраус. Честното си е честно.
User's Signature

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема